Gość: Pat IP: 172.16.3.* 19.12.01, 12:38 Czy ktoś jeszcze słucha Primusa? Pokręcone brzmienie, tekściki - perełki, a głos Lesa Claypoola - bezkonkurekcyjny! Szkoda, że tak cicho wokół takiego rewelacyjnego zespołu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: PRIMUS ! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 21:45 Ja słucham! Mam ze 6-7 albumów na kasetach i jeden na CD ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: PRIMUS ! IP: 172.16.1.* 20.12.01, 09:47 Gość portalu: Michał napisał(a): > Ja słucham! > Mam ze 6-7 albumów na kasetach i jeden na CD ! Super! Już się bałam, że jestem jedyna na świecie... Parę dni temu zobaczyłam na Mtv2 klip "Winona's Big Brown Beaver" i mile mnie zaskoczyła obecność Primusa w tv, bo myślałam, że już cały świat o nich zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: PRIMUS ! IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.01, 10:56 Gość portalu: Pat napisał(a): > Gość portalu: Michał napisał(a): > Super! Już się bałam, że jestem jedyna na świecie... spokojnie. jest nas wielu. )) > Parę dni temu zobaczyłam na Mtv2 klip "Winona's Big Brown Beaver" Ciekawe, co o piosence sądzi Winona Ryder...... )) Odpowiedz Link Zgłoś
pippin! Re: PRIMUS ! 20.12.01, 11:13 Wynona swego czasu się o "beavera" burzyła ) Oczywiście to nie wpływa na fakt, że m.in. ze względu na ten uroczy kawałek kupiłem sobie "Tales...." Muzyczka jest super a tekst za każdym razem powoduje u mnie uśmieszek... Primusik rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: PRIMUS ! IP: 172.16.1.* 20.12.01, 15:12 pippin! napisał(a): > Muzyczka jest super a tekst za każdym razem powoduje u mnie uśmieszek... A klip? Te kowbojskie ciuszki zawsze wywołują u mnie paroksyzmy dzikiego śmiechu. A skoro już znalazło się tylu znawców Primusa - który album jest waszym 'naj'? U mnie na 1. miejscu jest 'Pork Soda', chociaż to dzięki 'Sailing...' zaczęłam słuchać pana Claypoola i spółki, więc też budzi niezłą nostalgię... [Z tego wszystkiego zaraz sobie włączę 'Is it luck?'] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek To many puppies with guns in their hands !!!! IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.01, 15:39 Gość portalu: Pat napisał(a): > > A skoro już znalazło się tylu znawców Primusa - który album jest waszym 'naj'? > Call me mr. Knowitall, cause i`ll say : "frizzle fry" )))) I`ts pudding time, children..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: To many puppies in foreign lands !!!! IP: 172.16.1.* 20.12.01, 15:51 Gość portalu: jasiek napisał(a): > Call me mr. Knowitall, cause i`ll say : "frizzle fry" > )))) > I`ts pudding time, children..... Urocza pigułeczka ukręcona z 'Frizzle Fry', ale żeby było bardziej na czasie: "What if Christmas didn't come this year and no one pay for Christmas cheer..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: To many puppies in foreign lands !!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 20.12.01, 21:01 Ja jestem wielkim fanem Primusa od kilku lat. Lista osobista wygląda mniej wiecej tak: 1 Pork Soda, 2 Frizzle Fry, 3 Brown album (świetny i niedoceniony album). Wiecie, że Les zawiesił działalność Primusa po słabym przyjeciu Antipop. I Tim niby wrócił, ale jak nie grają, to co za roznica. Czy ktoś ma może Frogs Brigade Lesa? Albo słyszał? primus sucks Odpowiedz Link Zgłoś
never Re: To many puppies in foreign lands !!!! 21.12.01, 09:53 Gość portalu: benicio napisał(a): > Wiecie, że Les zawiesił działalność Primusa po słabym przyjeciu > Antipop. może ja jestem dziwny, ale mnie się Antipop podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Antipop IP: 172.16.3.* 21.12.01, 10:11 never napisał(a): > może ja jestem dziwny, ale mnie się Antipop podoba. Mnie też. W końcu to Primus! I do tego trochę podobny do mojej ukochanej Pork Sody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: Antipop IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 21.12.01, 14:08 Pewnie, że mnie sie też podoba, ale nie jest tak spojny i konsekwentny jak wcześniejsze płyty. Lubie te płyte, ale słuchając jej odnoszę wrażenie, że nie bardzo wiedzieli, jaką płyte chcą nagrać. Poza tym nie trawie wszystkich numerów. Niektóre podczas odtwarzania pomijam, co nie zdarza mi się przy wcześniejszych albumach. Ta produkcja jest zbyt wygładzona i dopieszczona, i jakoś mi to do Primusa nie pasuje za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś