Gość: Matej Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:01 A u mnie wczoraj była imprezka i wspólnie pooglądaliśmy koncert. Faktycznie kiepsko było. Nawet coraz większa ilość browca nie zamazała tragizmu tego festiwalu. Największy popis to chyba Goya, sam lepiej śpiewam, a głos mam kiepski. Ciekawe też były nominacje np. Hip-Hop (Verba i 18L to przecież dno, a Sistars z całym szacunkiem dla klasy zespółu mają tyle wspólnego z HH co i Verba) no i kategoria, która mnie najbardziej interesowała czyli Rock (głupkowaty Wydra - latino lover i nijacy Bracia, szkoda tylko że Hey musiał być w takim doborowym towarzystwie. Tradycyjnie uświetniły festival występem nieśmiertelne i niezatapialne Beatka i Marylka (ludzie ile można), chociaż po obejrzeniu tegorocznych debiutów troszke mniej mnie dziwi że utrzymują się już 196 lat na scenie i to bez żadnych problemów. Wczoraj mieliśmy potwierdzenie miernoty polskiej sceny muzycznej (były wyjątki, które potwierdziły regułę). Pozdrawiam Matej Odpowiedz Link Zgłoś
kasiafiga Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 03.06.06, 17:19 bałam się,że laureatem laureatów też zostanie Kozidrak,Rodowicz lub nie daj Boże Doda,której do sukienusi brakowało tylko białych podkolanek, no ale jakaś zmiana tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
uel1 Goya - fatalnie!! 03.06.06, 16:04 Wokalistka zespołu GOYA miała wyraźny problem z emisją głosu. W ogóle jej głos nie był przygotowany do występu. Generalnie klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:05 a ty jako osoba polecająca (ref=jaaarek) co z tego będziesz miał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sus Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.atol.com.pl 03.06.06, 16:10 jakbym oglądał Eska MA Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 03.06.06, 16:23 Urszula i Goya nie miałyby szansy na występ w remizie strażackiej, ale Opole, jak słychać, rządzi się innymi prawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:54 totalne dno i wszędzie to żenujące babsko nazywane dodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.e-wro.net.pl 03.06.06, 17:22 PRZEBÓJ ROKU: *Goya - w studiu ok, ale na żywo totalne dno. Czy pani wokalistka umie spiewać?? *Urszula - ze śpiewaniem też na bakier *Cerekwicka - no przynajmniej śpiewa jako tako, ale czy naprawdę w zeszłym roku lepszych pieśni polskich nie było? *Połomski - ładna fryzurka Podejrzewam, że jego "Cała sala śpiewa z nami" to większy przebój niż te 3 piosenki 2006 roku... Przykre, ale prawdziwe. PŁYTA ROCK *Bracia - młody Cugowski ma miny jak stary, oby w PiSie nie skończył, *Wydra - przytyło się Szymonkowi *Hey - Nosowska ma klasę No i co się okazało. Pan Japa miał rację "i Wydra wygra!" (porażka, Hey lepsi, Synowie też) PŁYTA HIP-HOP *Sistars - trzymają poziom *Verba - hiphopowcy w wyprasowanych koszulach... co się dzieje z tym narodem? *Jeden Osiem L - ech... Wygrali odprasowani. Czyli Sistars się już Polakom znudziło. PŁYTA ALTERNATYWNA (od czego ta alternatywa??) *Pati Yang - nie spodziewałam się jej w Opolu, wypadła źle, czyżby nagłośnienie nie teges? *Mosqitoo - oni czasem Debiutów kiedyś nie wygrali? *Negatyw - ? wyszłam do kibla Sama kategoria jest na takim festiwalu do bani. W Opolu alternatywa nie istnieje. PŁYTA LITERACKA (że co to niby jest? kategoria chyba po to, żeby Rubikowi coś dac, bo mu się należy za dżingla do wiadomości) * Blondyn Rubik Piotr i jego "To nie jest miłość" - łącze staelitarne rulez, jak jeszcze raz usłyszę tą pieśń rzucę czymś w telewizor *Anna Maria Jopek - reklamowanie "Dziennika" i wody mineralnej i kremów nie pomogło, a w sumie nie jest zła * Maria "Miasto" Peszek - jestem na nie, ma głos jak postać z kreskówki... Wygrał (co za niespodzianka) Rubik Blondi Oratorium... Płyta Literacka PŁYTA POP (moja ulubiona kategoria) * Doda i Virgin - Smerfetka Playback, więc wykonanie not so bad. *Beata "Z tyłu liceum, z przodu muzeum" Kozidrak - Siedzę, myślę, płynę... nie odróżniam jej piosenek od siebie. *Blog27 - to już wolę Tokio Hotel... I to jest pop??? Ja bym im dała nagrodę w jakiejś osobnej kategorii. Może kicz (w sumie cała trójka "Pop" by się kwalifikowała) Wygrywa Doda: "Gramy rock a nie pop". Skoro tak to oddaj nagrodę. Tylko komu??? BTW - chyba po raz pierwszy w życiu byłam za Kozidrak... WYKONAWCA * Goya - pani już dziękujemy * Beatka - ech... * Maryla "Te piersi są namalowane" Rodowicz - "Ale to już było" chciałoby się zanucić... W takim towarzystwie Maryla dała czadu i jej się należała Superjedynka. * Panowie z Budki Suflera - jedyna normalna i do tego zabawna zapowiedź. Brawo!. NAJWIĘKSZE MINUSY 1. GOYA (wiadomo za co...) 2. BLOG27... 3. URSZULA 4. wszyscy dający nagrody (poza Budką) na czele z Dudziak i Flintą 5. prowadzący (jak co roku, niestety) 6. osoba, która wymyśliła podział koncertu na 3 części 7. osoba, która wymyśliła kategorie nagród i nominowanych... NAJWIĘKSZE PLUSY: 1. Maryla 2. ? 3. ? 4. niektóre teksty Skiby 5. Cerekwicka 6. śmiech Dody (działa na mnie jak najlepszy rozśmieszacz) 7. głos Kurzajewskiego w tle (zapowiadacz kategorii itp.) I tyle, do zobaczenia za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: green-eyed-girl Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 17:22 Moim zdaniem, festiwale typu Opole czy Eurowizja pokazują tylko, iż dzisiejszy człowiek zupełnie zatracił poczucie smaku, postawił na tandetę i płasną banalność. Nie trudno zauważyć, że praktycznie wszyscy wykonawcy nie mają z pojęciem "artysty" zbyt wiele wspólnego - są raczej zwykłymi "rzemieślnikami"... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 04.06.06, 14:32 > są raczej zwykłymi "rzemieślnikami"... Żeby chociaż. "Rzemieślnicy" przynajmniej nie fałszują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziak Zły SPOSOB !!!!!!!!! :// IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.06.06, 17:23 Co Ty za sposób dałes. Po pierwsze to zacznijmy od tego ze juz trudze sie 30 minut i nie moge za nic dobrze wypelnic tego formularza rejestracyjnego !! Tzn wypełniam wszytko według Twoich wskazówek i co chcwile mam bład ECH !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cca Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.it-net.pl 03.06.06, 18:45 Jedyne co mi sie podobalo, to tekst Skiby, ze na verbe gloswaly ich mamy, dzielnicowi i ksiadz proboszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.c9.msk.pl 04.06.06, 11:53 a mnie sie podobalo jak Skiba zapowiedzial Dode: DOda i jej wysokie IQ, które moze wziela dzisiaj ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgsa Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:38 jak to sie kręci....dawniej był Janko Muzykant - teraz został tylko Jasko Krytykant. I wszystkie te Jaski o dziwo znają sie na muzyce najlepiej. A jechac, a śpiewać a wygrywać - i przestać ciągle jęczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 06.06.06, 09:36 ale My jesteśmy od słuchania! Nie śpiewania! Odpowiedz Link Zgłoś
lunochod Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 03.06.06, 19:47 weżmy taka Dodę-co to w ogóle jest? Ani to to umie śpiewać a głupie jest jak but i jeszcze uważa że jej kiczowate pioseneczki to ROCK! Haha, minister edukacji by się uśmiał... A dlaczego Rodowicz artystką roku została tego w ogóle nie rozumiem. Nie mogłem uwierzyć jak zobaczyłem ten Blog27, myślałem że to jakaś próba mikrofonu. Albo Carpe Diem - chłopaczki raczej powinni zająć się Disco Polo a nie zgrywać rockmanów. Jedyne plusy imprezy to prowadzący Skiba, zespół Mosquito, Pati Jang i Goya. Odpowiedz Link Zgłoś
ed43 Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 03.06.06, 19:57 P.Rodowicz życzę wszystkiego najlepszego ale czas pomyśleć o emeryturze.Doda ani nic dodać ani nic odjąć.Od baba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryloman Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.06.06, 20:10 Odp...cie się od Maryli. Moze sie podobac albo nie, ale jest profesjonalna. Spiewa na zywo, ma w repertuarze sporo niezlych tekstow, umie swoj wiek traktowac z dowcipem. Watpie, zeby Doda, Goya albo Flinta przetrwaly na scenie tak dlugo jak Maryla (i w takim stylu). Wszystkich niezadowolonych z superjedynek (mnie tez ogolnie sie nie podobaly) zachecam do obejrzenia koncertu piosenek Grechuty. Mysle, ze on moze byc niezly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melik Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.chello.pl 04.06.06, 19:17 Człowieku czy ty nie widzisz ze Maryla to babcia po retuszu i 120 oparacjach Przeciez ona ma juz 65 lat i powinna bawic wnuki a dac pospiewac mlodym zdolnym i to jest własnie żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gshow Skiba śpiewał na żywo i był sobą ... gdzie jego1ka IP: *.kwbturow.com.pl 05.06.06, 12:34 Skiba śpiewał na żywo i był sobą ... gdzie jego jedynka ? uważam że ten artysta przez wielkie G sprawdził się jak mało kto w swojej roli i tylko dzięki można było odzyskać równowagę psychiczną po np. Dodzie. Festiwal przez wielkie G ... tak to zapamiętam Skiba rulez ;]]]]]]]]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogallik Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.netcologne.de 03.06.06, 20:24 jak się coś nie podoba od tego jest pilot aby przełączyć na inny kanał - ale tu widzę sami eksperci. I do tego masochiści - spulwają ale ze wstrętem oglądają - ludzie, zastanówcie się nad sobą trocheczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 03.06.06, 21:21 Sami jestescie dno, wychodzi typowo polskie narzekanie.Znacie sie na spiewaniu tak jak wszyscy polacy na piłce nożnej. Sami nic nie dokonaliście w życiu, a krytykujecie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynkajohn Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 03.06.06, 21:50 Krytykujecie,że chłam,bezguście,dno to po jakiego grzyba to cale O[pole ogladaliscie.Mi osobiscie nawet na myśl nie przyszłoby przełączyć kanał na jedynkę czy też dwójkę,nie mam pojęcia kto nadawał ten festiwal.Jedno mogę powiedzieć Maryla Rodowicz śpiewała chyba już pod koniec lat 60 i wiem że wylansowała wiele przebojów,można jej nie lubić,można nie trawić jej muzyki,ale ma swoich wielbicieli,daje koncerty na które przychodzą masy ludzi,jest przez tyle lat aktywna i przez to należy jej się szacunek.Jest profesjonalistką w każdym calu.Nie słucham jej piosenek,nie chodzę na koncerty,ale mam wiele szacunku dla jej osiągnięć artystycznych.Po dziesięciu latach nikt nie będzie kojarzył Dody, Brodki i tych wszystkich obecnie lansowanych,a M.Rodowicz nadal bedzie znana i słuchana i to jest coś,uchylcie panie i panowie kapelusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyk_rozpaczy Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 23:14 jaki tytuł miała piosenka przedstawiona przez Dodę na festiwalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys90 Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:03 Od lat, wielu lat nic nowego. Ciągle wracamy do zaprzeszłych gwiazd, zjawisk lat 60-70 tych i odkrywamy miałkość ostatniego ćwierćwiecza. Faktem jest ,że istnieje w zbiorowej swiadomości tylko to co zostało potwierdzone obecnością w TV. śWIATY ALTERNATYWNE NIE ISTNIEJĄ!Tymczasem to co budzi w nas tyle pozytywnych wspomnień z przezszłości było dziełem prawdziwych talentów, nie kreowanych przez media. Media pozwoliły dotrzeć im do rzeszy odbiorców, ale bez tv byli by artystami i tak. Pozerstwo , jajcarstwo, nędza warsztatowa ( kabaret !!!)w tej powodzi niknie blask diamentów a te na pewno są. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 04.06.06, 14:35 > Znacie sie na spiewaniu tak jak wszyscy polacy na piłce nożnej. Wow! Ależ autorytatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario zgadnijcie kto wystąpi w Opolu 2016? IP: *.jmdi.pl 03.06.06, 23:30 za dziesięć lat włączę Opole i znów na scene wyjdzie Kozidrak i Rodowicz, już mi od tych przestarzałych wokalistek niedobrze się robi, nie mamy ciekawszych i młodszych??? mało tego, za dwadziescia lat zdecydowanie pewnie znowu je zobaczę ))) śmiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwa Re: zgadnijcie kto wystąpi w Opolu 2016? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 23:35 na pewno tak bedzie, choc przeciwko rodowicz nic nie mam, ale kozidrak powinni zakazać pokazywac , bo spiewac niekiedy potrafi.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: zgadnijcie kto wystąpi w Opolu 2016? 04.06.06, 14:36 Budka Suflera, Rynkowski... Ja czasem odnoszę wrażenie, że ww. mają podpisane tajne umowy z Radiem ZET o treści "Wy gracie w kółko to samo, a my Was nadajemy!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.06.06, 00:25 "Zenada" ? Moze byc najwyzej "bez zenady" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artoo i ta kretyńska publiczność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 02:14 nigdzie nie ma tyle baranów spragnionych pomachania to kamery. wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bok Re: i ta kretyńska publiczność IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.06.06, 19:00 arto publicznosc w opolu jest naprawde najlepsza w kraju.Zobacz sopot na ktorym przezartej lansujacej sie smietance nie chce sie ruszyc dupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surfer67 Re: Superjedynki w Opolu... z˙enada! IP: *.233.117.80.Dial1.LosAngeles1.Level3.net 04.06.06, 04:15 ...polski hip-hop to jak hokeisci lodowi z Kenii))) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Opole tojuż wieśniackie popisy pseudopiosenkarskie 04.06.06, 08:20 Pocieszającą okolicznością jest to,ż e ten pseudofestiwal nie jest już odzwierciedleniem stanu polskiej piosenki i rozrywki - to tylko poziom jaki na codzień obserwujemy na ekranach telewizji publicznej. A telewizja publiczna, tak jak wszystkie instytucje i domy publiczne lubi, gdy dziewczynki i chłopcy się k.rwią. Kiedyś kultura szła do mas, ale to minęło wraz z ideą państwa nadmiernie "opiekuńczego". Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Opole tojuż wieśniackie popisy pseudopiosenka 04.06.06, 08:47 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że masz rację. Ale są jeszcze gorsze festiwale np. Eurokicha. Jedyne co można pochwalić w Opolu, to oprawa wizualna. Podoba mi się to koło, gdy świeci ciemnoniebieskim kolorem. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki. Doda, gów** wiesz o Rocku IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 04.06.06, 10:37 Malowana Lala, która w wywiadach chwali się, że słucha Aerosmith i Bon Jovi. Głupawa prosta Cizia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Opole tojuż wieśniackie popisy pseudopiosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:27 no rzeczywiście zajefajne, kojarzy mi się z wiejską dyskoteką !!! Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Opole tojuż wieśniackie popisy pseudopiosenka 06.06.06, 09:15 Ja nie chodzę na wiejskie dyskoteki, więc nie mogę z Tobą podyskutować. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
yo_soy_rubia Re: Opole tojuż wieśniackie popisy pseudopiosenka 04.06.06, 16:02 Witam, chciałam tylko dopisać sie do kondolencji- ubolewań z powodu opolskiego festiwalu- przy okazji zanaczam, ze widziałam mało, ale i tak mnie poraziło, a juz najbardziej nowa wokalistka Blue Cafe. Jeżeli ona ma zamiar "spiewać" dalej, to ja śmiem twierdzić że ludzie w tym kraju, a zwłaszcza ci, którzy wypuszczaja na rynek muzyczny takie ...(nie wyrażę się)- są GŁUSI!!! Podobało mi się za to muzykowanie Zakopower'a, ale to nie jest ten gatunek muzyki i nie ten rodzaj wrażliwości, który mi odpowiada najbardziej. Buźka Rubia muzyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy a co powiecie na kabareton.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 10:42 ...zestaw mało śmiesznych powtórek z dwójki, ze skeczami na poziomie kabarecików szkolnych patrz Kab. Moralnego Niepokoju (Z wizyta księdza), bełkot Łowcow .B, czy największe kuriozum skecz o Janasie, Listkiewiczu i Rasiaku (fora i Rasiak Song wyeksplatowały ten humor do końca). Na dobrym swoim poziomie Grupa MoCarta ale to i tak już wszyscy widzieli.Innych rzeczy nie widzialem wiec nie oceniam a moze było coś jeszcze ciekawego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wododo skecz o reprezentacji po prostu żenujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:28 Najbardziej raziła dosłowność - nikt nawet nie ukrywał że dopir*ala temu czy tamtemu. Poza tym troche się pośmiałem (zarzutu o powtórkach nie skomentuję, bo zbyt rzadko oglądam tv żeby widzieć skecze po raz n-ty). Ale jedno co mnie uderzyło to to, że im bliżej końca tym robiło się słabiej. Abstrahując od ogólnego poziomu realizatorzy powinni starać się "podgrzewać" atmosferę i pokazywac coraz lepsze kawałki, a nie dławić coraz słabszym dowcipem (z punktem kulminacyjnym w postaci rozmowy Michała z Pawłem...) I po co te wycieczki za kulisy i pokazywanie Ani Mru Mru skoro na scenie sie nie pojawili? - ja byłem przekonany, że to własnie takie "podgrzewanie" i w finale wystąpi jakiś nagłosniony kabaret. "I co? Nic. Zero. Nul. Gó.. jak mawiają prości ludzie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alika kabareton;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:32 a mi podobal sie wystep kabaretu Hrabi z tym "miejsce chłopa jest przy garach. ty zdzirze!" ;> wiecej niestety powiedziec na ten temat nie moge, gdyz zasnelam przy nastepnym skeczu ;d (nawet juz teraz nie wiem kto to byl, ale widac nie powalilo mnie na kolana ;p) Odpowiedz Link Zgłoś
kondradzik Re: kabareton;) 05.06.06, 19:55 Wszystko jeszcze by mogło być gdyby nie te stare kotlety. Podejrzewam, że kabarety mało miały do gadania. Ile można oglądać freestajla (Dno) czy bodygarda (krosny). Też uważam, że panu Bałtroczykowi pani Katarzyna był do niczego nie potrzebna. Sm sobie dobrze radził. Reszta jak to na tego typu imprezach. Festyn święta orkiesdtra denta. Musztarda leży na trawie. Największy zawód - Formacja CH> kiszka ten skecz oj kiszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu [...] IP: *.interpc.pl 05.06.06, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Superjedynki w Opolu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:02 nie rozumiem zdziwienia H.Wrony,że wygrała Celechwicka -Na kolana. Gdy usłysza- łem w ubr ten utwór, wiedziałem,że będzie przebojem, nie wiadomo dlaczego fani i inni lansowali beztalencie-kabotyna Wiśniewskiego,po którym slad nie pozostał Moje uznanie dla pana Malickiego, pod każdym względem, za rewelacyjną muzykę, świetne komentarze i recenzje na żywo występów,i pokazanie jak i co można spie- wać gdy ma się głos i słuch. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Superjedynki w Opolu. 04.06.06, 14:39 > Moje uznanie dla pana Malickiego, pod każdym względem, za rewelacyjną muzykę, > świetne komentarze i recenzje na żywo występów,i pokazanie jak i co można > spiewać gdy ma się głos i słuch. Racja :o) Malicki i spółka byli znacznie ciekawsi i lepsi niż piosenki festiwalowe. Przypomina mi się, jak parę lat temu nagrodę dziennikarzy dostał... Bałtroczyk :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Superjedynki w Opolu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:32 było kilka chlubnych wyjątków, Górniak miała głos, Budka Suflera dobrą muzykę- aranżację i oprawę i reszta starej gwardii była też do słuchania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelis Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:09 A co myslicie o Rubiku i jego 2 nagrodach?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hs Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:54 Tylko nie leć do Opola przez Wrocław polskimi tanimi liniami Centralwings, wezmą od Ciebie pieniądze, lot odwołają, a kasy nie ma kto zwrócić, adresu dyrekcji nikt z doradców nie chce ujawnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wobo1704 Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:17 Podgladałem co 5 minut po kilka sekund. Zauważyłem, że publika była zachwycona. Muzyka idealnie dobrana do publiczności. I tak w Opolu prawie zawsze było. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Superjedynki w Opolu... żenada! 04.06.06, 15:01 O nagrodach nic nie myślę, bo słyszałem raptem pół "Tu es Petrus" (nijakie trochę...) , a za słabo znam konkurencję. A o samym Rubiku - mam wrażenie że facet jedzie maksymalnie na komercję (oratorium dla Papieża, w planie oraturium ku czci ofiar WTC; aż dziwne, że przegapił pielgrzymkę Benedykta XVI - taka okazja przeszła koło nosa). Aha, i jeszcze co do wykonania. Premiera tegoż oratorium miała miejsce +- rok temu. Jeśli przez tan czas jego "znakomici" soliści nie nauczyli się porządnie śpiewać (jeśli chodzi o Brannego melodeklamować) niezbyt trudnej melodii i wchodzić wtedy kiedy trzeba to chyba coś jest nie tak. Orkiestra i chór brzmiały tragicznie i amatorsko, ale to mogło być "dzieło" dźwiękowców z TVP (a przynajmniej mam taką nadzieję...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: 193.111.144.* 04.06.06, 11:22 Według mnie to tylko Kozidrak śpiewała na żywo. Co do reszty się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 04.06.06, 11:51 A ja sobie słuchałem SEX PISTOLS i mam ich wszystkich w d...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek6996 Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.master.pl 04.06.06, 12:49 Nie bede ocenial wykonawcow, dla mnie cale Opole rozwala przekaz telewixyjny, przeciez od tych wszystkich efektow latania kamer mozna swira dostac. Tego goscia co siedzi za pulpitem i tym wszystkim steruje to bym za jaja i w kosmos... Bo oczywiscie polska telewizja musi pokazac wszystkim jakie to ma sprzecisko i mozliwosci. Jakos zachodnie telewizje wszystkio puszczaja normalnie, my nie mozemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik amatorszczyzna IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 04.06.06, 13:28 fatalne nagłośnienie, faaatalneee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.chello.pl 04.06.06, 13:47 Gość portalu: fanatyk Stonesów napisał(a): > albo realizator myli okienka z kandydatami i pokazuje malującą się świńska > Rodowicz z podpisem Kozidrak, i Kozidrak pękającą ze śmiechu z podpisem Też mi się nie podobały superjedynki, ale po treści twojego postu uważam, ze należysz do tej grupy Polaków, którym najbardziej parszywe cechy wychodzą nosem i uszami i których na forach jest zatrzęsienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clitoridis Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.ci.uw.edu.pl 04.06.06, 14:13 Szkoda oczu. Lepiej obejrzeć pornosa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: 193.151.48.* 04.06.06, 14:24 I to miało byc to największe wydarzenie muzycze tego roku?!!!buhahahahahaha.....no pewnie!!!co tam festiwal Heineken, koncert toola...przeciez to tacy 'marni' wokaliści!!Opole- to dopiero bylo wydarzenie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANI Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:37 Polacy i ich wieczne niezadowolenie, to juz cecha narodowa. Może nie było to widowisko najwyzszej klasy, ale niektórych wykonawców miło się oglądało. Inne narody zazdroszczą nam takich festiwali i takich artystów. Pojedźcie sobie np. do Niemiec albo do Austrii i zachwycajcie się ich wykonawcami. To jest dopiero żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJ Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: 62.141.228.* 04.06.06, 15:24 > no i dokładnie w tym czasie w wywiadzie z Dodą przepytująca (jak ona się > nazywa? hmmm... ta co na olimpiadzie w Atenach powiedziała Jerzy Gruza...) > waliła błędy z wymową... nie czasem my beloved paulina chylewska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Superjedynki w Opolu... żenada! IP: 83.238.70.* 04.06.06, 17:43 bingo! drogi kolego Odpowiedz Link Zgłoś