warhamster 16.12.07, 09:04 szukam wykonawców znam tylko Bregovica, szukam cos a'la Chupchik czy Edelezi podane w nowoczesny sposób Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasienia Re: bałkański ukraiński folk IP: *.ipt.aol.com 16.12.07, 12:29 Polecam Gogol Bordello, Shantel & Bucovina Club Orkestar no i przede wszystkim The Ukrainians. Z rodzimego podworka moze spodoba Ci sie Czeremszyna, wlasnie nagrywaja kolejny album Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: bałkański ukraiński folk 16.12.07, 17:35 a moze byc turbo folk? jhesli tak to Ceca. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: bałkański ukraiński folk 16.12.07, 23:31 Czeremszyna? To bardziej takie folko-polo niż nowoczesny folk Dorzucam zespół Hajdamaky (vel Haydamaky) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: bałkański ukraiński folk IP: *.ipt.aol.com 17.12.07, 23:57 Folko-polo? Niezle porownanie no ale zalezy kto co lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuliczek Re: bałkański ukraiński folk IP: *.lukman.pl 06.12.08, 19:46 zapraszam do mnie- muzyka rosyjska ukrainska i wszystko co jest zwiazane z Ukraina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuliczek Re: bałkański ukraiński folk IP: *.lukman.pl 06.12.08, 19:49 ukraińska muza śpiewniki ksiazki zdjecia i wiele innych ciekawich rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrzyt Re: bałkański ukraiński folk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 22:13 do Shantela mozna dodac jeszcze Balkan Beat Box - no nie? duży wybór płyt w tym klimacie ma sklep AudioSKop.net - z tego co wiem właśnie płyty Shantela, Balkan Beat Box itp lecą do nich z zagramanicy - za kilka dni mają mieć - tak mi powiedzieli... a że chłopaki są wiarygodne, to już miałem okazję sie przekonać... mają też The Ukrainians i inne różne - na www mają próbki, więc można se poszperać... Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony Re: bałkański ukraiński folk 18.12.07, 20:49 www.youtube.com/watch?v=0uCTJ7hkX-k Odpowiedz Link Zgłoś
heinakuu Re: bałkański ukraiński folk 19.12.07, 00:47 to już raczej eksperymenty i nie upieram się jeśli kto powie że to nie-folk jest ale: Iva Bittova i Vladimir Vaclavek. a z polskich to może Dikanda która wykonuje pieśni z tego rejonu bałkańsko-ukraińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrzyt Re: bałkański ukraiński folk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 22:16 Bittova i Vaclavek oni i cala kupa płyt z czech dostepna jest w Polsce tu: www.AudioSkop.net Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: bałkański ukraiński folk 19.12.07, 11:11 Shukar Collective: www.youtube.com/watch?v=PhXU9POaR5A Balkan Beat Box: www.youtube.com/watch?v=QATd_ys320c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: bałkański ukraiński folk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 00:10 bjielo dugme, to zespol, w ktorym bregovic gral zanim rozpocza kariere solowa, np utwor jugoslavio pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: bałkański ukraiński folk 07.03.08, 10:33 Anastasia - ale nie ta, spokojnie, grupa z Macedonii. Zarąbiście genialna, skoda, że trudna do zdobycia. pl.youtube.com/watch?v=xO5neWH8__E&feature=related pl.youtube.com/watch?v=QkA15vbW_gA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: bałkański ukraiński folk 07.03.08, 10:35 A idąc troche na północny zachód: polecam Tołhaje. pl.youtube.com/watch?v=GO6-kT2Y2KY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: bałkański folk IP: *.216.c76.petrotel.pl 07.03.08, 10:49 no to Boris Kovac: www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=&sql=11:wxfexqwgld6e a tu probka: www.youtube.com/watch?v=DCXyGHQ0lHg Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: bałkański ukraiński folk 10.03.08, 22:06 a moze byc Shantel? "Disko Partizani"? no nie wiem, jest masa turbo folku, jest to folk podany w nowoczesny sposob. baaaardzo nowoczesny, bardzo dyskotekowy. na pierwszy rzut neich bedzie Ceca, Dara Bubamara, Zdravko Colić. no jest tego masa. ale nie wiem, czy o to ci chodzi. jest to muzykana wskros...specyficzna, ma tyle samo fanow co i wrogow. hehe Odpowiedz Link Zgłoś