Gość: MK Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.toya.net.pl 01.06.09, 20:41 Aż się łezka kręci www.befana.pl/dinozaury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 79 Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: 87.204.221.* 01.06.09, 20:45 zapomniano o jeszcze jednym hicie jakim byly 'Ufoludki' - nawet nie pamietam czy taki byl tytul,w kazdym razie zaczynalo sie od slow.. moj brat wciąż czyta o kosmitach..., ech..stare dobre czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 20:57 Dlaczego teraz tego nie ma?? Dlaczego nie puszczają choćby piosenek z tamtych czasów? Nie ma nic lepszego! Mam mojemu synowi puszczać tą obrzydliwą bebe lily (czy jak jej tam?). TFU! Przecież do dziś tamtych utworów słucha się z przyjemnością. Syna zaraziłam - morduje mnie o "szczotka pasta" przy każdej kąpieli No i komu to przeszkadzało? eh.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.06.09, 21:04 Słuchajcie - to wszystko o czym tu piszą to gra www.babyradio.pl - moje dzieciaki żyją taką muzyką - to tak jak ja kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.ghnet.pl 01.06.09, 21:35 mam dzwonek w telefonie "puszek okruszek". dziś byłam pomagać przy konferencji na moim wydziale uczelnianym i akurat w momencie chwilowej ciszy z mojej torebki rozleglo się " puszek okruszek kłębuszek bardzo go lubię przyznac to musze" ! mój najgozniejszy Profesor smiał sie najglosniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.ekspres.net.pl 01.06.09, 22:03 "Dlaczego teraz tego nie ma?? Dlaczego nie puszczają choćby piosenek z tamtych czasów?" Istnieje przecież kanał Vh1 Polska i poranne pasmo "Rock Your Baby". Mimo, że jestem z roku 88 pamiętam te wszystkie te piosenki. Nawet śpiewałem je codziennie w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.ekspres.net.pl 01.06.09, 22:06 Fasolki podobno istnieją do dzisiaj, tylko nikt nie chce nadawać ich piosenek w telewizji publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonim Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.09, 22:28 Rewelacja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotembi Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.acn.waw.pl 01.06.09, 22:30 hmm... jak tak sobie na to patrzę to się cieszę że ja parę dekad starsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATIA Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.warszawa.mm.pl 01.06.09, 22:33 a ja poszukuję piosenki, która była puszczana przed lub po dobranocce - był teledysk z taką dziewczynką, która układała swoje lale i misie w pokoju na półkach. tylko tyle pamiętam... więc nie dużo, ale gdyby ktoś to kojarzył, to proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Dziecięce piosenki - cz.2 01.06.09, 22:33 "Fasolki - Domowa piosenka (znana również jako "Każdy ma jakiegoś bzika") (...) Dziewczynka z tego utworu była prawdziwą szczęściarą, bo miała je wszystkie!" Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale mam wrażenie, ze tej piosenki nie śpiewała dziewczynka, ale chłopczyk ... Taki blondasek... Chyba, że mylę ją z czymś innym, albo istniały dwa wykonania... Ale nie zdziwiłbym się, gdyby to była ta załączona piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
mycha0211 Re: Dziecięce piosenki - cz.2 01.06.09, 22:40 Ja jestem ten sam rocznik co Piotr Szewczyk i pamiętam wszystkie piosenki,ehhh to były czasy,też oglądałam domowe przedszkole i krasnala Hałabałę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 22:48 mi jakoś wbił się do głowy "bursztynek, bursztynek..." Rocznik 85 pozdrawia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 22:56 Fasolki mają sie super i ciągle śpiewają stare przeboje i nowe hity. A my cieszymy się, że mamy takich fanów. pozdrawiamy Ciotka Klotka i Krzys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.09, 22:57 Katowałam tymi piosenkami swoje rodzeństwo Moja dziewięcioletnia córka zna wszystkie i teraz to ona katuje mnie - fortuna kołem się toczy Uśmiecham rocznik 75 ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 22:59 Musze sie pochwalić, że w plebiscycie poznańskim "Moja fantazja" wygrała jako przebój wszechczasów. Wylansowala ją Kama Kowalewska córka muzyka z Trubadurów. DCziś aktorka z Kalisza. Fantazję włączyliśmy w repertuar Fasolek a niedługo trubadurzy nagrają tę piosenkę w wersji dla dorosłych. pozdrawiam Ciotka Klotka (prawdziwa autorka tekstu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.09, 23:10 Ech... jakiż świat był wtedy prosty ... Nasze dzieci mogą tylko marzyć o takim dzieciństwie... Mama w domu po pracy o 15... zgodnie z wyciem syren W piosenkach proste tekstu poruszające wyobraźnię... bo fantazja jest od tego... aby bawić się, aby bawić się, aby bawić się na całego... Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhgiaeigi Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.adsl.alicedsl.de 01.06.09, 23:30 niesamowite, wreszcie wiem, ze to jez tupa noca, a nie ptanoca, a ciasto jest najlatwiejsze, bo sie go ''nie gniecie'', a nie ''piecze'', jak bylam pewna do tej pory ale kolorowych kredek brakuje, ah, az sie lezka w oku kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziecinnialy Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 00:01 Kololowe kledki! I Fantazja! Odpowiedz Link Zgłoś
gajar Re: Dziecięce piosenki - cz.2 02.06.09, 00:21 Dobranocka się skończyła, czas iść do łóżeczka, więc, choć z żalem kładę lale rządkiem na półeczkach i grali to kiedyś w wakacje codziennie po dobranocce! Odpowiedz Link Zgłoś
rysiazwei Re: Dziecięce piosenki - cz.2 02.06.09, 05:43 Kukulska już wtedy wyglądała wrednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 06:50 Szare to pojęcie względne. Co roku jechałem na wspaniałe kolonie , o których dzisiaj większość dzieciaków może tylko pomarzyć. Szkoła była naprawdę przyjazna dzieciom chociaż nikt nie uprzedzał o klasówkach. A dzisiaj albo niedożywione dziecko albo przemęczone przez durnych rodziców ganiających dzieci z jednych zajęć na drugie a wszystko to by zaspokoić swoje chore ambicje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 07:42 ->Tom I co mi z tego VH1 - pomieszanie z poplątaniem i wybacz ale niektóre teledyski są strasznie wyraczaste, strach oglądać. Fasolki, domowe przedszkole wciągają te wyractwa nosem! Jejku jestem już tak stara, że są to piosenki z MOICH czasów Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline Re: Dziecięce piosenki - cz.2 02.06.09, 07:54 A gdzie "Mydło lubi zabawę"? A "Ciotka Klotka"? Oj rozmażył się człowiek... Chciałoby się znów przez chwilę mieć sześć lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Dziecięce piosenki - cz.2 IP: *.3s.pl 02.06.09, 08:01 A mnie wskoczyło na kark 31 lat i moja 2-letnia córcia śpiewa przy myciu ząbków: szczotka, pasta, kubek, ciepła woda, tak się zaczyna wielka przygoda ... Bo to bardzo ważna rzecz, żeby zdrowe ząbki mieć ) Ach to były czasy. Łza się w oku kręci. Odpowiedz Link Zgłoś