mallina 20.12.03, 14:19 www.clanofxymox.com/ naprawde mam nadzieje na jakims byc.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallina teraz dokladniej:-) 20.12.03, 14:20 hmm nie otwiera sie na Tour..wiec wklejam JANUARY 2004 Saturday 17th Zeche Carl Bochum Germany FEBRUARY Saturday 28th Garagin Athens Greece MARCH Saturday 6th Kuipke Sportpaleis Gent Belgium Sunday 28th Club Init Roma Italy APRIL Friday 2nd Transilvania Live Bassano Del Grappa Italy Saturday 3rd Transilvania Live Reggio Emilia Italy Sunday 4th Transilvania Live Milano Italy Wednesday 7th X-tra Limmathaus Zurich Swiss MAY Sunday 30th Camden Palace - Gotham Party- London U.K. JULY Friday 30th Castle Party special DJ set by Ronny Moorings Bolkow Poland Saturday 31st Castle Party Bolkow Poland Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: teraz dokladniej:-) 20.12.03, 14:30 Mallino, jadziem do Bolkowa? Trzeba sie tylko w ciuchy wampiryczne zaopatrzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: teraz dokladniej:-) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 17:36 Może ktoś ich dobije? Zakończyli działalność. Nagrali pożegnalną płytę, a teraz jeszcze koncerty? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: teraz dokladniej:-) 20.12.03, 19:46 tak, jeszcze koncerty - ale wiesz obecnosc na nich nie jest obowiazkowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: teraz dokladniej:-) 20.12.03, 19:50 hehehe, mam nadzieje przed Bolkowem juz jakis koncert zobacze a jak nie to chyba weekend w Bolkowie..zrobie sie brunetka z odpowiednim make up'em, no i wlasnie trzeba juz odziez skompletowac))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 20.12.03, 21:57 Widzieliscie sklad? Nie ma juz Pietera i Anke tez sie z nimi rozstala.To juz jakas inna grupa.Z tego co wiem Anke miala obiecany krazek w 4Ad ale nic z tego nie wyszlo.Dziwne ze cicho o Pieterze on juz nagrywal solo jak byl w xymox? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 23:06 daj sobie spokój, Foxy - Prawdziwy Fan (albo Fanka) nie wybrzydza - ważne że nazwa jest ta sama, a dyskietki z samplami Pietera sobie już dawno skopiowali ;- )) do malliny: nawet jakby była obowiązkowa, to bym wolał skoczyć na browarek z discmenem i posłuchać prawdziwego xymoxu. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: koncerty Clan of Xymox 20.12.03, 23:28 a ja poniewaz nigdy wczesniej nie bylam na zdanym koncercie, to chetnie pojde i moze po koncercie wydam wyrok czy mialo to sens czy tez nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 20:17 no, chyba że tak... ja byłem na 2 na przestrzeni 8 lat. bardziej mi się podobał pierwszy, bo był w okolicach MEDUSY. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: koncerty Clan of Xymox 21.12.03, 20:24 to gratuluje i troche nawet zazdroszcze.. a gdzie byles na tych koncertach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 22:32 Warszawa Bolków pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: koncerty Clan of Xymox 21.12.03, 22:33 a plyty Notes from the Undergroumd i Farewell Ci sie nie podobaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: koncerty Clan of Xymox IP: 80.51.237.* 21.12.03, 23:29 mallina napisała: > a plyty Notes from the Undergroumd i Farewell Ci sie nie podobaja? Oj... Mallino ... nie wymieniał bym tych płyt obok siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: koncerty Clan of Xymox 21.12.03, 23:44 no..dla mnie "Notes.." to bardzo, bardzo wazna plyta i ogolnie malo ktora moge postawic obok niej "Farewell" przyznaje sie, ze nie mam tak dobrze osluchane jak "Notes..", "Meduse", czy "Creatures", ale tez nie jest dla mnie najgorsza plyta CoX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.stansat.pl 21.12.03, 23:50 Ja bym zapytał tak: czy podobają Ci się "Notes from..." i "Creatures" lub "Farewell" i "Phoenix"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 21:08 Kiedy ty się obudziłeś? Nootena nie ma w COX od 87 roku a Anneke od 91. Od tego czasu COX nagrał kilka płyt i parokrotnie koncertował w Polsce. A Ty dopiero teraz nam oznajmiasz, że nie ma w składzie tej dwójki:-0 Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: koncerty Clan of Xymox 21.12.03, 23:45 )))) a te nagrane przez ten czas plyty to nie byle jakie sa)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: koncerty Clan of Xymox IP: 5.5R1D* / *.pg.com 22.12.03, 09:50 prawdziwy COX to byl na Marchewce w Hali Gwardii...Ech, prehistoria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.man.polbox.pl 22.12.03, 12:52 Święte słowa. Jak dla mnie, to mogliby dać sobie spokój z nagrywaniem po wydaniu "Creatures". "Notes From The Underground" i nowa, to żenada. Już nawet "Twist Of Shadows" i "Phoenix" Xymox były o niebo lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: koncerty Clan of Xymox IP: *.sulzer.com 22.12.03, 13:52 co do zdania ze na marchewce to byly czasy, jasne a najlepiej bylo przed weglem i chaosem, a co do porownania "phoenix" i "notes from the underground", rozumiem ze sa rozne zdania ale dla mnie "phoenix" poza dwoma numerami nie ma nic ciekawego do zaoferowania a po "notes..." zaczalem na nowo spogladac na cox (choc juz "creatures" byla jakis dobrym znakiem) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: koncerty Clan of Xymox 22.12.03, 14:02 no wlasnie, zawsze tak bedzie ze ktos bedzie twierdzil, ze starsze plyty sa lepsze, badz przeciwnie.. kadzemu w koncu moze podobac sie cos innego dla mnie "Notes.." to plyty poruszajaca i osobista - chociaz z niczym konkretnym mi sie nie kojarzy, po prostu muzycznie mnie oczarowala byl gdzies tu taki watek o plytach ktore urzekly nas po pierwszym przesluchaniu i wlasnie "Notes.." to dla mnie taka plyta.. a trafila do mnie do domu calkiem przypadkowo -znajomy ja kupil dla siebie i nie spodobala mu sie( ta osoba nawet nie znala CoX ) ja sama wowczas nawet nie wiedzialam, ze CoX jeszcze wogole istnieje, a moja edukacja muzyczna co do ich tworczosci wowczas byla na etapie "Medusy".. aktualnie ladnie wszystko nadrobilam ale tez nie wszystkie plyty sa dla mnie rewelacyjne posiadam np zremiksowany Notes i malo jestem tym zachwycona.. tak samo "Subsequent Pleasures" to nie jest moja plyta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: koncerty Clan of Xymox IP: 5.5R1D* / *.pg.com 22.12.03, 14:12 widze Mall ze prawdziwa gotka sie z Ciebie robi JAk tak Ci sie spodobalo COX to sprawdz takze o ile nie znasz starocie typu XMal Deutschland, Cassandra Complex czy Love Like Blood. To tez takie stare, mroczne granie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: Cassandra Complex IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 17:27 bardzo nierówny poziom - mieli kilka świetnych kawałków i dość dużo gniotów, ale z gotykiem to bym ich nie wiązał za bardzo. żałuję, że nie słyszałem WETWARE, bo nie mam zdania jak to się skończyło ) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lycia 22.12.03, 21:16 miecio4 napisał: > Najbardziej klimatyczny jest zespół Lycia. juz sobie znalazlam - The Burning Circle and Then Dust, moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: Love Like Blood IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 19:54 początkowo parodiowali TSOM, potem FOTN, ale w międzyczasie kilka kompozycji im wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Love Like Blood/Cassandra IP: 5.5R1D* / *.pg.com 23.12.03, 08:57 co do Love Like Blood - to dla mnie byla kwintesencja gotyckiego grania - szczegolnie pierwsze plyty byly bardzo udane. Ciekawa jest tez plyta Chronology Of Love Affair - ich wykonania gotyckich/nowofalowych numerow od wczesnych lat 80tych (m.in. Bauhaus, Cure, Joy Division) przez klasyke (Paradise Lost, Killing Joke, Tiamat) az do czasow wspolczesnych (m.in. Marylin Manson) Cassandra- zgoda ze to nie gotyk ale jakos mi sie skojarzylo z COX. ZA te numery ktore pamietam w wiekszosci mi sie bardzo podobaly... A jeszcze sobie teraz przypomnialem kapelke ktora mialem na drugiej stronie kasety na ktorej byla Cassandra - Loop bodajze sie nazywali - totalnie zakrecona muzyka. Taki w sumie pierwowzor Toola troche. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Love Like Blood/Cassandra 23.12.03, 09:08 podaj tytul jednej plyty Love Like Blood, na przyklad tej ktora Ty najbardziej lubisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Love Like Blood/Cassandra IP: 5.5R1D* / *.pg.com 23.12.03, 09:56 takiej muzyki juz w sumie nie slucham i pewno n.p. Jack moglby sie bardziej autorytatywnie wypowiedziec ale jesli mialbym cos polecic to chyba bylyby to: Flags Of Revolution z 1990 Chronology Of Love Affair z 2001 (na stronce masz sample - polecam przed wszystkim kawalki Cure, Love Like Blood, Killing Joke i Mansona) www.love-like-blood.com ps. troche dziwna godzina pisania postow jak na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Love Like Blood/Cassandra 23.12.03, 11:25 Gość portalu: AgentCooper napisał(a): > takiej muzyki juz w sumie nie slucham i pewno n.p. Jack moglby sie bardziej > autorytatywnie wypowiedziec moze wiec Jack cos dopisze choc teraz chyba za wczesnie dla niego? > Chronology Of Love Affair z 2001 (na stronce masz sample - polecam przed > wszystkim kawalki Cure, Love Like Blood, Killing Joke i Mansona) wybralam pierwsza proponowana, malo kiedy podchodza mi "przerobki", a napewn nie od tego chcialabm zaczynac poznawanie jakiegos zespolu > > ps. troche dziwna godzina pisania postow jak na Ciebie juz jakis czas tak sie zdarza, az sie sama dziwie, bo spac chodze tak samo pozno jak chodzilam)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Love Like Blood/Cassandra IP: *.stansat.pl 23.12.03, 21:30 Potwierdzam - warto posłuchać Flags of Revolution i Irony of Fate - pozostałe płyty mnie nie zachwyciły. Bez związku z COX ale warte posłuchania jeżeli jeszcze nie znasz Fields of the Nephilim - płyty "Nephilim" a jezeli Ci sie spodoba to potem "Elizium" i "Dawnrazor" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Love Like Blood/Cassandra IP: *.sulzer.com 23.12.03, 12:48 ja ze swojej strony dorzucam jeszcze do tematu Love like Blood: on irony of fate (z 1993) i moze jeszcze odyssee z 1994. na koniec dodam ze widzialem kapele na koncercie w eskulapie w poznaniu piec lat temu. snakekiller z 1998 jak dla mnie zbyt wygladzona i nierowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Love Like Blood - recenzyja a propos IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 22:47 zapraszam do wątku "Płyty z coverami" Odpowiedz Link Zgłoś