Dodaj do ulubionych

Ciechowski nie żyje

IP: 212.160.232.* 22.12.01, 12:11
Smutna wiadomość...
Obserwuj wątek
    • Gość: aCh Re: Ciechowski nie żyje IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.12.01, 12:12
      nie wierze,poprostu nie wierze....
    • Gość: olo Re: Ciechowski nie żyje IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 12:55
      Własnie siedzę w pracy i jak kolega o tym powiedział to jedna baba sie pyta
      czy to ten z ich troje... Jezu ale ignorancja. A faceta szkoda.
    • luty Re: Ciechowski nie żyje 22.12.01, 13:46
      Przylączam sie do wypowiedzi.Ogromny szok
      • Gość: Flak Re: Ciechowski nie żyje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 14:52
        Jutro sie obudzimy i na pewno okaże sie ze to tylko sen....
    • anima Re: Ciechowski nie żyje 22.12.01, 15:22
      Nie mogę w to uwierzyć...
      Sprawdzam we wszystkich portalach...
      zmarł na serce...

Trudno uwierzyć w to, że już nie usłyszymy nic nowego, stworzonego przez
      niego...
      Boże, jaka to strata dla polskiej muzyki, dla nas....

Chciałabym się obudzić i stwierdzić, że to był sen.
      • Gość: l Re: Ciechowski nie żyje IP: 10.0.2.* 22.12.01, 17:25
        a co to ktos z waszej rodziny byl ? ktos wam bliski ? codziennie miliony ludzi
        umieraja na calym swiecie i nikt nad tym nawet lzy nie uroni.
        • Gość: JOntek Re: Ciechowski nie żyje IP: 192.168.1.* 22.12.01, 18:08
          Telefony telefony !!!!!!!!! ........... już nigdy nie zadzwonią buuuuuu
          a kury nie zapiejo buuuuuuuuuuu
          • Gość: Jimka Re: Ciechowski nie żyje IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 19:51
            A mógł jeszcze tak wiele stworzyć...
            Jednakże ważne jest to, że to co Grzegorz zrobił pozostanie w naszej pamięci.
            Nie zapomnimy nigdy o Tobie!!!!
        • Gość: Holly37 Re: Ciechowski nie żyje IP: 192.168.71.* 02.01.02, 16:18
          Cała tragedia WTC nie znaczy dla mnie nic w obliczu Tej śmierci
          (i Staszka Zybowskiego, ze względu na Urszulę). Strata niepowetowana !!!!!
          Oddałabym 3/4 rodziny, gdybym mogła Go ocalić. Nie dla siebie, dla wszys-
          tkich, który pojęli Jego wielkość.
          Gdy to usłyszałam, od razu odechciało mi się żyć i komentarz ojca :
          bez przesady.....Szkoda słów....
    • Gość: Maciek Re: Ciechowski nie żyje IP: 64.169.118.* 22.12.01, 20:44
      Eh sad.

Rok temu Beksinski. Teraz Ciechol. Zal.

Nie moglo pasc na jakiegos polityka?
      • Gość: tylko ja Re: Ciechowski nie żyje IP: 213.76.8.* 22.12.01, 20:58
        Smutne to jest bardzo.
        Myślę że był normalnym facetem - bez otoczki gwiazdy, a przy tym to co grał
        śpiewał komponował pisał to mistrzostwo.
        Teraz pewnie to on jest OBCYM ASTRONOMEM i z gwiezdnych galaktyk ogląda nasze
        twarze w lunecie...
      • Gość: ola Re: Ciechowski nie żyje IP: *.chello.pl 26.12.01, 09:59
        Tak szkoda faceta,wydawal sie bardzo przyjemnym i wartosciowym wiele zrobil,tak
        trzech politykow za niego co ja mowie 10 kolesi Lepera
        • Gość: Asia Re: Do Oli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 11:44
          ?????????:-o confused. O co chodzi? Lepper, politycy? Haloo, to inna bajka!

Pozdrawiam
    • Gość: Michal Polecam piosenki Republiki MP3 do sciagniecia na IP: 213.241.38.* 22.12.01, 22:42
      WWW.ADOZ.PL
      Szkoda.....
      • Gość: paulka2 Re: Polecam piosenki Republiki MP3 do sciagniecia na IP: *.tucson1.az.home.com 22.12.01, 22:43
        Grzesiu, jak mogles ? Straszny smutek.......Bedziesz w mojej pamieci.
        • Gość: venus Ciechowski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 23:36
          Pamietam jak chodzilam na koncerty Republiki w liceum i ciarki jakie chodzily
          nam wtedy po plecach...
        • Gość: 300M Re: IP: 192.168.6.* 22.12.01, 23:38
          Do kreatury z NIKiem I
          Jak można w takiej sytuacji tak pisać. Jeśli nie masz nic do przekazania-nie
          pisz. Nie musisz tego robić w taki sposób. Scyzoryk się otwiera w takich
          sytuacjach. A niech cię ..........
          Co do Grzegorza Ciechowskiego: odszedł niewątpliwie ARTYSTA, człowiek niezależny,
          niepodatny na ten cały zgiełk zwany "szoł biznesem" będzie Go bardzo brak.
          Ogromny żal.Idą Święta.
          • heniek99 Re: 23.12.01, 01:42
            Bardzo ładnie go wspominał Piotr Stelmach w "Trójce" godzinę temu. W takich
            chwilach człowiek przypomina sobie wszystkie momenty spędzone przy tej muzyce,
            zdarzenia, koncerty. Koncert Republiki w Rivierze w '83 albo '84 r. był moim
            pierwszym rockowym koncertem. A ten w kwietniu br. w Proximie ostatnim na jakim
            byłem koncertem klubowym... Dziwnie się to wszytko układa.
            Dużo dobrych muzyków odeszło w tym roku...
            Na szczęście jest ślad na płytach... Ten ślad tak łatwo się nie zaciera.
            • Gość: Marta Re: IP: *.157.81.77.Dial1.Weehawken1.Level3.net 23.12.01, 02:20
              Mnie tez bardzo przykro, bo Republika byla jednym z niewielu zespolow, ktore
              dalo sie szanowac. Nietuzinkowa muzyka, madre teksty. Bylam kiedys na ich
              koncercie i bylo naprawde przyjemnie. To takie smutne...
          • Gość: I Re: IP: 10.0.2.* 23.12.01, 02:58
            Gość portalu: 300M napisał(a):

> Do kreatury z NIKiem I
            > Jak można w takiej sytuacji tak pisać. Jeśli nie masz nic do przekazania-nie
            > pisz. Nie musisz tego robić w taki sposób. Scyzoryk się otwiera w takich
            > sytuacjach. A niech cię ..........
            > Co do Grzegorza Ciechowskiego: odszedł niewątpliwie ARTYSTA, człowiek niezależn
            > y,
            > niepodatny na ten cały zgiełk zwany "szoł biznesem" będzie Go bardzo brak.
            > Ogromny żal.Idą Święta.
            dobra dobra , ja ze wszystkim sie zgadzam ze byl wielkim artysta i wogole , ale
            show must go on... czy myslicie ze to ze sie "wyplaczecie" tu na forum cos
            zmieni ? jak dla mnie niewiele.

• buh Re: 23.12.01, 14:20
              Gość portalu: I napisał(a):

>jak dla mnie niewiele.

bo nikt tego nie pisze dla Ciebie.

nie słuchałem specjalnie Ciechowskiego, ale mam świadomość tego, jak wiele zrobił
              dla muzyki. wielka strata.

• Gość: beni Re: Ciechowski nie żyje IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.12.01, 15:39
      • Gość: beni Re: Ciechowski nie żyje IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.12.01, 15:44
        A mnie już takie wiadomości nie szokują, i nawet nie smucą. Ciągle ktoś umiera...
        jakiś ulubiony pisarz, muzyk, profesor z uczelni, matka kolegi itd... Może coś ze
        mną nie tak, ale codziennie po przebudzeniu cieszę sie, ze to jeszcze nie ja...

• Gość: Greg Re: Ciechowski nie żyje IP: *.pl 23.12.01, 17:25
          Smierc Grzegorza Ciechowskiego to straszliwa strata dla polskiej muzyki. Nie
          chce tu pisac banalow, ale to byl czlowiek z ogromnym wyczuciem muzycznym,
          tworca piosenek, ktore do dzisiaj mnie fascynuja. Mimo ze mam 20 lat i
          Republiki nie widzialem w okresie swietnosci na poczatku lat 80. to chyba
          jednak potrafie odtworzyc w sobie tamta atmosfere. Obcy Astronom, Paryz-Moskwa,
          Telefony i setki innych super kawalkow pozostana na zawsze i beda przypominac
          ich tworce. Muzyka GC swietnie brzmi z plyt, ale Na Zywo zwyczajnie zapiera
          dech. We wrzesniu 1999 roku w Warszawie Republika wystepowala na "Dniach
          Ursynowa". Koncert Republiki mial odbyc sie wieczorem, ale zespol pojawil sie
          wczesnym popoludniem, Grzegorz ustawil naglosnienie, zagrali pare fragmentow,
          ludzie zaczeli sie zbierac, mimo ze to nie byla jeszcze pora koncertu. Po kilku
          minutach skonczyli, dostali brawa, Grzegorz serdecznie podziekowal, zaprosil
          wszystkich na wieczor. A wieczorem...to co sie wtedy dzialo trudno opisac
          slowami, prawie dwie godziny ekstra muzy, a na koniec bisy do upadlego. Zadnego
          zaslaniania sie kontraktem, pseudo gwiazdorstwa...bylo tak: "chcecie jeszcze???
          MACIE !!!" Nigdy nie zapomne o Tobie Grzegorz, dziekuje za wszystko, za to kim
          byles, jak to osiagnales, co tworzyles.
          Grzegorz
    • Gość: Maciek2 Re: Ciechowski nie żyje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 01:49
      Slucham "Siodmej pieczeci" i jest mi troche lzej.
      • Gość: Marcel Re: Ciechowski nie żyje IP: *.szcz.gazeta.pl 24.12.01, 09:16
        Szkoda, to słowo mocno za słabe. Cos sie skonczylo i to cos bardzo wielkiego. Przynajmniej ja tak czuje. I tak na
        prawde, to nic nie potrafie wiecej napisac, ale lzej, kiedy mozna sie tym podzielic. Mam 30 lat, wiec ta muzyka
        mnie wychowala. I tyle.
        • Gość: moler Re: Ciechowski nie żyje IP: *.de.deuba.com 24.12.01, 09:21
          od Kombinatu, Lawy i Telefonów zaczynałem poważnie słuchać...
    • Gość: Kwiku Re: Ciechowski nie żyje IP: 10.2.1.* 27.12.01, 09:44
      Pamiętam jesień 1982 roku, miałem wtedy 12 lat, tata zostawił mnie w
      samochodzie i poszedł załatwiać jakieś sprawy. Z nudów zacząłem zmieniać fale w
      radiu i raptem .... zamroziło mnie, usłyszałem muzykę po prostu genialną !!!
      Bałem się tylko, że na końcu spiker nie powie kto tak grał. Ale na szczęście
      usłyszałem: to była "Biała flaga" Republiki. Muzyki słucham do dziś, a
      Grzegorzowi Ciechowskiemu nie zapomnę tego do końca życia.
      • Gość: sam Re: Ciechowski nie żyje IP: 10.40.41.* 27.12.01, 12:15
        a ja bylem - na szczescie - w opolu w amfiteatrze. to byl dobry koncert
        • Gość: Robert Re: Ciechowski nie żyje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.12.01, 13:52
          Włączam "Odchodząc" i myślę o Tobie. See You on the other side.
    • Gość: olo Re: Ciechowski nie żyje IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.12.01, 14:13
      Byłem na akustycznym koncercie Republiki pare ładnych lat temu, był to jeden z
      lepszych koncertów jakie widziałem. A śpiewała wtedy w chórku nikomu jeszcze
      nie znana Kayah.
      • Gość: loko Re: Ciechowski nie żyje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.01, 11:10
        jeden z bardziej oryginalnych polskich muzykow... Kto nam teraz pozostal?
        Piase, Kukulska , Kowalska, szkoda gadac sad
    • mojalewastopa Re: Ciechowski nie żyje 30.12.01, 16:44
      ...smutne... Zegnaj Grzegorzu!
    • Gość: Jerry Re: Ciechowski nie żyje IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 05.01.02, 08:49
      Widziałem pogrzeb Grzegorza i nie mogłem powstrzymać łez.
      Cześć Jego pamięci.
      • Gość: martina Re: Ciechowski nie żyje IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 21:27
        Gość portalu: Jerry napisał(a):

> Widziałem pogrzeb Grzegorza i nie mogłem powstrzymać
        łez.
        > Cześć Jego pamięci.

NIE DZIWIE SIE...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka