Gość: summoning_maniac IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.02.03, 21:34 jezlei tak to summoning_maniac@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: As Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 21.02.03, 21:37 Zawsze bardzo lubiłem Body Count. Czy o takie zespoły Ci chodzi ?? Są czarni jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? 21.02.03, 22:09 Nie mam pojęcia czy metal którego słucham jest czarny... może jeżeli podasz jakieś nazwy zespołów to się dowiem. pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metalhardman Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 23:50 to wykazuje jakim zdolnym sluchaczem metalu jestes, skoro nie wiesz nawet czy to co sluchasz jest czy nie jest blackiem, no nic 3m sie - moze niedlugo okaze sie ze sluchasz britney spears albo innych wisniewskich a Ty myslales ze to metal Odpowiedz Link Zgłoś
coal-chamber Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? 21.02.03, 22:10 Anorexia Nervosa. Reszta to bieda. No, może jeszcze swego czasu Samael ("Black Ritual") i Burzum (to był dopiero PRAWDZIWY satanista...) Odpowiedz Link Zgłoś
pagan.gh Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? 22.02.03, 10:59 coal-chamber napisał: > Anorexia Nervosa. Reszta to bieda. No, może jeszcze swego czasu Samael ("Black > Ritual") i Burzum (to był dopiero PRAWDZIWY satanista...) No a Dark Throne, a stary Satyricon, a Profanatica, a zapomniane Blasphemy, a Bathory? A moja sygnaturka Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? 22.02.03, 00:09 Gość portalu: As napisał(a): > Zawsze bardzo lubiłem Body Count. Czy o takie zespoły Ci chodzi ?? Są czarni > jak cholera. Asie, )))))))))))))))!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? 22.02.03, 15:49 Gość portalu: As napisał(a): > Zawsze bardzo lubiłem Body Count. Czy o takie zespoły Ci chodzi ?? Są czarni > jak cholera. To moze jeszcze Living Colour ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: possessed Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? IP: 80.48.114.* 22.02.03, 21:27 No pewno że są, wprawdzie poska blackowa scena do najbardziej rozbudowanych nie należy ale fanów tej muzy jest calkiem sporo. No chyba ze chodzi o takich co podpalają kościły, takich nie ma i to chyba dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
coal_chamber79 Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? 22.02.03, 21:31 Oczywiście, że są! Slayer rządzi!!!! SLAYER SLAYER SLAYER!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bhang Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? 23.02.03, 15:24 kurwa skad biora sie tacy idioci ? od kiedy matole Slayer to black metal ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.03, 15:36 bhang napisał(a): > kurwa skad biora sie tacy idioci ? > od kiedy matole Slayer to black metal ?!?! Tak, to kurwa rzeczywiscie szokujacy blad CC! Czy nie powinno sie go za to powiesic??? mysle ze w kodeksie karnym nowy artykul powinien sie znalezc w tej sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: CZY SĄJESZCZE W POLSCE MANIACY BLACK METALU?? 24.02.03, 09:00 Gość portalu: kubasa napisał(a): > mysle ze w kodeksie karnym nowy artykul powinien sie znalezc w tej > sprawie! Projekt stosownej nowelizacji jest juz w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Pozdrowienia... 24.02.03, 15:54 ... od maniaczki Dark Thorne, Satyricona i Emperora. )))) Odpowiedz Link Zgłoś
possessed Re: Pozdrowienia... 24.02.03, 16:19 jasli pozdrowienia byly kierowane rowniez do mnie to serdecznie dziekuje i oczywiscie tez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pagan.gh Re: Pozdrowienia... 25.02.03, 06:32 Wielkie dzięki i pozdrawiam również. Satyricon rządzi))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pozdrowienia... IP: *.chomiczowka.net.pl 08.03.03, 23:12 Uwazam ze najlepsze zespoly na polskiej scenie Black Metal to Graveland, Infernal War, Sunwheel i Kataxu. Warty uwagi jest takze ukrainski Nokturnal Mortum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nyktelios Re: Pozdrowienia... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 21:30 Summonig rzadzi! Moze nie jest to tzw. 'czysty black meta;' or sth. ale na pewno dzieki niemu metal ulega jakims przemianom i pchnie te muzyke na nowe tory. W kazdym razie, pozdrowienia dla wszystkich fanow metalu Nyktelios Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muz Re: Pozdrowienia... IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 22:06 hm osobiscie bylam na kilku koncertach black metalu, jezeli wogole mozna to nazwac koncertami, bo dokladnie byly to wystepy amatorskich zespolow z mojego malego miasta, bardzo lubie metal, szczegolnie metal symfoniczny,w ktorym rzeczywiscie jest co posluchac, co do black metalu to moze ktos mi powie w czym tkwi sedno tej muzyki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nyktelios Re: Pozdrowienia... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 22:44 W czym tkwi sedno black metalu... Nie czuje sie na tyle znawca black metalu, by wyczerpujaco odpoweidziec na to pytanie, ale mam nedzieje, ze szanowengo rozmowce to chociaz czesciowo zadowoli: ) Tak wiec z nmojego super subiektywnego punktu widzenia, kazdy widzi w muzyce to, co chce zobaczyc... Znajda sie tacy, co uwazaja za sedno black metalu inspiracje do satanistycznych odchylen, sa tacy, co uwazaja za sedno tzw. 'blacku' specyficzna forme muzyki,doznanie estetyczne, tacy, co szukaja w niej zapomnienia itd... Zreszta jest tyle roznorodnych zespolow badz klasyfikowanych jako 'black metalowe', badz balansujace na graniach, ze trudno mi powiedziec, co jest sednem ich wszystkich... Rozumiem, ze nie jest to wyczerpujaca odpowedz, ale mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos godniejszy i bardziej obeznany w tej tematyce Pozdrawiam, Nyktelios Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muz Re: Pozdrowienia... IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 22:29 jednak dzieki za odezwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo ANcient, Bathory, Mayhem IP: *.sulzer.com 18.03.03, 16:27 krotko: Mayhem, Ancient, no a z klasyki BATHORY "under the sign of the black mark", "Blood fir death" a nie zadne Body Count czy Living Colours (te kapele ostatnie to rock.. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo ANcient, Bathory, Mayhem IP: *.sulzer.com 18.03.03, 16:27 krotko: Mayhem, Ancient, no a z klasyki BATHORY "under the sign of the black mark", "Blood fir death" a nie zadne Body Count czy Living Colours (te kapele ostatnie to rock.. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo ANcient, Bathory, Mayhem IP: *.sulzer.com 18.03.03, 16:32 krotko: Mayhem, Ancient, no a z klasyki BATHORY "under the sign of the black mark", "Blood fir death" a nie zadne Body Count czy Living Colours (te kapele ostatnie to rock.. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś