Gość: Boleyn Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.acn.pl 04.01.04, 00:27 Rammstein "Sonne" Rammstein "Du hast" Paradise Lost "Forever Failure" Type O Negative "Christian Woman" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ważka bjork IP: *.icpnet.pl 28.03.04, 14:28 wielokrotnie zostało to już powiedziane, ale rzeczywiście - jej teledyski to arcydziełka. Dla mnie 1. All is full of love 2. Cocoon. 3.Hunter poza bjork Fatboy Slim - Weapon of Choice Rammstein - Du hast Madonna - Human Nature Queen - Innuendo Massive Attack - Teardrop jeśli polskie to Reni Jusis - nigdy ciebie nie zapomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 01:13 nie wymieniono tu jeszcze jednego bardzo waznego teledysq: "closer" nine inch nails poza tym w zestawieniu moglyby sie znalezc rowniez: "come as you are" lub "heart-shaped box" (nirvana) "jeremy" (pearl jam) "unforgiven" lub "one" (metallica) "disarm" smashing pumpkins "spoonman" lub "the day i tried to live" (soundgarden); byle nie "black hole sun", ktory jest mdly i bezplciowy tak na marginesie mam jedno pytanie: wiele osob wymienilo "bittersweet symphony" verve. widzialem ten klip i nie wywarl on na mnie specjalnego wrazenia. czym uzasadniacie swoj wybor, tzn. w czym ten teledysk jest oryginalny, pod jakim wzgledem zostal on perfekcyjnie (albo przynajmniej bardzo dobrze) zrobiony? chcialbym przeczytac na ten temat jakies dluzsze uzasadnienie, bo czestotliwosc wystepowania tego kawalka w waszych glosach bardzo mnie zafrapowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef K. Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 01:34 To nie będzie długie uzasadnienie bo mnie ten teledysk też się zbytnio nie podoba, ale może chodzi o to, że został nakręcony w jednym ujęciu - o ile dobrze pamiętam. Podobny motyw można znależć we wcześniejszym "Unfinished sympathy" Massive Attack. Odpowiedz Link Zgłoś
buboo Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 05.01.04, 22:00 przypomnialo mi sie: U2 - NUMB (czy nie jest znakomity? szczegolnie tes topy na twarzy edge'a Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 06.01.04, 19:59 buboo napisała: > przypomnialo mi sie: > U2 - NUMB (czy nie jest znakomity? szczegolnie tes topy na twarzy edge'a Nie, nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
buboo Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 07.01.04, 19:20 za to ty jestes!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 08.01.04, 12:53 buboo napisała: > za to ty jestes!!!!!!!!!!!!! Co jestem ? Znakomity ? Nooo, bez przesady...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.04, 01:56 a mnie dziwi, że nikt nie wymienił genialnych teledysków APHEX TWIN'a "Come to Daddy" - przerażający i z tego powodu zapadający w pamięć. "Windowlicker" - śmieszny, brodate kobiety, zaokrąglone tam gdzie trzeba w strugach wody i koleś z ruchami michaela jacksona, który wcześniej zaprasza te babki do swojej chyba 100metrowej, białej limuzyny, gdzie wspólnie się bawią. w obu teledyskach wiele postaci ma twarz wykonawcy. na prawde te teledyski to zdecydowanie najlepsze jakie widziałem w życiu. a poza tym: Tool - "Prison Sex" wg mnie lepszy od Sobera, choć klimat dość podobny (a sam utwór chyba gorszy, no ale miały być teledyski nie?). klaustrofobiczny i dość mroczny. Tool w ogóle ma świetne teledyski, choć nie zawsze wiadomo o co w nich dokładnie chodzi Sigur Rós - wszystkie trzy jakie zespół nakręcił, czyli "Svefn-g-englar" - bardzo przestrzenny, w teledysku biorą udział dzieci z jakiegoś islandzkiego (chyba) teatru mające zespół downa. ich radość jest zaraźliwa, a całość w połączeniu z muzyką robi ogromne wrażenie. "vidrar vel til loftarasa" - już ktoś wspominał, ładnie opowiedziana i niekonwencjonalna historia. "vaka" (oficjalnie zwany "untitled 1") - zdaje się, że przedstawia świat przyszłości, dzieci po wyjściu ze szkoły bawią się na dworze, mogą na niego wyjść tylko w maskach przeciwgazowych, pada czarny śnieg,niebo jest czerwone. jednemu z nich podczas zabawy spada maska lub też zostaje przypadkowo zdjęta. unkle - wspominany "rabbit in your headlights" smashing pumpkins - "1979" nie wiem dlaczego ale bardzo lubie ten teledysk. ktoś wspominał o "disarm", oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, ale wg mnie ten teledysk jest zupełnie zwyczajny (choć utwór świetny), już ciekawsze są "tonight, tonight" i "bullet with the butterfly wings". pearl jam - "do the evolution" ciekawa i świetna animacja. gomez - "bring it on" sam teledysk robi średnie wrażenie, ale fajny pomysł - świat w którym słuchanie muzyki jest nielegalne. hehe, nirvana "smells like teen spirit" i rem "losing my religion", ale te teledyski to już chyba każdy człowiek na ziemi widział i zdążyły mu się znudzić. poza tym całe mnóstwo teledysków bjork i nine inch nails. polskich jakoś sobie nie mogę przypomnieć, ale na pewno wspominany lenny valentino - "chłopiec z plasteliny" steczkowska - "grawitacja"? nie pamiętam dokładnie, ale to było chyba fajnie zrobione, jeśli nie całościowo to fragmentarycznie. kaliber 44 - "normalnie o tej porze" jest niezły, ale na pewno były w Polsce lepsze teledyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.04, 02:03 w teledyskach sigura - w svefn to nie tylko dzieci z zespołem downa, a w vace to być może to dziecko samo zdjęło tą maskę? już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
steyr Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 06.01.04, 19:01 System of a Down Aerials(choć chłopaczek jest brzydki jak noc ale o to tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.01.04, 19:46 Teledyski to chwasty, promuja marnosc i przemawiaja obrazem, muzyka jak ksiazka to sztuka wyobrazni. Jedyny wyjatek to koncerty i te polecam, na DVD oczywiscie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.04, 23:41 aha, czyli dźwięki mogą być sztuką, ale obrazy to już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Bez przesady, spokojnie IP: *.chomiczowka.net.pl 07.01.04, 23:47 Gość portalu: Kosa napisał(a): > Teledyski to chwasty, promuja marnosc i przemawiaja obrazem, muzyka jak ksiazka > > to sztuka wyobrazni. Jedyny wyjatek to koncerty i te polecam, na DVD oczywiscie Uważam, że dopóki utwory nie są dodatkami do teledysków, sytuacja jest zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 19:46 U2 "Where The Streets..."-niby taki zwyczajny,ale ma w sobie to coś; Radiohead "Just"-chyba nigdy nie widziałam go od poczatku,ale koniec wynagradza wszystko UNKLE & Ian Brown "Be There"- juz kiedyś pisałam o nim,ciary murowane. The Verve "Bitter Sweet Symphony"-czyli Rychu na spacerze reszta potem Odpowiedz Link Zgłoś
veegan Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 07.01.04, 20:57 PEARL JAM "do the evolution"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemrod Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 08.01.04, 12:47 To jeszcze ja sie dorzucę, choć muszę przyznać że zdecydowana większość najlepszych według mnie klipów została już wymieniona (nawet tych rzadkich i mało popularnych-zaskoczenie na plus), co oznacza że udało się wyłonić jakiś zestaw. Liczą się trzy nazwiska: 1.SPIKE JONZE 2.CHRIS CUNNINGHAM 3.MICHEL GONDRY 1.Beastie Boys - Sabotage Daft Punk - Da Funk - człowiek-pies Fatboy Slim - Praise You - Spike tu tańczy! Weezer - Buddy Holly - b.fajna stylizacja na lata 60.(50.?)-a to b.lubię Chemical Brothers - Elektrobank Bjork - It's Oh So Quiet 2.Tutaj oczywiście Aphex Twin - mój typ to Come to Daddy, ale polecam też wcześniejszy On. A oprócz tego Portishead - Only You oraz Squarepusher - Come On My Selector-chyba najlepszy przykład zgrania muzyki i obrazu.No i Bjork - All Is Full Of Love 3.The White Stripes - Fell In Love With A Girl - czemu nikt o tym nie wspomniał?!?! Beck - Deadweight -surrealizm-a to lubię Gondry zrobił też większośc klipów Bjork w okresie przed Vespertine-każdy to arcydzieło, tak jak i jej najnowsze teledyski (Cocoon). Z rzeczy już wymienionych: Einsturzende Neubauten-Sabrina - mnie poraził i zapadł w pamięć Gomez-Bring It On - dydaktyczny film dla młodzieży o zgubnych skutkach słuchania muzyki Pearl Jam-Do The Evolution Avalanches, Royksopp - zabawne,miłe, z pomysłem Radiohead - Just, Karma police, There there itd. UNKLE-Rabbit In Your Headlight - świetny pomysł i wykonanie A z rzeczy niewymienionych: Kylie Minogue-Confide In Me - Kylie w sześciu zaskakujących wcieleniach Beck - The New Pollution - stylizacja na lata 60. Laurent Garnier-Greed - zdrowy francuski surrealizm, świetny! Daft Punk-Revolution 909 - jak powstaje spaghetti i wiecej nie przychodzi mi do głowy.... A z polskich to Fisz/Emade-Sznurowadła i Ścianka-Iris Sleeps under the Snow, ale szczerze mówiąc to polskich klipów nie oglądam raczej.... To tyle.Dziękuje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: 81.15.170.* 08.01.04, 13:00 A klipy Tima Pope'a dla The Cure? Przecież to klasyka: przede wszystkim dwie wersje "Close To Me" oraz "Lullaby", a także "Pictures Of You", "Never Enough", "Friday I'm In Love", "Just Like Heaven" i "Why Can't I Be You?" na ten przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemrod Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 08.01.04, 13:16 No cóż...The Cure to nie moje lata raczej...Ale rzeczywiście, Lullaby zrobił na mnie jako dziecku duże wrażenie i myślę że dziś nadal świetnie się broni swoim nastrojem i oryginalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalik Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.agora.pl 08.01.04, 15:08 A pamięta ktoś Nick the Stripper BIRTHDAY PARTY sprzed 20 lat. Młody Nick Cave na tle jakichś pogańskich obrzędów, całujący się z kozłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KolegaKrytyk Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.acn.waw.pl 09.01.04, 20:03 1. MYLENE FARMER niedoceniona w Polsce, uwielbiana na zachodzie, współpracowała z najlepszymi, jej klipi zapierają dech!! "California" rok 1996 rok, reżyseria Abel Ferrara - w tym klipie kultowego amerykańskiego reżysera MYLENE popisuje się równiez swietna gra aktorska. Genialny montaż, zdjęcia, scenariusz..., duża doza kontrowersji! "L'ame stram gram" 1999 rok, coś pięknego, klip powstał w Chinach w seceneri Wielkiego Muru, to jest piękny film epicki w 6 minutach teledysku! Baśniowy klimat, akcja, efekty specjalne, wzruszające i piekne jak azjatyckie kino! Reżyseria Ching Siu Tung, słynny chiński reżyser. "Que mon coeur lache" w rezyseri Luca Besson, nie trzeba go przedstawiać. Klip genialny! Bardzo sexowny, ironiczny, poczucie humoru powala! Przy tym efekty, montaż i zdjęcia doskonale! WARTO ZWRÓCIĆ UWAGE, moim zdaniem swiatowy ewenement. "Je te rends ton amour" bardzo prowokujący i gotycki "Optimistique moi" reżyseria Michael Haussman, nagrany w Pradze, bardzo ciekawy klip. "Desenchantee" klip powstał w Budapeszcie, opowiada historie buntu w obozie pracy dla dzieci podczas I wojny światowej, Mylene walczy, biega z karabinem, po prostu FILM, w kilku minutach mamy Spielberga!! Nie można ominąć tych klipów w tem rankingu! Polskie: Reni Jusis "Ostatni Raz (nim zniknę)" Nowy Polski klip, świetny, coś nowego w Polsce, efektownie. Hey "Muka" po prostu genialne. Fisz "Sznurowadła" genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spiralarchitect Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.streamcn.pl 09.01.04, 20:24 Mylene Bedzie chyba dla mnie tak niedostępna jak Proxima Centauri dla Sojuza- 11. Jak zobacze to co mozliwe i zrobie zestaw imprezowy,dam znac. Dzis niespodziewanie z pomoca (czytajcie: Aphex Twin i "Come To Daddy", Bowie, Bjork, Radiohead, a nawet "szaletowa" Sabrina Einsturzende Neubauten) przyszedl mi nowo poznany znajomy. Dziekuje Wszystkim za propozycje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Mylene Farmer 09.01.04, 22:25 Muzyka jest przeciętna, ale teledyski świetne. M6 w zeszłym roku wyemitowało specjalny, dwugodzinny blok z jej teledyskami. Coś pięknego, podobnie chore do teledysków Kate Bush, tylko zrealizowane nowoczesnym sprzętem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReRE Re: Mylene Farmer IP: *.acn.waw.pl 11.01.04, 01:19 Muza Mylene jest nierówna, niektóre kawałki przeciętne, niektóre genialne('Je te rends ton amour', 'Rever'etc). Kobieta dla mnie to wielka osobowość, poetka, aktorka, widać że jej sztuka jest w 100% własnym pomysłem, pełna kontrola. Rzuciłem okiem na jej klipy jeszcze raz i mówię wam, to jest piękne. Wiele rzeczy nie do podrobienia, oryginalnie i ambitne. Świetne scenariusze i świetni reżyserzy, i genialne kreacje aktorskie samej piosenkarki. To lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReRE Mylene Farmer VIDEO IP: *.acn.waw.pl 11.01.04, 01:26 Zerknijcie i przeczytajcie www.mondo-digital.com/mylene.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReRe Re: Mylene Farmer VIDEO IP: *.acn.waw.pl 11.01.04, 13:49 "Pozwolę sobie tu omówić krótko jej najważniejsze teledyski - ku zachęcie (naprawdę warto do nich dotrzeć): Libertine Pyszna, mięsista opowieść o miłości, zdradzie i zemście w kostiumowym świecie Ludwika XV; Pourvu qu'elles soient douces Ten sam świat, ale wojna z Anglikami - jeden z najkrawszych i najbardziej antywojennych filmów, jakie dane mi było zobaczyć; Sans contrefacon Poetycka opowieść o lalkarzu i marionetce, przywodząca na myśl zarówno "Pinokia", jak też wczesne filmy Felliniego i Bergmana; Tristana Przezabawna parodia "Królewny Śnieżki" w realiach a la "Doktor Żywago"; Desenchantee Ponura historia buntu w iście orwellowskim obozie pracy; Que Mon Coeur Lache Zwariowany skecz w stylu Monty Pythona, acz w reżyserii Luca Bessona; Je t'aime melancolie Odwieczna walka płci w formie arcymistrzowsko sfilmowanego i zmontowanego pojedynku bokserskiego; Sans logique To samo, tylko bardziej dołująco - w alegorii krwawej corridy; California Podwójne życie kobiety - można rzec "Kieślowski w pigułce"; Ansi soit je Poetycka - ale nie kiczowata! - ediudka z sową, jelonkiem, księżycem; Comme j'ai mal Niepokojący, "owadzi", świat widziany oczyma molestowanej przez opiekuna dziewczynki; XXL Ekspresyjnie sfilmowany (czarno-białe zdjęcia) obraz pędzącej lokomotywy, pasażerów pociągu, mijanych stacji; L'instant X Gigantyczne mydliny zalewają Nowy Jork (w tle widać jeszcze wieże WTC); Je te rends ton amour Niepokojąca wizja średniowiecznej świątyni opanowanej przez demony; Souviens-toi du jour "Ognisty", emanujący gorącym erotyzmem (ale bez cienia wulgarności), teledysk; L'Ame-Stram-Gram Kostiumowa baśń nawiązująca do wojen mongolsko-chińskich; Optimistique-moi Tragikomiczna przypowiastka o bezinteresownej zawiści - w scenerii środowiska artystów cyrkowych; C'est une belle journee Animowane cacko przywodzące na myśl ilustracje do "Małego Księcia"." (streszczenie z forum wejherowo) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_m4 Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 26.03.04, 19:35 dla mnie... tori amos "a sorta fairytale" red hot chili peppers "can't stop" r.e.m. "loosing my religion" to moja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limakcaput Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 26.03.04, 23:07 The Pharcyde - Drop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacx Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 11:56 "Najlepsze teledyski świata?" OK. A więc, po pierwsze Michael Jackson -"thriller" wszyscy znają, ale ja z tamtej płyty wolę "billie jean" - ten świecący się chodnik jest niesamowity!!! po drugie - QUEEN!!! pomijając pionierskie "bohemian rapsody" to "radio ga ga" "i want to break free" "innuendo" "a kind of magic"... niesamowity klimat, fenomenalna osobowość Freddiego... po trzecie Carlos Santana i John Lee Hooker "Chill Out" - genialna piosenka z wspaniale komponującym się, spokojnym, czarno-białym teledyskiem po czwarte R.E.M. "Losing My Religion" - surrealistyczne wizje po piąte Outkast - "Hey Ya" które wszyscy znamy i posępne "Ms. Jackson" a Polska? a w Polsc nędza (( ale jeśli mam coś wybraćto zawsze dobre, ciekawe klipy miała Kayah i Budka Suflera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwny Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.03.04, 15:08 zagraniczne: Queen - "Bohemian rapsody" w końcu pierwszy "prawdziwy" teledysk Red Hot Chilli Peppers - "Californication" - fajny pomysł i wykonanie Pearl Jam - "Do the evolution" - nie robią dużo teledysków ale jak zrobią to są genialne. animowany teledysk który doskonale oddaje klimat piosenki Godsmack - "Voodoo" - ma swój klimat polskie: niestety za dużo nie znam ale najlepsze moim zdaniem są Kazika robione przez Zespół Filmowy Skurcz np. "ide tam gdzie ide" i "Las Maquinas de la muerte" śmieszne historyjki wykonane strasznie kiczowato (ale kicz jest zamierzony) Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 27.03.04, 17:47 high hopes kamandiera pinka flojda. i`m going slightly mad- mimo burzliwej dyskusji gdzies powyzej. brothers in arms- dire straits (tak przy okazji to dlaczego nie moga byc starsze niz dire straits?) don`t give up wyroznia sie. dla mnei negatywnie, ale to tez wyroznienie sting- fragile. chyba tyle na razie. z plskich to nei mam pojecia... krolowa zycia... moze mamona republiki. pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 27.03.04, 17:48 a nie, wroc. dramat fryzjerski big cyca jako teledysk mi sie bardzo podobal pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkness Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.bydgoska.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 27.03.04, 22:09 polecam: wszystkie teledyski Toola (klimat i wizje jak nigdzie indziej) Cradle of Filth "From the cradle to enslave" Bjork "All is fool of love" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 28.03.04, 00:13 Moim zdaniem trzy teledyski Guns n' roses są świetne, robią niesamowite wrażenie, mianowicie:Estranged ,November rain, Don't cry.Jak dla mnie naprawdę bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.03.04, 00:35 Teraz przychodzą mi na myśl teledyski Madonny i najbardziej "Frozen" za klimat odpowiadający utworowi i ogólny urok. Teledysk do utworu Bjork & Davida Arnolda " Play dead" z filmu "The Young Americans". Guns'n'roses najardziej "Don't cry". Queen wszystkie, ale postawię na "Innuendo", Pink Floyd "High hopes". George Michael lubię za niepowtarzalny klimat świąt w "Last Christmas" oraz "Fastlove". Michael Jackson wymieniony tyle już razy, a wszystkie teledyski bardzo fajne. Pamietam Richarda Marxa "Hazard". Kylie Minogue "Confide in me". Więcej nie przychodzi mi teraz do głowy. Co do polskich teledysków to nie utrwaliło mi się nic aż tak w pamięci. Pozdrawiam Jeśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.bydgoska.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 28.03.04, 01:22 nie bede pisac o 3 polskich teledyskach, bo trudno mi sobie przypomniec jakies dobre. jesli chodzi o zagraniczne oto one: "street spirit" radiohead- jeden z najpiekniejszych teledykow jakie widzialam, "hedonism" skunk anansie, "push it" garbage i "human behavior" bjork- za surrealistyczne wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.ols.vectranet.pl 28.03.04, 04:11 daft punk - da funk bjork - army of me bjork - all is full of love george michael - freeek! orbital - the saint guns'n'roses - november rain reni jusis - kiedy cie znajde sweet noise - Dziś mnie kochasz, jutro nienawidzisz Odpowiedz Link Zgłoś
nsfrnt Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 28.03.04, 11:46 w różnej kolejności: Electric6 - Danger! High voltage (czy nikt tego nie widział??? poważne przeoczenie )) Beastie Boys - Sabotage Bjork - Bachelorette Daft Punk - Around the World Pink Floyd - High Hopes Smashing Pumpkins - Tonight, tonight Outkast - Hey Ya Christina Agilera(czy jak to się tam pisze) - Fighter, choć po Frozen Madonny to już nie to... i żeby było śmieszniej: Village People - YMCA Survivor - Eye of the Tiger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgsgozhgijfdngodjg Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.connector.net.pl 28.03.04, 12:25 ten czerwony teledysk Queens of TSA to "Go With The Flow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.proxy.aol.com 28.03.04, 14:28 nie wiem czy juz ktos to wymienil ale ja glosuje na PEARL JAM "EVOLUTION" nie chodzi tylko o pomysl na teledysk ale na polaczenie tekstu z obrazem - jak zobaczylam to po raz pierwszy to mnie doslownie zamurowalo; fantastyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yossi Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 16:11 Polskie: 1. Ścianka - Białe Wakacje 2. Myslovitz - Scenariusz dla moich sąsiadów 3. Lenny Valentino - Chłopiec z plasteliny Zagraniczne: 1. Blur - Coffee & tv 2. Sigur Ros - Viorar vel til loftarasa 3. The Verve - Bitter sweet symphony (obie wersje tegoż teledysku) 4. Radiohead - Just 5. UNKLE - Rabbit in your headlights 6. Radiohead - Street spirit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errr Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 16:18 RAHZEL- ALL I KNOW - pomysł i wykonanie mistrzowskie, pozatym warto posluchac i zobaczyc najlepszego humanbeatboxera na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errr Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 16:19 Jeszcze bEastie Boys - Sabotage za każdym raziem gdy go oglądam robi mi sie wesoło JEst naprawdę dobry, z pomysłem Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. 28.03.04, 17:38 U2 love is blindness one (z żubrami i berlin) stay(faraway, so close!) super nawiązanie do filmów Wima Wendersa please if god will send his angels (chociaz to chybadlatego że utwór mi się strasznie podoba...) where the streets... (dach, zespół, policja...) new year's day (zwłaszcza ujęcia z czasów wojny przeplatane z zespołem w północnej szwecji pod "krwisto czerwonym niebem") the unforgattable fire (poprostu...) lemon (super pomysł i w ogóle) Pink Floyd high hopes (chyba wszyscy znają) learning to fly another brick in the wall Queen innuendo i want to break free (freddie wyszedł super) show must go on (głównie przy chyba 3 refrenie , ujęcie z lotu ptaka na duużo ludności na konercie) radio gaga Dire Straits money for nothing brothers in arms Ozzy i just want you perry mason Peter G. & Kate B. don't give up i sam Peter- sledgehammer i wiele innych których sobei nie przypominam w tej chwili , ale puźniej dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Najlepsze teledyski swiata. Glosujcie. IP: 212.106.158.* 28.03.04, 20:18 Wind of Change--Scorpions Odpowiedz Link Zgłoś