libra_a Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.09.06, 10:58 Możdżer, Danielsson, Fresco - "The time" (wspominam sobie zeszłoroczny Jazz na Starówce) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 03.09.06, 13:49 "Afric Pepperbird" Jana Garbarka. Ten Garbarek mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 03.09.06, 14:05 W dalszym ciągu leci najnowsza płyta Muzykoterapii, dobra muzyka na dziś Wcześniej jeszcze przypomniałam sobie płytę Jamie Cullum'a "Pointless nostalgic", kurcze tego chłopaka po prostu rozpiera energia, gdy go odkryłam byłam mocno urzeczona pozdrawiam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 03.09.06, 15:36 fuzz noir "uarrgh 2" - wspominam tegoroczne wsjd. tytuł płyty chyba wszystko mówi o muzyce Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 03.09.06, 19:31 Yusef Lateef - Eastern Sounds ,posłuchałem Pharoah'a i słucham Lateefa. Warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 03.09.06, 19:53 Musze przyznać, ze długo czekalem na kolejną płytkę niesamowitego vokalu z Abisynii..., poniżej oto i ona.., niesamowita! Ejigayehu 'GIGI' Shibabaw - GOLD & WAX (2006), feat:Buckethead, Aiyb Dieng, Lili Haydn, Ustad Sultan Khan, Bill Laswell, Nils Petter Molvar, Robert Musso, Foday Musa Suso, Bernie Worrell Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 03.09.06, 20:42 kossace napisał: > Musze przyznać, ze długo czekalem na kolejną płytkę niesamowitego vokalu z > Abisynii..., poniżej oto i ona.., niesamowita! > Ejigayehu 'GIGI' Shibabaw - GOLD & WAX (2006), > feat:Buckethead, Aiyb Dieng, Lili Haydn, Ustad Sultan Khan, Bill Laswell, Nils > Petter Molvar, Robert Musso, Foday Musa Suso, Bernie Worrell To świetna wiadomość! Uwielbiam Gigi i choć ta płyta recenzje ma różne, ja mam nadzieję, że mnie nie rozczaruje. Nie mogę się już doczekać kiedy posłucham. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 03.09.06, 21:49 Dorwałem jakiś bootleg na którym grają Bill Laswell & Nicky Skopelitis właśnie pod tytułem - "Never Released Bootleg", jak dla nie rewelacja, in fact wcześniej tego nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 04.09.06, 11:57 Ja wykopalam Gigi z Sandersem, Shorterem i Hancockiem "By Sriambre". Znacie moze? Lekka, radosna muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 04.09.06, 12:35 jazzfoxy napisała: > Ja wykopalam Gigi z Sandersem, Shorterem i Hancockiem "By Sriambre". > Znacie moze? Lekka, radosna muzyka. Akurat tego projektu nie kojarzę..., mam jakis koncert (nie pamietam nazwy, muszę sprawdzić)z Gigi i powyższymi wielkimi, moze to jest własnie to..., Wybaczcie ale nie przerabiam, tego tyle jest...)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 04.09.06, 23:57 "By Sriambre" nie jest bynajmniej tytulem plyty...to nick kolesia,ktory w soulseeku ma pokazna kolekcje nagran Sandersa...tez korzystalem swego czasu......ma bardzo fajny material video...a tak naprawde chcialem o czym innym...slucham wlasnie znakomitego bluesa...gra sam Willie Dixon...polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 05.09.06, 01:51 Ja trzech kwandransów jazzu. ... a Joni słucham od lat i bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 05.09.06, 10:10 pharoah napisał: > "By Sriambre" nie jest bynajmniej tytulem plyty...to nick kolesia,ktory w > soulseeku ma pokazna kolekcje nagran Sandersa...tez korzystalem swego > czasu......ma bardzo fajny material video...a tak naprawde chcialem o czym > innym...slucham wlasnie znakomitego bluesa...gra sam Willie Dixon...polecam... A to dobre )) Szukalam tej plyty w necie i nijak nie moglam jej znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 05.09.06, 17:47 DJ Spooky "Optometry". Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 05.09.06, 22:26 libl napisał: > DJ Spooky "Optometry". > Pamietam jak dziś, 2,5 roku temu, biegając za kafelkami do kuchni i łazienki po ul Jagiellońskiej w Wawie, kupiłem sobie tę płytę i sfiksowałem na punkcie DJ Spookiego, Matthew Shippa i Williama Parkera grających razem. Po tej płytce przyszły inne... A teraz moze mniej jazzowo, "Ozric Tentacles" i ich najnowsza płyta z tego roku "The Floor's Too Far Away". Znacie tych kolesi? Grają progresję, psechedelic, space rock w połaczeniu z elektroniką w najlepszym wydaniu. Highly recommended, nie tylko ta płyta, generalnie wcześniejsze są lepsze, ale co tam, i tak są nieźli. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 06.09.06, 23:32 Samsara Sound System - Ritual of Carousel (2003) Perskie melodie przemieszane dubowymi rytmami rodem z Brooklynu i Japonii. Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.09.06, 22:15 >>>>Perskie melodie przemieszane dubowymi rytmami rodem z Brooklynu i Japonii brzmi ciekawie... masz jakieś linki do mp3 ? pozdr km Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.09.06, 22:23 km500 napisał: > >>>>Perskie melodie przemieszane dubowymi rytmami rodem z Brook > lynu i Japonii > > > brzmi ciekawie... > masz jakieś linki do mp3 ? > pozdr > km może być ciężko, bo to od wróżki o imieniu soulseek, ale przyznam się , ze mam 2 płyty tej grupy, pewnie szybciej byłoby się gdzieś spotkać, a wcześniej na płytke przepalić... Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 09.09.06, 10:42 ok znalazłem w necie fajne i klimatyczne .... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.09.06, 09:53 AEOC BAP TIZUM Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.09.06, 12:21 j.w. noch eimal Ale muza * !!! *tak się podobno w PL teraz mówi)) K. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.09.06, 12:32 jan.kran napisała: > j.w. noch eimal > > Ale muza * !!! > > *tak się podobno w PL teraz mówi)) > K. Uważaj, Kraniku, bo Cię ktoś może z motłochem utożsamić U mnie dziś Afryka, ale nie jazzowa. Najpierw była Mayra Andrade z Wysp Zielonego Przylądka, a teraz Bonga z Angoli. Bardzo mi ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.09.06, 21:39 Pharoah Sanders - Warsaw Summer Jazz Days 27-6-99 (2CD) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 08.09.06, 00:15 kossace napisał: > Pharoah Sanders - Warsaw Summer Jazz Days 27-6-99 (2CD) niezle,niezle...chlam grozny jak sukinsyn...sluchalem tego na zywo... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 08.09.06, 00:29 pharoah napisał: > kossace napisał: > > > Pharoah Sanders - Warsaw Summer Jazz Days 27-6-99 (2CD) > niezle,niezle...chlam grozny jak sukinsyn...sluchalem tego na zywo... dobre, hehe, naprawdę dobre, stary, jak sukinsyn.. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 08.09.06, 12:43 Od rana słuchałem sobie wszystkich możliwych (jakich mam) wersji "A Love Supreme". W tym dwu wersji "Acknowledgement" z Archie Sheppem. Teraz "Kind of Blue". Czyli dzień z najbardziej klasyczną klasyką Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 12.09.06, 17:48 Carmen Mc Rae we wspanialej wersji "The Sound of Silence" duetu Simon &Garfunkel... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 08.09.06, 17:58 Roy Hargrove - Approaching Standards (1994) - fajne granie! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 08.09.06, 18:00 U mnie znow pieknosc z Abisynii. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 08.09.06, 18:15 Lee Morgan - Candy Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 09.09.06, 11:50 neuma "ballad", utwór z płyty zapowiadanej na październik. jak dla mnie rewelacja, trochę podobna do niektórych kawałków zorna. czadowe tło + wywijasy saksofonu (korecki rulez i gitary. nie mogę się doczekać całej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 09.09.06, 13:01 Barokowej trąbki)) Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 09.09.06, 17:07 Bill Laswell's MATERIAL That Tent Bonnaroo Music Festival Manchester, TN June 13 2004 feat.Amina Claudine Myers: Hammond Organ, Vocal Abegasu Shiota: Keyboards Buckethead: Guitar Bill Laswell: Bass Aiyb Dieng: Percussion Brain: Drums Karsh Kale: Drums, Tabla, Percussion Eijigayehu Shibabaw: Vocal DXT: Vocal, Scratching, Turntables and possibly: Lili Hayden: Violin jak ja lubię koncertówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 09.09.06, 17:26 Jak można niejazzowo, to ja też Było "Mutiny" The Birthday Party. Teraz wracam. Ornette Coleman "The Shape of Jazz to Come" I najpiękniesza "Lonely Woman"... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 09.09.06, 19:18 u mnie tez nie jazzowo-najnowszy Bob Dylan-w calkiej niezlej formie...bardzo go lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 09.09.06, 23:01 Dhafer Youssef "Divine Shadows" - ach co za niesamowita płyta! Klimatyczna, momentami mroczna, hipnotyczna wręcz, piękna. Nagrana z muzykami ze Skandynawii, m.in. z duńskim kwartetem smyczkowym, ze sporą dawką elektroniki, no i oczywiście cały czas obecne motywy arabskie. To chyba jego najlpsza płyta z dotychczasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 09.09.06, 23:21 Ken Vandermark - ten facet ma duzo do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 10.09.06, 00:45 Jednego z moich absolutnych faworytów : Charlie Haden. Liberation Music Orchestra. Fajni kolesie)) K. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 10.09.06, 18:42 Greg Wall - Later Prophets (Tzadik 2004) Klezmerska muza żydowska ocierająca sie o awangardę i jazz, zaliczana do nurtu tzw. Radical Jewish Culture Series. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 11.09.06, 20:02 ja tez w podobnym klimacie STEVEN BERNSTEIN-Diaspora Soul live Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 11.09.06, 22:36 u mnie w tej chwili... cichutko, awangarda / jazz eksperymentalny: Phantom City - Shiva Recoil (Live/Unlive) Paul Schütze - Keyboards + Tapes;Raoul Björkenheim - Guitar Toshinori Kondo - Trumpet;Alex Buess - Bass Clarinet Bill Laswell - Bass;Dirk Wachtelaer - Drums pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 11.09.06, 22:44 u mnie w tej chwili też bardzo nastrojowo, utwór "już jesień" z płyty alka koreckiego "z całym szacunkiem dzika świnia". piękne solo na gitarze piotra gąssowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 12.09.06, 00:36 "Trzech kwadransów jazzu " Ptaszyna. Skończył w tym roku 70 lat... Kran Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 12.09.06, 20:45 Kid Ory's Creole Jazz Band...nie mam wiecej pytan...masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 12.09.06, 21:02 U mnie sympatycznie przygrywa Ray Barreto "Time Was... Time Is" - idealne jak na tę porę dnia i pogodę )) Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 12.09.06, 23:29 cicho, bo cicho ale masakrycznie.. Otomo Yoshihide, Bill Laswell, Yashuhiro - Soup Live (2006) (2CD) Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 14.09.06, 19:25 Charlie Haden with Michael Brecker - American Dreams Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 15.09.06, 18:52 Pharoah Sanders Group - Lugano, Switzerland, 2004 (unofficial 2cd) rewelacyjnie przyjemna muza... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 15.09.06, 18:59 spaceways incorporated "13 cosmic standards" jak ten skład przyjedzie koncertować w warszawie, to wybiorę się na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 15.09.06, 19:12 no tak, widze ze vandermark dał nieźle w kość co poniektórym, mi także Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 15.09.06, 20:10 To moze spotkanie w wiekszym gronie w Aurorze? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 15.09.06, 22:17 it,s a very good idea, madam... Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 16.09.06, 21:46 a kiedy jest koncert ? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 18.09.06, 21:16 Charlie Parker & Miles Davis - Bluebird dla odprężenia i zadumy... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 19.09.06, 17:30 Live in Japan 3. Matko Jedyna jak oni pitolą ! Nie do rymu nie do taktu. Nic nie rozumiem))) Kran Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 19.09.06, 17:44 Pharoah Sanders - Africa Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 19.09.06, 22:25 Miles Davis - Live at the Cellar Door Sessions ale nie dam rady dzisiaj wszystkiego przerobić.. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 20.09.06, 22:23 w tej chwili slucham SONG FOR MY FATHER Horace'a Silvera...jedna z najwspanialszych kompozycji jakie znam...chwilo trwaj,chcialoby sie rzec... Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 22.09.06, 10:21 Przypomnieliście ostatnio World Saxophone Quartet, więc sięgnęłam po "Selim Sivad: A Tribute to Miles Davis" z Jackiem DeJohnettem. Hołd złożyli całkiem, całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 22.09.06, 16:03 Walce i polki Straussa Juniora. P.S. W wizytówce odkryłam swoją prawdziwą twarz Nowe zdjęcie , synek pomógł)) Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 22.09.06, 21:07 wcześniej rewelacyjne "Coltrane plays the blues" a w tej chwili rozmarzyłem się i leci "Forgotten Provence - Music Making in the South of France 1150". Bliska klimatycznie, geograficznie i historycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 22.09.06, 21:18 Piekne zdjecie Kraniku))Synek ma gust pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 22.09.06, 21:27 zdjęcie rzeczywiście piękne, tylko jakby trochę obrobione w jakimś photoshopie czy czymś takim a słucham zespołu: sonny sharock i pharoah sanders et consortes na żywca w washington dc ad 1993. pozdr. pjetrek Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 22.09.06, 21:45 pjetrek29 napisał: > zdjęcie rzeczywiście piękne, tylko jakby trochę obrobione w jakimś photoshopie > czy czymś takim > a słucham zespołu: sonny sharock i pharoah sanders et consortes na żywca w > washington dc ad 1993. > > pozdr. > pjetrek pozdr. bardzo grozny chlam...nawet nie wiecie jak bardzo sie ciesze,ze coraz wiecej osob siega po Sandersa!!!a u mnie leci dzis Masada at Tonic... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 22.09.06, 21:51 pharoah, poprostu się rozkręcamy, przyjdzie czas, że tak sie zakręcimy, że siłą odśrodkową poszybujemy w kosmos i odpłyniemy, a tam dopiero będzie jazda.. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 22.09.06, 21:54 pharoah napisał: > pozdr. bardzo grozny chlam... to prawda, bardzo groźny pozdr. p. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 24.09.06, 17:42 Albert Ayler - Nuits de La Fondation Maeght, Vol. 1 (1970) niezły wykop... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 24.09.06, 17:50 Davisa z Princem. Dawno nie słuchałam , też nieżle dają. K. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 24.09.06, 17:54 A u mnie Mr J.C. gra "Mr P.C" (koncert w Paryżu). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 24.09.06, 18:10 Albert Ayler odszedł, zaś przyszedł John Coltrane ze swoim "The Olatunji Concert, The Last Live Recording" (1967) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 24.09.06, 23:06 z jakim princem ? Z tym Wielkim Princem ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 09:36 Z Rogersem Nelsonem Pozdrawiam. Kran Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 24.09.06, 18:29 Elvin Jones - Midnight Walk (1967) Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 24.09.06, 18:43 A u mnie totalna zmiana klimatów. Stary, dobry, a nawet powiem więcej: genialny Coleman Hawkins. Swoją drogą warto by mu poświęcić odrębny wątek. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 16:13 John Coltrane - Giant Steps, na piekne sloneczne popoludnie, Oj, chyba sie rozmarzylam..... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 16:53 Kenny Garret - Pursuance, The music of John Coltrane.. Ale mnie wzielo Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 17:52 Pharoah Sanders(on - Karma pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 18:09 U mnie też teraz On - "Elevation" Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 18:37 ... a teraz utwór "Ore-Se-Rere". Ile radości jest w tej pieśni, zawsze mnie stawia na nogi, kiedy źle Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 20:16 slucham teraz nie-jazzu...polski zespol Mikrofony Kaniony....zna ktos?...nie sadze...skoro wszyscy sluchaja Sandersa,ja moge sobie odpoczac/odleciec przy czyms takim...niezle chlopaki grali na deciakach... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 20:31 pharoah napisał: > slucham teraz nie-jazzu...polski zespol Mikrofony Kaniony....zna ktos?...nie > sadze...skoro wszyscy sluchaja Sandersa,ja moge sobie odpoczac/odleciec przy > czyms takim...niezle chlopaki grali na deciakach... Zdziwisz sie Pharoah, ale ja znam ten zespol, choc nie slyszalam ich kilkanascie lat. U mnie tez troche punkowo - wspaniala Patti Smith. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 20:35 zadziwiasz mnie jazzfoxy... ja tez nie slyszalem ich od lat i ostatnio wpadly mi w lapy ich nagrania...duzo radochy pozdr.faraon Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 21:16 Tak, pamiętam ich ze sceny. Grałem wtedy w Jarocinie w innej kapeli. Byli dość orginalni muzycznie i wizualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 21:19 km!To Ty grales w kapeli? Interesujace, powiedz pare slow na ten temat, jesli to nie tajemnica pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 21:37 km500 napisał: > Tak, pamiętam ich ze sceny. > Grałem wtedy w Jarocinie w innej kapeli. > Byli dość orginalni muzycznie i wizualnie. K. nie wybronisz sie, mow szybko! Mozemy zgadywac jakby co To byl rok 86. Poprosimy o podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
vandoren Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 21:43 tabla beat science - tala matrix Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 22:14 vandoren napisał: > tabla beat science - tala matrix fajna klimatyczna muza) Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 22:25 Ludvig van Beethoven, stara dobra V symfonia, w Mezzo, dyr. legendarny Leopold Stokowski. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vandoren Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 08:41 > fajna klimatyczna muza) no; nie przepadam za laswellem (troche przereklamowany jest moim zdaniem) ale ta płyta jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
km500 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 29.09.06, 21:47 Grałem na perkusji w dwóch kapelach: w heavy metalowej i new wave. Ta pierwsza to były klimaty a’la Metallica, zaś druga to – muza typu Joy Division i Dead Kennedys Obie kapele nie były obecne w mediach, nie wydaliśmy żadnej płyty, jedynie mieliśmy nagrania w studio, grupę wiernych fanów + np. wspólne koncerty z grupami KAT, Dragon czy Closterkeller, zatem podawanie nazw moich kapel nie ma sensu. Zresztą jakieś 90 % kapel z Jarocina gdzieś tam się przemknęło obok, bez nagranych płyt mając za sobą dwa, trzy lata wspólnego grania. Podobnie jak te 90% nie osiągnęliśmy tzw. pierwszej linii reprezentowanej przez takie kapele jak Variete, Ivo Partizan, One Milion Bulgarians (odnosząc to tylko do kapel nowofalowych). Taaaak, to były fajne czasy, miałem wówczas kilkanaście lat, zaś tamte lata Jarocina czyli 84, 85 i 86 rok to były najmocniejsze w całej historii Jarocina i najbarwniejsze w tamtym szarym PRL-owskim kraju. Pisać można by sporo ale w końcu to forum jazzowe....... : ) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 20:42 km500 napisał: > Grałem na perkusji w dwóch kapelach: w heavy metalowej i new wave. Ta pierwsza > to były klimaty a’la Metallica, zaś druga to – muza typu Joy Divisi > on i Dead Kennedys Obie kapele nie były obecne w mediach, nie wydaliśmy żadnej > płyty, jedynie mieliśmy nagrania w studio, grupę wiernych fanów + np. wspólne > koncerty z grupami KAT, Dragon czy Closterkeller, zatem podawanie nazw moich ka > pel nie ma sensu. Zresztą jakieś 90 % kapel z Jarocina gdzieś tam się przemknęł > o obok, bez nagranych płyt mając za sobą dwa, trzy lata wspólnego grania. Podob > nie jak te 90% nie osiągnęliśmy tzw. pierwszej linii reprezentowanej przez tak > ie kapele jak Variete, Ivo Partizan, One Milion Bulgarians (odnosząc to tylko d > o kapel nowofalowych). Taaaak, to były fajne czasy, miałem wówczas kilkanaście > lat, zaś tamte lata Jarocina czyli 84, 85 i 86 rok to były najmocniejsze w całe > j historii Jarocina i najbarwniejsze w tamtym szarym PRL-owskim kraju. > > Pisać można by sporo ale w końcu to forum jazzowe....... : ) ok,ok...ale jak nazywaly sie te kapele? umieram z ciekawosci...uchyl rabka tajemnicy,prosze...pozdr.faraon Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 21:24 A ja słucham znowu Dreigroschenopern ... i wszystko rozumiem. I się zastanawiam jak to będzie za wiele lat gdy nauczę się angielskiego i zacznę rozumieć to czego słucham)) Toma Waitsa już w tej chwili pojmuję przy pomocy młodzieży i świetnie się bawię. Kran)) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 22:47 km500 napisał: > Tak, pamiętam ich ze sceny. > Grałem wtedy w Jarocinie w innej kapeli. > Byli dość orginalni muzycznie i wizualnie. aaa...km500 ...prosze...powiedz w jakiej grales kapeli!!! inaczej zdechne z ciekawosci...w 1986 roku mialem 11 lat i bylem na koloniach organizowanych przez KUL-Katolicki Uniwersytet Lubelski-nazywalo sie to "wakacje z Bogiem"-wracalem z Krynicy Gorskiej...wychowawcy kazali nam odwracac wzrok od pociagu,ktory jechal do Jarocina...Towarzystwo jadace tym pociagiem...masakra...pokazywali nam "fuck off" i robili straszne miny...pamietam,ze duzo bym wtedy dal,zeby wsiasc do tego pociagu...ok,do rzeczy...jaki to byl zespol?...nie daj sie prosic,km500... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 22:55 wieczor zupelnie nie-jazzowy...teraz slucham Grace Jones "Strange"-obledny kawalek...znany z filmu Romana Polanskiego "Frantic"...uwielbiam te melodie i ten film...pozdr.faraon Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 25.09.06, 23:01 a teraz leci Ras Michael & Sons Of Negus-Keep Cool Babylon...wieczor nie-jazzowy... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 11:14 U mnie tez "Strange" pieknej Grace. Uwielbiam ten utwor. Z innych filmowych piosenek to jeszcze "Porque te vas" z tych nie jazzowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 16:32 u mnie gilad atzmon "nostalgico", utwór "singing in the rain" - wcale nie taki nostalgiczny Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 16:55 Prognozę Pogody Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 18:31 no.....i co tam zapowiada norweski wicherek?....albo chmurka?....w Polsce piekna pogoda...tzw.zlota polska jesien...a faraon slucha nowej plyty The Cracow Klezmer Band...znow dla tzadika,znow kompozycje Zorna...z towarzyszeniem Jorgosa Skoliasa i DAFO Quartet...masakra!!!!ciesze sie jak cholera,ze Jorgos wzial udzial w tym nagraniu... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:21 Kranik pewnie slucha Weather Report Ja dzis tez sluchalam Paco. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:30 aha...to nie zajarzylem kompletnie...tlumaczy mnie to,ze nie cierpie Weather Report... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:33 Czemu Faraonie Taka miła muyzczka... K. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:54 jan.kran napisała: > Czemu Faraonie Taka miła muyzczka... > K. nie wiem czemu...jakos nie lubie...brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:36 pharoah napisał: > aha...to nie zajarzylem kompletnie...tlumaczy mnie to,ze nie cierpie Weather > Report... To tylko moje przypuszczenia, a raczej skojarzenia. U mnie "Golden Sea" Murraya z El'Zabarem. Pharaon znasz to? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:42 hasidic new wave "jews and the abstract truth" Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:56 jazzfoxy napisała: > pharoah napisał: > > > aha...to nie zajarzylem kompletnie...tlumaczy mnie to,ze nie cierpie Weat > her > > Report... > > To tylko moje przypuszczenia, a raczej skojarzenia. > U mnie "Golden Sea" Murraya z El'Zabarem. Pharaon znasz to? > Czy znam? Uwielbiam!!!!Najbardziej pierwszy kawalek...masakra...jak wszystkie ich wspolne nagrania... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 20:02 pharoah napisał: > jazzfoxy napisała: > > > pharoah napisał: > > > > > aha...to nie zajarzylem kompletnie...tlumaczy mnie to,ze nie cierpi > e Weat > > her > > > Report... > > > > To tylko moje przypuszczenia, a raczej skojarzenia. > > U mnie "Golden Sea" Murraya z El'Zabarem. Pharaon znasz to? > > Czy znam? Uwielbiam!!!!Najbardziej pierwszy kawalek...masakra...jak wszys > tkie > ich wspolne nagrania... Ja tez uwielbiam. Podobno wyszlo to na dvd. Powiedz mi jeszcze ktory z nich tak pieknie spiewa i sie smieje? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 20:08 Żeby nie irytować Faraona przerzuciłam się na Kennedyego grającego Drzwi. Lepiej ? Jak komputer Władco))) ? K. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:51 METHENY/MEHLDAU (2006)- straszna nuda, chyba nie dosłucham do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 19:58 ewce1 napisała: > METHENY/MEHLDAU (2006)- straszna nuda, chyba nie dosłucham do końca. hi,hi,hi...chyba Cie rozumiem...jak wiekszosc projektow,w ktore zaangazowal sie Pat... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 20:19 U mnie piekna para Grace Jones i David Bowie "Dream to the rhythm". Fajnie przy tym sie tanczy Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 21:08 Klaus Doldinger's Passport "To Morocco", nagrana z muzykami marokańskimi w tym roku, bardzo, bardzo ładna płytka. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 21:43 Keith Jarrett - Koln concert Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 26.09.06, 22:00 Daj posłuchać ! Nigdy nie miałam w kolekcji bo ex nie lubił akurat tej płyty. Chyba sobie kupię Nie wiem czy Wam pisałam o naszej kolekcji płyt , wrrrr!!!! Mam dziś złego na exa , oj jak bardzo. Kran Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 27.09.06, 16:23 Dziecko mi takie dziwne rzeczy wbija w kompa... Właśnie znalazłam to: www.komeda.art.pl/mps-remember.php Nie wiedziałam że taka płyta istnieje. Dobra jest. Kran Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 27.09.06, 19:13 kiedyś już gdzieś mi w oczy wlazła ta płyta. muszę poszukać znowu. a w głośnikach miłość "talking about life and death" Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 27.09.06, 19:45 Mając dość jazz...gotu (dodam, że strasznie pis...skliwy ten jazgot) niektórych polityków koję stargane nerwy ostatnimi płytami wielkiej trójki: Bob Dylan, Van Morrison i niezapomniany Johnny Cash. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 27.09.06, 19:56 A ja niestety ( przepraszam FaraoniePP ) WR po raz kolejny) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 27.09.06, 20:27 jan.kran napisała: > A ja niestety ( przepraszam FaraoniePP ) WR po raz kolejny) nie ma za co...trzeba sluchac,tego co sie lubi...ja akurat WR niezbyt...watpie,czy sie kiedys przekonam... a ja slucham Cannonballa z San Francisco...HI-FLY wlasnie graja... Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 30.09.06, 11:42 Spanky Wilson & The Quantic Soul Orchestra - I'm Thankful Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 30.09.06, 12:00 Salon Niezależnych Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 18:41 jan.kran napisała: > Salon Niezależnych "It loz meny,meny jers egol,dej loz wery fajn!!!" uwielbiam ich!!!!we wszystkim co robia...ciekaw jestem,czy jan.kran orientuje sie .co sie dzieje u panow Kleyffa,Tarkowskiego i Weissa obecnie...Dochodza takie wiesci do dalekiej Norwegii?pozdr.Faraon Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 19:50 pharoah napisał: > jan.kran napisała: > > > Salon Niezależnych > "It loz meny,meny jers egol,dej loz wery fajn!!!" > uwielbiam ich!!!!we wszystkim co robia...ciekaw jestem,czy jan.kran orientuje > sie .co sie dzieje u panow Kleyffa,Tarkowskiego i Weissa obecnie...Dochodza > takie wiesci do dalekiej Norwegii?pozdr.Faraon ------> Tak wiem co się u nich dzieje , zresztą znałam Salon osobiście ... Miałam czternaście lat ... możesz sobie zdać sprawę jak mnie zdeprawowali:pppp Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 20:12 > > ------> Tak wiem co się u nich dzieje , zresztą znałam Salon osobiście ... > Miałam czternaście lat ... możesz sobie zdać sprawę jak mnie zdeprawowali:pppp > > Wyobrazam sobie... "Wymyslil Wacek,co ma na imie Staszek wynalazek dla Heleny,ze chce stac za nia-a niech ona kleczy i sie oprze na rece.A Helena,ze nie,bo co powie Kazek.a on,ze mniejsza o to i juz stoi za nia,a ona kleczy.I wtedy wszedl Kazek i popsul caly wynalazek."-Jacek Kleyff...hi,hi,hi... W Lublinie odbywa sie festiwal Mikolajki Folkowe...pare lat temu gral Kleyff i jego Orkiestra Na Zdrowie,a w ubieglym roku byl Michal Tarkowski,nawet myslalem,zeby podejsc do niego i zagadac,ale sie wstydzilem...A Weissa sobie czasem slucham w Radio Zet...pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 19:55 I co tu dużo mówić , słucham właśnie jajco holenderskie blues... Telepatia ? ))) Najlepsze jest to ze moje dzieci urodzone i wychowane poza Ojczyzną lubią i cytują swobodnie Salon)) Wielojęzyczność w rodzinie Forum rzadkich języków Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 20:21 jan.kran napisała: > I co tu dużo mówić , słucham właśnie jajco holenderskie blues... > Telepatia ? ))) > Najlepsze jest to ze moje dzieci urodzone i wychowane poza Ojczyzną lubią i > cytują swobodnie Salon)) > o! jak fajnie!!!a znacie to:"Jak wykorzystac stare ubranie?Zdejmujemy nowe ubranie i nakladamy stare ubranie..."lub toORADA POZASZKOLNA:Bierze sie odklada tornister.Bierze sie drag wbija w ziemie i do niego dowiazujemy silny kabel.Bierze sie ten kabel i dowiazujemy do drugiego draga.Teraz tylko w to wjedzie motocykl i juz nas zabierze ze szkoly do domu."Pozdr.faraon Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 30.09.06, 18:02 The Ananda Shankar - Experience and State of Bengal - "Walking on" Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong FELA Ransome/Anikulapo Kuti & Africa 70 01.10.06, 02:04 Postawiłem dziś na Felę. Wrzuciłem do zmieniarki 6 płyt: Gentleman (1973) Confusion (1975) Everything Scatter (1975) Expensive Shit (1975) Noise for Vendor Mouth (1975) JJD - No Agreemenet (1977) I tak słucham pracując... Polecam wszystkim! LKF Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: FELA Ransome/Anikulapo Kuti & Africa 70 02.10.06, 18:26 lan.kwai.fong napisał: > Postawiłem dziś na Felę. Bardzo dobry wybor.Wygrana murowana.Chyba tez dzis postawie...Fela to jeden z moich ulubionych muzykow...szczegolnie wtedy ,gdy chce sobie poprawic nastroj... moja zmieniarka jest na 3 cd.Beda to : Fela's London Scene The 69 London Session Black Man's Cry moje trzy ulubione plyty... pozdr.faraon Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 18:22 Jimi Hendrix - BBC Sessions Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 18:30 miles9 napisał: > Jimi Hendrix - BBC Sessions niesamowite! u mnie tez leci Jimi...Acoustic Jams...rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 02.10.06, 20:25 hey joe w jakiejs dziwnej wersji,ktorej wczesniej nie znalem...z damskim chorkiem...masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
winoman geriatrycznie 02.10.06, 21:54 Na zmianę Bob Dylan - "Modern times", Johnny Cash - "American V" i Van Morrison - "Pay the devil". Chciałbym tak się starzeć ... A "Hey Joe"? Stary Robert Plant na płycie "Dreamland"!!! Stare jest piękne ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk ostatnio słucham 04.10.06, 21:15 Byard Lancaster & Steve McCall - Us John Coltrane - Coltrane Jazz Pharoah Sanders - Crescent with Love The Great Jazz Trio - Autumn Leaves Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: ostatnio słucham 04.10.06, 21:32 jazzpunk napisał: > Byard Lancaster & Steve McCall - Us > John Coltrane - Coltrane Jazz > Pharoah Sanders - Crescent with Love > The Great Jazz Trio - Autumn Leaves niezly zestaw!!!brawo! ponizej podaje swoj: George Gruntz-Jazz Meets Africa Art Blakey-Drums Around the Corner Henry Grimes Trio-Sublime Communication Brotzmann/Hopkins/Ali-Songlines Art Davis Quartet-Life(na tej plycie gra-the great Pharoah Sanders!) Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: ostatnio słucham 04.10.06, 22:24 u mnie śmiertelna davka niebezpiecznie groźnej trąbki + backgroundu Cuong Vu - Bound Cuong Vu - Pure Cuong Vu - Come Play With Me Cuong Vu - It's Mostly Residual ..ale się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: ostatnio słucham 06.10.06, 00:41 rewelacyjnego zespolu Davka z plyty Lavy's Dream wydanej przez Tzadik... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: ostatnio słucham 06.10.06, 01:36 Davka sie juz skonczyla ,zostalo jeszcze kilka plyt do przesluchania...szczegolnie jestem ciekaw tych dwoch:"Bach to Africa" i "Mozart in Egypt"...co to w ogole jest?slyszeliscie cos takiego kiedys?...ale na dzis wystarczy chyba...Faraonie?!!!jak Ty jutro wstaniesz do pracy?!!!zasiedzialem sie,cholera...wszystko przez wino,muzyke i ...forum jazz...dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: ostatnio słucham 06.10.06, 20:18 siedze w domu,nigdzie mi sie nie chce wychodzic...zrobilem sobie polski wieczor...slucham Czeslawa Niemena!!!Musze sie Wam do czegos przyznac... Uwielbiam go!!!Wlasnie otworzyla sie przede mna mozliwosc skompletowania jego dyskografii na CD i ...skwapliwie z tego korzystam...w dodatku mama sie ucieszy Czeslaw byl Wielki!a na saksofonie gra wlasnie sam Zbigniew Namyslowski...w kolejce oczekuje inna polska plyta"EDEN" Michala Urbaniaka-soundtrack do filmu Andrzeja Czeczota... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: ostatnio słucham 06.10.06, 21:31 znam słabo twórczość niemena, ale kojarzę "bema pamięci żałobny rapsod", który jest znakomity. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: ostatnio słucham 06.10.06, 21:34 u mnie ostatnio z małymi przerwami "dobranoc" lecha janerki. płyta nie nowa, ale u mnie nowa i jestem zachwycony. taki cytat do wątku o popijaniu: gdzieś w barze "pod aniołem" leniwie tracąc swój cenny czas zamawiam wszystkich świętych i piję aż do dna każdego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 06.10.06, 21:56 Scieżka z Gladiatora..Warto jednak wracac.. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.10.06, 00:20 Jim Black & AlasNoAxis - Habyor (2004) Jim Black & AlasNoAxis - Splay (2002) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.10.06, 08:35 McCoy Tyner Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 3 07.10.06, 14:46 RASHAAN ROLAND KIRK gra stare,poczciwe "When the Saints Go Marchin' In"... Jezu!!!jak On to gra... Odpowiedz Link Zgłoś