Dodaj do ulubionych

Rush: dwa wydawnictwa

28.07.03, 17:06
As się ucieszy.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:06
      Chyba, że nie ma pieniędzy, to się zasmuci...
      • Gość: As Re: Rush: dwa wydawnictwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.07.03, 17:15
        cze67 napisał:

> Chyba, że nie ma pieniędzy, to się zasmuci...

Po pierwsze, to "komentowany artykuł" nie chce mi się wyświelić sad
        Po drugie, to właśnie dziś z okazji urodzin sprawiłem sobie "Permanent Waves" -
        tej płytki Rusha akurat nie znałem. Tanie są te "rush remasters", po 34 zł.
        • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:17
          Gość portalu: As napisał(a):

> Po drugie, to właśnie dziś z okazji urodzin sprawiłem sobie "Permanent Waves"

Nie wiedziałem, że dzisiaj są imieniny Asa. Wszystkim Asom, szczególnie naszemu
          - najlepszego!!!!
          • Gość: As Re: Rush: dwa wydawnictwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.07.03, 17:19
            cze67 napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
            >
            > > Po drugie, to właśnie dziś z okazji urodzin sprawiłem sobie "Permanent Wav
            > es"
            >
            > Nie wiedziałem, że dzisiaj są imieniny Asa. Wszystkim Asom, szczególnie
            naszemu
            >
            > - najlepszego!!!!

Imieniny we wrześniu smile
            Ale dzięki za życzenia. Cze, ten składak co sobie ostatnio kupiłeś to jak się
            nazywał ??
            • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:21

> Imieniny we wrześniu smile

Ach, co za zmyłka. No to - sto lat!!!

> Ale dzięki za życzenia. Cze, ten składak co sobie ostatnio kupiłeś to jak się
              > nazywał ??

Chronicles, podwójny.
            • konrad_socha Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:23
              .
              mea culpa i mea sklerizis - wszystkiego najlepszego Asie i rychlego rozwiazania
              hydrozagadki
              .
              • Gość: As Re: Rush: dwa wydawnictwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.07.03, 17:27
                konrad_socha napisał:

> .
                > mea culpa i mea sklerizis - wszystkiego najlepszego Asie i rychlego
                rozwiazania
                >
                > hydrozagadki
                > .

Dzięks smile)))))))
    • konrad_socha Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:11
      .
      oj nie tylko As, nie tylko smile
      .
      • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:16
        Coś nie działa, więc przytaczam:

"Rush In Rio" - taki tytuł będą nosić dwa nowe wydawnictwa zespołu Rush. Będzie
        to album składający się z trzech krążków oraz podwójna płyta DVD. Premiera
        wydawnictw została zaplanowana na 23 września. Na wydawnictwach znajdzie się
        materiał z koncertu Rush z Rio de Janeiro, który odbył się 23 listopada 2002
        roku, w ramach trasy promującej ostatnią płytę grupy, zatytułowaną "Vapor
        Trails". Dodatkowo na DVD pojawi się m.in. galeria zdjęć zespołu. Wydawnictwa
        ukażą się nakładem wytwórni Atlantic. Tymczasem Geddy Lee zapowiedział, że
        grupa ma w planach kolejny album studyjny oraz trasę koncertową.

• konrad_socha Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:26
          .
          jeśli mam byc szczery to sceptycznie z regóły podchodzę do wydawnictw
          koncertowych, ale jeśli cenka bedzie przystępna (a może niestety nie być
          patrząc na mnogość materiału) to z przyjemnością popełnię ten zakup
          może wielkim specem od rush'ów nie jestem ale tym jaki i kilkoma innymi
          zespołami (chocby Jethro Tull, Camel) swego czasu "zaraził" mnie qmpel i teraz
          zajmują one ważną pozycję w mej płytotece (tudzież mp3-tece)
          .
          • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:27
            konrad_socha napisał:

> .
            > jeśli mam byc szczery to sceptycznie z regóły podchodzę do wydawnictw
            > koncertowych,

a co masz do koncertówek?
            • konrad_socha Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:34
              .
              jeśli to są pełne zapisy jednego koncertu to spoko - mozna sie w niego wczuć,
              zamknąć oczy i żałować że wizji nie ma tylko sama fonia. ale niestety często
              jest to np. zbiór albo wybranych utworów z jakiegoś koncertu nie oddający go w
              całości, albo zbiór najlepszych kawałków zespołu z kilku koncertów. A w takich
              wypadkach wolę posłuchac zwykłych składanek "the best" - dla mne koncert trwa
              od wejscia kapeli na scenę do jej zejścia ze sceny i nie lubię
              w/w "kombinacji" - niech wydawnictwo zajmie 3 płyty zamiast 2 ale niech to
              będzie cały koncercik.
              ale nie sądźmy dnia przed zachodem słońca. miło będzie się z tym zapoznać, a
              jeszcze milej poczekać na nową studyjkę. tylko czemu to musi byc w listopadzie?
              już i tak dużo będzie wydatków - np koncert Deep Purple BUUUUU
              .
              • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:39
                W sumie podzielam Twoje zdanie. Zawsze bardziej ceniłem zapis jednego koncertu,
                niż kompilację kilku. Tych ostatnich jednak nie przekreślam. Jednym z moich
                ulubionych koncertówek jest przecież Seconds Out Genesis - właśnie taka
                składanka. Ale dobrze zrobiona...

• Gość: As Re: Rush: dwa wydawnictwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.07.03, 17:37
          cze67 napisał:

Tymczasem Geddy Lee zapowiedział, że
          > grupa ma w planach kolejny album studyjny oraz trasę koncertową.
          >

To mnie chyba z tego wszystkiego cieszy najbardziej.
          Mam nadzieję że nowa płyta będzie lepsza i bardziej rushowa od "Vapor Trails",
          a co do trasy - fajnie by było gdyby zahaczyli o nasz skromny kraik. Z tym że,
          z tego co tu widzę na forum, nie mają chyba w Polsce zbyt wielu fanów. Nie
          przypominam sobie żeby któryś z "etatowych" speców od prog-rocka z forum
          napisał coś kiedyś o tej grupie (Cze, Ciebie nie mam na myśli ofcoz).
          Aha, mnie Rushem też zaraził kumpel. I to młodszy ode mnie o 6 czy 7 lat smile
          • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 17:41
            Nie
            > przypominam sobie żeby któryś z "etatowych" speców od prog-rocka z forum
            > napisał coś kiedyś o tej grupie (Cze, Ciebie nie mam na myśli ofcoz).

No i dobrze, bo ja nie jestem specem od prog-rocka...
            • Gość: As Re: Rush: dwa wydawnictwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.07.03, 17:44
              cze67 napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
              > Nie
              > > przypominam sobie żeby któryś z "etatowych" speców od prog-rocka z forum
              > > napisał coś kiedyś o tej grupie (Cze, Ciebie nie mam na myśli ofcoz).
              >
              > No i dobrze, bo ja nie jestem specem od prog-rocka...

Polemizowałbym z tą opinią ...
              • teddy4 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 18:00
                As - wszystkiego dobrego! A Rush nie nagrał nigdy słabej płyty koncertowej,
                wręcz nawet przeciwnie. "Exit....." zajechałem na gramofonie na maksa w swoim
                czasie.
                • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 18:02
                  teddy4 napisał:

> As - wszystkiego dobrego! A Rush nie nagrał nigdy słabej płyty koncertowej,
                  > wręcz nawet przeciwnie. "Exit....." zajechałem na gramofonie na maksa w swoim
                  > czasie.

Podobnie było z kasetą na której miałem A Show of Hands.
                  • teddy4 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 18:04
                    Gdyby tak jeszcze Geddy Lee nie zrzynał swojego wokalu z Placebosmile))).
                    • cze67 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 18:04
                      teddy4 napisał:

> Gdyby tak jeszcze Geddy Lee nie zrzynał swojego wokalu z Placebosmile))).

Mnie też to strasznie irytuje.
                    • Gość: As Re: Rush: dwa wydawnictwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.07.03, 18:05
                      teddy4 napisał:

> Gdyby tak jeszcze Geddy Lee nie zrzynał swojego wokalu z Placebosmile))).

Ted, to chyba miało być w wątku o red. Figurskim smile))
                      • teddy4 Re: Rush: dwa wydawnictwa 28.07.03, 21:46

> teddy4 napisał:
                        >
                        > > Gdyby tak jeszcze Geddy Lee nie zrzynał swojego wokalu z Placebosmile))).
                        >
                        > Ted, to chyba miało być w wątku o red. Figurskim smile))

Też tak pomyślałem. Cieszę się, że jesteśmy tego samego zdania. Jutro będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka