Dodaj do ulubionych

FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE

IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 17:16
tutaj mogą pisac wszyscy, którzy sluchaja takiego swietnego rockowego
zespolu jak Guns N' Roses. Jakies nowe informacje o nich, opinie.... prosze
tutaj
Obserwuj wątek
    • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 17:21
      PS. Jak ktoś wie gdize w necie można kupić ich plakat to pisac...
      • Gość: jezyk7 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.48.* 10.05.03, 19:50
        Oni są świetni! Chciałabym się zapytać, czy wy tez jak słuchacie "Don't cry"
        to się zalewacie łzami? Na mnie to "nie płacz" działa odwrotnie niz powinno, a
        jak u was?

pzdr.

jezyk7
    • nikka007 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 19:58
      Opowiem krótko o mojej historii z G'n'R. No więc słuchałam Gunsów jak miałam
      eee... ( zaraz,zaraz) lat 10. Stało się tak, gdyż ich fanką była ówczesna
      narzeczona mojego ojca, a że to była bardzo ładna i mądra kobieta, pragnęłam
      być taka jak ona. No, udało się tylko z G'n'R smile))))
      Nie popłynęłam na fali "November Rain" i "Don't cry", ulubionym albumem
      pozostaje "Appetite for destruction". Fajnie grali, ale się skończyło sad. Z
      dzisiejszej perspektywy oceniam to granie jako tylko poprawne. Cóż,latka lecą.
      Moim ulubieńcem był niejaki hehe Izzy wink)
      • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:04
        ciekawe kiedy mi sie to skonczy... narazie mam 16 lat i moze za 10 lat
        naPISZE TAK JAK WY;pp
        • Gość: sunny Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: 213.17.133.* 10.05.03, 20:09
          Gość portalu: kacha napisał(a):

> ciekawe kiedy mi sie to skonczy... narazie mam 16 lat i moze za 10 lat
          > naPISZE TAK JAK WY;pp

I teraz zainteresowałaś się zespołem, który już od lat nie nagrywa?
          Ciekawe...Ktoś ci go podsunął, jak się dowiedziałaś, że kiedyś coś takiego
          grało?
          Ja się, Kacha, absolutnie od swoich początków i korzeni słuchania muzyki nie
          odcinam. Tylko teraz już nie mogłabym słuchać Gunsów, chociaż nadal słucham
          rocka, punka i metalu. Po prostu ich granie jest już dla mnie odrobinę
          archaiczne...Muzyka poszła do przodusmile
          Ale mieli parę, a nawet więcej, niż parę pięknych momentów, i nie chodzi mi
          wcale o te ajbardziej znane kawałki, jak "Don't cry".

____

Tall cans in the air
          • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:17
            no nie dopiero teraz... pare lat temu [a tak przy okazji to nagrywa jescze]
            a jak sie dowiedzialam?? yyy kiedys uslyszlam piosenke knockin... i bardzo mi
            sie spodobala. tylko to bylo w innym wykonaniu. a orginalne bylo jesczce
            lepsze. zaczelam szukac innych ich piosenek, kupowalam plytki i tak sie
            zaczelowink) a tak w ogole to ja slucham duzo starych rockowych zespolow..
            A Ty czego jesczze sluchasz?? ...nowosci???
            • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:21

> kiedys uslyszlam piosenke knockin... i bardzo mi
              > sie spodobala. tylko to bylo w innym wykonaniu. a orginalne bylo jesczce
              > lepsze.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Ale żebyśmy mieli jasność - "Knockin' On
              Heaven's Door" w oryginalnej wersji nie jest utworem G'n'R.
              • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:27
                no spoko... chodzilo o to ze uslyszalam gunsow i sie zaczelo z nimi a potem
                orginal
            • Gość: sunny Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: 213.17.133.* 10.05.03, 20:41
              Trochę nowości słucham, ale przyzwoitych nowości, typu Strokes, White Stripes,
              ostatnio Hot Hot Heat. Poza tym całe lata siedemdziesiąte, stary polski punk i
              metal. Z Gunsów po prostu wyrosłam...ale absolutnie nie mówię, że Ty wyrośniesz.

____

Tall cans in the air
              • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:46
                no ok.... zobaczymy
                za 10 lat Ci napisze czego slucham [fasolki itp;PP]
                a ja slucham jescze led zepplin, deep purple, nirvane...., czasami mnie
                najdzie na janis joplin albo na reagee;]
                • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:48
                  no i jesccze dzem, kiss, rolling stones;]... zapomnialam dodac
                  • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:53

> no i jesccze dzem, kiss, rolling stones;]... zapomnialam dodac

Polecam otworzenie się na nową muzykę. Ot, choćby wymienieni tu wcześniej Hot
                    Hot Heat, choćby The Coral, Interpol, The Libertines, Idlewild, The White
                    Stripes. Dużo ciekawego się pojawia, chyba nie warto zamykać się w samych
                    starociach, choćby i bardzo dobre były. Fajnie być na bieżąco smile))
                    To taka drobna sugestia smile
                    • mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:55
                      W ogóle nie masz daru przekonywania, Ilhan ... wink
                      A koleżanka jak lubi Gunsów to niech sobie włączy Killing Joke "Millenium".
                      Odlot gwarantowany!
                      I.
                      • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 21:01
                        mesmeredia napisała:

> W ogóle nie masz daru przekonywania, Ilhan ... wink

Pewnie że nie mam. Jakbym miał to forum nazywałoby się "Music From
                        Manchester" wink)
                        A jak koleżanka lubi Gunsów, to niech posłucha Stone Roses. Też z różami, hehe.
                        Ja właśnie jestem w trakcie i radość mnie ogarnia jak zwykle.
                    • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:57
                      byc moze... sobie poslucham;]
                      Ale ja sie nie zamykam w samych starociach tylko tak jakos ta muzyka mi
                      wpada... i nowosci raczej sa w wiekszosci gorsze [jak dla mnie]. Moze nie
                      slyszalam tych co wymieniles... poslucham to zobacze i napisze.
          • Gość: ROO10 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.dom.org 25.05.03, 22:27
            Po pierwsze: skąd wniosek, że to ma się skończyć? To tak
            jak brać ślub z miłości i stojąc na ślubnym kobiercu
            zastanawiać się, keidy będzie rozwód...
            Po drugie: czy to aż takie dziwne, że ktoś słucha muzyki
            sprzed 10, 20, 30 lat? Stare płyty nie zostały zakopane,
            a nawet powiem więcej - są bardziej autentyczne i
            prawdziwe niż dzisiejsza muzyka. Kiedyś ukazanie się na
            rynku płyty było świętem, a dziś jednym z tysięcy nic
            nie znaczących epizodów.
            Mam 22 lata i znam m.in. całą dyskografię (i nie tylko)
            Beatlesow i innych zespołów z tamtych lat. Gunsi też dla
            mnie trwają wiecznie. W przeciwieństwie do Limpów
            Bizkitów i innych chłamów nie wyróżniających się niczym
            spośród milionów. Komercja opanowała świat, dziś nie
            usłyszymy Welcoem To The Jungle w radiu, bo pan Waldek -
            motorniczy tramwajowy - woli solowki Kuby Sienkiewicza
            od solówek Slasha. Eh ale zanudziłem... smile

W zasadzie to chciałem napisać, że mam troche bootlegów
            na wymiane (mp3, CD, VHS, teledyski w mpeg itd), jakby
            co czekam na info (szpak19@poczta.onet.pl).
            Pozdrawiam wszystkich fanów ( i fanki) GN'R smile
            aha, koszulki i naszywki gunsow do kupienia na
            koszulki.win.pl/sklep_online/smile)))

> > ciekawe kiedy mi sie to skonczy... narazie mam 16
            lat i moze za 10 lat
            > > naPISZE TAK JAK WY;pp
            >
            > I teraz zainteresowałaś się zespołem, który już od lat
            nie nagrywa?
            > Ciekawe...Ktoś ci go podsunął, jak się dowiedziałaś,
            że kiedyś coś takiego
            > grało?
        • nikka007 tiaaaa 10.05.03, 20:13
          Kochana, ja mam 122 lata smile))))))
      • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:13
        To ja podobnie jak Nikka, trochę młodszy byłem może nawet? Pamiętam jak
        nagrywałem z listy piosenki na kasety (nie wiem który to był rok, 1988?, może
        1989...) i pojawił się taki kompletnie nowy hałaśliwy zespół. I przyszła
        siostra, starsza duuuużo ode mnie, zaczęła przesłuchiwać te kasety, zatrzymała
        się w pewnym miejscu, i spytała się co to za jedni. A ja: No nie wiesz? To
        Guns'n'Roses, "Welcome To The Jungle"smile Całej płyty oczywiście wtedy nie
        znałem, ale single wbiły się w pamięć ostro.
        "Use Your Illusion" to już późniejsza historia. Uważam że "November Rain" w tej
        najdłuższej wersji to naprawdę świetny utwór. "Don't Cry" już mniej mnie rusza.
        Cały album też.
        Ale "Appetite For Destruction" to znakomita płyta i zdania nie zmienię.
        Aha, jeszcze jedno - uważam że nie powinni wracać.
        • nikka007 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:18
          Nie, no do cholery! Ja w '88 słuchałam Akademii Pana Kleksa i Davida
          Bowie smile))).
          Tak- "Appetite..." powiedzmy, że wytrzymuje próbę czasu. Dziś lubię zapodać
          sobie "Sweet child o'mine" czy "Paradise city" i wcale to nie brzmi źle smile
          • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:20
            nikka007 napisała:

> Nie, no do cholery! Ja w '88 słuchałam Akademii Pana Kleksa i Davida
            > Bowie smile))).

Nie no, ja już wchodziłem w Pet Shop Boysów i Def Leppard... wink)
          • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:20
            taaa.... a ja wtedy mialam roczek i jesczce nie potrafilam mowic;P
            • nikka007 Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:26
              Słabo mi smile)))))))
    • Gość: sunny Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: 213.17.133.* 10.05.03, 20:01
      Też słuchałam i też dawno, w wieku 12-13 lat, czyli dziesięć lat temu. Moim
      ulubionym albumem było "Use your illusion". Wspominam Gunsów jako mój pierwszy
      kontakt z autentyczną, energiczną, rockową muzyką. Teraz zalatuje mi to trochę
      żenadą, ale mimo wszystko wspomnienia pozostały...

____

Tall cans in the air
    • mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:11
      Może fanką nie jestem ale bardzo lubię wracać do "Estranged" np bo to bardzo
      inspirujący kawałek przy którym świetnie mi się rysuje. I teledyski mieli
      przefajne jak na tamte czasy, i nawet spodobał mi się jeden kawałek zespołu
      Slasha powstałego niedługo potem (i teraz nigdzie nie mogę go znaleźć). I chyba
      nawet takie genialne czasopismo jak Bravo o nich pisało! A ponieważ Terminator
      widnieje na mej liście kultowych filmów to "You Could Be Mine" też darzę pewnym
      sentymentem. I jeszcze ich obecność na ścieżce "Wywiadu z wampirem"....
      Ale fakt, że przezabawnym jest oglądanie Axla latającego po scenie w
      geterkach wink
      I.
    • Gość: As Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:23
      Dla mnie Gunsi to w zasadzie dwa, ale za to kapitalne kawałki - "You Could Be
      Mine" i "Civil War". Apetyt na destrukcję nie był zły, kiedyś nawet trochę tego
      słuchałem ale jakoś nie mam ochoty wracać. O wiele bardziej wolę zespół (a w
      zasadzie to go uwielbiam smile) który rozgrzewał publikę przed Gunsami i, cytując
      jego wokalistę "czuł się przy tym jak dziwka" smile
      • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:24
        tzn. o jaki zespol chodzi??smile
        • Gość: As Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:26

> tzn. o jaki zespol chodzi??smile

A nie powiem, zgaduj smile
          • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:29
            eee no... powiedz;P
            ja tam nie iwem kto tak wulgarnie mowilwink)
            • Gość: As Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:30

> eee no... powiedz;P
              > ja tam nie iwem kto tak wulgarnie mowilwink)

i powiedział jeszcze "ci wszyscy p..... fani Guns n' Roses mieli gdzieś nas i
              naszą muzykę" smile
              • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:32
                łoooo.... hehe;P to powiedz co to za zespol wkoncu
              • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:33
                Gość portalu: As napisał(a):

> i powiedział jeszcze "ci wszyscy państwo, fani Guns n' Roses mieli gdzieś nas
                > i naszą muzykę" smile

To w sumie ładnie się wyraził... wink))))))
                • Gość: As Zagadka rozwiązana IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:38
                  Cytowałem z pamięci, więc może trochę niedokładnie smile a opis tej trasy jest
                  tutaj:

www.fnm.hg.pl/index2.html
                  • Gość: kacha Re: Zagadka rozwiązana IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 20:41
                    yy... tzn wirus?!?! wole nie ryzykowac wiec bez sciemy
                • Gość: As Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.05.03, 20:47
                  ilhan napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
                  >
                  > > i powiedział jeszcze "ci wszyscy państwo, fani Guns n' Roses mieli gdzieś
                  > nas
                  > > i naszą muzykę" smile
                  >
                  > To w sumie ładnie się wyraził... wink))))))
                  >

Zmanipulowanym cytatom mówimy NIE !!
                  • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 10.05.03, 20:49
                    Gość portalu: As napisał(a):

> Zmanipulowanym cytatom mówimy NIE !!

Trzeba było zacytować całość, nie byłoby niedomówień wink)))
    • mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 11.05.03, 10:31
      Właśnie mi się przypomniało, że przecież niejaki zespół Mogwai nagrał
      cover "Don't Cry" więc jak obie posłuchasz to może takie Mogwai Ci się jeszcze
      spodoba...
      I.
    • Gość: k. Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 20:37
      no piszcie cos....;P
      • mellodi Coś........ 17.05.03, 21:03
        Gość portalu: k. napisał(a):

> no piszcie cos....;P
        • mellodi Re: Coś........ 17.05.03, 21:06
          mellodi napisała:

> Gość portalu: k. napisał(a):
          >
          > > no piszcie cos....;P
          >
          >

Tylko że ja nie jestem fanem - kiedyś podobały mi się z dwie czy trzy piosnki Gunsów i that's it tongue_out
    • wch Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 17.05.03, 21:45
      Jestem fanem. To NAJLEPSZY ZESPÓŁ NA ŚWIECIE!!!
      • marxx Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 08:38
        Cos mi sie wydaje ze ten temat jest ostro spozniony!!!!!!!!!!!!!!!
        jakies ponad dziesiec lat ,.... tak mi sie cos zdaje dzieciakismile)))
        a jesli chodzi o roze, to Stone Roses , to bylo tez cos!
        • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 10:56
          marxx napisał:

> a jesli chodzi o roze, to Stone Roses , to bylo tez cos!

Brawo ten Pan!! Mi więcej nie potrzeba, tylko to ich "coś" wink
          • mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 11:01
            ilhan napisał:

> marxx napisał:
            >
            > > a jesli chodzi o roze, to Stone Roses , to bylo tez cos!
            >
            > Brawo ten Pan!! Mi więcej nie potrzeba, tylko to ich "coś" wink
            >

Jakoś tak łatwo Cię można podpuścić... wink Ale w końcu mamy niedzielę!
            I.
            • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 11:15
              mesmeredia napisała:

> Jakoś tak łatwo Cię można podpuścić... wink Ale w końcu mamy niedzielę!

Nieee rozumiem... Ja tylko wyrażam poparcie dla kolegi który mądre rzeczy
              mówi smile))
            • marxx Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 19:11
              A Ty co mi go buntujesz!!!!!!!!smile)

mesmeredia napisała:

>
              > Jakoś tak łatwo Cię można podpuścić... wink Ale w końcu mamy niedzielę!

• mesmeredia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 20:08
                marxx napisał:

> A Ty co mi go buntujesz!!!!!!!!smile)

A to nie będę już. Obiecuję poprawę i proszę o rozgrzeszenie. :o)
                I.
        • Gość: k. Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 12:44
          ee tam... stone roses mi sie nie podoba...;P
          • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 18.05.03, 19:15
            Gość portalu: k. napisał(a):

> ee tam... stone roses mi sie nie podoba...;P

A to bardzo źle!
            wink
            • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 21:42
              a moze polecicie mi jakies fajne zaspoly rockowe?!
              • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 21:49

> a moze polecicie mi jakies fajne zaspoly rockowe?!

A Joy Division to koleżanka zna?
                • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 21:51
                  a niestety niesmile a kto to??sciagnac sobie cos jego??? podaj jakies tytuly! a
                  Ty caly dzien siedzisz na tym forum bo od razu jak cos napisze to odpisujesz?
                  • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 21:59

> a niestety niesmile a kto to??sciagnac sobie cos jego??? podaj jakies tytuly!

To nie żaden on, ten Joy Division, tylko zespół taki. Legendarny. Pewnie że
                    ściągnąć, bo wstyd się interesować rockiem a nie znać. "Love Will Tear Us
                    Apart" i "Disorder" na początek na przykład. I nie zniechęcać się od razu.

> a
                    > Ty caly dzien siedzisz na tym forum bo od razu jak cos napisze to odpisujesz?

Nie, nie cały. Ale akurat teraz sobie siedzę, no przecież Eurowizji oglądał nie
                    będę wink)
                    • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 22:03
                      aha zespol, hehhe ale wtopa:]to sobie sciagne no i zobaczymy co to za legenda.
                      eurowizja... to bedzie masakra nasze pieeeekne ich troje [az wstyd]
                    • Gość: kubasa Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 22:04
                      ilhan napisał:

>
                      >
                      > To nie żaden on, ten Joy Division, tylko zespół taki. Legendarny. Pewnie że
                      > ściągnąć, bo wstyd się interesować rockiem a nie znać. "Love Will Tear Us
                      > Apart" i "Disorder" na początek na przykład. I nie zniechęcać się od razu.
                      >

A to do Joy Division mozna sie zniechecic?

Pozdr.

• ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 22:05
                        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> A to do Joy Division mozna sie zniechecic?

A uważasz że to muzyka która każdemu wchodzi za pierwszym razem?
                        • Gość: kubasa Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 22:09
                          ilhan napisał:

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
                          >
                          > > A to do Joy Division mozna sie zniechecic?
                          >
                          > A uważasz że to muzyka która każdemu wchodzi za pierwszym razem?
                          >

"LWTUA" tak. Zreszta ja tak moge powiedziec bo zaczalem ich sluchac jak mialem
                          11 lat i juz wtedy mi wchodzili od razu. No ale to mi, mysle jednak ze jest to
                          mzuyka ktora pokochuje sie juz wlasnie za pierwszym razem.

Pozdr.
                          • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 22:13

> "LWTUA" tak.

Zgoda. Te dwa kawałki które wymieniłem faktycznie od razu trafiają.

> Zreszta ja tak moge powiedziec bo zaczalem ich sluchac jak mialem
                            > 11 lat i juz wtedy mi wchodzili od razu. No ale to mi, mysle jednak ze jest
                            > to mzuyka ktora pokochuje sie juz wlasnie za pierwszym razem.

Mi się też od razu podobało, ale za każdym kolejnym przesłuchaniem jest coraz
                            piękniej i coraz bardziej porywająco. Nie byłbym jednak zaskoczony, gdyby do
                            kogoś to nie od razu trafiło. Dlatego przezornie apeluję o danie szansy, bo
                            można stracić coś wielkiego smile
                            • Gość: kubasa Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 22:15
                              ilhan napisał:

>
                              > Mi się też od razu podobało, ale za każdym kolejnym przesłuchaniem jest coraz
                              > piękniej i coraz bardziej porywająco. Nie byłbym jednak zaskoczony, gdyby do
                              > kogoś to nie od razu trafiło. Dlatego przezornie apeluję o danie szansy, bo
                              > można stracić coś wielkiego smile
                              >

A tak, tu sie zgadzam. Nie wolno tego przegapic. Nie wolno. Bo to naprawde
                              zespol, tylko nie obracie sie fani GNR, z zupelnie innej polki niz Axel i
                              spolka... z polki wiele, wiele wyzszej...

Pozdr.
                              • ilhan Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE 24.05.03, 22:20

> A tak, tu sie zgadzam. Nie wolno tego przegapic. Nie wolno. Bo to naprawde
                                > zespol, tylko nie obracie sie fani GNR, z zupelnie innej polki niz Axel i
                                > spolka... z polki wiele, wiele wyzszej...

Nawet biorąc po uwagę moją sympatię do Guns'n'Roses, a w szczególności sympatię
                                wielką do pierwszej płyty, jak również znaną mi niechęć kolegi Kubasy do ww.
                                zespołu, nie mogę się nie zgodzić. Dżojów znać należy.
                                • Gość: kacha Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 14:46
                                  hej, sciagnelam t ale jest jakies takie dziwne [w ogle nie rockowe] moze zla
                                  wersje sciagnelam.
                                  • Gość: kubasa Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 16:44

> hej, sciagnelam t ale jest jakies takie dziwne [w ogle nie rockowe] moze zla
                                    > wersje sciagnelam.

Na pewno dobrze sciagnelas. I na pewno rockowe. Choc oczywiscie nei rockowe w
                                    takim sensie jak GNR. Ale na pewno lepsze.

Pozdr.
                                    • cze67 Kacha - Led Zeppelin 26.05.03, 09:51
                                      Panowie, po co straszycie dziewczynę jakimiś smutasami z Joy Division. Przecież
                                      jeżeli lubi Gunsów to powinni jej się spodobać Zeppelini, z których w/w
                                      czerpali pełnymi garściami.
                                      Kacha - na początk proponuję płytę Led Zeppelin II.
                                      • Gość: kacha Re: Kacha - Led Zeppelin IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 19:20
                                        no wiesz co!!! znam led zepplin [bo kto by nie znal] i slucham!!
                                        mam juz pare plytwink [nie musisz polecac]
                                        Szukam takich mniej znanych zespolow rockowych...

pozdrawiam
                                        • ilhan Re: Kacha - Led Zeppelin 26.05.03, 19:29

> no wiesz co!!! znam led zepplin [bo kto by nie znal] i slucham!!
                                          > mam juz pare plytwink [nie musisz polecac]
                                          > Szukam takich mniej znanych zespolow rockowych...

No to może Jane's Addiction, Jesus And Mary Chain, Placebo? O ile nie znasz, no
                                          nie wiem... O, albo Idlewild, to na pewno Ci się spodoba, oni mają takie
                                          melodyjne piosenki zagrane bardzo gitarowo. Polecam, naprawdę.
                                          • Gość: kacha Idlewild IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 19:44
                                            a moglbys podac mi jakies konkretne piosenki tego Idlewild?? to sobie zaraz
                                            sciagnesmile
                                            • ilhan Re: Idlewild 26.05.03, 21:29

> a moglbys podac mi jakies konkretne piosenki tego Idlewild?? to sobie zaraz
                                              > sciagnesmile

Oczywiście że mógłbym.
                                              "A Modern Way Of Letting Go"
                                              "Roseability"
                                              "Let Me Sleep (Next To The Mirror)"
                                              "There's Glory In Your Story"
                                              "You Held The World In Your Arms"
                                              "These Wooden Ideas"
                                              "Actually It's Darkness"
                                              "When I Argue I See Shapes"
                                              "American English"
                                              Na ten przykład... smile
                                              Jak i to się nie spodoba, to już nic nie doradzam smile))
                                              Pozdr.
                                              • Gość: kacha Re: Idlewild IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 17:33
                                                fajne to nawet... tzn. sciagnelam dopiero 3 piosenkiwink
                                                fajnie graja!! tylko jedna piosenka mi troche blinkiem czy innym gownem
                                                zalatuje, ale jest ok

pozdrawiam
                                                • ilhan Re: Idlewild 27.05.03, 17:42

> fajne to nawet... tzn. sciagnelam dopiero 3 piosenkiwink
                                                  > fajnie graja!! tylko jedna piosenka mi troche blinkiem czy innym gownem
                                                  > zalatuje, ale jest ok

Miło mi to czytać smile Pierwsze nagrania Idlewild to straszna punkowa sieczka,
                                                  później trochę łagodnieją. Co do "Blinka czy innego gówna" to trudno, nic nie
                                                  poradzę, pomijając muzykę (znacznie bardziej zacną), to na pewno również i w
                                                  tekstach to zupełnie inny świat.

> pozdrawiam

Ja również.
                                        • Gość: kubasa Re: Kacha - Led Zeppelin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 19:51

> no wiesz co!!! znam led zepplin [bo kto by nie znal] i slucham!!
                                          > mam juz pare plytwink [nie musisz polecac]
                                          > Szukam takich mniej znanych zespolow rockowych...
                                          >

No widzisz, neiktorym moze sie wydawac ze Joy Division nie mozna nie znac... To
                                          jak chcesz "mniej znane" to proponuje Sonic Youth. Cholernie znany, ale w
                                          Polsce znacznie mniej. No i zawsze polecam The Smiths, Radiohead, Oasis,
                                          Blur... Ale to jzu kazdy raczej zna... Z tych naprawde nie bardzo znanych to
                                          polecam Modest Mouse, Interpol, And Yoi Wlii Know Us BY The Trail Of Dead,
                                          Television.
    • Gość: kacha plakat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 08:16
      Mam wielka prosbe... wie ktos moze gdzie w necuie mozna kupic plakat gunsow???

pozdrawiam
      • Gość: xamel Def Leppard IP: *.dop.krakow.pl 05.06.03, 17:30
        poniewaz gdzies sie przewinela nazwa w niezbyt pocclebnym kontekscie to
        chcialbym stanac w obronie Def Leppard

w 88 roku to kapela byla martwa
        ale wczesniej ....
        moze w pojedynku na kawalki przegrywa z Gunsami ale caly album (sluchany jako
        calosc) Pyromania jest zdecydowanie nawet przed Apetite ...
        (BTW: Use ma calkiem mile momenty Civil War, Coma, ale juz Lies! jest nudne)

nawet Hysteria Leppardow sie broni ze nie wspomne o wczesniejszych on through
        the night czy high'n'dry

takie milen nwobhmetalowe granie

a slash potrail zj... solowke nakoncercie jak nikt ... by za chwile zagrac
        genialnie
        takie wahania formy smile
    • sabba Ech kochani.... 05.06.03, 22:58
      ...do tej pory püamietam te pierwsze zjechane kasety
      ktore sobie kupila, czyhanie na teledyski w TV, czy tez
      szukanie zagranicznych czasopsim i odswiezanie mojego
      niemieckiego na podstawie "doniesien" z brawa....milosci,
      omldenia, analiza slwo, muzyki, pisanie powiesci itp,
      itd...a potem dlugo dlugo nic...i ich koncert...powiem
      szczerze ze juz takiego wrazenia nie zrobil...ale bylo
      czadowo. Po Apetite zeszli na psy...Lies byla tez niezla...
      W tym skladzie co teraz to juz nie Gunsi.....
      • Gość: kacha Re: Ech kochani.... IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 22:48
        > W tym skladzie co teraz to juz nie Gunsi.....

no z tym musze sie zgodzic... to nie sa juz prawdziwi gunsi i nigdy nie bedasad(
        Ale byli i z tego sie baaardzo cieszewink)
    • wh2 Re: FANI GUNS N' ROSES..ŁĄCZCIE SIE w haremy (n/t) 08.06.03, 17:04

• Gość: konwalia Re: FANI GUNS N' ROSES....ŁĄCZCIE SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 18:40
      No wiec jestem fanka GN'R i z tego powodu wpisuję się smile Cieszę się że nie ja
      jedna na tym forum slucham muzyki tego zespolu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka