Dodaj do ulubionych

Van Morrison

31.03.03, 15:49
Skoro był Bob Dylan to może Van Morrison? Ja bardzo lubię smęcenie tego pana. Poniekąd głos nieco wdzięczniejszy niż Dylana ale klimat trochę pokrewny. Zasłuchuję się ostatnio w "Astral Weeks" i "A Night in San Francisco". Strasznie też mi się podoba płyta nagrana z The Chieftains "Irish Heartbeat". W związku z tym pytania: Czy lubicie? Które płyty lubicie najbardziej (a jest z czego wybierać)? Która koncertówka jest jeszcze godna przesłuchania? Zwłaszcza tych koncertówek jestem ciekawa bo jakoś co człowiek to opinia.
Obserwuj wątek
    • foxy21 Re: Van Morrison 01.04.03, 13:14
      Znam 3-4 plyty.
      Najbardziej podoba mi sie wlasnie "A Night in San Francisco".
    • Gość: Krzysiek Re: Van Morrison IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.03, 22:54
      Tworczosc Vana Morrisona kocham choc prawde powiedziawzy znam dosc slabo -
      glownie z przypadkowych mp3; sluchalem ostatnio u znajomego albumu z 2002
      roku "Down The Road" i odlecialem
      warto poszperac na kazaa w plikach video; jest ciezko, ale mnie jakims cudem
      udalo sie wyszperac:
      i wanna go home z sesji dla bbc
      philosophers stone z sesji dla bbc (GENIALNE!!!)
      crazy love w duecie z bobem dylanem (PIEKNE!!!)
      fragment z koncertu the wall okolo 8min
      brown eyed girl - muzyka oryginalna ale teledysk to zwykle anime, tyle ze na
      prawde zabawne
      jest jeszcze na pewno jeden utwor z sesji dla bbc ale mnie sie go do tej pory
      nie udalo zassac (chyba precious time)

ja powyzsze pliki udostepniam jak jestem online, zwykle w orach popludniowych i
      wieczornych

pozdrwiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka