poznanianka78 23.11.09, 20:25 Może mi ktoś doradzi, która firma jest lepsza? Które drzwi lepsze? Muszę szybko podjąć decyzję...ceny są porównywalne ale nie wiem jak z jakością , gwarancją, ewentualną reklamacją hmm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonagos Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? 24.11.09, 00:47 dre sa naprawde solidnie wykonane, tej drugiej firmy nie znam. minus.... ech. zamiast prawych zamowilismy lewe. na wymiane czekamy 3 miesiac, a sa to drzwi do kotlowni, wiec krew mnie zalewa Odpowiedz Link Zgłoś
majlo776 Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? 05.12.09, 01:24 Vasco to dawna firma Kosz jakość tak sobie ale po ciemku ujdą, chociaż i tak bym je wolał niż DRE, które nawet ramiaka nie ma drewnianego, wszystko płyta i papier w środku. Drewnienko jest tylko przy zawiasach i zamku. Jeśli możesz wydać ~100 zł więcej na sztukę to polecam porte solidne z dużym wyborem i normalnym terminem, a co najważniejsze najlepiej z montażem wtedy nie będzie problemów ze stroną otwierania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 11:50 VASCO Doors to nie zaden kosz!! kosz to invado a VASCO Doors to KOSPAN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budowlaniec Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:00 Nie batrdzo sie chyba orientujecie. Kosz i Vasco to dwie konkurujace firmy, mieszcza sie tylko niedaleko siebie. Co sie tyczy Dre czy Vasco jak wszedzie sa plusy i minusy. Vasco rzeczywiście wypuściło cos nowego na rynek i cos co sie podoba w tym mnie również, najlepszym dowodem jest fakt ,że konkurencja odgapiła pomysł na ich drzwi i dzis juz wszyscy maja dzrawi modulowe.Najlepszy chyba stosunek jakości do ceny. DRE natomiast bardzo popracowali nad wzorami i okleinami. Zadowolą najbardziej wybrednych. Prawda jest ze drzwi sa z papieru a raczej MDF-u. Dzieki czemu są bardzo cięzkie i wydają się być stabilne. Za Vasco przemawia jeszcze ten termin, wyrabiają się nawet w nie cale 3 tygodnie no i te ceny - bardzo przystepne. DRE i nowości z POL-Skone z resztą podobnie wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasco Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 09:00 My sprzedajemy i montujemy drzwi Vasco Doors od jakiegoś czasu i nie ma z nimi żadnego problemu pełny katalog produktów można zobaczyć na naszej stronie internetowej www.solidnafirma.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.ip.netia.com.pl 08.04.10, 11:54 Witam, no właśnie - podnoszę wątek. Dre CAL czy Vasco Doors? Miała być porta, ale podobno mocno ostatnio się opuściła... Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola lola :) Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: 178.56.43.* 31.12.10, 12:04 Podobno w tym roku nie będzie sylwestra! :) Lolciu ja ma portę w firmie. 8 skrzydeł w biurze. W domu też tej firmy i wcale nie są to najdroższe modele. W DRE miałem nawet lepsze warunku ale nie skorzystałem, bo porta jest po prostu trwalsza i lepiej wygląda. Jeśli chcesz się przekonać czy rzeczywiście się opuściła idź chociaż raz do salonu, znajomego lub gdziekolwiek gdzie będziesz mogła na żywo obejrzeć drzwi a nie tylko klikać bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
ruffinochianti Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? 01.01.11, 17:55 hola, napisz od jakiego czasu masz te drzwi, potem będzie można się do twojego postu odnieść. Wg czego oceniasz trwałość porty? Posiadasz też DRE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.cdma.centertel.pl 18.02.11, 20:31 Nie znam Vasco, ale DRE zdecydowanie odradzam - kiepska jakość i nie uznają reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budowlaniec Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:15 Porta owszem u znajomych czy w firmach co sie remo ntowały kilka lat temu te drzwi nadal robia wrazenie, to prawda. Porta dzisiaj i porta kilka lat temu to niebo a ziemia. Porta sobie odpusciał była molochem i poszla na ilość klienta jak miał problem czy reklamacje miala w d..... Jak ktos sie uparl i poswiecil pol roku na pisma i odwolywanie sie to cos wskural innych spuszczali po bandzie. Sami sa sobie winni. Ale czasmi uda im sie zrobic cos bez wady :) Faktycznie najlepiej bedzie jak sie sami przekonaci i zdacie sobie sprawe ,że fora są własnie po to by sie wymieniac opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-71 Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? 04.03.11, 23:24 sprzedaję i DRE i Vasco - Vasco ma bardzo ładne wykończenie skrzydeł - zaoblenia krawędzi, nie ma reklamacji na te wyroby, natomiast w przypadku DRE coś tam się od czasu do czasu zdarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia12 Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: 195.116.26.* 02.11.11, 13:06 ja zamówiłam dwoje drzwi VASCO i jedne dostarczono inne niż był w zamówieniu a drugie bez zawiasów. Reklamacje uznane ale od momentu złożenia zamówienia mija już 2 miesiąc a ja nadal nie mam drzwi i producent zlewa wszystko, a jak zapytałam o rekompensatę to stwierdził, iż mam się dogadywać ze sprzedawcą. A sprzedawca, że on tylko sprzedaje i tyle. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_antczakxyz Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? 03.05.11, 00:30 Witam, nie mogę się zgodzić z Pańską opinią zwłaszcza dotyczącą reklamacji. Współpracuję z tą fabryką od wielu lat w różnej formie i jeśli chodzi o reklamację to raczej są częściej rozpatrywane na korzyść klienta. Odrzuca się od razu tylko reklamacje ewidentnie wynikłe z winy użytkownika, lub niewłaściwego montażu, czy też zdarzeń losowych takich jak zalanie. Pozdrawiam -- specjalista tematyki drzwi, współredaktor bloga Porta Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaha1 Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? 29.03.11, 11:06 Moim zdaniem lepsza jest firma DRE, ale tu nie chodzi głównie o firmę tylko o jej produkt więc ciężko stwierdzić, bo to zależy od tego co chcesz kupić?! wystrój okien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 13:14 vasco-doors.solidnafirma.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mich29 Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.gtnet.net.pl 15.08.12, 22:03 Przy aranżacji wymarzonego kątku nie warto szczędzić pieniędzy ;) Myślałem, że wybór idealnych drzwi nie będzie problemem...do czasu,gdy zacząłem przeglądać oferty. Propozycje i firmy mnożyły się w nieskończoność, a żona ponaglała :D Na szczęście znalazłem sprawdzoną firmę internetową, która wykonuje drzwi i ozdoby szklane różnego typu na wymiar glasshouse.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crowmell Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.12, 13:09 wszytsko jedno jakie drzwi ważne by były wzmocnione żywicą szkutniczą i blachą, ja to wykonuje szybko i tanio, wierzcie mi proszę ja się nie mylę cromwell.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolanan max Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 13:08 Ludzie uciekajcie od firmy vasco. Zamówiłam drzwi z futrynami za prwie 10 tyś. Rdzwi dodtarły po 5 tygodniach. Niestety okazało się,że wszystkie prawe skrzydła mają żle zamontowane zawiasy. Generalnie zamiast na trzech zawiasach wisiały na jednym!!! Złożyłam reklamacje. Czekałam na zrealizowanie DWA miesiące. Gdy dotarły do mnie niby nowe drzwi okazało się,że jest to samo co poprzednio, czyli źle zamontowane zawiasy!!!! Albo Ci ludzie dali mi te same drzwi które reklamowałam albo jakaś złośliwość. Teraz ciekawa jestem czy znowu bedę czekać kolejne 2 miesiące i tak w nieskończoność!!!! ODRADZAM TĄ FIRMĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: 89.174.61.* 02.04.13, 15:49 Ja tydzień temu montowałam dzrwi Vasco 11 szt w tym ościeżnice. Zanim je zamówiłam to przeczytałam nie jedne fora na ten temat i aż sie włos jeżył od ilości złych opini io Vasco czy DRE, Porta czy wiele innych. Zaryzykowałam i nie załuję. Drzwi bardzo dobrej jakości jak za takie pieniadze ale w moim przypadku było wszystko ok bez żadnych "wpadek", ale również czekam na nie ok 7 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 14:24 Czy Pani miała normę czeską, czyli krótsze o 5 cm ?Jest to norma dla 3 zawiasów.Nie ma takiej możliwości o której Pani pisze, chyba że odnosi się to błędów zamówienia, bez montażu i bez pomiaru wyspecjalizowanej firmy.U mnie wszystko pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.30.105.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.12.12, 15:45 Unikajcie DRE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.30.105.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.12.12, 15:51 Dla przykładu, reklamacja w DRE trwa kilka miesięcy. Zamówiłam drzwi w czerwcu - montaż w sierpniu - na 3 pary drzwi, jedne nadawały się do użytku - kolejna dostawa w październiku!!! - jakość nieakceptowalna - grudzień - drzwi przyjeżdżają powybrzuszane, obite, masakra!!!! Pół roku czekać na drzwi!!! Mieszkać z łazienką w stylu open space to żadna przyjemność....... DRE jakość tragedia, obsługi klienta brak, pośrednicy sprzedaży bezsilni wobec procedur (czas produkcji, czas reklamacji). W głowie się nie mieści....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partner-panele.pl Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? IP: *.fucio.net 22.12.12, 07:49 DRZWI VASCO DOORS - najniższe ceny internetowe ! www.partner-panele.pl Starannie spakowana przesyłka lub odbiór osobisty w Dąbrowie Górniczej. Zapraszamy do składania zapytań o wycenę w sprawie stolarki VASCO DOORS na adres drzwi@partner-panele.pl Gwarantujemy ceny z których będą Państwo zadowoleni. www.partner-panele.pl/355489/drzwi-vascowww.partner-panele.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola8-7 Re: Drzwi DRE IP: *.centertel.pl 31.12.12, 17:37 Ja mam drzwi Vox i jestem z nich zadowolona. DRE ma moja przyjaciółka, a ja też je rozważałam przed zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_305 Re: Drzwi DRE 23.09.18, 14:31 Drzwi DRE zdecydowanie odradzam. Koszmarna nieterminowość !!! Czwarty miesiąc mieszkam z dziurą w ścianie, nie mogąc się doczekać drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
klient9900 Re: Drzwi DRE czy VASCO Doors? 21.06.16, 13:59 witam na pewno nie dre , to szajs jakich mało a kosztuje dużo za dużo ,firma dre za swoje buble nie odpowiada ,pozdrawiam firmę dre , niezadowolony klient Odpowiedz Link Zgłoś