Gość: Veni_VV IP: 212.160.232.* 22.12.01, 12:11 Smutna wiadomość... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aCh Re: Ciechowski nie żyje IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.12.01, 12:12 nie wierze,poprostu nie wierze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ciechowski nie żyje IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 12:55 Własnie siedzę w pracy i jak kolega o tym powiedział to jedna baba sie pyta czy to ten z ich troje... Jezu ale ignorancja. A faceta szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
luty Re: Ciechowski nie żyje 22.12.01, 13:46 Przylączam sie do wypowiedzi.Ogromny szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flak Re: Ciechowski nie żyje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 14:52 Jutro sie obudzimy i na pewno okaże sie ze to tylko sen.... Odpowiedz Link Zgłoś
anima Re: Ciechowski nie żyje 22.12.01, 15:22 Nie mogę w to uwierzyć... Sprawdzam we wszystkich portalach... zmarł na serce... Trudno uwierzyć w to, że już nie usłyszymy nic nowego, stworzonego przez niego... Boże, jaka to strata dla polskiej muzyki, dla nas.... Chciałabym się obudzić i stwierdzić, że to był sen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Ciechowski nie żyje IP: 10.0.2.* 22.12.01, 17:25 a co to ktos z waszej rodziny byl ? ktos wam bliski ? codziennie miliony ludzi umieraja na calym swiecie i nikt nad tym nawet lzy nie uroni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOntek Re: Ciechowski nie żyje IP: 192.168.1.* 22.12.01, 18:08 Telefony telefony !!!!!!!!! ........... już nigdy nie zadzwonią buuuuuu a kury nie zapiejo buuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimka Re: Ciechowski nie żyje IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 19:51 A mógł jeszcze tak wiele stworzyć... Jednakże ważne jest to, że to co Grzegorz zrobił pozostanie w naszej pamięci. Nie zapomnimy nigdy o Tobie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holly37 Re: Ciechowski nie żyje IP: 192.168.71.* 02.01.02, 16:18 Cała tragedia WTC nie znaczy dla mnie nic w obliczu Tej śmierci (i Staszka Zybowskiego, ze względu na Urszulę). Strata niepowetowana !!!!! Oddałabym 3/4 rodziny, gdybym mogła Go ocalić. Nie dla siebie, dla wszys- tkich, który pojęli Jego wielkość. Gdy to usłyszałam, od razu odechciało mi się żyć i komentarz ojca : bez przesady.....Szkoda słów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Ciechowski nie żyje IP: 64.169.118.* 22.12.01, 20:44 Eh . Rok temu Beksinski. Teraz Ciechol. Zal. Nie moglo pasc na jakiegos polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko ja Re: Ciechowski nie żyje IP: 213.76.8.* 22.12.01, 20:58 Smutne to jest bardzo. Myślę że był normalnym facetem - bez otoczki gwiazdy, a przy tym to co grał śpiewał komponował pisał to mistrzostwo. Teraz pewnie to on jest OBCYM ASTRONOMEM i z gwiezdnych galaktyk ogląda nasze twarze w lunecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ciechowski nie żyje IP: *.chello.pl 26.12.01, 09:59 Tak szkoda faceta,wydawal sie bardzo przyjemnym i wartosciowym wiele zrobil,tak trzech politykow za niego co ja mowie 10 kolesi Lepera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Do Oli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 11:44 ?????????:-o confused. O co chodzi? Lepper, politycy? Haloo, to inna bajka! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Polecam piosenki Republiki MP3 do sciagniecia na IP: 213.241.38.* 22.12.01, 22:42 WWW.ADOZ.PL Szkoda..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulka2 Re: Polecam piosenki Republiki MP3 do sciagniecia na IP: *.tucson1.az.home.com 22.12.01, 22:43 Grzesiu, jak mogles ? Straszny smutek.......Bedziesz w mojej pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venus Ciechowski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 23:36 Pamietam jak chodzilam na koncerty Republiki w liceum i ciarki jakie chodzily nam wtedy po plecach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 300M Re: IP: 192.168.6.* 22.12.01, 23:38 Do kreatury z NIKiem I Jak można w takiej sytuacji tak pisać. Jeśli nie masz nic do przekazania-nie pisz. Nie musisz tego robić w taki sposób. Scyzoryk się otwiera w takich sytuacjach. A niech cię .......... Co do Grzegorza Ciechowskiego: odszedł niewątpliwie ARTYSTA, człowiek niezależny, niepodatny na ten cały zgiełk zwany "szoł biznesem" będzie Go bardzo brak. Ogromny żal.Idą Święta. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek99 Re: 23.12.01, 01:42 Bardzo ładnie go wspominał Piotr Stelmach w "Trójce" godzinę temu. W takich chwilach człowiek przypomina sobie wszystkie momenty spędzone przy tej muzyce, zdarzenia, koncerty. Koncert Republiki w Rivierze w '83 albo '84 r. był moim pierwszym rockowym koncertem. A ten w kwietniu br. w Proximie ostatnim na jakim byłem koncertem klubowym... Dziwnie się to wszytko układa. Dużo dobrych muzyków odeszło w tym roku... Na szczęście jest ślad na płytach... Ten ślad tak łatwo się nie zaciera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: IP: *.157.81.77.Dial1.Weehawken1.Level3.net 23.12.01, 02:20 Mnie tez bardzo przykro, bo Republika byla jednym z niewielu zespolow, ktore dalo sie szanowac. Nietuzinkowa muzyka, madre teksty. Bylam kiedys na ich koncercie i bylo naprawde przyjemnie. To takie smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: IP: 10.0.2.* 23.12.01, 02:58 Gość portalu: 300M napisał(a): > Do kreatury z NIKiem I > Jak można w takiej sytuacji tak pisać. Jeśli nie masz nic do przekazania-nie > pisz. Nie musisz tego robić w taki sposób. Scyzoryk się otwiera w takich > sytuacjach. A niech cię .......... > Co do Grzegorza Ciechowskiego: odszedł niewątpliwie ARTYSTA, człowiek niezależn > y, > niepodatny na ten cały zgiełk zwany "szoł biznesem" będzie Go bardzo brak. > Ogromny żal.Idą Święta. dobra dobra , ja ze wszystkim sie zgadzam ze byl wielkim artysta i wogole , ale show must go on... czy myslicie ze to ze sie "wyplaczecie" tu na forum cos zmieni ? jak dla mnie niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: 23.12.01, 14:20 Gość portalu: I napisał(a): >jak dla mnie niewiele. bo nikt tego nie pisze dla Ciebie. nie słuchałem specjalnie Ciechowskiego, ale mam świadomość tego, jak wiele zrobił dla muzyki. wielka strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beni Re: Ciechowski nie żyje IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.12.01, 15:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beni Re: Ciechowski nie żyje IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.12.01, 15:44 A mnie już takie wiadomości nie szokują, i nawet nie smucą. Ciągle ktoś umiera... jakiś ulubiony pisarz, muzyk, profesor z uczelni, matka kolegi itd... Może coś ze mną nie tak, ale codziennie po przebudzeniu cieszę sie, ze to jeszcze nie ja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Ciechowski nie żyje IP: *.pl 23.12.01, 17:25 Smierc Grzegorza Ciechowskiego to straszliwa strata dla polskiej muzyki. Nie chce tu pisac banalow, ale to byl czlowiek z ogromnym wyczuciem muzycznym, tworca piosenek, ktore do dzisiaj mnie fascynuja. Mimo ze mam 20 lat i Republiki nie widzialem w okresie swietnosci na poczatku lat 80. to chyba jednak potrafie odtworzyc w sobie tamta atmosfere. Obcy Astronom, Paryz-Moskwa, Telefony i setki innych super kawalkow pozostana na zawsze i beda przypominac ich tworce. Muzyka GC swietnie brzmi z plyt, ale Na Zywo zwyczajnie zapiera dech. We wrzesniu 1999 roku w Warszawie Republika wystepowala na "Dniach Ursynowa". Koncert Republiki mial odbyc sie wieczorem, ale zespol pojawil sie wczesnym popoludniem, Grzegorz ustawil naglosnienie, zagrali pare fragmentow, ludzie zaczeli sie zbierac, mimo ze to nie byla jeszcze pora koncertu. Po kilku minutach skonczyli, dostali brawa, Grzegorz serdecznie podziekowal, zaprosil wszystkich na wieczor. A wieczorem...to co sie wtedy dzialo trudno opisac slowami, prawie dwie godziny ekstra muzy, a na koniec bisy do upadlego. Zadnego zaslaniania sie kontraktem, pseudo gwiazdorstwa...bylo tak: "chcecie jeszcze??? MACIE !!!" Nigdy nie zapomne o Tobie Grzegorz, dziekuje za wszystko, za to kim byles, jak to osiagnales, co tworzyles. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek2 Re: Ciechowski nie żyje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 01:49 Slucham "Siodmej pieczeci" i jest mi troche lzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Ciechowski nie żyje IP: *.szcz.gazeta.pl 24.12.01, 09:16 Szkoda, to słowo mocno za słabe. Cos sie skonczylo i to cos bardzo wielkiego. Przynajmniej ja tak czuje. I tak na prawde, to nic nie potrafie wiecej napisac, ale lzej, kiedy mozna sie tym podzielic. Mam 30 lat, wiec ta muzyka mnie wychowala. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Ciechowski nie żyje IP: *.de.deuba.com 24.12.01, 09:21 od Kombinatu, Lawy i Telefonów zaczynałem poważnie słuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiku Re: Ciechowski nie żyje IP: 10.2.1.* 27.12.01, 09:44 Pamiętam jesień 1982 roku, miałem wtedy 12 lat, tata zostawił mnie w samochodzie i poszedł załatwiać jakieś sprawy. Z nudów zacząłem zmieniać fale w radiu i raptem .... zamroziło mnie, usłyszałem muzykę po prostu genialną !!! Bałem się tylko, że na końcu spiker nie powie kto tak grał. Ale na szczęście usłyszałem: to była "Biała flaga" Republiki. Muzyki słucham do dziś, a Grzegorzowi Ciechowskiemu nie zapomnę tego do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Ciechowski nie żyje IP: 10.40.41.* 27.12.01, 12:15 a ja bylem - na szczescie - w opolu w amfiteatrze. to byl dobry koncert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ciechowski nie żyje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.12.01, 13:52 Włączam "Odchodząc" i myślę o Tobie. See You on the other side. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ciechowski nie żyje IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.12.01, 14:13 Byłem na akustycznym koncercie Republiki pare ładnych lat temu, był to jeden z lepszych koncertów jakie widziałem. A śpiewała wtedy w chórku nikomu jeszcze nie znana Kayah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Ciechowski nie żyje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.01, 11:10 jeden z bardziej oryginalnych polskich muzykow... Kto nam teraz pozostal? Piase, Kukulska , Kowalska, szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
mojalewastopa Re: Ciechowski nie żyje 30.12.01, 16:44 ...smutne... Zegnaj Grzegorzu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Ciechowski nie żyje IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 05.01.02, 08:49 Widziałem pogrzeb Grzegorza i nie mogłem powstrzymać łez. Cześć Jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martina Re: Ciechowski nie żyje IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 21:27 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Widziałem pogrzeb Grzegorza i nie mogłem powstrzymać łez. > Cześć Jego pamięci. NIE DZIWIE SIE... Odpowiedz Link Zgłoś