Dodaj do ulubionych

Mundial - 26.06.

• kkrzysiekk Re: Mundial - 26.06. 26.06.06, 16:24
      > Włochy - Australia 2-0
      > Szwajcaria - Ukraina 1-0
    • menthal Re: Mundial - 26.06. 26.06.06, 16:33
      Włochy - Australia 2-0
      Szwajcaria - Ukraina 0-1
    • grimsrund Australia - Włochy 26.06.06, 19:05
      Fakju, Makarony. Dosyć tego sad(
      • aimarek Re: Australia - Włochy 26.06.06, 19:32
        E tam, mecz udowodnił, że Australia jest zespołem przecenianym, który poza
        świetnym (ale nie dziś) trenerem i dobrym przygotowaniem fizycznym nie ma zbyt
        wiele do zaoferowania. Australijczycy nie byli w stanie zrobić kotła pod bramką
        Buffona mimo, że grali przez 40 minut z przewagą piłkarza. W statystyce strzałów
        - minimalna przewaga Italii. Nie wiem na co czekała Australia i Hiddink (tylko
        jedna zmiana w końcówce), skoro gra układała im się słabo. Bali się zaatakować i
        liczyli chyba, że w dogrywce Włosi wysiądą kondycyjnie. Przeliczyli się i dobrze.
        • ayya Re: Australia - Włochy 26.06.06, 19:40
          aimarek napisał:

> Przeliczyli się i dobrze.

Na szczęście przeliczyli się w piękny, sportowy sposób.
        • ilhan Re: Australia - Włochy 26.06.06, 19:40
          Ale co to za dziwne rozumienie sprawiedliwości? To nieważne czy Australia grała słabo, średnio czy super, a o konkretną sytuację z 93 minuty. Ciekawe czy sędzia też tak rozumował: "aha, najpierw wywalę Materazziego, a jak Australia nie wykorzysta przewagi, to przepuszczę Włochów".
          • aimarek Re: Australia - Włochy 26.06.06, 20:04
            ilhan napisał:

> Ale co to za dziwne rozumienie sprawiedliwości? To nieważne czy Australia grała
            > słabo, średnio czy super, a o konkretną sytuację z 93 minuty. Ciekawe czy sędz
            > ia też tak rozumował: "aha, najpierw wywalę Materazziego, a jak Australia nie w
            > ykorzysta przewagi, to przepuszczę Włochów".

Ilhanie, nie po raz pierwszy stosujesz brzydką strategię erystyczną polegającą
            na odnoszeniu się do wymyślonych argumentów, wypowiadanych rzekomo przez Twojego
            adwersarza. Albo też czynisz to nieświadomie, zapędzając się w swym polemicznym
            zapale.
            Wyjaśnię w związku z tym, że nigdzie nie napisałem, że sprawiedliwą jest
            sytuacja, w której przeciętnie grający zespół odpada z powodu błędu sędziego.
            Oczywiście, że nie byłoby to sprawiedliwe, tylko problem polega na tym, że w
            przeciwieństwie do Ciebie i np. Ayyi, nie jestem przekonany czy karny był
            rzeczywiście Z KAPELUSZA i czy sędzia nie popełnił także błędu przy kartce dla
            Materazziego.
            Napisałem tylko tyle, że Australia zagrała - jak to ma w zwyczaju - przeciętnie,
            bez wyrazu i niezbyt ładnie, więc nie szkoda mi ich ani trochę.
            • menthal Re: Australia - Włochy 26.06.06, 21:11
              > Napisałem tylko tyle, że Australia zagrała - jak to ma w zwyczaju - przeciętnie
              > ,
              > bez wyrazu i niezbyt ładnie, więc nie szkoda mi ich ani trochę.

Trochę przesadziłeś
              mecz z Japonią - do 85 min 1-0 , skończyło się 1-3
              mecz z Brazylią - nie można powiedzie że grali przeciętnie czy niezbyt ładnie
              mecz z Chorwacją - piękny nie był, ale za to dramatyczny i na pewno zaliczyc go
              trzeba do ciekawszych

Podsumowaując, określenie niezbyt ładnie, przeciętnie i bez wyrazu dobrze pasuje
              ale tylko do dzisiejszego meczu i moze sie odnosic do obu zespołów.
              • aimarek Re: Australia - Włochy 26.06.06, 22:51
                Póki co na tym mundialu świetne zespoły to np.: Niemcy, Hiszpania, Argentyna
                Trochę mniej świetne: Brazylia, Włochy, Portugalia
                Przeciętne: Szwecja, Ekwador, Australia
                Słabe lub b.słabe: Polska, Kostaryka, Arabia

Jakbym na to nie patrzył, wychodzi mi, że w skali mundialu Australia była
                zespołem przeciętnym. Przyjechali z daleka, powalczyli ambitnie w paru meczach i
                ograli Japonię. Jak dla mnie to trochę mało, by się wzbić ponad przeciętność.
                • menthal Re: Australia - Włochy 26.06.06, 22:57
                  Na gorąco dodałbym jeszcze kategorię straszne dziadostwo i umieścił tam
                  Szwajcarię i Ukrainę
                  • aimarek Re: Australia - Włochy 26.06.06, 23:05
                    menthal napisał:

> Na gorąco dodałbym jeszcze kategorię straszne dziadostwo i umieścił tam
                    > Szwajcarię i Ukrainę

A ja kategorię "wrzucić do worka, podpalić i zrzucić z 30-metrowego budynku" -
                    Jacek Jońca.
                    • ilhan Re: Australia - Włochy 26.06.06, 23:46
                      aimarek napisał:

> menthal napisał:
                      >
                      > > Na gorąco dodałbym jeszcze kategorię straszne dziadostwo i umieścił tam
                      > > Szwajcarię i Ukrainę
                      >
                      > A ja kategorię "wrzucić do worka, podpalić i zrzucić z 30-metrowego budynku" -
                      > Jacek Jońca.

Tuuuu.... się... zgodzęęęęęęęęęę.

W ogóle refleksja po meczu Szwajcaria - Ukraina: oddajcie mi 2,5 godziny życia.
                    • mallina Re: Australia - Włochy 26.06.06, 23:49
                      oba mecze dzis malo ciekawe

nie lubie ani dogrywek, ani karnych

studio w Jedynce: to rysowanie przez Gmocha dosc mnie smieszy, moze w nastepnej wielkiej imprezie bedzie mu to lepiej wychodzilosmile

w polsatowskim zas ta publika nie bardzo wiadomo po co tam siedzi, a Roman Kosecki moglby chociaz te wlosy umyc. jakos taki zapuszczony lekko, az tak dawno temu kariery sportowej nie skonczyl by miec tyle "naddatku"
                      • pagaj_75 Re: Australia - Włochy 27.06.06, 00:06
                        mallina napisała:

> studio w Jedynce: to rysowanie przez Gmocha dosc mnie smieszy, moze w
                        > nastepnej wielkiej imprezie bedzie mu to lepiej wychodzilosmile

od razu widać, że rzadko oglądasz mistrzostwa w kraju smile analizy Gmocha to
                        klasyka już. ludzie nagrywają je sobie i na imprezach puszczają.
            • ilhan Re: Australia - Włochy 26.06.06, 23:45
              A mi zawsze szkoda drużyny, która GRYZIE TRAWĘ 90 minut i wypada z turnieju przez błąd sędziego, Aimarku.
              • d84 Re: Australia - Włochy 27.06.06, 00:04
                Ale sami byli sobie winni, od gryzienia trawy niestety są filoetowe krowy
                pewnego koncernu - piłkarze mają wygrywać a to się dziś Australii nie udało w
                sporej części na własne życzenie.

Ten karny, którego imho raczej być nie powinno, to taka swoista zemsta losu za
                niewykorzystane kilkadziesiąt minut gry w przewadze. Niestety, dobry zespół
                musi umieć takie sytuacje wykorzystywać, nawet jeśli gra z "miszczami kate-na-
                czczo".

To przed chwilą nudne, ale i tak bym się nie uczył na jutrzejszy exam. Żałuję
                tylko, że nie oglądałem na TVP, bo widzę że Jońca zaliczył mecz życia suspicious
                • ilhan Re: Australia - Włochy 27.06.06, 00:10
                  d84 napisał:

> Żałuję
                  > tylko, że nie oglądałem na TVP, bo widzę że Jońca zaliczył mecz życia suspicious

Myślę że jeśli Borek i Kołtoń to naszpikowany hookami, ale nieco obciachowy synth-pop, Szpakowski pudel metal, którego teoretycznie nie da się słuchać, ale przypomina o dzieciństwie, tak Jacek Jońca to jakaś, kurwa, el-muzyka, nie wiem, dwugodzinna pseudo-ambientowa plama.
      • dziewczyna_mickiewicza Re: Australia - Włochy 26.06.06, 19:48
        hehehe...

potwierdzilo sie tylko moje przekonanie o tym, ze australia to przecietniaki,
        bo przewaga liczebna nie dala im absolutnie nic, poza tym, ze czesciej byli w
        posiadaniu pilki w srodku pola (bo pilke tracili, jak tylko podchodzili blizej
        buffona):] praktycznie zero zagrozenia dla buffona (moze oprocz dwoch sytuacji,
        i to raczej w drugiej polowie, kiedy grali z przewaga gracza).

oczywiscie, wszyscy pewnie uwazaja, ze karnego byc nie powinno, bo grosso
        przeciez (jak na wloskiego pilkarza przystalo, prawda?) na pewno upadl
        teatralnie i zadnego faulu nie bylo. jak dla mnie byl. totti wreszcie sie
        dogadal z pilkasmile

sorry hiddink, bye-bye australiabig_grin
        • libertine Re: Australia - Włochy 27.06.06, 00:17
          dziewczyna_mickiewicza napisała:

> hehehe...
          >
          > potwierdzilo sie tylko moje przekonanie o tym...

hehehe...

potwierdziło się tylko moje przekonanie o tym, że włochy to nudziarze, bo
          wysokie kontrakty w najlepszych klubach nie prezentowały absolutnie nic na tle
          zawodników ze średniaków premiership, ale i division one (3 ligi angielskiej).
          grając z przeciętną ponoć australią bali się wyjść większą ilością graczy z
          własnej połowy pomimo iż jak mocniej przycisnęli, to socceroos się wyraźnie
          gubili. pretendująca do tytułu italia oddała inicjatywę debiutantowi na tym
          poziomie rozgrywek!

oczywiście, że większość widzów uważa, że karnego powinno nie być, bo obrońca
          wywrócił się ze dwa metry przed grosso, który tylko wbiegł na niego kończąc
          wszystko teatralnym skokiem na ziemię. jak dla mnie za takie zagranie karnego
          się nie dyktuje, a przynajmniej nie na mistrzostwach świata.

też mi przykro, ale im dalej wlosi zajdą, tym większe będzie ich cierpienie po
          porażce, więc ma to też swoje dobre strony big_grin
          • dziewczyna_mickiewicza Re: Australia - Włochy 27.06.06, 02:07
            pierwsza polowe zagrali calkiem przyzwoicie. zupelnie sie nie zgodze, ze "nie
            prezentowali absolutnie nic na tle zawodnikow ze sredniakow premiership".
            rzeczywiscie, po czerwonej kartce byli ostrozni, moze troche przesadnie, ale w
            sumie sie nie dziwie. no i zdecydowanie na boisku za dlugo siedzial del piero.

> oczywiście, że większość widzów uważa, że karnego powinno nie być,

to sie mozemy na ten temat spierac co najmniej tydzien (co chyba nie ma
            wiekszego sensu...) :]

> jak dla mnie za takie zagranie karnego
            > się nie dyktuje, a przynajmniej nie na mistrzostwach świata.

na szczescie nie byles sedzia w tym meczubig_grin

> ale im dalej wlosi zajdą, tym większe będzie ich cierpienie po
            > porażce, więc ma to też swoje dobre strony big_grin

pogadamy jak cannavaro & spolka rozwala argentyne tongue_out
      • pagaj_75 Re: Australia - Włochy 27.06.06, 13:44
        sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73600,3443851.html
        bardzo mnie ten film rozśmieszył. wydaje się taki prawdziwy smile
        • cze67 Re: Australia - Włochy 27.06.06, 14:17
          Genialne!
    • mallina Re: Mundial - 26.06. 26.06.06, 19:49
      Szwajcaria - Ukraina 2-1

wczesniejszy mecz zapomnialam obstawic..
    • ilhan Ranking z nowym liderem 27.06.06, 09:17
      Mamy nowego lidera.

57
      aimarek

56
      grimsrund

55
      polleke

54
      ayya

52
      kkrzysiekk

51
      libertine

48
      menthal

46
      pagaj

45
      d84
      jarecki
      ktmajcher
      cze67

44
      ton

43
      ilhan
      tymbarski
      hennessy

42
      glebogryzarka

41
      mameluch

40
      digsa
      michal-z

39
      aasiek

37
      janek0
      kubasa

36
      ethan
      mechanikk

35
      mallina
      h8red

33
      roar

27
      pszemcio

19
      gregkor
      • grimsrund Re: Ranking z nowym liderem 27.06.06, 10:18
        "Liderowałem - czyż to nie piękne? Będę miał co wspomniać przez całe życie"

wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka