Dodaj do ulubionych

budowa domu koszty

10.07.11, 20:54
witam chcialbym z zona wybudowac dom 300m tylko nie wiem z jakimi kosztami mam sie liczyc na material i jakich materialow uzyc? prosilbym kogos o pomoc. czy ktos moglby mi powiedziec jakiej sumy potrzebuje na material cegla pustak czy tam suporex kleje cement piach jakiej sumy na instalacje elektryczna centralne? dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • 3goust Re: budowa domu koszty 10.07.11, 21:50
      kosztorys...hm za to się płaci 500 -3000 tysi i robią ludzie ale za free tego nie dostaniesz szczególnie jak rwiesz się na budowę 300 m^2
    • cyklina-klimkiewicz Re: budowa domu koszty 10.07.11, 22:32
      Masz chyba jakiś projekt, a tam jest zestawienie materiałów, o koszty inne możesz zapytać prosząc o kosztorys wykonawczy, ale do tego potrzebny projekt. B.Klimkiewicz.
      • dzidek809 Re: budowa domu koszty 10.07.11, 23:35
        projekt wykonam sam a podpisze sie pod tym znajomy... interesuja mnie kwoty materialow jakie mnie wyniesie na ten dom po co piszecie pierdoly takie. zadalem normalne pytanie ile musze miec pieniedzy na material i jakich uzyc materialow??
        • cyklina-klimkiewicz Re: budowa domu koszty 11.07.11, 20:16
          A ja odpowiadam normalnie. Jest program do projektowania, jest w nim moduł do liczenia kosztów materiałów,do niego z bazy wstawiasz ceny, a czego użyjesz to zostanie policzone.Żebyś go mógł budować, to musisz go zatwierdzić.I musisz wiedzieć z czego go zbudujesz, dokładnie z jakich i od kogo kupionych no i w jakiej cenie są one. B.Klimkiewicz.
    • xboxik Re: budowa domu koszty 18.07.11, 22:35
      ostatnio słyszałem od znajomych, że można zaoszczędzić na dachu i zamiast położyć dachówki to płyte dachową ;) ale sam dla siebie bym nie polecał takich pomysłów. to jest tylko przykład na to, że ktoś się przeliczył z kosztami dlatego popieram takie rozeznanie co do całkowitych kosztów postawienia domu, bo można się nieźle przejechać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka