Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!!

14.12.06, 17:37
    Zgłosiłam się do centrum praktyk mojej szkółki opisując co mogę robić. Dziś
    poszłam znów i dodałam, że mogę robić jeszcze X.

Okazuje się, że jest firma, która potrzebuje ludzi od X i ZAMIAST ŻĄDAć CV, LM
    I PRZEPROWADZAć ABSURDALNY PROCES REKRUTACYJNY po prostu daje zadanie próbne!!!
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 14.12.06, 20:38
        I co, prace dostalas? Pzdr!
        • kochanica-francuza Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 14.12.06, 20:50
          annajustyna napisała:

> I co, prace dostalas? Pzdr!
          A nie wiem, jeszcze się nie zgłosiłam.
          • sirtalent Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 15.12.06, 08:53
            kochanica-francuza napisała:

> annajustyna napisała:
            >
            > > I co, prace dostalas? Pzdr!
            > A nie wiem, jeszcze się nie zgłosiłam.

To na co czekasz ? Aż firma-cud już zatrudni innych ? Czas działa na niekorzyść.
            Tyle narzekania, wreszcie znajdujesz super ofertę i tak sobie czekasz ?
            Biegnij, dzwoń, mejluj w te pędy :)))
            • kochanica-francuza Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 15.12.06, 20:43
              sni innych ? Czas działa na niekorzyść

Na nic, zdechła byłam. Ofertę znalazłam wczoraj.
              • krytykantka07 Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 15.12.06, 20:53
                Wiesz na czym polega zadanie próbne? Trzeba coś zrobić dla tej firmy? Jakiś
                projekt na przykład? Pozdrawiam
                • kochanica-francuza Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 15.12.06, 21:01
                  krytykantka07 napisała:

> Wiesz na czym polega zadanie próbne? Trzeba coś zrobić dla tej firmy? Jakiś
                  > projekt na przykład?

No tak, wykonać zlecone zadanie.
                  • krytykantka07 Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 15.12.06, 21:24
                    Hmmmmmmmmmm ale w takim razie w jakim celu kogoś zatrudniać, jeśli wszyscy coś
                    wykonają w ramach rekrutacji za darmo? Sorki, że się czepiam, ale widzisz
                    ludzie teraz są niezbyt ufni i szukają dziury w całym :). Skąd wiadomo, że ta
                    firma nie chce wykorzystać czyjejś wiedzy za darmo? Bo przyjać może np tylko
                    jedną osobę a wykonanych ma 10 różnych zadań? Mam nadzieję, że się mylę :)
                    Pozdrawiam
                    • kochanica-francuza Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 15.12.06, 21:43

> jedną osobę

Przyjęli 10 jak zeznała organizatorka praktyk (spoza firmy, zatrudniona przez
                      szkółkę)
                      • krytykantka07 Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 15.12.06, 22:15
                        A wiesz ilu odpadło i czy oni też wykonali jakieś zadanie, które można
                        wykorzystać? Mam rozumieć, że już nie przyjmują, a Ty sie zgłosiłaś za późno?
                        • kochanica-francuza Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 15.12.06, 22:41
                          krytykantka07 napisała:

> A wiesz ilu odpadło i czy oni też wykonali jakieś zadanie, które można
                          > wykorzystać?

nic nie wiem, ale zaryzykuję. Mam inne wyjście?

Mam rozumieć, że już nie przyjmują, a Ty sie zgłosiłaś za późno?

Nie, ogłoszenie wciąż wisi.
                          • krytykantka07 Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 16.12.06, 08:14
                            Wiesz, strasznie trudno było wydusić z Ciebie odpowiedź o którą mi chodziło :)
                            Dlatego zadałam tyle pytań. Twoje odpowiedzi są bardzo enigmatyczne. A ja nie
                            pytałam dla samego pytania, (tylko wybacz ciekawość ), chciałam wiedzieć, czy
                            udało Ci się znaleźć coś czego szukałaś. Aby udowodnić, że zbyt bogata
                            osobowość to zaleta a nie wada :). Pamietasz, że zdominowałam wątek założony
                            przez Ciebie, bo chciałam udowodnić, co tak naprawdę powinno się liczyć. Mam
                            nadzieję, że dostaniesz pracę w tej firmie cud, która okaże sie zgodna z Twoimi
                            wyobrażeniami. A Później tam Cię docenią, a ja będę mogła Ci pogratulować.
                            Pozdrawiam. Basia :)
                            • kochanica-francuza Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 16.12.06, 18:20
                              ha, dziękuję serdecznie. Robota ma być w domu, więc osobowością nie będę
                              epatować za bardzo. Napisałam do nich wczoraj.

Anna
                              • krytykantka07 Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 16.12.06, 20:56
                                Wiesz Anno ( jeśli zdradziłaś mi swoje imię, to mam nadzieję że pozwolisz mi w
                                ten sposób zwracać się do Ciebie )myśle, że jeśli chodzi o osobowość to nawet
                                jeżeli nie eksponuje się jej za bardzo to i tak ją widać :) Bo w każdą pracę
                                wkładasz część swojego ja: charakter ( który można co najwyżej ukształtować),
                                temperament i wiedzę :) To wszystko składa sie na obraz Ciebie, który i tak
                                zobaczy pracodawca. Widzisz wcześniej czy później z tych ukształtowanych na
                                modłę rekruterów osób, wyjdą prawdziwe ich osobowości, a cieszy mnie, że Ty nie
                                dałaś się ukształtować i nie założyłaś maski, jakiej od Ciebie oczekiwali, bo
                                przynajmniej nikogo nie oszukujesz, a to jest cenna cecha. Pozdrawiam. Basia
                                • kochanica-francuza Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 18.12.06, 21:35

> modłę rekruterów osób, wyjdą prawdziwe ich osobowości, a cieszy mnie, że Ty nie
                                  >
                                  > dałaś się ukształtować i nie założyłaś maski, jakiej od Ciebie oczekiwali, bo
                                  > przynajmniej nikogo nie oszukujesz, a to jest cenna cecha.

To nie moja zasługa. Jestem egocentryczna i udawanie skończyłoby się wielką
                                  awanturą , nadmiernie by mnie bowiem stresowało. Nie jest to mój wybór. Ale nie
                                  oszukuję, istotnie. :-)
      • krytykantka07 Re: Ludzie!!! Normalna firma!!! Cud nad Wisłą!!! 14.12.06, 21:32
        Hmmmmmmmm firma, której menedżerowie na tyle są pewni swojej wartości, że nie
        dadzą sobie wmówić czegoś, co jest im niepotrzebne, to rzeczywiście odosobniony
        przypadek :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka