Dodaj do ulubionych

Sigur ros :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 22:09
dzis odsluchalem muzyke mojego brata i porazil mnie ten zespol, wpisujcie co
myslicie, ulubione kawalki, albo jakas ich stara tworczosc
Obserwuj wątek
    • umathurman Re: Sigur ros :) 03.10.06, 08:30
      jest jeden kawalek, nie pamietam tytulu - w teledysku uposledzeni ludzie ubrani
      na bialo tańczą na łące - wszystko w zwolnionym tempie - POWALA NA KOLANA
      • Gość: fan Re: Sigur ros :) IP: *.adecco.pl 03.10.06, 09:02
        mam ich 2 płyty, muza jest absolutnie świeża i wspaniała
        • Gość: zorro Re: Sigur ros :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:33
          Koniecznie. Muzyka dla cierpliwych i wyciszonych. Polecam płytę [ ]. Starsze,
          ciut bardziej konwencjonalne kawałki na "Agaetis Byrjun". Najnowszej Takk
          jeszcze nie osłuchałem.
          Piotr Kaczkowski powiedział że to muzyka magiczna. Nic więcej nie trzeba dodawać.
    • mana_mana Re: Sigur ros :) 03.10.06, 14:10
      Muzyka magiczna - słychać w niej tupotanie elfów, czuć zapach fiołków. Mogła
      powstać tylko na Islandii. Najlepiej słucha się w słuchawkach na uszach, po
      ciemku lub w zaawansowanym półmroku, wyobrażnia sama przenosi duszę nad fiordy.
      Miałam przyjemność zaznać koncertu Sigur Ros na tegorocznym Opererze w Gdyni...
      Napiszę tylko, że po tym wydarzeniu długo nie mogłam dojść do siebie. A i teraz
      kiedy w domowych pieleszach (tudzież zatłoczonych, gwarnych autobusach)
      wsłuchuję się w ich twórczość, na wspomnienie koncertu ciarki mnie przechodzą -
      nie z zimna bynajmniej smile "K K Harpadi" z AB wielbię! (a na codzień fanką
      Placebo jestem)
      • mana_mana Re: Sigur ros :) 03.10.06, 14:12
        Operer he he... wink na Openerze być miało, oczywiście!
    • blackfield Re: Sigur ros :) 03.10.06, 14:23
      A ja bardzo lubię ich pierwszą płytę - Von. Stosunkowo mało znana i trochę
      zaniedbywana wśród reszty dyskografii, ale ile na niej pięknych, tajemniczych
      dźwięków...
      • don_wasyl_79 Re: Sigur ros :) 03.10.06, 17:07
        Też mi pasi Von,ale jeszcze bardziej Ny Batteri,gdzie pierwszy utwór jest takim luźnym,przestrzennym wstępem do tytułowego,drugiego kawałka,gdzie wszystko się przepięknie zawiązuje.Płytka zawiera 4 utwory,Ny Batteri-jeden z moich ulubionych kawałków w tym klimacie w ogóle.Nowszych produkcji tej przezacnej kapeli nie dane mi było jeszcze doświadczyć..
        Pozdro
        • magax Re: Sigur ros :) 05.10.06, 19:16
          ja najbardziej lubię Von i Agaetis...A mój ulubiony utwór to nieodmiennie Bium
          bium bambalo. Ostatniej zimy robiłam sobie taką islandzką syntezę, czytałam
          powieści Laxnessa (polecam Dzwon Islandii) i słuchałam Sigur Ros. Pięknie
          wszystko do siebie pasowało: zima, Sigur, Laxness
          --------
          I Might Be Wrong...
      • leoleo onet.pl teledyski 05.10.06, 16:53
        pod tym adresem jest parę teledysków
        leoleo
    • Gość: masza ten teledysk to do "vidrar vel til loftarasa"na 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:50
      %...
      widzialam go-rzeczywiscie piekny ale mnie rozwala klip do "glosoli"slow brak
      • don_wasyl_79 Re: ten teledysk to do "vidrar vel til loftarasa" 03.10.06, 23:01
        Dwa sprostowania:
        Ny Batteri to EPka,3 z 4 utworów z płytki znajdują się na płycie Agaetis byrjun
        Ten teledysk z dziećmi biegającymi po łące to Svefn-g-englar z tejże płyty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka