wsokol 17.07.07, 09:57 Jak pozyskac informację o zarobkach w firmie do której się chce aplikować ? Zadzwonić po prostu do ich kadr ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniel_zacharewicz Re: jak zdobyć info o zarobkach 17.07.07, 11:42 W Polsce jeszcze nie ma powszechnej praktyki podawania wysokości wynagrodzenia w ogłoszeniach rekrutacyjnych. Telefon do kadr nie gwarantuje też, że taka informacja zostanie uzyskana. W większości wypadków ustalanie warunków finansowych ma miejsce podczas dalszych etapów rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wsokol Re: jak zdobyć info o zarobkach 17.07.07, 14:40 No ale pracodawca zapyta mnie o moje oczekiwania finansowe. Jak zdobyć realne płace na tym stanowisku u niego coby nie tracić czasu mojego i pracodawcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_zacharewicz Re: jak zdobyć info o zarobkach 17.07.07, 15:12 "Gazeta Wyborcza" (dodatek "Praca") cyklicznie publikuje ogólnikową listę płac zawodów w Polsce. Myślę, że może to być do odnalezienia w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: jak zdobyć info o zarobkach 25.07.07, 22:51 po prostu powiedz ile chcesz zarabiać. Jak nie masz znajomości w tej firmie, to się nie dowiesz ile tam zarabiają, telefon do kadr sobie daruj, na 100% nikt Ci takiej informacji nie udzieli, chyba że to budżetówka. Jeżeli obawiasz się, że powiesz za dużo i Cię z tego powodu odrzucą, to zawsze możesz dodać- do negocjacji, dajesz im pole manewru;-) Poza tym poszperaj po forach, może znajdziesz coś nt tej firmy, czy choćby tej branży. Z doświadczenia wiem, że wszelkie publikowane raporty nie są w większości przypadków miarodajne. Odpowiedz Link Zgłoś