ihopeyouwilllikeme 07.05.03, 13:12 ... bo to nie to samo co frontmeni ) Tony Iommi, Black Sabbath Steve Harris, Iron Maiden Bono, U2 J.Hetfield, L. Ulrich, Metallica Ian Curtis, Joy Division Pete Townshend, The Who ... zapomniałem kto jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: 10 Najlepszych Liderów... 07.05.03, 14:18 Frank Zappa; The Mothers of Invention Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: 10 Najlepszych Liderów... 07.05.03, 14:22 Robert Fripp Ritchie Blackmore John Mayall (to pierwsze z brzegu nazwiska, które niewatpliwie zasługują na wzmiankę) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: 10 Najlepszych Liderów... 07.05.03, 14:24 Pixies - Frank Black Husker Du - Bob Mould Sonic Youth - Thurston Moore Stereolab - Tim Gane, Letitia Sadier The Beatles - John Lennon do 1967, Paul McCartney - potem Beach Boys - Brian Wilson (do mniej więcej 1967) Velvet Underground - Lou Reed King Crimson - Robert Fripp Primus - Les Claypool Police - Sting Swoja drogą - kto jest liderem w Deep Purple? Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: 10 Najlepszych Liderów... 07.05.03, 14:51 > Swoja drogą - kto jest liderem w Deep Purple? > Dobre pytanie. Do 1993 na pewno był to Ritchie Blackmore, bez dwóch zdań. Teraz... Myślę, że rolę szefów dzielą między siebie Gillan i Glover, ze wskazaniem na tego ostatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: 10 Najlepszych Liderów... IP: 143.26.81.* 07.05.03, 17:46 a oto moi liderzy: 1.Lars Ulrich 2.Robert Smith 3.Les Claypool 4.Johann Edlund 5.Grzegorz Ciechowski 6.Freddie Mercury 7.Jim Morrison 8.Kurt Cobain 9.Bill Corgan 10.Kora nie bardzo wyobrazam sobie funkcjonowanie bez w/w osob....W sumie dodalbym jeszcze Holdysa, ale jak widac bez lidera kapela raz lepiej raz gorzej (raczej gorzej) sobie radzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: 10 Najlepszych Liderów... 07.05.03, 19:54 1. Tony Iommi (Black Sabs) 2. Ritchie Blackmore (Purple, Rainbow) 3. Robert Fripp (King Crimson) 4. Rick Davies (Supertramp) 5. Michael Dunford (Renaissance) 6. Gary Brooker (Procol Harum) 7. Mick Box (Uriah Heep) 8. Tadeusz Nalepa (Breakout)] 9. Romuald Lipko (Budka Suflera) 10. Już nie mam pomysłów Fleetwood Mac, Yes, Cream, New Order, Marillion (bez Fisha), The Moody Blues, Emerson Lake & Palmer - zespoły bez liderów Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: 10 Najlepszych Liderów... 07.05.03, 20:10 > New Order Mi się jednak wydaje że Sumner najprędzej byłby tu liderem. Nie będę się powtarzał, wypiszę tylko tych którzy wcześniej się nie pojawili. Martin Gore (Depeche Mode) Bobbie Gillespie (Primal Scream) Chris Martin (Coldplay) Paul Weller (The Jam) Noel Gallagher (Oasis) Richard Ashcroft (The Verve) Jason Pierce (Spiritualized) Brian Molko (Placebo) Tim DeLaughter (Polyphonic Spree) - zapanować nad 25 członkami, to jest dopiero lider! )) Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: 10 Najlepszych Liderów... 08.05.03, 04:04 w Depeszach to liderem jest Gahan a nie Martin Jest frontmanem i zarazem liderem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: 10 Najlepszych Liderów... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 07:57 A ja bym się upierała, że liderem DM jest Gore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: 10 Najlepszych Liderów... IP: 143.26.81.* 08.05.03, 08:44 a ja moge Cie Nikka poprzec w tek kwestii. Tak samo jak Ulrich w Metallice jest dla mnie glowna postacia... Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: 10 Najlepszych Liderów... 09.05.03, 01:52 co za lider z Martina? Dlatego ze pisze muze i teksty? Martin nie ma cech lidra.Jest cichy,wstydliwy i niesmialy.Nie jest takze postacia medialna jak Dave. Odpowiedz Link Zgłoś