Gość: jajko IP: *.necik.pl 01.04.03, 22:26 A gdzie się podziało raz, dwa, trzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fedi Re: Wręczono Fryderyki 2002 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 23:04 raz, dwa, trzy - wy...... ty! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Wręczono Fryderyki 2002 01.04.03, 23:19 Nowa Twarz Fonografii Kasia Klich <jeb> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorpion18 Re: Wręczono Fryderyki 2002 IP: *.devs.ac-net.pl 04.04.03, 19:01 vulture napisał: > Nowa Twarz Fonografii > > Kasia Klich > > <jeb> Kim do cholery jest Kasia Klich ??? Co do Wilków to jak oni mogli się tak sprzedać !? Jedną piosenką zniszczyli wszystkie lata swojej kariery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KHysiek To żarty, no nie ? Prima Aprilis ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.03, 23:21 Robert Gawliński - Wokalista roku, Baśka - Piosenka roku, bua ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha, ojejku aż się popłakałem, 1 kwietnia jest wyjątkowo zabawny w tym roku )))), same parodie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus czy Bach odebrał swoją statuetkę? IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 01.04.03, 23:23 nie dość, że cała uroczystość przestałą być transmitowana przez tvp to jeszcze nie ma komu wręczać tych statuetek. dalibyście sobie spokój panowie z tymn włażeniem w dupę sobie nawzajem i wzieli się do jakiejś konkretnej roboty. a tak na marginesie, czy J.S. Bach odebrał swoją statuetkę za najlepszą klasyczną płytę roku? Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: Stańko - debeściak 01.04.03, 23:42 On chyba z urzędu te rankingi wygrywa i statuetki kolekcjonuje. A gdzie L. Możdżer? S. Jaskułke? ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa album zagraniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 00:02 Najlepszy Album Zagraniczny Red Hot Chili Peppers, By The Way [Warner Bros. Records / Warner Music Poland] No ja pierdziele, w roku tak zajebistych albumow albumow wygrywa najslabsza plyta RHCP... Odpowiedz Link Zgłoś
karczma2003 Re: album zagraniczny 02.04.03, 00:09 >> RHCP moim zdaniem najlepsza z najslabszych a miala jakas konkurencje?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: album zagraniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 00:21 karczma2003 napisał: > >> RHCP > > moim zdaniem najlepsza z najslabszych a miala jakas konkurencje?! Nie znam pzoostalych nominowanych, ale naprawde nei jest trudno znalezc plyty ktore w tamtym roku byly wydane i byly o wiele lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: album zagraniczny 02.04.03, 06:19 No bo było też parę ewidentnie lepszych płyt, które nominowane nie były... ale od pewnego czasu tye wszystkie nagrody naprawdę przestały być wykładnkiem jakości... pamiętacie, jak "Titanic" zebrał masę Oscarów? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Wręczono Fryderyki 2002 IP: *.acn.pl 02.04.03, 07:02 nagrodzenie baśki mówi samo o poziomie tej nagrody - moim zdaniem nagrodę powinna dostać śmierć na pięć republiki to samo o gównianej kasi klich - mam nadzieję że zniknie ze sceny tak szybko jak się pojawiła a nagroda powinna trafić do eweliny flinty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loveletter Re: Wręczono Fryderyki 2002 IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 07:39 Gość portalu: didi napisał(a): > a nagroda powinna trafić do > eweliny flinty rozumiem, że prima aprilis, ale nie przesadzajmy z tymi dowcipami .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Wręczono Fryderyki 2002 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.03, 12:12 Boże "Baśka" piosenką roku hahaha..... przecież to jest miernota, nawet "Urke" które jest o wiele lepsze od "Baśki" na nagrode by nie zasługiwało. A swoją drogą fryderykami byłabym dopiero zadawolona kiedy Cool Kids Of Death odjechało by z 2 statuetkami..... na pewno bardziej im się należy niż Kasi Klich Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Sweet Noise 02.04.03, 13:23 Ale chociaz ich docenili )) A tak przy okazaji to sie ludziaszki po odbior tam pojawili, czy olali to wszystko cieplym moczem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Wręczono Fryderyki 2002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 15:03 Gość portalu: jajko napisał(a): > A gdzie się podziało raz, dwa, trzy? Dobre pytanie - otóż mieli trzy (nomen omen) nominajcje, ale pechowo w tych samych kategoriach co Wilki (album pop, zespół, wokalista). Osobowością Adam Nowak bije Gawlińskeigo na głowę, no ale to może ja się czepiam. A swoją drogą to zespół Adama Nowaka był już nominowamny w trzech kategoriach - piosenka poetycka, muzyka alternatywna a teraz album pop. Ta ostatnia kategoria to jakiś gigantyczny śmietnik gdzie upycha się wsyzstkich tych, którzy nigdzie indziej nie dają się zakwalifikować. O ile mogę zrozumieć nagrody dla Wilków jako zespołu i dla Gawlińskeigo jako wokalisty o tyle nagrody dla Roberta -autora tekstów i kompozytora to już jak dla mnie gruba przesada. Zasłużenie Fryderyka zdobyła Anna Maria Jopek. A w kategorii "nowa twarz" widziałbym Futro bo CKOD to dla mnie tania prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marconi Całe te Fryderyki to wielka lipa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.04.03, 18:08 Całe te Fryderyki to wielka lipa. Towarzystwo wzajemnej adoracji przyznaje sobie nawzajem nagrody. Niektóre nagrody to po prostu żenada - np. nagroda dla "Baśki" jako piosenki roku. Przecież to największa kaszana 2002 roku (mój wakacyjny koszmar)!!! Mam nadzieję, że wraz z upadkiem polskiego przemysłu fonograficznego (spowodowanego astronomicznymi cenami płyt) - zapomnimy wkrótce o Fryderykach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sama Re: Wręczono Fryderyki 2002 > Album Reedycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 22:26 Nigdy więcej nie zainteresuję się tą imprezą. Straciłam nadzieję, że w tym kraju coś ruszy do przodu. Gawliński z Wilkami - najgorszy, żenujący - dostaje najwięcej nagród. Przebojowe żony? Sweet Noise odmawia przyjęcia nagrody i bardzo dobrze. Optymistyczny akcent. Bardzo dobitnie wyrazili się na temat złodziejstwa. W kategorii Album Reedycja zwycięzyła Republika. Nie chcę nikogo urażać. Jednak byłam pewna, że to będzie Republika. Pomijam ich zasługi, ale Polacy są sentymentalni i gdyby nie zmarł lider Republiki, inni mieliby więcej szans. Poza tym, chyba Republika współpracowała z tymi właściwymi firmam fonograficznymi? Ciekawe, dlaczego zapomina się wiecznie o Oddziale Zamkniętym. Czytam np. w Gazecie artykuł o pionierach polskiego rocka, wymienia się różne zespoły, też te, które z rockiem nie mają wiele wspólnego i te, które kopiowały OZ, a o Oddziale ani mru mru. Czy oni komuś nie zapłacili? Przecież to jest zespół legenda, z czołówki rocka! A może dzisiaj dostaje się nagrody nie za muzykę, tylko za przebojowość i kumoterstwo? Nie chcę, aby wszyscy, którzy dostali nagrody brali te słowa do siebie. Wierzę, że ci co myślą, wiedzą, o co mi chodzi. A ci co zarabiają na muzykach, są tak gruboskórni i bezwstydni, że jedyne co ich wzruszy, to że w przyszłym roku już na Fryderykach nie wyciągną kasy. Tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: Wręczono Fryderyki 2002 IP: *.mps.com.pl 02.04.03, 23:37 Żenująca impreza. Upadek kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia do H8reda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.03, 14:41 Szczerze mówiac to nie wiem czy tam poszli ale mam na dzieje że jednak: "olali to cieplym moczem". Odpowiedz Link Zgłoś