Dodaj do ulubionych

koncerty Clan of Xymox

20.12.03, 14:19
www.clanofxymox.com/
naprawde mam nadzieje na jakims byc..
Obserwuj wątek
    • mallina teraz dokladniej:-) 20.12.03, 14:20
      hmm nie otwiera sie na Tour..wiec wklejam

JANUARY 2004
      Saturday 17th Zeche Carl Bochum Germany

FEBRUARY

Saturday 28th Garagin Athens Greece

MARCH
      Saturday 6th Kuipke Sportpaleis Gent Belgium
      Sunday 28th Club Init Roma Italy
      APRIL
      Friday 2nd Transilvania Live Bassano Del Grappa Italy
      Saturday 3rd Transilvania Live Reggio Emilia Italy
      Sunday 4th Transilvania Live Milano Italy

Wednesday 7th X-tra Limmathaus Zurich Swiss

MAY
      Sunday 30th Camden Palace - Gotham Party- London U.K.

JULY
      Friday 30th Castle Party special DJ set by Ronny Moorings Bolkow Poland
      Saturday 31st Castle Party Bolkow Poland
      • nefil Re: teraz dokladniej:-) 20.12.03, 14:30
        Mallino, jadziem do Bolkowa?
        Trzeba sie tylko w ciuchy wampiryczne zaopatrzyc.
        • Gość: alienfiend Re: teraz dokladniej:-) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 17:36
          Może ktoś ich dobije?
          Zakończyli działalność. Nagrali pożegnalną płytę, a teraz jeszcze koncerty?
          • mallina Re: teraz dokladniej:-) 20.12.03, 19:46
            tak, jeszcze koncerty - ale wiesz obecnosc na nich nie jest obowiazkowa..
        • mallina Re: teraz dokladniej:-) 20.12.03, 19:50
          hehehe, mam nadzieje przed Bolkowem juz jakis koncert zobaczesmile
          a jak nie to chyba weekend w Bolkowie..zrobie sie brunetka z odpowiednim make
          up'em, no i wlasnie trzeba juz odziez skompletowacsmile)))))
    • Gość: Foxy Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 20.12.03, 21:57
      Widzieliscie sklad? Nie ma juz Pietera i Anke tez sie z nimi rozstala.To juz
      jakas inna grupa.Z tego co wiem Anke miala obiecany krazek w 4Ad ale nic z tego
      nie wyszlo.Dziwne ze cicho o Pieterze on juz nagrywal solo jak byl w xymox?
      • Gość: alienfiend Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 23:06
        daj sobie spokój, Foxy - Prawdziwy Fan (albo Fanka) nie wybrzydza - ważne że
        nazwa jest ta sama, a dyskietki z samplami Pietera sobie już dawno skopiowali ;-
        ))

do malliny: nawet jakby była obowiązkowa, to bym wolał skoczyć na browarek z
        discmenem i posłuchać prawdziwego xymoxu.
        • mallina Re: koncerty Clan of Xymox 20.12.03, 23:28
          a ja poniewaz nigdy wczesniej nie bylam na zdanym koncercie, to chetnie pojde
          i moze po koncercie wydam wyrok czy mialo to sens czy tez nie..
          • Gość: alienfiend Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 20:17
            no, chyba że tak...
            ja byłem na 2 na przestrzeni 8 lat. bardziej mi się podobał pierwszy, bo był w
            okolicach MEDUSY.
            • mallina Re: koncerty Clan of Xymox 21.12.03, 20:24
              to gratuluje i troche nawet zazdroszcze..
              a gdzie byles na tych koncertach?
              • Gość: alienfiend Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 22:32
                Warszawa
                Bolków

pzdr
                • mallina Re: koncerty Clan of Xymox 21.12.03, 22:33
                  a plyty Notes from the Undergroumd i Farewell Ci sie nie podobaja?
                  • Gość: jack9 Re: koncerty Clan of Xymox IP: 80.51.237.* 21.12.03, 23:29
                    mallina napisała:

> a plyty Notes from the Undergroumd i Farewell Ci sie nie podobaja?

Oj... Mallino ... nie wymieniał bym tych płyt obok siebie...wink
                    • mallina Re: koncerty Clan of Xymox 21.12.03, 23:44
                      no..dla mnie "Notes.." to bardzo, bardzo wazna plyta i ogolnie malo ktora moge
                      postawic obok niej
                      "Farewell" przyznaje sie, ze nie mam tak dobrze osluchane
                      jak "Notes..", "Meduse", czy "Creatures", ale tez nie jest dla mnie najgorsza
                      plyta CoX
                      smile
                      • Gość: jack9 Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.stansat.pl 21.12.03, 23:50
                        Ja bym zapytał tak:
                        czy podobają Ci się "Notes from..." i "Creatures"
                        lub "Farewell" i "Phoenix"...wink
      • Gość: greg Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 21:08
        Kiedy ty się obudziłeś? Nootena nie ma w COX od 87 roku a Anneke od 91. Od tego
        czasu COX nagrał kilka płyt i parokrotnie koncertował w Polsce. A Ty dopiero
        teraz nam oznajmiasz, że nie ma w składzie tej dwójki:-0
        • mallina Re: koncerty Clan of Xymox 21.12.03, 23:45
          smile))))
          a te nagrane przez ten czas plyty to nie byle jakie sasmile))
    • Gość: AgentCooper Re: koncerty Clan of Xymox IP: 5.5R1D* / *.pg.com 22.12.03, 09:50
      prawdziwy COX to byl na Marchewce w Hali Gwardii...Ech, prehistoria...
      • Gość: greg Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.man.polbox.pl 22.12.03, 12:52
        Święte słowa. Jak dla mnie, to mogliby dać sobie spokój z nagrywaniem po
        wydaniu "Creatures". "Notes From The Underground" i nowa, to żenada. Już
        nawet "Twist Of Shadows" i "Phoenix" Xymox były o niebo lepsze...
        • Gość: lolo Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.sulzer.com 22.12.03, 13:52
          co do zdania ze na marchewce to byly czasy, jasne a najlepiej bylo przed weglem
          i chaosem, a co do porownania "phoenix" i "notes from the underground",
          rozumiem ze sa rozne zdania ale dla mnie "phoenix" poza dwoma numerami nie ma
          nic ciekawego do zaoferowania a po "notes..." zaczalem na nowo spogladac na cox
          (choc juz "creatures" byla jakis dobrym znakiem)
          • mallina Re: koncerty Clan of Xymox 22.12.03, 14:02
            no wlasnie, zawsze tak bedzie ze ktos bedzie twierdzil, ze starsze plyty sa
            lepsze, badz przeciwnie..
            kadzemu w koncu moze podobac sie cos innego
            dla mnie "Notes.." to plyty poruszajaca i osobista - chociaz z niczym
            konkretnym mi sie nie kojarzywink, po prostu muzycznie mnie oczarowala
            byl gdzies tu taki watek o plytach ktore urzekly nas po pierwszym przesluchaniu
            i wlasnie "Notes.." to dla mnie taka plyta..
            a trafila do mnie do domu calkiem przypadkowo -znajomy ja kupil dla siebie i
            nie spodobala mu sie( ta osoba nawet nie znala CoX )
            ja sama wowczas nawet nie wiedzialam, ze CoX jeszcze wogole istnieje, a moja
            edukacja muzyczna co do ich tworczosci wowczas byla na etapie "Medusy"..
            aktualnie ladnie wszystko nadrobilam
            ale tez nie wszystkie plyty sa dla mnie rewelacyjne
            posiadam np zremiksowany Notes i malo jestem tym zachwycona..
            tak samo "Subsequent Pleasures" to nie jest moja plyta..
            • Gość: AgentCooper Re: koncerty Clan of Xymox IP: 5.5R1D* / *.pg.com 22.12.03, 14:12
              widze Mall ze prawdziwa gotka sie z Ciebie robi smileJAk tak Ci sie spodobalo COX
              to sprawdz takze o ile nie znasz starocie typu XMal Deutschland, Cassandra
              Complex czy Love Like Blood. To tez takie stare, mroczne granie.
              • Gość: alienfiend Re: Cassandra Complex IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 17:27
                bardzo nierówny poziom - mieli kilka świetnych kawałków i dość dużo gniotów,
                ale z gotykiem to bym ich nie wiązał za bardzo.
                żałuję, że nie słyszałem WETWARE, bo nie mam zdania jak to się skończyło wink)
                • miecio4 Lycia 22.12.03, 18:19
                  Najbardziej klimatyczny jest zespół Lycia.
                  • mallina Re: Lycia 22.12.03, 21:16
                    miecio4 napisał:

> Najbardziej klimatyczny jest zespół Lycia.

juz sobie znalazlam - The Burning Circle and Then Dust, moze byc?smile
              • Gość: alienfiend Re: Love Like Blood IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:54
                początkowo parodiowali TSOM, potem FOTN, ale w międzyczasie kilka kompozycji im
                wyszło tongue_out
                • Gość: AgentCooper Re: Love Like Blood/Cassandra IP: 5.5R1D* / *.pg.com 23.12.03, 08:57
                  co do Love Like Blood - to dla mnie byla kwintesencja gotyckiego grania -
                  szczegolnie pierwsze plyty byly bardzo udane. Ciekawa jest tez plyta Chronology
                  Of Love Affair - ich wykonania gotyckich/nowofalowych numerow od wczesnych lat
                  80tych (m.in. Bauhaus, Cure, Joy Division) przez klasyke (Paradise Lost,
                  Killing Joke, Tiamat) az do czasow wspolczesnych (m.in. Marylin Manson)

Cassandra- zgoda ze to nie gotyk ale jakos mi sie skojarzylo z COX. ZA te
                  numery ktore pamietam w wiekszosci mi sie bardzo podobaly...

A jeszcze sobie teraz przypomnialem kapelke ktora mialem na drugiej stronie
                  kasety na ktorej byla Cassandra - Loop bodajze sie nazywali - totalnie
                  zakrecona muzyka. Taki w sumie pierwowzor Toola troche.
                  • mallina Re: Love Like Blood/Cassandra 23.12.03, 09:08
                    podaj tytul jednej plyty Love Like Blood, na przyklad tej ktora Ty najbardziej
                    lubisz
                    • Gość: AgentCooper Re: Love Like Blood/Cassandra IP: 5.5R1D* / *.pg.com 23.12.03, 09:56
                      takiej muzyki juz w sumie nie slucham i pewno n.p. Jack moglby sie bardziej
                      autorytatywnie wypowiedziec ale jesli mialbym cos polecic to chyba bylyby to:

Flags Of Revolution z 1990
                      Chronology Of Love Affair z 2001 (na stronce masz sample - polecam przed
                      wszystkim kawalki Cure, Love Like Blood, Killing Joke i Mansona)

www.love-like-blood.com
                      ps. troche dziwna godzina pisania postow jak na Ciebie wink
                      • mallina Re: Love Like Blood/Cassandra 23.12.03, 11:25
                        Gość portalu: AgentCooper napisał(a):

> takiej muzyki juz w sumie nie slucham i pewno n.p. Jack moglby sie bardziej
                        > autorytatywnie wypowiedziec

moze wiec Jack cos dopisze
                        choc teraz chyba za wczesnie dla niego?smile

> Chronology Of Love Affair z 2001 (na stronce masz sample - polecam przed
                        > wszystkim kawalki Cure, Love Like Blood, Killing Joke i Mansona)

wybralam pierwsza proponowana, malo kiedy podchodza mi "przerobki", a napewn
                        nie od tego chcialabm zaczynac poznawanie jakiegos zespolusmile

>
                        > ps. troche dziwna godzina pisania postow jak na Ciebie wink

juz jakis czas tak sie zdarza, az sie sama dziwie, bo spac chodze tak samo
                        pozno jak chodzilamwink))
                        • Gość: jack9 Re: Love Like Blood/Cassandra IP: *.stansat.pl 23.12.03, 21:30
                          Potwierdzam - warto posłuchać Flags of Revolution i Irony of Fate - pozostałe
                          płyty mnie nie zachwyciły.
                          Bez związku z COX ale warte posłuchania jeżeli jeszcze nie znasz Fields of the
                          Nephilim - płyty "Nephilim" a jezeli Ci sie spodoba to potem "Elizium"
                          i "Dawnrazor"
                      • Gość: Lolo Re: Love Like Blood/Cassandra IP: *.sulzer.com 23.12.03, 12:48
                        ja ze swojej strony dorzucam jeszcze do tematu Love like Blood: on irony of
                        fate (z 1993) i moze jeszcze odyssee z 1994. na koniec dodam ze widzialem
                        kapele na koncercie w eskulapie w poznaniu piec lat temu.

snakekiller z 1998 jak dla mnie zbyt wygladzona i nierowna
                      • Gość: cc Re: Love Like Blood - recenzyja a propos IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 22:47
                        zapraszam do wątku "Płyty z coverami"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka