Dodaj do ulubionych

Zespół rockowy grający najbardziej inteligentną ..

20.01.03, 16:24
Zespół rockowy grający najbardziej inteligentną muzykę?

Tak się zastanawiałem i wydaje mi się, że chyba Pink Floyd i Emerson, Lake &
Palmer......Oba zespoły zachwycały swoimi rozbudowanymi i różnorodnymi
kompozycjami.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: As Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 20.01.03, 16:30
      Słyszałem opinię że ponoć o Rush mówiło się "intelektualny rock". A tak w ogóle
      to chodzi o teksty czy o muzykę?
      • gregkor Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 20.01.03, 16:33
        Gość portalu: As napisał(a):

> Słyszałem opinię że ponoć o Rush mówiło się "intelektualny rock". A tak w
        ogóle
        >
        > to chodzi o teksty czy o muzykę?

O muzykę...!!!!!
      • srootootoo Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 20.01.03, 18:21
        Rush, Primus aranżacje ,że łeb odpada.
        Living Colour- czad brzmieniowy
        Metallica- ZA CAŁOKSZTAŁT I NAJPIĘKNIEJSZE BALLADY.
        • Gość: Basstard Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.idea.pl 20.01.03, 23:36
          srootootoo napisał:

> Rush, Primus aranżacje ,że łeb odpada.

Racja, Primus!!! Jak mogłem zapomnieć o p. Claypoolu i spółce!
          Primus RULEZ! ^.^
    • lp.atezag.atzcop Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 20.01.03, 16:41
      gregkor napisał:

> Zespół rockowy grający najbardziej inteligentną muzykę?
      >
      > Tak się zastanawiałem i wydaje mi się, że chyba Pink Floyd i Emerson, Lake &
      > Palmer......Oba zespoły zachwycały swoimi rozbudowanymi i różnorodnymi
      > kompozycjami.
      > Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

nie sądzę, aby twórczość EL&P można nazwać najbardziej inteligentną: poza
      kilkoma świetnymi kawałkami w stylu "Just take a pebble" ich muzyka wydaje mi
      sie strasznie pretensjonalna i wtórna - np. przeróbka Obrazków z Wystawy
      Musorgskiego działa mi na nerwy swoją pompatycznością;
      Pink Floyd - nie wiem, czy to najbardziej inteligentna muzyka - nie są to
      przeciez aż tak skomplikowane formalnie struktury;

mój typ - King Crimson z ostatnich lat - płyta ConstruKCtion Of Light ma
      tak "matematyczne" fragmenty, że potrzeba sporej chyba inteligencji aby w
      pełnie tego zasmakować (mi się nie udało)

A czy na przykład twórczość Franka Zappy nie cechuje sie większą inteligencją ?

Trzeba by w ogóle zapytać, co mamy rozumieć jako "inteligentną muzykę rockową",
      jakie są kryteria itd.

pozdrawiam
      • Gość: michal Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.albatros.gliwice.pl 20.01.03, 20:12
        lp.atezag.atzcop napisała:

> mój typ - King Crimson z ostatnich lat - płyta ConstruKCtion Of Light ma
        > tak "matematyczne" fragmenty, że potrzeba sporej chyba inteligencji aby w
        > pełnie tego zasmakować (mi się nie udało)
        >

a juz myslalem, ze to tylko do mnie nie trafia ta plyta wink szczerze mowiac, o
        ile "in the court.." czy "red" naleza do moich ulubionych, to "construcKtion.."
        przesluchalem chyba tylko raz w calosci... moze po prostu nie potrafie sie
        zmusic do takiego wysilku... intelektualnego smile

pozdrawiam
      • vulture King Crimson - tak, ale... 21.01.03, 05:04
        lp.atezag.atzcop napisała:
        > mój typ - King Crimson z ostatnich lat - płyta ConstruKCtion Of Light ma
        > tak "matematyczne" fragmenty, że potrzeba sporej chyba inteligencji aby w
        > pełnie tego zasmakować (mi się nie udało)
        >

Nie oszukujmy się - po prostu jest pioruńsko nudna, bo chłopakom zabrakło
        pomysłów na fajne melodie...
    • Gość: Basstard Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.noname.net.icm.edu.pl 20.01.03, 16:43
      Chyba King Crimson... Dorzuciłbym jeszcze Yes, Emersonów i generalnie "starą
      ligę" rocka progresywnego. Zgadzam się też co do Rush. No i Zappa też nie jest
      dla idiotów. wink
      Z polskich - zdecydowanie Janerka (zarówno teksty, jak i muzyka).
      • teddy4 Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 20.01.03, 16:55
        Moje typy tylko czasem się pokryją w Waszymi : Zappa, United Kingdom, Velvet
        Underground, Talking Heads, New Order (a nie Joy Division!), The The, Killing
        Joke (wybaczcie), King Crimson (ale nie obecny), Pink Floyd (do "Animals"), The
        Police ("Synchronicity"), The Beatles ("Abbey Road"), The Clash.

ELP czy Rush określiłbym jako kapele wyjątkowo sprawne ale jednak nie
        nowatorskie. Yes i Genesis jako jednak zbyt konwencjonalne - chociaż czapki z
        głów.
        • Gość: As Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 20.01.03, 17:04
          Teddy, inteligencja a nowatorstwo to chyba inne pojęcia ...
          • Gość: Lukasz Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 20.01.03, 17:10
            Chyba mozna by postawic pytanie, ktore zespoly traktuja swoaj tworczosc
            generalnie jako forme sluzaca rozrywce, a ktorzy chca przekazac jakies wazne
            tresci (niekoniecznie w tylko w tekstach). Jakos przyszla mi tu na mysl
            Republika i Voo Voo
    • Gość: Pimo75 Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 17:10
      Widzę że do całego zbioru subiektywnych określeń mających ów subiektywizm
      maskować sugerując neutralną, obiektywną ocenę, takich jak: najbardziej -
      charyzmatyczny, - zaawansowany technicznie, - skomplikowany formalnie, -
      oryginaLNY, - nietuzinkowy, - wymagający, - wyrafinowany etc. dóączamy
      określenie INTELIGENTNY. Drodzy Państwo, a nie wystarczy tak po prostu: MÓJ
      ULUBIONY?! Bo z doświadczenia wiem, że większość przykładów podawanych w tego
      typu dyskusjach do tego się właściwie sprowadza.
      Howgh!
      • Gość: As Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 20.01.03, 17:14
        Gość portalu: Pimo75 napisał(a):

> Widzę że do całego zbioru subiektywnych określeń mających ów subiektywizm
        > maskować sugerując neutralną, obiektywną ocenę, takich jak: najbardziej -
        > charyzmatyczny, - zaawansowany technicznie, - skomplikowany formalnie, -
        > oryginaLNY, - nietuzinkowy, - wymagający, - wyrafinowany etc. dóączamy
        > określenie INTELIGENTNY. Drodzy Państwo, a nie wystarczy tak po prostu: MÓJ
        > ULUBIONY?! Bo z doświadczenia wiem, że większość przykładów podawanych w tego
        > typu dyskusjach do tego się właściwie sprowadza.
        > Howgh!

Nie, wcale nie. Nie chciało mi się pisać listy zespołów które uważam za
        inteligentne, ale miał się na niej znaleźć zespół Tool który lubię średnio.
        Natomiast nigdy bym na niej nie umieścił zespołów absolutnie ulubionych takich
        jak np. Black Sabbath czy Deep Purple. Tak więc jeśli chodzi o mnie to Twoja
        teoria jest błędna.
        • Gość: Pimo75 Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 08:56
          motto: "Mówienie o muzyce, to jak tańczenie o architekturze" - W. Pilichowski

A może jednak. Jakoś tak czułem, że na hasło "inteligentna muzyka" zaraz
          przyjedzie cały transport wykonawców spod znaku art-rocka, dostarcony
          oczywiście przez entuzjastów tegoż gatunku. Z pewnością pojawią się też
          nazwiska Zappy, Zorna, Bowiego i zespoły jak The Residents. Przy czym wykonawcy
          ci będą, czy też są forsowani przez ich zwolenników. Ja twierdzę z uporem
          maniakalnym wręcz, że nie ma OBIEKTYWNIE dobrej, czy złej muzy, inteligentnej
          lub mniej, tego typu oceny zawsze są względne, uzależnione od gustów i upodobań
          oceniającego. Weź na przykład taki ELP. Co takiego sprawia, iż jest to grupa
          postrzegana jako grająca inteligentnego rocka? Niezwykła biegłość
          instrumentalistów ożeniona z klasycznym (zapewne) wykształceniem muzycznym
          przekładającym się na zawiłość harmonii/rytmu/melodii, czyli na formę. Ale
          wciąż co to ma do inteligencji? Inteligencję człowieka można znierzyć: na
          przysłowiowe "oko" - szacując sposób wysławiania się, umiejętność argumentacji,
          czy logicznego rozumowania; można także określić ją w sposób dokładny bdając
          IQ. A jak zmierzysz, ocenisz inteligencję muzyki? Zawsze sprowadzi się to do:
          a. Wytartych prawd objawionych - vide: rock progresywny jest inteligentny,
          b. Gustów i upodobań oceniającego.
          Powtarzam do znudzenia: nie istnieją obiektywne kryteria oceny "jakości" muzyki
          w tym jej yntelygentności - całość dyskusji można sprowadzić do stwierdzenia,
          iż dana kapela/ wykonawca "jest/nie jest cool".
          Jak będę miał więcej czasu to zilustruję Ci to opowieścią o Zdzisławie W.
    • Gość: Relayer Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.ceti.pl 20.01.03, 17:12
      Nie wiem o co ci dokładnie chodzi ale moje typy (jeśli dobrze podejrzewam) to
      (w kolejnosci dowolnej):
      Yes(a jakże, bynajmniej nie zbyt konwencjonalne wink)
      King Crimson (&R.Fripp)
      Rush
      Soft Machine etc.
      Gentle Giant
      Zappa oczywiście
      itd itp

to z tych starszych.

• Gość: Maks Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 17:45
      A pamiętacie zespół "Focus". Dodałbym grupę Iron Butterfly szkoda, że tylko z
      jednym utworem"In-a-gadda Da-vida"
    • munky Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 20.01.03, 18:16
      nad czym tu sie dużo rozwodzić: Tool................
    • Gość: Hollow Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.03, 18:28
      TOOOOOL i nawet mnie nie wkurwiajcie.
      • Gość: As Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 20.01.03, 18:30
        Gość portalu: Hollow napisał(a):

> TOOOOOL i nawet mnie nie wkurwiajcie.

Swoją drogą, to całkiem inteligentna wypowiedź ...
        • Gość: Hollow Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.03, 09:00

> Gość portalu: Hollow napisał(a):
          >
          > > TOOOOOL i nawet mnie nie wkurwiajcie.
          >
          > Swoją drogą, to całkiem inteligentna wypowiedź ...

Och jakiś ty elokwentny. Siorpaj pisiorka.
    • h8red Cynic 20.01.03, 18:54
      Nie wiem czy znajdzie sie tutaj duzo osob, ktore slyszaly pltye "Focus"
      popelniona przez te grupe. Ale to akurat jet najmniej wazne smile)) To jest
      wlasnie moj typ jesli chodzi o "inteligentna muzyke".
      No i moze jeszcze dorzucilbym dwie albo trzy ostatnie plyty Death oraz Control
      Denied (jedna plyta, druga dopiera koncza). Tool oczywiscie tez smile
      • h8red Re: Cynic 21.01.03, 13:44
        Jeszcze jedno mi sie przypomnialo!!! Megadeth "Rust in peace" za niesamowita
        kopalnie riffow.
        • Gość: Pimo75 Re: Cynic IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 14:05
          Ta kopalnia to chyba gdzieś na Śląsku wink
          Bo najwyrażniej ją też dotknęła "restrukturyzacja" w latach 90.
          • h8red Re: Cynic 21.01.03, 19:19
            Jesli chodzi o riffy to nie wiem. Jesli chodzi o zawartosc muzyczna to nie
            sposob sie nie zgodzic smile Jednakze cos w tych plytkach pozostalych jest.
    • handziaa Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 20.01.03, 19:20
      gregkor napisał:

>
      > kompozycjami.

Moje skromne zdanie na ten temat jest takie, ze smieszy mnie
      pojecie "inteligentna muzyka"....Zgadzam sie, ze w/w zespoly graly
      nieco "skomplikowanie" - do tego wora mozna wrzucic jeszcze fure innych kapel
      np.King Crimson.
      Ale czy to jest kryterium "inteligencji" w muzyce??? Czy w ogole mozna operowac
      czyms takim w swiecie dzwiekow??? Czy urocza piosenka Gordona Haskalla (moje
      pierwsze skojarzenie, przyklady mozna by mnozyc) "How wonderful you are"
      jest "glupia", bo prosta i nieskomplikowana?
      Jezeli jakas duszyczka ma odmienne zdanie, to bardzo chetnie poslucham...
      Nie dajmy sie zwariowac...po co te glupie podzialy...
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 20.01.03, 19:30
      z tych młodszych, to chyba... reamonn. nie mam tu na myśli wszystkich kawałków,
      ale jak się słucha płyt, jako całości, jest w nich taki jakiś nieuchwytny
      sens...
      • Gość: Raf Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: morele:* / 172.16.20.* 20.01.03, 20:23
        Bez wątpienia Procol Harum!
        • Gość: soso Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: 195.41.66.* 21.01.03, 07:38

Zalezy o co chodzi.

Jezeli podzielimy ludzi na 2 grupy (tak sam robie): slabawi muzycznie ale
          inteligentni oraz geniusze talentu w palcach i foresty gumpy w glowach to cos
          tam mozna przypisac tym czy owym.

Dla mnie genialnym glupolem jest Gary Moore. Gra na gitarce tak, ze nie mozna
          sie nie zachwycic ale jak sie go poslucha w wywiadzach to konwencjonalny
          prostaczek, ktory nie potrafi zliczyc do trzech. Zabojczy kontrast.

Po przeciwnej stronie jest np. David Bowie, ktory jest spryciazem jak malo kto
          i to mu wystarcza, by robic muzyke, ktora intryguje choc widac, ze jest robiona
          na sile. Cale szczescie, ze jeszcze jest mozliwosc wynajecia dobrych muzykow
          jak ma sie kase i nazwisko (a to DB ma).

To tyle, zeby nie przeciagac.

pzdrw

soso
    • Gość: balanescu Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.media4.pl 21.01.03, 08:26
      niemiecki Faust - każda płyta jest pozornie zamachem na zdrowy rozsądek,
      przewrotną grą, a nawet jeśli się tego nie dostrzeże, pozostaje fenomenalna
      muzyka - dla mnie to właśnie Faust, a nie Can jest najgroźniejszą formacją
      kraut-rockową
      • teddy4 Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 21.01.03, 22:26
        Gość portalu: balanescu napisał(a):

> niemiecki Faust - każda płyta jest pozornie zamachem na zdrowy rozsądek,
        > przewrotną grą, a nawet jeśli się tego nie dostrzeże, pozostaje fenomenalna
        > muzyka - dla mnie to właśnie Faust, a nie Can jest najgroźniejszą formacją
        > kraut-rockową

A ja myślałem, że najgroźniejszą formacją kraut - rockową było STASI smile))))))).
    • jackers SEX PISTOLS, RAMONES.... 21.01.03, 21:01
      i pare innych

goscie skumali :

po co truc przez 25 minut ?

1'52 sec wystarcza w zupelnosci...

a tak powaznie:

jak juz mam ochote na cus inteligentego to se klasyke

w dobrych wykonaniach puszczam...

ELP i obrazki ?... dajta luz...

Ivo P. zrobil fajna wersje... polecam smile
    • Gość: dekris Propozycje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 21:08
      Pink Floyd - zdecydowanie tak.

Radiohead.
      • Gość: Basstard Re: Propozycje IP: *.idea.pl 21.01.03, 23:59
        Gość portalu: dekris napisał(a):

> Radiohead.

No własnie! Jeszcze Radiohead! Jak najbardziej.
    • Gość: qrde Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.chello.pl 21.01.03, 21:28
      Musze wymienic jeszcze jeden zespol, o ktorym zapomnieliscie wyliczajac kapele
      grajace "inteligentna" muzyke. Chodzi mi mianowicie o King Crimson. Mam
      nadzieje, ze wiecej takiego niedopatrzenia nie popelnicie. Pozdrawiam.
    • Gość: chloporobotnik Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.dialup.mindspring.com 21.01.03, 22:48
      znam jednego czuba ktory jak cos mu sie podoba lub przerasta jego wyobraznie
      mowi , ze jest to inteligentne, i wychodza z tego koszmary typu
      "...ale ty masz inteligentny komputer..."
      "...ta fryzura jest bardzo inteligentna..." itp itd
      a jesli chodzi o muzyke to i tak wszystko zalezy od sluchaczy, jak taka muzyke
      odbieraja.A ja sam bym cholernie byl w strachu, proponujac jakas muzyke
      znajomym mowiac "...to jest bardzo dobre i strasznie inteligentne..." he he po
      prostu zostalbym wysmiany sad((
      czuwaj
    • Gość: As Lista zespołów inteligentnych według Asa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 22.01.03, 00:21
      Po wielu bojach wewnętrznych zdecydowałem się na opublikowanie listy zespołów
      grających muzykę inteligentną (według mnie). Jednocześnie publikując tę listę
      chcę obalić dwie główne tezy które pojawiły się na tym wątku. A mianowicie że:

1) Za zespoły grające muzykę inteligentną uważamy te które są naszymi
      ulubionymi.
      2) Za zespoły grające muzykę inteligentną uważamy zespoły grające rock
      progresywny.

Oto lista (ograniczę się tylko do wykonawców anglojęzycznych) (kolejność
      przypadkowa).

Tool, Pink Floyd, Rush, Yes, King Crimson, Faith No More, The Stranglers, The
      Clash, Radiohead, Queen, Dream Theater, Depeche Mode, U2, Red Hot Chili Peppers

Zespoły obalajace pierwszą tezę w moim przypadku - Tool, Radiohead, Depeche
      Mode, King Crimson, Yes - owszem lubię tę muzykę ale średnio, da się słuchać
      ale na pewno nie należy ona do moich ulubionych.

Zespoły obalające drugą tezę - tu już można obiektywnie - Faith No More, The
      Stranglers, The Clash, Depeche Mode, U2, Red Hot Chili Peppers

Pozdrawiam
      • Gość: pimo75 Re: Lista zespołów obalających według Asa IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 08:19

> > Zespoły obalajace pierwszą tezę ......................
        > Zespoły obalające drugą tezę - ...................

Co do zespołów OBALAJĄCYCH to pod tym względem zdecydowanie najlepiej
        prezentowała się ekipa pod nazwą Awaria, na której próbach miałem okazję
        onegdaj bywać. Średnio 4,5 jabola na próbę.
        • Gość: As Re: Lista zespołów obalających według Asa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 22.01.03, 09:09
          Gość portalu: pimo75 napisał(a):

> Gość portalu: As napisał(a):
          >
          > > > Zespoły obalajace pierwszą tezę ......................
          > > Zespoły obalające drugą tezę - ...................
          >
          > Co do zespołów OBALAJĄCYCH to pod tym względem zdecydowanie najlepiej
          > prezentowała się ekipa pod nazwą Awaria, na której próbach miałem okazję
          > onegdaj bywać. Średnio 4,5 jabola na próbę.

Na twarz ?
          • Gość: Pimo75 Re: Lista zespołów obalających według Asa IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 10:20
            Na kwartet.
    • Gość: amis Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: *.bogucicka7.com.pl 22.01.03, 09:13
      Wyrosłem na PF, EL&P, Yes, King Crimson, Focus etc. Wszystkie te zespoły grają muzykę zmuszającą do
      myslenia, a w każdym razie do aktywnego odbioru. Nie da sie tego moim zdaniem polubić słuchając
      jednym uchem, bo drugie zajęte jest słuchaniem dziennika lub gderającej żony. Z tego też powodu
      można powiedzieć, że jest to muzyka inteligentna, bo do jej odbioru nie wystarczy brzuch, ale konieczne
      jest zaangażowanie mózgu.
      Choć najbliższe memu sercu są wymienione wyżej dinozaury, to dołożę trochę swieższych bułeczek. Tak
      więc wspomniany Tool ale przede wszystkim Tortoise i Porcupine Tree.

Pozdrawiam
      amis
      • Gość: soso Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: 195.41.66.* 22.01.03, 09:29
        Zauwazylem, ze sa rozne interpretacje 'inteligentnej muzyki'. Jedni pisza, ze
        to ta, przy ktorej trzeba myslec, inni, ze ta, robiona glowa a nie sercem.

Sklaniam sie do drugiej definicji i przypominam jeszcze o Queen. Ci to
        wiedzieli jak zrobic cos co da sie sluchac i mysle, ze niezle nad tym
        glowkowali surprised)

pzdrw

soso
    • Gość: Jacek YES - bez cienia wątpliwości. IP: lustro:* / 10.10.15.* 22.01.03, 09:35
    • Gość: folkment Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent IP: serwer:* / 192.168.0.* 22.01.03, 11:27
      gregkor napisał:

>
      > kompozycjami.

te wszystkie inteligenckie artystowskie wypociny dumnie nazywane PROGROCKIEM
      heheheheh cierpiały i beda cierpieć nadal na ambicjonalne zapalenie ucha
      srodkowego ,te żalosne solówki nadaja sie tylko jako soundtrack do
      wyrafinowanego, hehe a jakże, harakiri,

hehe "inteligentny" to jest THE FAll np,konkretnie z jajem ,czy
      PAVEMENT...primal scream... sebadoh.....arab strap ...sonic youth hehe też
      głupi nie sa .......... elitarna kategoria inteligenkośći raczej smieszy niz
      prowokuje wink

• liverr Re: Zespół rockowy grający najbardziej inteligent 24.01.03, 12:07
        Gość portalu: folkment napisał(a):

> te wszystkie inteligenckie artystowskie wypociny dumnie nazywane PROGROCKIEM
        > heheheheh cierpiały i beda cierpieć nadal na ambicjonalne zapalenie ucha
        > srodkowego ,te żalosne solówki nadaja sie tylko jako soundtrack do
        > wyrafinowanego, hehe a jakże, harakiri,
        >
        > hehe "inteligentny" to jest THE FAll np,konkretnie z jajem ,czy
        > PAVEMENT...primal scream... sebadoh.....arab strap ...sonic youth hehe też
        > głupi nie sa .......... elitarna kategoria inteligenkośći raczej smieszy
        niz
        > prowokuje wink

w zasadzie zgadzam sie z Toba, Folkie.."inteligencja w muzyce " brzmi raczej
        smiesznie....ale tylko ta zamierzona...... ta "przypadkowa" przeciwnie...

>
        >
        >
    • Gość: Relayer A Laurie Andeerson??? IP: *.ceti.pl 24.01.03, 14:48
      Może to nie zespół, ale też...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka