Dodaj do ulubionych

Teledyski..

01.01.09, 22:33
Koniec ..roku to i różne ..podsumowania
Teledyski.
Muszę sie przyznać ,ze nie oglądam ...TV ale koleżanka podsunęła mi kilkanaście teledysków i wybrałam sobie kilka z nich ,te ktore moim zdaniem są ..ciekawe.
Najbardziej lubię ..animowanesmile

Kolejność ..przypadkowa:

1.Maszynka do Świerkania-Czesław śpiewa
pl.youtube.com/watch?v=qHqTTSjWBvg
2.The Ting Tings - Shut Up And Let Me Go

pl.youtube.com/watch?v=8r23cm7bL9E
3.Iron and Wine - Boy With a Coin

pl.youtube.com/watch?v=KHw7gdJ14uQ
4.Iwona - Stoje jak kolek
pl.youtube.com/watch?v=-zpT9ldpp6M
I animowane:
1. Radiohead - Paranoid Android-
o zagubionym , mlodym mężczyznie.
pl.youtube.com/watch?v=SO5iFQ8dNKc
2.Daft Punk - One More Time-przypomina animowane lat 70-tychsmile
pl.youtube.com/watch?v=SO5iFQ8dNKc
3. Dire Straits - Money For Nothing- to już klasyka,ma ponad 20 latsmile
pl.youtube.com/watch?v=aNaKWXqXkhw
4.Moby - Why Does My Heart Feel So Bad- kultowy teledysksmile
pl.youtube.com/watch?v=fqLvbpcsPj4
5. Tool - Sober- kapitalny ,jak dl mnie teledysk ale wiadomo ,ze jeden z czlonkow zespolu jest ..plastykiemsmile
pl.youtube.com/watch?v=hglVqACd1C8
Tyle
Jeśli ktoś może dorzucić jakieś teledyski z przyjemnością ..przesłucham sobie smile
Pozdrsmile)
Obserwuj wątek
    • caroli_ne_86 Re: Teledyski.. 01.01.09, 22:50
      Ożesz ty ..caroline!!
      Cały czas myśle o ..elektonicznej i podałam nieprawidłowqy link do ..Daft Punk - One More Time
      Poprawiam ..

pl.youtube.com/watch?v=lH-0s0pRleg
    • Gość: Master Of Desire myślę że jest z tym problem, bowiem IP: *.chello.pl 02.01.09, 00:13
      sztuka video-artu, v-jingu, clipu, jest czymś co raczej wykracza poza w ogóle
      oficjalny obieg, więc najlepsze są te rzeczy których w ogóle nigdy nie widać w
      żadnych mediach, to underground. na przykład miał klipy polski projekt MEOMA,
      który jest moim ulubionym ale zapewne nigdy nigdzie ich nie widziałaś, i nie
      zobaczysz możliwe że i w necie w tej chwili. ogólnie abstrakcje są najlepsze.

jeśli chodzi o znane klipy jednak mam swoje ulubione, tylko nie pamiętam z głowy
      wszystkich tytułów, połączenie muzyki z wizją ogólnie razem mogę podać w
      kolejności przypadkowej.

z najbardziej znanych projektów uważam że najcelniejsze klipy (ze scenariuszem)
      ma Prodigy i miewa Rammstein, jeśli chodzi o muzykę na listach przebojów.

Prodigy - Smack My Bitch Up w wersji pełnej, jest na prawdę świetnym
      teledyskiem, super praca kamery idealnie współgra z muzyką.

Prodigy - Voodoo People też super.

teledyski Prodigy zawsze mają klimat (pomijam ostatni duży album i jego oprawę
      graficzną), świetnie kreują atmosferę pewnej estetyki i subkultury z którą
      możesz się od razu utożsamić.

Rammstein ma świetnie dopasowane teledyski do ich muzyki - dobrze ilustrują ich
      konwencję.

Rammstein - Du Hast
      Rammstein - Keine Lust

to są dzieła same w sobie.

poza tym bardzo dobry teledysk jest

Apollo 440 - Ain't Talkin' 'bout Dub

uważam że klip powinien dopełniać "przekaz" czy "wizję muzyki"

na przykład

Gunther - Touch Me jest jeszcze bardziej wymowny niż bez klipu smile.

Aphex Twin - Windowlicker - siła jest głównie w teledysku.

jednym z najważniejszych masowych teledysków ostatnich parunastu lat jak dla
      mnie jest

Massive Attack - Carmacoma. od razu klip wprowadza Cię w odpowiedni odjechany
      klimat trip hopowej muzyki.

świetny klip był

Mouse On Mars - Distroia

Juno Reactor - God Is God

Dj Krush - Kemuri

Photek - ni ten ichi ryu

Coldcut - Timber

Orbital - the Saint Theme

Underworld - Born Slippy

The Future Sound Of London - My Kingdom

Technohead - I Wanna Be a Hippy

Azzido Da Bass - Doom's Night

Wamdue Project - King of My Castle (animowany)

Panjabi MC - Jogi

TIGA - Sunglasses at night

Kanał Audytywny - 2 pokoje / 2 rooms

Kanał Audytywny - Spalony

Kaliber 44 - Film

Portishead - Machine Gun

Bjork - All Is Full of Love

Timo maas ft. Kelis - Help me

Depeche Mode - Barrel of a Gun

Depeche Mode - Ultra

Death in Vegas - Dirge

Benny Benassi - Satisfaction - i ten singlowy, i ten nieruchomy smile

Royksopp - Poor Leno - jak lubisz animowane smile to jest jak najbardziej dla
      Ciebie! smile

oj nie pamiętam tego wszystkiego, wymieniam tylko to co można było zobaczyć w
      tv. ogólnie jeśli coś mnie przyciąga do hita, to właśnie jest to skrojenie z
      clipem i jest dość nierozerwalne. często bez clipu muzyka przestaje istnieć. tak
      jest z "hitami". z kolei muzyka "sama w sobie" najczęściej traci na
      wizualizacji. w necie niestety klipy są okrojone prawami autorskimi i tych
      najbardziej popularnych w dobrej jakości i całości trudno jest dostać.

pewnie gdyby rozpisać konkurs na jakość vs popularność wygrałaby Carmacoma

• caroli_ne_86 Re: myślę że jest z tym problem, bowiem 02.01.09, 00:35
        o kyryje elejson ,do rana bedę ..przeglądać ,dziękujęsmile
        Znam tylko kilka ..Rammstein -ale ja nie ogladam TV ,bo tak naprawde clipy mnie nie ..interesują ,ot tylko te ..animowane
        - Poor Leno- cukiereczeksmile
        pl.youtube.com/watch?v=-_jhdZoPW1Q&feature=related
      • Gość: wiem Re: myślę że jest z tym problem, bowiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 14:05
        W teledyskach wygralby niemiecki ramstain,sa bezkonkurencyjni!
        • Gość: Master Of Desire rzeczywiście gdyby nie teledyski myślę że IP: *.chello.pl 02.01.09, 16:59
          Rammstein by nie miał takiego sukcesu, jaki odnosi od lat. tak samo widzę
          powodzenie Depeche Mode, ich teledyski rzadko kiedy powalają sztuką wizualną -
          takim artem czystą 'sztuką' wizji, za to świetnie są zestrojone z muzyką. nawet
          stary Personal Jesus Depeche Mode ma ten klimat który prędzej działa na treść
          odbioru, niż sama muzyka.

co do Rammsteina, nie zapominajmy o Laibachu - nie tylko muzyka która była
          przecież siłą napędową dla pomysłu na muzykę dla Rammstein, ale i teledyski.

z "kultowych" utworów uważam że też zupełnie skromny Kratwerk "Das Model" był
          ważnym teledyskiem. niby nic takiego, ale dawał poczucie że ma się do czynienia
          z hitem epokowym.

a dla Caroline smile - mam jeszcze jeden mój ulubiony hit:

mega esencja electro.

www.youtube.com/watch?v=e51tGL6UJdk&feature=channel_page
          • tok33 Re: rzeczywiście gdyby nie teledyski myślę że 02.01.09, 17:46
            Bez przesady!!Teledysk nie świadczy o poziomie artysty!!
            • Gość: Master Of Desire tego nie powiedziałem, aczkolwiek - czekaj! IP: *.chello.pl 02.01.09, 18:45
              muzyka masowa, jest częścią popkultury.

muzyka często ma przekaz więc - pozamuzyczny. album, jest tylko ilustracją
              czegoś więcej, łączy się z jakimś znakiem, etykietką, nie można go traktować
              dosłownie.

wobec tego clip - może być dla danego zespołu integralną a nawet ważniejszą
              formą wyrazu twórczości niż muzyka!

niektórzy wykonawcy stawiają na pierwszym miejscu klip, i to on napędza dopiero
              popyt na płyty.

a ja powiedziałem tylko tyle, że pewni wykonawcy zasługują na uwagę głównie
              dzięki ich klipom, i lepiej one oddają to z czym łączy się dana muzyka, niż -
              sama muzyka.

a jeśli mówimy o klipach - to klipy powinny być WAŻNIEJSZE od muzyki. bo tak na
              prawdę - clip to oddzielny gatunek twórczości.

no i mój ulubiony hardcorowy wykonawca też zapomniałem, też dla Caroline smile

Mr. Oizo - Flat Beat smile

www.lastfm.pl/music/Mr.+Oizo/+videos/+1-s0k29G1vtK4
              • caroli_ne_86 Re: tego nie powiedziałem, aczkolwiek - czekaj! 02.01.09, 23:29
                Mr.OizosmileBaardzo smakowity ..wybór, dziekuję..
                się uśmiałamsmile
                • Gość: Master Of Desire nie oglądaj tyle klipów bo nie będziesz mieć czasu IP: *.chello.pl 03.01.09, 00:55
                  na radio które Ci poleciłem. tam są same hity! czekam aż na miejscu nr.1
                  wyląduje hit pt. "Cipuleńka" smile, zaloguj się i głosuj, to jest dopiero to.

z teledysków jeszcze jest ładna kreskówka dopasowana do ładnej muzyki Gabin z
                  równie ambitnym tekstem jak wszystkie na moje preferencje :

www.lastfm.pl/music/Gabin/+videos/+1-RDdc4WPY_SY
                  Mr.Oizo? Mr.Oizo to klasyka, najlepszy wykonawca w F Communications - wytwórni
                  Laurenta Garniera. jego muzyka to istny hardcore. ale na dobrym sprzęcie dopiero
                  brzmi.

• caroli_ne_86 Re: nie oglądaj tyle klipów bo nie będziesz mieć 03.01.09, 01:18
                    Ja mam dobry sprzet ,prawda??
                    Posłucham tego radia w ..niedzielę ,może sie zaloguję ,pomyślęsmile
                    • Gość: Master Of Desire nie wiem jaki masz sprzęt - jeśli taki jak Ci IP: *.chello.pl 03.01.09, 01:24
                      poleciłem to na pewno dobry, ale nie wiem czy Ci jakiegoś harpagana nie wcisnęli smile

wszystko dobre co ja polecam.

także kup sobie Mr. Oizo - będzie hardcore smile.

• caroli_ne_86 Re: nie wiem jaki masz sprzęt - jeśli taki jak Ci 03.01.09, 15:00
                        Gość portalu: Master Of Desire napisał(a):

> poleciłem to na pewno dobry, ale nie wiem czy Ci jakiegoś harpagana nie wcisnęl
                        > i smile

Wcisneli to co mi podpowiedziałeś.Kiedy wyjeżdzałam ostatnio zostawiłam klucze do mieszkania mojemu koledze - miał ucztę muzyczną ,zachwycony brzmieniem itdsmile

> wszystko dobre co ja polecam.

Czy nawet odrobina egoizmu jest czynnikiem sprzyjającym rozkoszy?smile

> także kup sobie Mr. Oizo - będzie hardcore smile.
                        Wystarczą mi ..mężczyzni jako gatunek sam w sobie przez konstrukcje jest hardcore’owysmile
                        • Gość: Master Of Desire hardcore nigdy za wiele Caroline!!! IP: *.chello.pl 03.01.09, 18:21
                          rozkoszy nigdy za wiele tudzież smile

• caroli_ne_86 Co to za ..hit.. 04.01.09, 00:43
                    "Cipuleńka" smile??
                    Mozesz podać ..link?
                    • Gość: Master Of Desire widać że jeszcze nie odtworzyłaś sobie polecanego IP: *.chello.pl 04.01.09, 01:39
                      przeze mnie Tobie radia smile

• caroli_ne_86 Re: widać że jeszcze nie odtworzyłaś sobie poleca 04.01.09, 01:41

> przeze mnie Tobie radia smile

Jeszcze nie otworzyłam i juz sie popłakałamsad((
                        Nie wiedzialam ,ze takie 'rozmowy" to romanssad(((

Dobranoc
                        • Gość: Master Of Desire bierzesz za bardzo do siebie - no weź się tak już IP: *.chello.pl 04.01.09, 02:07
                          nie przejmuj, masz tu chusteczkę wink

włącz sobie Cipuleńkę i od razu Ci się humor poprawi! nie ma to jak prawdziwa
                          muzyka dla koneserów!!!
                          • caroli_ne_86 Re: bierzesz za bardzo do siebie - no weź się tak 08.01.09, 13:04
                            Byłam tam ,włączyłam smile
                            pl.youtube.com/watch?v=To2x9L7mVog
                            ( wpadnę na ''oślą"?smile

i ..usmiechnęłam się po raz kolejnysmile
                            Gdybym była autorem słów zmieniłabym co nie co no ale napewno pisał j ..mężczyzna ,wiadomosmile
                            Pochwialiłam się moim kolegom(dwóch satanistów)słuchajacym techno i..metalu - na swoją zgubę ( podobało im sie) bo zostałam ,no właśnie ,KIM? domyśl sięsmile
                            Jedyna pociecha to to ,ze wiem iż ICH słowa nie są złosliwe - dobre duszyczki z Nich ,pozwalają mi na wykładach odespać na swoich kolanach ,każda nieprzespaną ...nocsmile

Acha ,najważniejsze to chyba to ,ze TAM ..glosowałam smile
                            Na ktory utwór?
                            Wieszsmile
                            Pozdrsmile)
                            • Gość: Master Of Desire i słuchaj radia na codzień, bo to najlepsze radio IP: *.chello.pl 08.01.09, 15:08
                              w sieci, a tu następne moje ulubieńce :

www.youtube.com/watch?v=r6xqyntWxBg

www.youtube.com/watch?v=wo7c_6tDbNI

raper Peja też nieźle zrymował:

www.youtube.com/watch?v=ziQ8DhCVocs&feature=relate

Sataniści lubią disco polo smile. bo taką muzykę mogą docenić tylko ludzie z
                              większym horyzontem smile)

• caroli_ne_86 "Pszczółkę Maję" znam:) 09.01.09, 23:55
                                Oj Ty niegrzeczny forumowiczusmile

Peja niech tak nie krzyczy- co złego jest w tym ,ze Maja daje buzki swoim milusińskim??smile

Pozwole sobie zapytać jeszcze czy znasz tworczośc prawdopodobnie
                                ( bo nie jestem w temacie)prekursora hip- hopu
                                znanego z hardkorowego stylu .. PIH ?
                                Wiem ,ze na jego ostatniej płycie wystąpił też min .Peja i Fokusz z Paktofoniki.Wcześniej wystepowł w innymi wykonawcami jak dla przykładu Oddział Zamkniety

Jeśli już o hip-hopie to jak zapewne wiesz dużo krytycznych słów pada pod adresem tych wykonawców , szczególnie chodzi oczywiście o teksty wulgarne( rozładowanie napięcia?) Używaja tez slangów skrótów co niekiedy uniemożliwia mi zrozumienie ich tekstów.( nie potrafie interpretować niektorych ich metafor czy też niezrozumiała jest frazeologia np .dowiedziałam sie ,ze dziewczyna to 'sztuka' a 'hajs' to pieniadzewink)
                                Ja sluchajac ich staram sie zrozumieć o czym mowią bo przecież są to teksty wyrażające ich uczucia - często samotności ,izolacji-to co czują z czym sie nie zgadzają co dzieje sie w ich i nie tylko ich życiu .Niektore teksty odbieram jako przesłanie.Ich teksty są bardzo emocjonalne.Podobnie jak kiedyś muzyka hippisowska ,pozniej punkowa wyrażała swój stosunek do spraw ktore dot. problemów zyciowych , tak obecnie hip-hop swoim powiedziałabym obrazowym językiem mówi o problemach obecnej mlodzieży Spontanicznie i szczerze jest to co robią , byc może też i częściowo nastawione na . komercję?

Zostawiając już hip -hop dodam, że słucham sobie też od czasu do czasu takich lekkich pioseneczek jak np, ta:
                                pl.youtube.com/watch?v=hud7-B1MpAc
                                Nie wiem czy ta Pani jeszcze śpiewa ale jest mi bardzo bliskasmile
                                Ale na dobranoc nie ma jak ;
                                Kołysanka z "Tato"
                                pl.youtube.com/watch?v=aFekWMF4tfs
                                i jakoś tak smutno zaraz , kap ,kap sad(

Pozdrawiam
                                • Gość: Master Of Desire Caroline, czemu mnie zaczepiasz? :) IP: *.chello.pl 10.01.09, 01:55
                                  ja na tym forum już nie piszę, bo albo mam fanów, albo mam wrogów, a nikt nie
                                  pisze o muzyce.

jak zwykle wiesz jak mnie sprowokować swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem, i
                                  nie wytrzymującym krytyki tekstem, który wiesz że z góry jest fałszywy.

PIH nie jest żadnym prekursorem hip hopu / czy rapu w Polsce.

hip hop sięga w Polsce historii lat 80tych kiedy był wydawany na super
                                  undergroundowych kasetach. wtedy PIH chodził do szkółki podstawowej i może
                                  rysował kredką na tablicy.

nie jestem znawcą hip hopu w Polsce więc nie będę rozwodził się kiedy zaczęły
                                  się początki.

na masową skalę hip hop zaistniał dzięki tak na prawdę dwóm nazwom które
                                  przyczyniły się do jego popularyzacji, względnie 5 :

Liroy - to pierwsze dźwięki które wdarły się do masowego głośnika.

Nagły Atak Spawacza - miał największy wkład w popularyzację tego gatunku w
                                  Polsce poprzez dyskusję o hip hopie jaką rozpętała ta debilna gazetka na której
                                  dziś łamach piszemy wink. przypominam oburzony tekst na łamach Gazety Wyborczej i
                                  sparaliżowane media które jak zawsze pierwsze były do ZAKAZYWANIA WOLNOŚCI
                                  SŁOWA, nawet już nie w mediach - ale w TWÓRCZOŚCI smile. wielka dyskusja o tym 'czy
                                  można tak powiedzieć' i czy powinno się taką muzykę publikować. Nagły Atak
                                  Spawacza oraz :

Slums Attack - tak na prawdę podkreślam W ODBIORZE MASOWYM dopiero zrobili
                                  podwaliny pod kulturę hip hop, i gatunek rap, kiedy wolność słowa przekroczyła
                                  granice. pierwszy hip hop, to jest rap, muzyka ulicy, atak na rzeczywistość,
                                  prowokacje, nurt hardcore, rape-rap wink, rapcore, to nurt gangsta.

Wzgórze Japa 3 - nic takiego ciekawego, ale jeden z pierwszych znanych
                                  ogólnopolskich projektów.

oraz Kaliber 44 - chyba najciekawszy projekt łączący w sobie różne "poziomy"
                                  rapu i hip hopu.

najwięcej prekursorskich mało znanych składów nie poszło w ogóle w hip hop i
                                  siedzą gdzieś tam na jakichś składankach wydawanych na nośniku mc.

myślę że nie ma nic złego w tym że Maja daje buzi i dupci znajomym i
                                  nieznajomym, to jest piosenka - autopastisz.

co do krytyki, wiesz, to jest zderzenie rzeczywistości. kiedyś muzyka, i sztuka
                                  była uzależniona od pieniędzy władzy i miała swoich "mecenasów". reszta była
                                  folklorem, tradycją ludową. od iluś tam lat, powiedzmy od czasów awangardy i
                                  epoki industrializacji, muzyka zmienia cały czas swoje zastosowanie. rap, czy
                                  większość hip hopu, to jest nurt który jest związany z alternatywną kulturą
                                  zapewne do tej zarówno masowej, mainstreamowej. jak i tej "salonowej". tak jak
                                  blues, folk, muzyka rockowa w dużym stopniu były odmianami muzyki o dość
                                  łagodnym charakterze, tak dopiero rap, i hip hop stały się jedną z odmian
                                  radykalnej muzyki ludzi - spoza elity. często ludzi ulicy, ludzi blokowisk,
                                  gangsterów, mafii, gett, ale też muzyką kontrkultury, buntu, alternatywy,
                                  negacji, ataku na rzeczywistość, nawet w pewnym stopniu anarchii, destrukcji, i
                                  przede wszystkim promocji zupełnie innych nie tylko STYLÓW ale TREŚCI. takie
                                  zasyfione miejsca jak Gazeta Wyborcza, chciałyby żeby rzeczywistość wyglądała
                                  tak jak za szklanymi szybkami Agory smile, i to OD ŚRODKA smile. "elita" chciałaby
                                  mieć monopol, na to o czym MOŻNA mówić, o tym co jest, albo co powinno być, a do
                                  tego JAK mówić. hip hop wywołuje sprzeciw, ponieważ jako gatunek / oczywiście
                                  jedynie część hip hopu / sięga mas, chociaż wywodzi się z undergroundu,
                                  podziemia. zaraża nowych ludzi, promuje pewne przesłanie, postawy, treści. jest
                                  demoralizujący, anty-wychowawczy, wzywa do buntu, wykształca pewną postawę wobec
                                  rzeczywistości. jest więc doskonałym medium, do szerzenia się zupełnie innych
                                  postaw od tych panujących w pruderyjnym zakłamanym społeczeństwie, często jego
                                  język jest ironiczny, cyniczny, kpiący i wyśmiewający. ale też jest
                                  kontestujący, przenikający tą rzeczywistość w której żyjemy, wyciągający brudy
                                  na wierzch, hip hop często mówi o tym co jest na prawdę, a czego nigdy nie
                                  powiedzą ludzie, którzy siedzą sobie na salonach czy zajmują się czystą formą, w
                                  twórczości. hip hop siłą rzeczy tworzy pewną subkulturę, promuje pewien styl
                                  bycia, i życia. jest najbardziej chyba "męskim" z gatunków, najbardziej
                                  otwartym, szczerym ale też wyraźnie zamykającym się w swoim kręgu w kontrze do
                                  tego wyestetyzowanego zakłamanego światka różnych tam dziumdziusiów. hip hop na
                                  tak szeroką skalę, odkrywa tą społeczność która istnieje (głównie w dużych
                                  miastach tylko bliżej ulicy wink, i pokazuje jej język. i może ze wszystkich form
                                  robi to najgłośniej. dla hermetycznego jakiegoś sobie grona krytyków pierdzących
                                  w stołek, ludzi którzy chcą umoralniać smile, którzy chcą zamykać ramy dla kultury,
                                  jest to zjawisko nie do przyjęcia. uważam że największą szkodę robią hip hopowi
                                  komercyjni artyści którzy zostali wykreowani przez mass media, i którzy na
                                  kanwie mody na hip hop, jadą z jakimś gównem, mającym brzmieć jak hip hop, ale
                                  który ma działać w sposób przeciwstawny - promować zupełnie inne treści, i
                                  cukrzyć takim lukrem i mamić tłumy. na przykład niby jeden z najpopularniejszych
                                  polskich projektów hip hopowych, znam bo jestem z Warszawy osobiście jednego
                                  członka założyciela:

MOLESTA. niby to jest 100% hip hop. niby to jeszcze nie jest żadna taka gwiazdka
                                  która powstała w głowie managera. ale to jest czysta komercja, goście patrzą jak
                                  zrobić klip żeby wyglądał, jaki łańcuszek, jaką dupę do teledysku, wszystko na
                                  pokaz, dla szmalu, to nie jest muzyka "prawdziwej ulicy", aczkolwiek niestety
                                  jest to też część hip hopu. wiem jak ten projekt wydawał swoją 1 płytę, no i to
                                  po prostu jest tylko sposób żeby zaistnieć być sławnym i bogatym. to taki hip
                                  hop jak 50 Cent. tak czy inaczej lepiej żeby Molesta była, niż żeby jej nie było
                                  w ogóle. bo to też część naszej kultury, obrazuje część naszego społeczeństwa.

najważniejsza jest dla mnie ta hh muzyka która ciągle powstaje w undergroundzie,
                                  albo już alternatywa, bardziej poszukująca - chociażby wytwórnia Blend z takich
                                  typowo classic hip hopowych w Polsce. nie podoba mi się popularny nurt
                                  komercyjny, choć często ci sami ludzie 10-20 lat temu siedzieli w undergroundzie
                                  i wydawali kasety, i grali na ulicy. dziś to jest głównie moda i cash.

hip hop promuje pewną kulturę, jeśli chcesz go zrozumieć, to powinnaś w nią
                                  wejść wink. jasne że ma własny slang, tak jak ludzie podziemia, ludzie półświatka,
                                  ludzie ulicy też mają swój slang. w ten sposób identyfikujesz się wśród swoich,
                                  a muzyka nie jest przecież skierowana do obcych smile

dyskusje wokół hip hopu nawet skłoniły Nagły Atak Spawacza do odpowiedzi smile,
                                  wyobraź sobie że połowie lat 90tych debatowano czy można taką muzykę puszczać i
                                  nagrywać, to było wielkie oburzenie. ja czekam aż nastąpią czasy kiedy będzie
                                  wielkie oburzenie, na wydawanie twórczości pana Michnika, Wajdy, Miłosza, czy
                                  Rubika smile.

www.lastfm.pl/music/Nag%C5%82y+Atak+Spawacza/+videos/+1-kmZ6EVkW0uQ

a najbardziej z NAS podoba mi się Kazio Wichura :

www.lastfm.pl/music/Nag%C5%82y+Atak+Spawacza/+videos/+1-fAV8sM1deEQ
                                  • Gość: wah Re: Caroline, czemu mnie zaczepiasz? :) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.01.09, 10:22
                                    nie rozumiem czym się tak zachwycasz w NAS - jest po prostu cieńki,
                                    lepsze teksty słyszałem w życiu i to od absolutnych amatorów i totalnie
                                    spontanicznie, to jest po prostu nudne i drętwe tak jak ich przebój o "pedale
                                    romanie", diss na liroya z peją jest nawet zabawny

zważ że [c]rap słuchają głównie dzieci (to bardzo niewygodny dla gangstas fakt
                                    smile)))) LOL i zadko przez nich poruszany) i co tu pisać o wolnosci słowa, jak
                                    masz kawalek mózgu to wiesz co dalej

dzieki za wyroznienie kalibra44, tylko dla tego chce mi sie to komentować

piszesz o "układzie" co blokuje - przestań, dzisiaj każdy może wrzucić do
                                    internetu co chce, to i pokaż mi coś z tego skrzywdzonego podziemia, tylko ma
                                    byc na poziomie, bo to że jest andergrand to niestety kolego - za mało

ogólnie tak po rapowemu - pie...cie baco
                                    "fundamentów nie znacie" hahahaha wink
                                    chyba opuscila cie dzis:
                                    pl.youtube.com/watch?v=2UnpGSRk4hQ&feature=related
                                    • Gość: Master Of Desire Wah, N A S ma miejsce specjalne w hip hopie IP: *.chello.pl 10.01.09, 18:54
                                      i tylko tyle, powiedziałem że w kategoriach MASOWYCH przyczynili się do tego że
                                      hip hop stał się modny, i przełamał w Polsce schematy. byli prekursorami wraz z
                                      akurat totalnie przeze mnie nie cenionym i nie lubianym Liroyem, co w jego
                                      przypadku mi się w ogóle to nie podoba, bo to jest rzeczywiście dno. utwory N A
                                      S zamieściłem 2 w kontekście komentarza do postów na jakie odpowiadałem. trudno
                                      oceniać Nagły Atak Spawacza, kiedy goście tworzyli dla ŚMIECHU, żartu i kpiny, i
                                      czystej zabawy, a spotykali się z totalną nagonką w masowych mediach, które
                                      wylansowały tak na prawdę zespół, i do tego wszystkiego spopularyzowały cały
                                      gatunek. mam sentyment do NAS, bo to jedyny zespół który tak umiejętnie połączył
                                      drwinę często z samego tego co sami tworzyli smile, z zajebistym poczuciem humoru,
                                      i jakże trafnymi celnymi uwagami które mogą dotrzeć do KAŻDEGO. cały urok w NAS
                                      dla mnie polega na tym że to są właśnie AMATORZY. pokazali że hip hop, to nie
                                      styl. pierwsza płyta NAS to pojebane teksty, z których obok kilku "przesłań"
                                      masz tak na prawdę czystą kpinę, zerżnięte bity i podkłady z cudzych nagrań,
                                      jakiś prowokacyjny atak na Liroya który przecież też był czystą prowokacją.
                                      pokazali że hip hop to głównie wypowiedź, i to człowieka ulicy, skierowana do
                                      normalnego człowieka. wolę toporność i prostotę, autentyczność N A S w zamian za
                                      silenie się dzisiejszych "raperów" z wytwórni PROSTO. bo to gó.... (może nie
                                      wszystko). dla mnie NAS ma takie miejsce w historii hip hopu jak Doctor
                                      Hakenbusz, i wiesz że mówię o tym pijackim. jednocześnie mieli kilka
                                      poważniejszych nagrań, które miały mieć jakieś przesłanie. paradoksalnie uważam
                                      że muzyka N A S jest do słuchania dla dorosłego bardziej niż dla gó...arza. w
                                      super oszczędnych tekstach jest wiele treści z którymi prędzej utożsami się
                                      koleś powyżej 18, niż podstawówkowicz. co zawdzięczamy N A S? że każdy może
                                      tworzyć kawałki, i nieść jakieś przesłanie, robić to z totalnym dystansem, nie
                                      dbać o formę, czy nie dbać o ramy, granice. NAS promowali takie podejście, i je
                                      wypromowali.

wolność słowa istnieje w podziemiu, natomiast w mediach masowych istnieje
                                      cenzura, dlatego warto słuchać podziemnych dzieł a nie oficjalnego gówna.

Kaliber 44 jest jednym z początkujących, nie wiem czy zwróciłeś uwagę na to, że
                                      nie mówiłem o jakichś najlepszych zespołach, tylko o tym, że są to prekursorzy w
                                      Polsce smile. jeśli chcesz szukać źródeł, to N A S do dziś są na poziomie źródeł,
                                      dziwi mnie jeśli hip hop próbuje się dziś utożsamiać z bouncową muzyczką która
                                      ma mieć konkretny flow, beat, i produkcję, i odznaczać się odpowiednim poziomem
                                      'profesjonalizmu'. Kaliber 44 z prekursorów właśnie poszedł w tą stronę, i cenię
                                      go za to, był najbardziej "wszechstronnym" i artystycznym zespołem z tych
                                      początków znanego hip hopu w Polsce. tylko dla mnie nie to wyróżnia rap, co
                                      słychać w "magicznych" czy "elektronicznych" momentach 44, czy Paktofoniki, nie?
                                      to jest to co rozwija, pcha dalej, jest może ciekawsze, dla kogoś kto w hip
                                      hopie szuka czegoś więcej niż rap. prędzej rap utożsamia NAS. co jest
                                      paradoksem, że jest to zespół kiboli z Lecha Poznań smile, ludzi którzy bawili się
                                      nagrywaniem kawałków. jednak włączysz sobie 40 milionom ludzi w Polsce piosenkę
                                      Menele, Ławka, Blachary, Dwa Wilki, Anioł Śmierci, Akt Łaski, Aleja nr 6 grób nr
                                      4, i zobaczysz że będzie miało to dużo większą moc oddziaływania w postaci
                                      "refleksji" niż jakikolwiek "odjechany" utwór Kaliber 44. to teksty z którymi
                                      możesz się UTOŻSAMIĆ, co w hip hopie ma kluczowe znaczenie. z punktu widzenia
                                      więc przesłania, i oddziaływania muzyki i dotarcia do każdego, i wywoływania
                                      reakcji, to NAS jest górą. choć Kaliber na pewno jest ciekawszy artystycznie.

dzisiaj każdy może wrzucić do internetu, i ja nie mówię o układzie który blokuje
                                      internet. mówię że kiedyś była z ponad 10 lat temu wielka dyskusja w Polsce, czy
                                      można takie dźwięki puszczać smile. ciągle "oficjalnie znane" zespoły są
                                      cenzurowane. NAS robił atak na cenzurę, i pokazywał że tak to wygląda.

diss z Liroyem był fajny, bo Liroy dostał w Poznaniu na koncercie wpie...i
                                      koncert się nieco jakby nie odbył wink))

a co z tego że dzieci słuchają hh czy rap? to bardzo dobrze, dzieci ulicy
                                      słuchając NAS mogli odkryć właśnie kilka przesłań, które bawią dorosłych przy 5
                                      piwie, czy trzeciej ćwiartce wink, a które budują odpowiedni światopogląd małolata.

dla mnie NAS jest fenomenem, a poza tym muzyka "mojego pokolenia". niestety taką
                                      muzyką nie jest na pewno WYP 3, nie jest żaden Włodi, żaden Grammatik, żaden
                                      PIH, żaden Fisz, żaden Liroy również, NAS za to jednoczy niemal wszystkich w
                                      rapie. o ile, mówisz o słuchaczach i odpowiednim "targecie", a nie recenzentach,
                                      krytykach, itp. nie marudź bo żeś takie hity podał "gotyckie" że dopiero byśmy
                                      rozpiździaj tu zrobili dyskusją o tym co to jest gotyk?! smile)

KFDM? to jest ebm industrial, nawet chciałem tam sprowokować freerocka żeby
                                      zapodał swoją definicję gotyku, ale ja już stąd znikam.

przy okazji podam linki do wymienionych utworów, chociaż chyba nie wszystkie są
                                      w necie łatwe, coś mi się wydaje że wielu ludzi mimo banalnego języka wcale nie
                                      rozumie ich przesłania:

www.lastfm.pl/music/Nag%C5%82y+Atak+Spawacza/+videos/+1-l5hsqmk3CyI

www.lastfm.pl/music/Nag%C5%82y+Atak+Spawacza/+videos/+1--pwT7CijQfc

www.lastfm.pl/music/Nag%C5%82y+Atak+Spawacza/+videos/+1-lKYkJMbN7tA

www.lastfm.pl/music/Nag%C5%82y+Atak+Spawacza/+videos/+1-up19P08mmUQ

www.lastfm.pl/music/Nag%C5%82y+Atak+Spawacza/+videos/+1-Wag01lkkUmU
                                      • Gość: wah Re: Wah, N A S ma miejsce specjalne w hip hopie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.01.09, 21:33
                                        ja nie patrze na muzyke jak zjawisko społeczne,
                                        nie widze przesłań itp.
                                        własciwie tylko w rapie słucham uważnie tekstów

jestem tzw. perfekcjonistą
                                        (na psychotescie z kobiecego pisemka wyszło, więc nie ma dyskusji)
                                        czegoś co nie ma minimalnego poziomu technicznego nie trawię

nie rapuje ale jak przesłuchałem kilka kawałków NAS to pierwsze wrażenie - cóś
                                        tu nierówno lecą te sylaby, drugie - cósik drętwe te rymy, trzecie - o czym to
                                        właściwie było?

czyli raczej nie pogadamy, jak dla mnie możesz spadać smile)
                                        • Gość: hh master!nie znasz sie IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.09, 15:48
                                          i dopóki Ty tego sobie nie
                                          uświadomisz - cała robota twoja na nic!
                                          jesteś gliniarzem albo cieciem miejskim bo oni tez sluchaja NAS ,PEJI i reszte tych cieniasow!!
                                          !!Koleś ty sie nie znasz NAS to cieniasy!.Dlatego sie nie znasz bo juz za stary jestes na ta muze!!!
                                          30 parolatkowie to moga sluchać takiego cieniasa jak Kaliber ,Nas ,Peja !!!To dla Was wlasnie ten cienias spiewa PIH spiewa dla nas ,mlodych .PIH swoimi tekstami pobija wszystkich..Jest zajebisty!!Ja mam 25lat to tez juz mlody nie jestem ale sluchaja go mlodzi ludzie ,od 14- 15 latkow zaczynajac
                                          PIH wymiata Jest Najlepszym Moim Piosenkarzem Który Śpiewa o tym Co się dzieję naprawdę. Powiem szczerze że kilka nagrań mi się zdarzyło w życiu. Pih wymiata niech żyje wiecznie. Król polskiego HH. Takiego Rapera Jak Pih Czy Chada więcej się nie znajdzie.
                                          Piszą najgorszą prawdę. Mam Piha wszystkie płyty:
                                          Wielka niewiadoma
                                          Nie ma miejsca jak dom
                                          Boisz się alarmów
                                          O nas dla was
                                          Krew pot i łzy
                                          Na linii ognia
                                          Ulice bez jutra/Czarny kruk
                                          Kwiaty Zła

Nie najwija ciagle o marysi lub ulicach tak jak na przykład Wilku,czy Kaliber czy sierota Peja!, natomiast nawija o życiu, w ktorym na pewno duzo przezył co widac po tekstach. Zaniedlugo skoncze prace nad moim pierwszym nielegalem, wzoruje sie na Pihu, mysle ze nie bedzie taki zły tongue_out

PIH to krol polskiego hip-hopu z jajem. Robi twardy rap i na zawsze szacunek dla niego.!!!
                                          • Gość: wah Re: master!nie znasz sie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.01.09, 16:29
                                            pl.youtube.com/watch?v=qXqWm3L19eU&feature=related
                                            i która ekipa w Polsce podskoczy?
                                            • Gość: wah Re: master!nie znasz sie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.01.09, 16:32
                                              pl.youtube.com/watch?v=E7n5x_zyL9E&feature=relatedLOL
                                              ok
                                              • Gość: hh Re: master!nie znasz sie IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.09, 17:08
                                                tylko PIH sie liczy!!!
                                        • Gość: Master Of Desire no więc właśnie nie ma tu poziomu do porozumienia IP: *.chello.pl 11.01.09, 19:04
                                          hip hop ma znaczenie w kontekście społecznym, i jest muzyką pokolenia. trochę
                                          tak jak punk rock chyba najlepiej porównywalny "gatunek" przed wynalezieniem hip
                                          hopu. tu nie ma żadnego profesjonalizmu, to jest muzyka która jest taką
                                          pocztówką mojego pokolenia. i robili przetarcia w polskiej kulturze hip hop i
                                          muzyce hip hop. nikt przed nimi na większą skalę nie zaistniał, poza Liroyem i
                                          Kaliber był mniej więcej tym samym czasie. N A S słuchali studenci, licealiści,
                                          goście z technikum, ludzie z podstawówek, wszyscy wiedzieli że jest to muzyka
                                          ich pokolenia. całe moje osiedle a jestem z Warszawy słuchało Nagłego Ataka
                                          Spawacza, a nie wiem czy 1 osoba miała oryginał nagrania w ręce. Brak Juzef
                                          oficjalnie miał platynową płytę a powstał właśnie w PODZIEMIU. i dzięki temu
                                          jest muzyką ulicy, blokowisk, undergroundu, i nigdy z tego podziemia nie
                                          wyszedł, własnej "mody" nie stworzył. nie słucham N A S codziennie, miałem
                                          kilkuletnią przerwę. kiedy gdzieś się coś pojawia, albo wspominam sobie stare
                                          utwory, czy słyszałem niedawno Powrót Jedi, to ja widzę że to jest muzyka mojej
                                          generacji czyli - lost generation smile. ludzi, z których połowę już siedzi pod
                                          powierzchnią ziemi. nie zrozumieją tego ludzie którzy z N A S nie wzrastali, nie
                                          zrozumieją tego ludzie, którzy dziś chodzą do szkółki, bo oni są już innym
                                          pokoleniem. dla nich hip hop to jest konkretna moda, i konkretny styl, to trochę
                                          tak jak było z punkiem. prawdziwy punk tworzyli anarchizujący prekursorzy, a
                                          większość późniejszych "punków" to byli ludzie bogatych tatusiów, którzy chcieli
                                          sobie zapozować. posłuchałem sobie kilka mniej znanych projektów Faziego, i to
                                          jest rap. jest jak ze źródła. a dzisiejszy hip hop, to jest już "gatunek
                                          muzyczny", i w sumie jedynie język dla zupełnie różnych wypowiedzi. podoba mi
                                          się estetyka, Kanał Audytywny, instrumentale z Teeto Records, lubię pastisz Osa
                                          Da Gnoi smile, ta? ok. lubię Skalpele, i tam coś możemy przywoływać. ale w
                                          kategoriach rozmowy o pokoleniach, korzeniach, podwalinach, generacji
                                          dojrzewającej w momencie przemian, całych milionów ludzi ulicy, blokowisk, N A S
                                          stał się ich symbolem, paradoksalnie samemu tego nie przewidując, i nie taki
                                          mając cel u założenia. czy chciał czy nie chciał. jest "poza wszelką krytyką".

tekstów w stylu na przykład :

Politycy i księża to pedały i złodzieje
                                          Wmawiają wam wszystkim że dobrze się dzieje
                                          Kłamią kradną oszukują ludzi
                                          Nie damy się ku... nie damy się sku...ć

Politycy to ku... tańczą jak zagrają
                                          Tylko się ku... opie...ją
                                          Grube świnie w jebanych garniturach
                                          Ulizane pedały po przepłaconych studiach
                                          Przez cały czas ku... tylko schematy
                                          Życie na niby ku... na raty
                                          Co jakiś czas któremuś odpie...
                                          Próbuje innym wmówić jak bardzo się stara

Idź się lepiej ku... pomodlić
                                          Duchowni wiedzą jaki macie problem
                                          Przecież to ku... jedna wielka mafia
                                          Oni dobrze wiedzą co to jest współpraca
                                          Są tacy sami jak politycy
                                          Zasłaniają się krzyżem pie...ni heretycy
                                          Jest na was tylko jedna dobra rada
                                          Totalna masowa pogańska zagłada !

nic nie zastąpi smile. po co mówić więcej? smile i wszystko jest jasne.

ja nie oceniam wkładu w "kulturę hip hop" czy kulturę "mojego pokolenia" pod
                                          kątem stylu przecież, no daj spokój.

uważam że podobnie ważny był Kaliber 44. i potem Paktofonika. z znanych
                                          projektów nic dla mnie się nie równa.

a potem, może pokolenie które wyrasta 10, 15 lat później będzie miało inne
                                          gwiazdy, niech sobie będzie. ich hip hop jest inny, to nie są prekursorzy. to są
                                          ludzie dla których hip hop jest już jak mtv, jak moda, zabawa sama w sobie.
                                          tylko niech ci ludzie, którzy dziś mają niecałe 20 lat, nie próbują się brać za
                                          "ocenianie" historii, której nie znają, nie rozumieją, i nie pamiętają,
                                          porównując ją do swoich zupełnie innych doświadczeń. dzisiaj "mądrzy" hip
                                          hopowcy to często ludzie z bogatych domków którzy wiesz szukają w hip hopie
                                          przesłania dla ich tam "klasy średniej", to już nie jest uniwersalny hip hop
                                          pokolenia. no i ch..., niech dają za płytę 5 000 na Allegro ku... Tede, czy tam
                                          jakiegoś PIH, czy innego ch...a, czy Grammatika szukają po śmietnikach smile. to nie
                                          są po prostu korzenie hip hopu w Polsce. i tyle

• Gość: ?? Re: no więc właśnie nie ma tu poziomu do porozumi IP: 77.88.133.* 11.01.09, 19:48
                                            czyatlem ze juz nie piszesz tu
                                            hehe
                                          • Gość: wah Re: no więc właśnie nie ma tu poziomu do porozumi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 13.01.09, 13:21
                                            najlepszym polskim raperem jest ten syntezatror mowy (nie pamiętam nazwy)
                                            pl.youtube.com/watch?v=vGVkutncv-U&feature=related
                                            smile)
                                            • sos55 Re: no więc właśnie nie ma tu poziomu do porozumi 13.01.09, 15:04
                                              Gość portalu: wah napisał(a):

> najlepszym polskim raperem jest ten syntezatror mowy (nie pamiętam
                                              nazwy)
                                              > pl.youtube.com/watch?v=vGVkutncv-U&feature=related
                                              > smile)

Ta.
                                              smile)
                                        • Gość: ? Re: Wah, N A S ma miejsce specjalne w hip hopie IP: 77.88.133.* 11.01.09, 20:49
                                          wah ,ty tez piepszysz jak potluczony
                                          dla mnie tez mozesz spadac.hehe
                                  • caroli_ne_86 (po) ranne .... 10.01.09, 10:51
                                    jedno wiem - pod Twoim komentarzem, jak zawsze wyczerpującym, mogłabym się spierać długo ale....
                                    Nie chce mi się.
                                    Nawet kiedy sądzę ,ze mam słuszność ,zawsze pierwsza w nią wątpię.

Dlaczego zaczepiam?Bo tylko Ty odpowiadasz( odpowiadałeś) mi na zadawane pytania dot. hip-hopu ,rapu ,elektroniki etc.
                                    Nic nie musisz.Nikt Nic nie musi .
                                    Dziekuję,ze zechciałeś odpowiedzieć

__
                                    Grafomanka- oscylujacą na poziomie zera absolutnego- miała napisać dziś wątek ale wena poszła sobie gdzieś.Gdzie?
                                    może do pobliskiego parku - przycupnęła na skraju ławki i imyśi.(..)

Nie chce mi się .

Tak to jest jak natura mądrości i intelektu poskąpiła"tej Carolinie' a jedynie w nieprzyzwoite zachowanie wynagrodziła.

Czy wielka jest radośc z wygranej ze SLABSZYM?.
                                    Bo nie wiem .
                                    Raz kiedyś wygrałam ze sobą To była wielka radość- poznałam smak prawdziwego sukcesu .
                                    Uczy pokory.
                                    • Gość: hh Re: (po) ranne .... IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.09, 17:09
                                      przestań dziewczyno mieć kompleksy przez jakiegoś ćwoka .gnide forumową ktora
                                      uważa się za guru forum!!
          • caroli_ne_86 Re: rzeczywiście gdyby nie teledyski myślę że 03.01.09, 14:41
            >
            > a dla Caroline smile - mam jeszcze jeden mój ulubiony

łał!!Konik jest uroczy i Pani śliczniutka ,zgrabniutka!Klip ..perełka - czy ONI byli razem w ..coffee shop, się ..zastanawiamsmile
            Jeśli można to proszę o wiecej takich ciasteczeksmile
            Pozdr.smile
    • Gość: i tyle Re: Teledyski.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 14:57
      Arcade Fire - Black Mirror,Beyonce - Single Ladies,Justice - Stress
      [bez cenzury], Missy Elliot - Ching-A-Ling,D4D - bardzo dobra rzec!

Zdecydowanie najlepszym jest Behemoth - "At The Left Hand Ov God".
      Jedyny klip , zasługujący na miano arcydzieła
    • tok33 Re: Teledyski.. 02.01.09, 17:56
      Jest teledysk z Kaczyńskim w roli glownej ale nie pamietam tytułu .jest dobry
    • Gość: oona Re: Teledyski.. IP: *.chello.pl 02.01.09, 18:08
      Raconteurs "Broken boy soldier"
      pl.youtube.com/watch?v=9B7npSXQkxE
      • caroli_ne_86 Re: Teledyski.. 02.01.09, 23:14
        Gość portalu: oona napisał(a):

> Raconteurs "Broken boy soldier"

Super!smile
        Broken Boy Soldiers to projekt, ktory był chyba od początku skazany na ..sukces?smile
        Jest tam jeszcze piosenka ""Blue Veins" niesamowita ..aura .
        Nic, tylko słuchać! Słuchać, słuchać i ...pokochać!smile
        Dziekuje.
        Pozdrsmile)
        pl.youtube.com/watch?v=Zy5Uyo-gaEo&feature=related
        • Gość: oona Re: Teledyski.. IP: *.chello.pl 03.01.09, 13:01
          Wszystko, w czym macza palce Jack White jest swietne,
          moim skromnym zdaniem smile
          Druga plyta Raconteurs - Consolers of the lonely - tez zawiera
          conajmniej kilka perelek
          pl.youtube.com/watch?v=el77mHz2xpU
          pl.youtube.com/watch?v=JQsxmD_419Ipozdrawiam
          • Gość: oona Re: Teledyski.. IP: *.chello.pl 03.01.09, 13:08
            ups,jeszcze raz
            pl.youtube.com/watch?v=JQsxmD_419I
            no to jeszcze cos z koncertu
            pl.youtube.com/watch?v=_xq0EWejnD4
            pozdrawiamsmile
            • caroli_ne_86 Re: Teledyski.. 03.01.09, 14:44
              Koncertowa wersja to jest to!smile
              Ach Ci ..mężczyzni ,przyprawiaja mnie o zawrot głowy, rozstrój serca, żoładka, myśli.
              Nie będę się jednak wdawała w szczegółysmile
              Przesłuchalam sobie probki tej płyty na amazon.com i dotarłam do ostatniego ..utworu "Carolina drama" ,cały wachlarz nastrojów: to coś ujmujacego , baardzo niepokojącego)
              Dziękuję.
              Pozdrsmile
              pl.youtube.com/watch?v=F3TOh252J2E&feature=related
              • Gość: oona Re: Teledyski.. IP: *.chello.pl 03.01.09, 19:13
                Ach..jak to dobrze, ze akurat Ci mężczyzni preferują jednak
                teledyski nieanimowanewink
                pl.youtube.com/watch?v=bqFb6VXW86Y
                Z ciekawych obrazkow przypominam sobie jeszcze na tę chwilę
                pl.youtube.com/watch?v=l0s5UOVsMDg
                ale z animowanymi jest gorzej - od czasu 'Sober"Toola nic chyba nie
                wbilo mi sie mocniej w pamiec(poza Broken boy soldier)
                pozdrawiamsmile
                • Gość: oona Re: Teledyski.. IP: *.chello.pl 03.01.09, 20:49
                  O, znalazlam cos, co prawda nie w glowie, ale na youtube,
                  ale moze spodoba Ci się
                  pl.youtube.com/watch?v=3SZl73r1bbo
                  • caroli_ne_86 Re: Teledyski.. 04.01.09, 00:09

> O, znalazlam cos, co prawda nie w glowie, ale na youtube,
                    > ale moze spodoba Ci się
                    > pl.youtube.com/watch?v=3SZl73r1bbo

Spodoba???
                    Tez pytanie Ja sie już ..zakochałamsmile
                    Po wysłuchaniu mam już tylko "Trzy kroki do Nieba"smile
                    pl.youtube.com/watch?v=hMePeyhcvfM
                    Dięki
                    Pieknych snówsmile
                • caroli_ne_86 Re: Teledyski.. 04.01.09, 01:33

> Ach..jak to dobrze, ze akurat Ci mężczyzni preferują jednak
                  > teledyski nieanimowanewink
                  > pl.youtube.com/watch?v=bqFb6VXW86Y

Ja jednak pozostaje przy kreskowkach ,zdecydowanie!!
                  Dziekuje raz jeszczesmile
                  Kolorowych snówsmile
                  pl.youtube.com/watch?v=jwP9kTMRM88
                  • Gość: oona Re: Teledyski.. IP: *.chello.pl 04.01.09, 13:19
                    Moze na zgodę - cos pomiędzy smile
                    pl.youtube.com/watch?v=9nz6Rq1Pvh0
                    pozdrawiam
                    • caroli_ne_86 Re: Teledyski.. 04.01.09, 16:47

> Moze na zgodę - cos pomiędzy smile
                      > pl.youtube.com/watch?v=9nz6Rq1Pvh0
                      > pozdrawiam

Czy była jakaś NIEZGODA??smileBo nie zauważyłam .
                      Tak czy siak baardzo dziękuję
                      Miłej niedzielismile
                      pa
                      pl.youtube.com/watch?v=kchbloIYLfc
                      • Gość: wah Re: Teledyski.. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.01.09, 16:58
                        > pl.youtube.com/watch?v=kchbloIYLfc
                        ooo, przypomniało mi się coś:
                        pl.youtube.com/watch?v=_Jq4VY0JV9E
                        fajny clip
                      • Gość: oona Re: Teledyski.. IP: *.chello.pl 04.01.09, 17:14
                        Caroline, domyslam sie, ze znikasz z tego forum - szkoda.
                        Na pozegnanie jeszcze jedno moje animowane znalezisko, specjalnie
                        dla Ciebiesmile
                        pl.youtube.com/watch?v=xTysF1E4Ft0
                        i drugie, na poprawę humoru
                        pl.youtube.com/watch?v=3YpBAK0YBOY
                        Udało się?smile
                        pozdrawiam
                        • caroli_ne_86 Re: Teledyski.. 04.01.09, 17:32
                          Udało suę ,a jakże Wiesz co mnie ucieszysmile
                          Pozdrsmile)
                          • Gość: oona Re: Teledyski.. IP: *.chello.pl 05.01.09, 13:14
                            To swietnie smile
                            pzdr
                            pl.youtube.com/watch?v=o7vYLdqt68E

• Gość: dama40 Re: Teledyski.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 13:53
                          Bardzo dobrze ze cie tu nie ma!! dla ciebie fora to fora dla dzieci ze szkoly
                          podstawowej
                          ja kiedy mialam 22 lata to mialam juz kilka facetow i bylam doswiadczona kobieta !!
                          hahaha
                          • Gość: bluemen Re: Teledyski.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 16:09
                            Damo40* własnie dla takich * gwiazd* jak TY jest to forum
                            Bez komentarza
    • johnny-kalesony Re: Teledyski.. 05.01.09, 19:18
      Jeden z najlepszych teledysków wszech czasów, wg mnie ...

www.youtube.com/watch?v=PYIGGwCeO8M

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • izk-a84 Re: Teledyski.. 09.07.09, 12:29
        johnny-kalesony napisał:

> Jeden z najlepszych teledysków wszech czasów, wg mnie ...
        >
        > www.youtube.com/watch?v=PYIGGwCeO8M
        >
        > Pozdrawiam
        > Keep Rockin'

to daj prawidlowy link bo tu nic nie ma a ciekawa jestem
        • johnny-kalesony Re: Teledyski.. 10.07.09, 00:49
          Nie pamiętam już, co to był za numer.
          Jednak teraz najbardziej podoba mi się ten teledysk. Sam numer również jest
          niesamowity ...

www.youtube.com/watch?v=fJYwu0QrkSQ

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • krol.elvis.presley CAROL, dzięki i gratulacje. 07.01.09, 14:08
      Powalił mnie clip Iwony, wszystkie które pokazałaś są fajne, masz
      smak.

Nie żartuje.

elvis
      • Gość: bluesmen Re: CAROL, dzięki i gratulacje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 16:00
        Mnie tez podobają sie te klipy!!
        Caroline_86 jesteś wspaniałą mloda osobką Wracaj na forum .Jeżeli wrocisz ja też
        zaczne tu pisać
        Tego co maja do powiedzenia trolle nie bierz sobie do serca Trolle zawsze były
        ,tylko moderator tego nie widzi albo udaje bo tak jest wygodnie?
        Master of desire wracaj bo Twoich wiadomości łakną ci co sa tu po to ,żeby
        dowiedzieć się duzo o muzyce ,o artystach
        pozd/
        • caroli_ne_86 Re: CAROL, dzięki i gratulacje. 08.01.09, 13:17
          Sami dżentelmeni na tym ..forumsmile
          pl.youtube.com/watch?v=6KUJE2xs-RE
          Dziekujęsmile
          Z wami polecę może nawet do gwiazd,pokonam strach?
          Miłego dnia wszystkim, piszacym tu forumowiczom życzę i zmykamsmile
          kregaan.wrzuta.pl/audio/t3m0D6vq5K/u2_-_beautiful_day
    • sos55 Re: Teledyski.. 13.01.09, 14:09
      Baby Kites & Nokea (via DJ/rupture): "Reef" (PanOptic)
      Beyoncé: "Single Ladies (Put a Ring on It)" (Jake Nava)
      Björk: "W&erlust" (Encyclopedia Pictura)
      The BPA (David Byrne & Dizzee Rascal): "Toe Jam" (Keith Schofield)
      Buddy System: "Return to Horse Mountain" (Craig Sheldon & Lauren
      Gregg)
      Efterklang: "Cutting Ice to Snow" (Jeremiah Zagar)
      Feist: "I Feel It All" (Patrick Daughters)

POZDRO
    • Gość: heh Re: Teledyski.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 15:22
      Najlepsze teledyski ma METALICA
      Nikt ich nigdy nie zastapi!!!
      To wogole najlpsza kapela WSZECHCZASOIW
    • Gość: k Re: Teledyski.. IP: *.ip.netia.com.pl 07.02.09, 16:02
      Klip "Deficyt" promuje najnowszy mixtape z Północnego Ursynowa - "Ursynowski
      Slang", który można pobrać ze strony www.krotkilont.com

komedia- kogo oni promuja?żenua...najwieksza poraszka na hip-hop.pl
      • Gość: wiem Re: Teledyski.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 17:10
        kompletne beztalencia!
    • izk-a84 Re: Teledyski.. 07.07.09, 16:26
      W teledyskach jalepszy jest nieodżałowany MJ .Niestety juz odszedl
      na 'drugi swiat'
      • Gość: < Re: Teledyski.. IP: *.bagu.cable.ntl.com 09.07.09, 23:58
        Kiedy ?
        • Gość: ano Re: Teledyski.. IP: *.szczecin.mm.pl 10.07.09, 14:46
          Nie wiesz kiedy UMARL KROL?? wstydz sie
Inne wątki na temat: