kkrzysiekk Re: Mundial - 26.06. 26.06.06, 16:24 > Włochy - Australia 2-0 > Szwajcaria - Ukraina 1-0 Odpowiedz Link Zgłoś
menthal Re: Mundial - 26.06. 26.06.06, 16:33 Włochy - Australia 2-0 Szwajcaria - Ukraina 0-1 Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: Australia - Włochy 26.06.06, 19:32 E tam, mecz udowodnił, że Australia jest zespołem przecenianym, który poza świetnym (ale nie dziś) trenerem i dobrym przygotowaniem fizycznym nie ma zbyt wiele do zaoferowania. Australijczycy nie byli w stanie zrobić kotła pod bramką Buffona mimo, że grali przez 40 minut z przewagą piłkarza. W statystyce strzałów - minimalna przewaga Italii. Nie wiem na co czekała Australia i Hiddink (tylko jedna zmiana w końcówce), skoro gra układała im się słabo. Bali się zaatakować i liczyli chyba, że w dogrywce Włosi wysiądą kondycyjnie. Przeliczyli się i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Australia - Włochy 26.06.06, 19:40 aimarek napisał: > Przeliczyli się i dobrze. Na szczęście przeliczyli się w piękny, sportowy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Australia - Włochy 26.06.06, 19:40 Ale co to za dziwne rozumienie sprawiedliwości? To nieważne czy Australia grała słabo, średnio czy super, a o konkretną sytuację z 93 minuty. Ciekawe czy sędzia też tak rozumował: "aha, najpierw wywalę Materazziego, a jak Australia nie wykorzysta przewagi, to przepuszczę Włochów". Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: Australia - Włochy 26.06.06, 20:04 ilhan napisał: > Ale co to za dziwne rozumienie sprawiedliwości? To nieważne czy Australia grała > słabo, średnio czy super, a o konkretną sytuację z 93 minuty. Ciekawe czy sędz > ia też tak rozumował: "aha, najpierw wywalę Materazziego, a jak Australia nie w > ykorzysta przewagi, to przepuszczę Włochów". Ilhanie, nie po raz pierwszy stosujesz brzydką strategię erystyczną polegającą na odnoszeniu się do wymyślonych argumentów, wypowiadanych rzekomo przez Twojego adwersarza. Albo też czynisz to nieświadomie, zapędzając się w swym polemicznym zapale. Wyjaśnię w związku z tym, że nigdzie nie napisałem, że sprawiedliwą jest sytuacja, w której przeciętnie grający zespół odpada z powodu błędu sędziego. Oczywiście, że nie byłoby to sprawiedliwe, tylko problem polega na tym, że w przeciwieństwie do Ciebie i np. Ayyi, nie jestem przekonany czy karny był rzeczywiście Z KAPELUSZA i czy sędzia nie popełnił także błędu przy kartce dla Materazziego. Napisałem tylko tyle, że Australia zagrała - jak to ma w zwyczaju - przeciętnie, bez wyrazu i niezbyt ładnie, więc nie szkoda mi ich ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
menthal Re: Australia - Włochy 26.06.06, 21:11 > Napisałem tylko tyle, że Australia zagrała - jak to ma w zwyczaju - przeciętnie > , > bez wyrazu i niezbyt ładnie, więc nie szkoda mi ich ani trochę. Trochę przesadziłeś mecz z Japonią - do 85 min 1-0 , skończyło się 1-3 mecz z Brazylią - nie można powiedzie że grali przeciętnie czy niezbyt ładnie mecz z Chorwacją - piękny nie był, ale za to dramatyczny i na pewno zaliczyc go trzeba do ciekawszych Podsumowaując, określenie niezbyt ładnie, przeciętnie i bez wyrazu dobrze pasuje ale tylko do dzisiejszego meczu i moze sie odnosic do obu zespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: Australia - Włochy 26.06.06, 22:51 Póki co na tym mundialu świetne zespoły to np.: Niemcy, Hiszpania, Argentyna Trochę mniej świetne: Brazylia, Włochy, Portugalia Przeciętne: Szwecja, Ekwador, Australia Słabe lub b.słabe: Polska, Kostaryka, Arabia Jakbym na to nie patrzył, wychodzi mi, że w skali mundialu Australia była zespołem przeciętnym. Przyjechali z daleka, powalczyli ambitnie w paru meczach i ograli Japonię. Jak dla mnie to trochę mało, by się wzbić ponad przeciętność. Odpowiedz Link Zgłoś
menthal Re: Australia - Włochy 26.06.06, 22:57 Na gorąco dodałbym jeszcze kategorię straszne dziadostwo i umieścił tam Szwajcarię i Ukrainę Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: Australia - Włochy 26.06.06, 23:05 menthal napisał: > Na gorąco dodałbym jeszcze kategorię straszne dziadostwo i umieścił tam > Szwajcarię i Ukrainę A ja kategorię "wrzucić do worka, podpalić i zrzucić z 30-metrowego budynku" - Jacek Jońca. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Australia - Włochy 26.06.06, 23:46 aimarek napisał: > menthal napisał: > > > Na gorąco dodałbym jeszcze kategorię straszne dziadostwo i umieścił tam > > Szwajcarię i Ukrainę > > A ja kategorię "wrzucić do worka, podpalić i zrzucić z 30-metrowego budynku" - > Jacek Jońca. Tuuuu.... się... zgodzęęęęęęęęęę. W ogóle refleksja po meczu Szwajcaria - Ukraina: oddajcie mi 2,5 godziny życia. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Australia - Włochy 26.06.06, 23:49 oba mecze dzis malo ciekawe nie lubie ani dogrywek, ani karnych studio w Jedynce: to rysowanie przez Gmocha dosc mnie smieszy, moze w nastepnej wielkiej imprezie bedzie mu to lepiej wychodzilo w polsatowskim zas ta publika nie bardzo wiadomo po co tam siedzi, a Roman Kosecki moglby chociaz te wlosy umyc. jakos taki zapuszczony lekko, az tak dawno temu kariery sportowej nie skonczyl by miec tyle "naddatku" Odpowiedz Link Zgłoś
pagaj_75 Re: Australia - Włochy 27.06.06, 00:06 mallina napisała: > studio w Jedynce: to rysowanie przez Gmocha dosc mnie smieszy, moze w > nastepnej wielkiej imprezie bedzie mu to lepiej wychodzilo od razu widać, że rzadko oglądasz mistrzostwa w kraju analizy Gmocha to klasyka już. ludzie nagrywają je sobie i na imprezach puszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Australia - Włochy 26.06.06, 23:45 A mi zawsze szkoda drużyny, która GRYZIE TRAWĘ 90 minut i wypada z turnieju przez błąd sędziego, Aimarku. Odpowiedz Link Zgłoś
d84 Re: Australia - Włochy 27.06.06, 00:04 Ale sami byli sobie winni, od gryzienia trawy niestety są filoetowe krowy pewnego koncernu - piłkarze mają wygrywać a to się dziś Australii nie udało w sporej części na własne życzenie. Ten karny, którego imho raczej być nie powinno, to taka swoista zemsta losu za niewykorzystane kilkadziesiąt minut gry w przewadze. Niestety, dobry zespół musi umieć takie sytuacje wykorzystywać, nawet jeśli gra z "miszczami kate-na- czczo". To przed chwilą nudne, ale i tak bym się nie uczył na jutrzejszy exam. Żałuję tylko, że nie oglądałem na TVP, bo widzę że Jońca zaliczył mecz życia Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Australia - Włochy 27.06.06, 00:10 d84 napisał: > Żałuję > tylko, że nie oglądałem na TVP, bo widzę że Jońca zaliczył mecz życia Myślę że jeśli Borek i Kołtoń to naszpikowany hookami, ale nieco obciachowy synth-pop, Szpakowski pudel metal, którego teoretycznie nie da się słuchać, ale przypomina o dzieciństwie, tak Jacek Jońca to jakaś, kurwa, el-muzyka, nie wiem, dwugodzinna pseudo-ambientowa plama. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Australia - Włochy 26.06.06, 19:48 hehehe... potwierdzilo sie tylko moje przekonanie o tym, ze australia to przecietniaki, bo przewaga liczebna nie dala im absolutnie nic, poza tym, ze czesciej byli w posiadaniu pilki w srodku pola (bo pilke tracili, jak tylko podchodzili blizej buffona):] praktycznie zero zagrozenia dla buffona (moze oprocz dwoch sytuacji, i to raczej w drugiej polowie, kiedy grali z przewaga gracza). oczywiscie, wszyscy pewnie uwazaja, ze karnego byc nie powinno, bo grosso przeciez (jak na wloskiego pilkarza przystalo, prawda?) na pewno upadl teatralnie i zadnego faulu nie bylo. jak dla mnie byl. totti wreszcie sie dogadal z pilka sorry hiddink, bye-bye australia Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: Australia - Włochy 27.06.06, 00:17 dziewczyna_mickiewicza napisała: > hehehe... > > potwierdzilo sie tylko moje przekonanie o tym... hehehe... potwierdziło się tylko moje przekonanie o tym, że włochy to nudziarze, bo wysokie kontrakty w najlepszych klubach nie prezentowały absolutnie nic na tle zawodników ze średniaków premiership, ale i division one (3 ligi angielskiej). grając z przeciętną ponoć australią bali się wyjść większą ilością graczy z własnej połowy pomimo iż jak mocniej przycisnęli, to socceroos się wyraźnie gubili. pretendująca do tytułu italia oddała inicjatywę debiutantowi na tym poziomie rozgrywek! oczywiście, że większość widzów uważa, że karnego powinno nie być, bo obrońca wywrócił się ze dwa metry przed grosso, który tylko wbiegł na niego kończąc wszystko teatralnym skokiem na ziemię. jak dla mnie za takie zagranie karnego się nie dyktuje, a przynajmniej nie na mistrzostwach świata. też mi przykro, ale im dalej wlosi zajdą, tym większe będzie ich cierpienie po porażce, więc ma to też swoje dobre strony Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Australia - Włochy 27.06.06, 02:07 pierwsza polowe zagrali calkiem przyzwoicie. zupelnie sie nie zgodze, ze "nie prezentowali absolutnie nic na tle zawodnikow ze sredniakow premiership". rzeczywiscie, po czerwonej kartce byli ostrozni, moze troche przesadnie, ale w sumie sie nie dziwie. no i zdecydowanie na boisku za dlugo siedzial del piero. > oczywiście, że większość widzów uważa, że karnego powinno nie być, to sie mozemy na ten temat spierac co najmniej tydzien (co chyba nie ma wiekszego sensu...) :] > jak dla mnie za takie zagranie karnego > się nie dyktuje, a przynajmniej nie na mistrzostwach świata. na szczescie nie byles sedzia w tym meczu > ale im dalej wlosi zajdą, tym większe będzie ich cierpienie po > porażce, więc ma to też swoje dobre strony pogadamy jak cannavaro & spolka rozwala argentyne Odpowiedz Link Zgłoś
pagaj_75 Re: Australia - Włochy 27.06.06, 13:44 sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73600,3443851.html bardzo mnie ten film rozśmieszył. wydaje się taki prawdziwy Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Mundial - 26.06. 26.06.06, 19:49 Szwajcaria - Ukraina 2-1 wczesniejszy mecz zapomnialam obstawic.. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Ranking z nowym liderem 27.06.06, 09:17 Mamy nowego lidera. 57 aimarek 56 grimsrund 55 polleke 54 ayya 52 kkrzysiekk 51 libertine 48 menthal 46 pagaj 45 d84 jarecki ktmajcher cze67 44 ton 43 ilhan tymbarski hennessy 42 glebogryzarka 41 mameluch 40 digsa michal-z 39 aasiek 37 janek0 kubasa 36 ethan mechanikk 35 mallina h8red 33 roar 27 pszemcio 19 gregkor Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Ranking z nowym liderem 27.06.06, 10:18 "Liderowałem - czyż to nie piękne? Będę miał co wspomniać przez całe życie" ))) Odpowiedz Link Zgłoś