mesmeredia 22.04.03, 10:20 Czy ktoś wie czy Mew ma jakąś stronę www? Bardzo bym ładnie prosiła o jej adres w takim razie. Moje poszukiwania przyniosły rezultat w postaci strony jakiejś pani fotograf. Dziekuję wszem i wobec (oklaski) I. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miecio4 Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 10:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=5557703 Jestem już szczęśliwym posiadaczem niedostępnej w Polsce płyty i chyba skrobne tu parę słów o niej Odpowiedz Link Zgłoś
laurka1 Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 14:06 miecio4 napisał: > Jestem już szczęśliwym posiadaczem niedostępnej w Polsce płyty i chyba skrobne > tu parę słów o niej Chodzi o płytę "Frengers"? A ja się zastanawiam która to płytka w ich dorobku bo dogrzebałam się do jeszcze paru innych i nie wiem czy to ten sam zespół?! Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 15:12 laurka1 napisała: > Chodzi o płytę "Frengers"? A ja się zastanawiam która to płytka w ich dorobku b > o dogrzebałam się do jeszcze paru innych i nie wiem czy to ten sam zespół?! > Tak, chodzi o "Frengers". Jak mozesz znależc na stronie www.mewsite.com jest to pierwsza płyta zespłu Mew. Ciekawe gdzie to wygrzebałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 16:34 Ja się dogrzebałam innych tytułów albumów jak np. Half The World Is Watching Me, A Triumph For Man. Około 40 kawałków do znalezienia w sieci. Może to jakieś EPki czy inne coś wydane tylko na Danię np? Wersje są po angielsku choć kazaa wyrzuciła mi pare kawałków po ichniejszemu. No i wersje koncertowe, hej! I. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 16:51 mesmeredia napisała: > Może to jakieś > > EPki czy inne coś wydane tylko na Danię np? Wersje są po angielsku choć kazaa > wyrzuciła mi pare kawałków po ichniejszemu. To wydaje sie bardzo prawdopodobne. Wszystkie najlepsze zespoły skandynawskie czyli Kent i Saybia wydawały wcześniej płyty w swoim rodzinnym kraju. Tylko dziwne ze nie ma o tym wzmianki na oficjalnej stronie. Tak czy inaczej płyta "Frengers" zespołu Mew jest zajefajna. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 17:03 miecio4 napisał: > Tak czy inaczej płyta "Frengers" zespołu Mew jest zajefajna. A kawałek 156 to jest dopiero zajefajny!!! I. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 17:41 mesmeredia napisała: > A kawałek 156 to jest dopiero zajefajny!!! Jak usłyszysz "Comforing Sounds" to dopiero zobaczysz co znaczy słowo zajefajny Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 17:54 Comforting Sounds teraz na okrągło leci wszędzie w audio i video i troche mi z nim przeszło. Ale co sobie nie włącze Mewowatego, brzmi nieźle I jeszcze raz dziękuję za stronkę. I. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 17:58 mesmeredia napisała: > Comforting Sounds teraz na okrągło leci wszędzie w audio i video i troche mi z > nim przeszło. Ale co sobie nie włącze Mewowatego, brzmi nieźle Łeee, to Ty wszystko ich znasz prawie... Ale trzeba przyznać że te lepsze skandynawskie kapele mają coś niepowtarzającego w swojej muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 18:13 miecio4 napisał: > Łeee, to Ty wszystko ich znasz prawie... Łeeee, ale nie z oryginału > Ale trzeba przyznać że te lepsze skandynawskie kapele mają coś > niepowtarzającego w swojej muzyce. Pewnie tak, i są coraz młodsze... (minuta depresji) I. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 18:19 mesmeredia napisała: > Łeeee, ale nie z oryginału A ja mam oryginał i książeczkę z tekstami > Pewnie tak, i są coraz młodsze... (minuta depresji) No co Ty!!! To chyba dobrze że młodzi ludzie są tacy romantyczni i tworza tak piękna muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 18:25 miecio4 napisał: > No co Ty!!! To chyba dobrze że młodzi ludzie są tacy romantyczni i tworza tak > piękna muzykę. Romantyczni młodzi ludzie właśnie stoją mi pod blokiem i wymieniaja piękne poglądy na temat (jak sądzę) uroczego popołudnia. Pewnie, że dobrze. Niestety muzykalna ich odmiana rodzi się za górami za lasami, gdzie życie jest łatwe lekkie i przyjemne i dzięki ci panie za te dary bo w Polsce na "coś takiego" to jeszcze sobie poczekam. I. Odpowiedz Link Zgłoś
laurka1 Re: Pytanie o Mew 22.04.03, 16:57 No właśnie na ich stronie jest tylko ta jedna płyta ale w sieci różnie się poniewierają (dc i slsk). A tutaj też jest co wybierać www.freedb.org/freedb_search.php?words=mew&allfields=NO&fields=artist&fields=title&allcats=YES&grouping=none&x=0&y=0 również wśród singli. Choć "A Triumph For Man" troszkę długie jak na singiel... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Cała dyskografia zespołu Mew 25.04.03, 13:09 www.comfortingsounds.com/disc.htm Odpowiedz Link Zgłoś
laurka1 Re: Cała dyskografia zespołu Mew 25.04.03, 14:34 Fajna ta stronka - więcej konkretów niż na tej przeładowanej graficznie stronie oficjalnej. I nareszcie wszystko jasne - dziękujemy Ci Mieciu Cztery Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Cała dyskografia zespołu Mew 25.04.03, 14:40 laurka1 napisała: > dziękujemy Ci Mieciu Cztery A ile Was jest laurko jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Cała dyskografia zespołu Mew 25.04.03, 15:03 A to ja też się dołączę do podziękowań i nie będzie niedomówień I. Odpowiedz Link Zgłoś