GoĹÄ: kaskalewa IP: 84.77.176.* 07.01.06, 23:05 Moze ktos mi polecic jakies fajne plyty blues rockowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kaskalewa Re: Blues IP: 84.77.176.* 07.01.06, 23:06 i nie tylko, po prostu fajnych wykonawcow bluesowych. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Blues 08.01.06, 00:25 Standardowy zestaw może byc? : Allman Brothers Band - "At Fillmore East" (plus co najmniej kilka innych płyt owych panów - "The Allman Brothers Band", "Idlewild South", "Eat a Peach", ale także i te współczesne, choć to chwilami cokolwiek inna muzyka jak na Where It All Begins, "An Evening With..." część pierwsza i druga to całkiem niezłe koncerty a akustyczna wersja "In Memory Of Elizabeth Reed" jest bardzo udana, ostatnia studyjna płyta również niezła choć może nie od pierwszego przesłuchania, koncertowe "One Way Out" również całkiem udane) Free - debiut czyli "Tons Of Sobs", poza tym zdecydowanie koncertowy "Free Live" ("Live" jak zwał tak zwał), "Fire And Water" itd. ... Ten Years After - "Live At The Filmore East", "Recorded Live", "Ten Years After", "Undead", "Cricklewood Green" Z trochę innej beczki - Colosseum "Live" (jak i reszta płyt wspomnianego zespołu), acz "Live" akurat wielbię bezgranicznie) Co tam jesze, pewnie Gov't Mule, Taste ("On The Boards") jak i Rory Gallagher solo. Jeszcze cokolwiek się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaskalewa Re: Blues IP: 84.77.138.* 08.01.06, 15:21 hej allmanow i ten years after slucham namietnie, ale dzieki za wszystko. Jakby co piszcie wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Blues 08.01.06, 22:19 Gość portalu: kaskalewa napisał(a): > hej allmanow i ten years after slucham namietnie, >Jakby > co piszcie wiecej! No to jeszcze np. Steamhammer ("Mountain" na pewno warte posłuchania, dwie pierwsze nie wiem, acz po składaku sądząc również). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mikrobus Re: Blues IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.06, 00:52 CREAM - wszystkie płyty THE ANIMALS - "BEFORE WE WERE SO RUDELY INTERRUPTED" Z zespołu TASTE ja dorzucę jeszcze płytę - DEBIUT "taste" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Człowiek Re: Blues IP: 195.20.110.* 09.01.06, 08:44 Współczesne i na najwyższym poziomie: - Eric Clapton & B.B. King "Riding With The King" - Bill Perry "Greycourt Lighting" Odpowiedz Link Zgłoś
torquemado Re: Blues 09.01.06, 22:06 Cry of Love - Brother ZZ Top - First Album Rory Gallagher - wszystko(Taste i solo) Bakerloo - Bakerloo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ajron men Re: Blues IP: *.system.szczecin.pl 09.01.06, 22:25 zdrowa woda "mama tatę wziął na ramę po czym szybko ruszył w bramę" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stasiuu Re: Blues IP: *.acn.waw.pl 09.01.06, 23:37 Aż dziw bierze że jeszcze nikt Joe Bonamssy nie wymienił. To ja wymienię. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ajron men Re: Blues IP: *.system.szczecin.pl 10.01.06, 00:49 Gość portalu: stasiuu napisał(a): > Aż dziw bierze że jeszcze nikt Joe Bonamssy nie wymienił. To ja wymienię. a czy Dżem ktoś wymienił? Odpowiedz Link Zgłoś
don_wasyl_79 Re: Blues 10.01.06, 01:26 wtrące 3 grosze.. john mayall-crusade(pretty woman,mniam!) eric burdon-declares war(fantastyczne tobbaco road!!!) paul rodgers-muddy water blues(ciekawostka,ex wokalista free + m.in.slash,david gillmour,jeff beck,brian may,richie sambora,buddy guy składają hołd muddy watersowi) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sasza Re: Blues IP: *.run.pl / *.run.pl 11.01.06, 14:33 Zajrzyj na stronę fat possum records. Prawdziwy blues jest chropawy i rzężący i nie zakłada się do niego białych rękawiczek. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: o.l.o. Re: Blues IP: *.future-net.pl 14.01.06, 16:15 To może Neil Young - któl jęczącej bluesującej gitary, choć to nie czysty blues, lub Gary Moore, co z kolei jest wesołym i witalnym tylko wprowadzeniem. Live "Colosseum" - też przy tym odjeżdżam... Hendrix! Zwłaszcza Filmore East! I darmowe stacje radiowe we własnym PC z muzyką "electric guitar blues", a tam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaskalewa Re: Blues IP: 84.77.161.* 15.01.06, 04:09 kurcze fajni jestescie, pozdrow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Holi Re: Blues IP: *.dynamic-3-poz-k-0-0-0.vectranet.pl 09.12.22, 00:07 Zapraszam do posłuchania i śledzenia social mediów mojego zespołu. Jeśli ktoś lubi blues rock amerykański bluesbastard.github.io Odpowiedz Link Zgłoś
charyzmatyk Re: Blues 24.05.23, 10:52 John lee Hooker , zespół dźem wszystko.Brekaut Stevie ray von wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś