Gość: Michal IP: 134.251.220.* 03.11.03, 02:17 Gdy Blitzkrieg szalal, a nie "szalala" MSZ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jajacek Re: The Rolling Stones IP: *.rasserver.net 03.11.03, 22:56 W sparawie punktu 7-mego: Chodzi oczywiscie o Trubadurow, heavy metalowa grupe z Polski Ludowej. Byli oni najwiekszymi rywalami Stonesow i Mick ich jakos zalatwil w Bombaju. Trzeba sie zapytac Krzysztofa Krawczyka o szczeguly. Jajacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: The Rolling Stones IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 15:11 uważam, że Roger Watts to spokojny gość i pewnie ma niewiele wspólnego z diabłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: The Rolling Stones IP: Pantera:* / 192.168.115.* 13.11.03, 13:18 Chodzi mi o wyjaśnienie sprawy trubadurów i Bombaju. Najprawdopodobniej chodzi o agresję Chin na Indie w 1962r. Armia chińska została jednak zatrzymana i nie dotarła do Bombaju, zwanego bramą Indii. Gdyby tak się stało, po zajęciu Bombaju możliwe byłoby zajęcie całych Indii. Dlaczego trubadurzy- nie wiem. Być może tak nazywano Chińczyków w prasie brytyjskiej. Inna możliwość to śmierć Nehru - pierwszego premiera niepodległych Indii w 1964r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulryk Re: The Rolling Stones "Sympathy for the Devil" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.03, 18:13 Polecam ten kawałek w wykonaniu Laibach,w wykonaniu Tiamat tez jest extra... Odpowiedz Link Zgłoś
feldkurat Chrzanić Laibach 05.11.03, 22:53 Śpiewanie komputerowym basem cudzych piosenek to żadna sztuka. Najlepszą wersję tej skocznej piosnki zrobili so far - jak ich nie lubię - Guns'n'Roses. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulryk Re: Chrzanić Laibach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.03, 18:09 Rozumiem,że kategoryczność wypowiedzi wynika z doskonałej znajomości twórczości Laibach oraz między innymi:Borghesia,Front 242,Coil,Pigface,Revolting Cocks,Severed Heads,Skinny Puppy,SPK,Throbbing Gristle,Aaak,Acid Horse,Chris Carter,Current 93,Dale Jacobs,Front Line Assembly,Gordon Giltrap,Griffin,Lead Into God,Quartet Music,300.000V.K,Project Pitchfork,Young Gods,Nitzer Ebb.... Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Chrzanić Laibach 07.05.04, 22:00 wydaje mi się, że znajomość tych kapel wynika jedynie z faktu, że ktoś lubi te klimaty i tyle, natomiast wersja Laibach jest kiepska, i znajomość całej plejady wymienionych nazw nie ima się tu niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scholes Re: The Rolling Stones "Sympathy for the Devil" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 23:18 A ja polecam remix popełniony przez gości podających się jako Neptunes. Zwłaszcza ostatnią zwrotkę i refen z podmienionymi harmoniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +Devil- Re: The Rolling Stones IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +Devil- Re: The Rolling Stones IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 17:31 +Sic Luceat Lux- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baldrick No to zróbmy z tego piosenkę IP: 172.20.6.* 27.02.04, 00:17 Pozwólcie mi, że się wam przedstawię Żyję modnie i wystawnie Świat zjechałem wszerz i wzdłuż Mam kolekcję ludzkich dusz Byłem tam, gdzie trudne chwile Jezus miał, gdy zwątpił prawie Pilnowałem, aby Piłat Umył ręce od tej sprawy Miło cię widzieć Moje imię chyba znasz Ale nie wiesz tego, O co się toczy gra Długo byłem w Petersburgu Gdy na zmiany, moim zdaniem, przyszedł czas Zabiłem cara i jego ministrów Anastazja nie miała szans Czołgem jechałem W randze generała Gdy Blitzkrieg szalał Wśród gnijących ciał Miło cię widzieć Moje imię chyba znasz Ale nie wiesz tego O co się toczy gra Śmiać mi się chciało, Jak władcy wspaniali Walczyli przez wieki całe Na wymyślonych bogów chwałę To ja zawołałem "Kto zabił Kennedych?", Choć dobrze wiedziałem Że to ja i wy . Pozwólcie mi, że się wam przedstawię Żyję modnie i wystawnie Ja trubadurów wciągnąłem w pułapkę, W drodze do Bombaju, skończyli w niej marnie Miło cię widzieć Moje imię chyba znasz Ale nie wiesz tego, O co się toczy gra Miło cię widzieć Moje imię chyba znasz Lecz nie masz pewności O co się toczy gra Tak, jak wszyscy gliniarze to męty A każdy grzesznik jest święty Jak orzeł jest gryfem Tak, mówcie mi Lucyfer Chciałbym, aby coś powstrzymywało mnie Więc gdy mnie spotkasz Jakąś grzeczność okaż Trochę współczucia i trochę taktu I sięgnij po wyuczonej kurtuazji zasób Bo inaczej, czarno widzę, twoją duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: No to zróbmy z tego piosenkę 07.05.04, 16:17 nieeezle. ale rytm troche szwankuje ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Mann Re: The Rolling Stones "Sympathy for the Devil" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 17:15 Ach wy.... jam przecież brat Jaggera i współwyznawca naszego Pana, nie widzicie oczywa swemi?? Spójrzcie na me zdjęcie, nie czytajcie słów tylko, spójrzcie na mnie, mnie też wyglądem wspiera Lucyfer, przyjrzyjcie mi się uważnie, nie pamiętacie mnie z Altamont? W chwale powracamy i szanse na sukces Wam damy lecz nie współczucia nam trzeba lecz tych trzech słów ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: The Rolling Stones "Sympathy for the Devil" 07.05.04, 22:02 czepianie się... to jest po prostu świetny kawałek i tekst, kapitalnie też pasuje na zakończenie wywiadu z wampirem, szkoda, że nie ma tam oryginału Odpowiedz Link Zgłoś