Dodaj do ulubionych

Polski hip-hop

IP: *.visp.energis.pl 26.03.03, 19:22
Moje pytanie brzmi: dlaczego polski hip-hop jest tak zupełnie nie oryginalny,
tłukący wciąż te same motywy. Do szału doprowadza mnie już "muzyka ulicy",
vide Molesta - ile razy można robić to samo! Jedyny naprawdę oryginalny
polski twórca hip-hopowy to dla mnie F.I.S.Z.
Obserwuj wątek
    • Gość: eeetam znudzony Re: Polski hip-hop IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 26.03.03, 20:32
      Gość portalu: mexicola napisał(a):

> Moje pytanie brzmi: dlaczego polski hip-hop jest tak zupełnie nie oryginalny,
      > tłukący wciąż te same motywy. Do szału doprowadza mnie już "muzyka ulicy",
      > vide Molesta - ile razy można robić to samo! Jedyny naprawdę oryginalny
      > polski twórca hip-hopowy to dla mnie F.I.S.Z.

moje pytanie brzmi: ile znasz polskich formacji hip hopowych i dlaczego tylko
      dwie?
    • Gość: halithien Re: Polski hip-hop IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 21:08
      a słuchałaś może, albo inaczej, czy poza ulicznym hh znasz inne "nurty"?
      poszukaj czegoś takiego jak: bounce, future hh - to są całkiem przyjemne
      rodzaje hh, a w szczególności ten drugi rodzaj, bo można go puszczać na
      imprach. totalny, oryginalny, niepowtarzalny odlot!!!!poolecam "Nibylandia" -
      Ego i oczywiście "Zawieszeni w czasie i przestrzeni" - Pijani Powietrzem!!!
    • Gość: bobas Re: Polski hip-hop IP: *.visp.energis.pl 26.03.03, 21:43
      No dobrze, jest jeszce bałns w wykonaniu np Tedego i ten jakiś tam future hh, i
      co więcej????
    • Gość: q Re: Polski hip-hop IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.03.03, 09:32
      nie jestem ekspertem od hh, sporo rzeczy jednak słyszałem i moja konkluzja jest
      taka ze polski hh/niemiecki tez zresztą/ jest o lata swietlne od np
      amerykanskiego; jest to stylistyka jakis zabiedzonych chlopaczkow w bluzeczkach
      i czepaczkach, tworzacych "składy", rymujących i "klejacych" pozal sie boze
      bity, machajacych raczkami z tekstem "czy grasz w zielone?" (czy cos takiego;
      stylistyka ze stękaniem i opowiastkami o trudnym zyciu na ulicy itp. bzdury;
      chlopcy ci (jak to kiedys ktos trafnie okreslił) sa "zjednoczeni w bólu";poziom
      tego wszystkiego oddaje w pełni niskobudzetowy program "wuwua" emitowany na
      tvp3 w niedziele;chcociaz oczywiscie zdarzają sie chlubne wyjątki w tym
      wszystkim
      • Gość: bobas Re: Polski hip-hop IP: *.visp.energis.pl 27.03.03, 18:32
        w pełni się z tobą zgadzam, to co leci na niemieckiej vivie też jest bardzo
        śwmieszne smile. Poslki hh rządzi ze swymi tekstami w style "będzie dobrze
        dzieciak". Biednych chłopców strasznie boli krytyka i w co drugiej piosnce jest
        tekst w stylu: "ja kocham hh, ty mnie nie rozumiesz", blablabla itd. Polskie
        podkłady też nie grzeszą oryginalnoscią...
        • Gość: loqo Re: Polski hip-hop IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 19:24
          Nie od razu Rzym zbudowano.
          • Gość: bobas Re: Polski hip-hop IP: *.dialup.warszawa.pl 27.03.03, 20:24
            Gość portalu: loqo napisał(a):

> Nie od razu Rzym zbudowano.
            Jakoś nie marzę o Rzymie polskiego hh
          • buh Re: Polski hip-hop 27.03.03, 23:33
            nie od razu rym zbudowano hehe
    • mu.z Re: Polski hip-hop 28.03.03, 00:22
      hm nie jestem zagorzala fanka hip hopu, moze poza kilkoma piosenkami,jak
      paktofonika "priorytety", kaliber 44 "moja obawa"..
      ale chyba najbardziej naiwne jest przekonanie hip hopowcow polskich ze sa tak
      wielkimi artystami, ze slawa jest do niczego, ze niby tworza sami dla siebie, w
      takim razie zastanawiam sie po co wogole zajmuja miejsce w tym calym szoł
      biznesie, jezeli tak bardzo wkurza ich sposob w jaki zarabia np kayah to neich
      nei robia tego co ona, i bawia sie w skreczowanie na tych swoich jak to oni
      okreslaja szarych rzeczywistych blokowiskach
    • Gość: SNT Re: Polski hip-hop IP: *.chello.pl 19.04.03, 01:10
      A jaki może być inny od ulicznego hip-hop !?!?!?!?!
      To sztuka ulicy. Innego niż uliczny nie ma. Jakaś herezja. Pytasz się o polski
      hip hop. Twoje pytanie i ta dyskusja świadczy - może nie tyle o samym polskim
      hip hopie ile - o ludziach, którzy go słuchają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka