Gość: Xenna IP: *.ztpnet.pl 27.12.06, 20:50 no właśnie irlandzka muzyka folk, najlepiej bez wokalu...ktoś coś poleca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mana_mana Re: Irish Folk Music 27.12.06, 22:47 Uwielbiam irlandzki folk! W zamierzchłych czasach miałam przyjemność grać w orkiestrze flażoletowej taką właśnie muzykę grającej. Kest Flook Carantouhill Triskel Danar i oczywiście twórczość Swarzędzkiej Orkiestry Flażoletowej Polecam również: Hevia - f.hiszpański Gaskonia Plus - f.gaskoński <muzyka bretońska> --> za pisownię nie odpowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Irish Folk Music 28.12.06, 09:09 z samych wysp to np. Planxty lub Shooglenifty. Kurczę, takich kapel jest mnóstwo na całym świecie (Ballycotton, Celtic Storm,). Polecam vortal Folkowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alienor_rose Re: Irish Folk Music 21.02.07, 10:44 irlandzki folk jest świetny!polecam cashmere,choć to już wokal tyldy ciołkosz... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Irish Folk Music 28.02.07, 00:44 the wallace clan.., lub (clan wallace) rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Irish Folk Music 28.02.07, 14:33 samobcy: Hevia - nie, nie, nie, nie. Dlaczego, dlaczego, dlaczego, dlaczego tak twierdzisz? Ja jestem na tak Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Irish Folk Music 28.02.07, 16:58 mana_mana napisała: > samobcy: > Hevia - nie, nie, nie, nie. > > Dlaczego, dlaczego, dlaczego, dlaczego tak twierdzisz? > Ja jestem na tak no to ja odpowiem, .. hevia fo folk ale to nie irish / scotish folk.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Irish Folk Music IP: *.marton.net.pl 01.03.07, 08:25 a clannad to co? fakt często z wokalem Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Irish Folk Music 01.03.07, 12:46 Ktoś tu nie doczytał... Przecież napisałam powyżej: "Polecam również: Hevia - f.hiszpański" --> jak dla mnie ze stwierdzenia tego wyraźnie wynika, że Hevia nie reprezentuje folku irlandzkiego! Odpowiedz Link Zgłoś