Dodaj do ulubionych

zakup podłogi w sklepie internetowym

IP: *.205.94.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.08.11, 15:16
Witam,

Co powiedzie na temat zakupu podłogi w sklepie internetowym? Macie jakieś doświadczenia?
Jakie sklepy możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Re: zakup podłogi w sklepie internetowym 08.08.11, 20:47
      To nie sklep jest najważniejszy, a to co Ci się podoba. Trudno trafić na sklep gdzie jest aż tak duży wybór. Główny nacisk należ położyć na wybór, asortyment , a nie na sklep. Ja raczej uważam,że w tym wszystkim zdanie i kreatywne pomysły projektanta wnętrz, architekta, czy dekoratora są decydujące, Posadzkarz, skonsultuje czy łączenie gatunków i polecane wymiary,wzór, kierunek układania podłogi,sposób mocowania wykończenie , kolory ,lakiery oleje czy bejce dadzą się normalnie użytkować , bez nadmiernego nakładu sił i środków na konserwację, czy podłoga zastosowana w sklepie biurze czy dyskotece spełni oczekiwania. W sklepie internetowym można raczej kupować proste standardowe, nie skomplikowane rzeczy czy usługi, a to co kreatywne i wymagające wykonanie kilkunastu próbek by spersonalizować ofertę jest trudne do kupowania w internecie. jak coś wygląda byle jak,zawsze jest dobre , jakie by nie było, czyli wszystko jedno co i jak zawsze świetnie. Jak kupić cokoły gdy dom ma 150 lat, swój styl i atmosferę, gdy nie przyłożysz wzornika z 25-30 cokołami, podobna ilością ćwierćwałków i całą resztą do podłogi , nie zobaczysz tego w naturze i przy normalnym świetle, bez zniekształceń od karty graficznej, czy kalibracji monitora, to mało kto jest w stanie podejmować decyzję, tym bardziej,że chodzi o znaczne środki. Błędny wybór sporo może kosztować.Raczej sklep internetowy może służyć za sygnał o dostępności i możliwości wyboru.Ale zakupy trzeba robić z namysłem, po zobaczeniu towaru w naturze. B.Klimkiewicz.
    • Gość: T.W. Re: zakup podłogi w sklepie internetowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 22:24
      Jeśli głównym kryterium jest cena to polecam sklepy internetowe, jest szybko tanio i wygodnie a podłoga poprzez pryzmat ceny będzie Ci się podobać.
      Inne kryteria wymagają większego zaangażowania zarówno osobistego jak i finansowego. Tu wysiłek ma swoją wartość. Wybór należy do Ciebie.
    • Gość: TereniaBedzin Re: zakup podłogi w sklepie internetowym IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 23:17
      Czesc,
      Ja kupiłam podłogę w sklepie internetowym iparkiet, zdecydowałam się na zakup ze względu na niższą cenę niż w normalnym sklepie.
    • wikula7 Re: zakup podłogi w sklepie internetowym 11.08.11, 22:18
      Dokładnie tak jak pisze Klimkiewicz . Monitory nie oddadzą idealnie koloru podłogi . Czasem warto może zapłacić parę złotych więcej ale wybrać produkt który się " dotykało" i z pewnością , że mamy to co chcieliśmy .
      Pozdrawiam
    • Gość: cromwell tylko internet IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.11, 13:42
      obejrzyj w sklepie jaki ci się podoba potem ten sam kup przez internet, zawsze tak robię, sprawdzona metoda która pozwala zaoszczędzić i nie dotyczy tylko mat. budowlanych.
      Nie słuchaj cwaniaczków naciągaczy jest ich tu pełno, wujek dobra rada a chodzi mu o sprzedanie usług:)
      • wikula7 Re: tylko internet 19.11.11, 11:16
        Tylko w ten sposób zawracasz głowę sprzedawcy który " zmarnuje " na ciebie czas odpowiadając na twoje pytania zamiast obsłużyć kogoś kto rzeczywiście właśnie nie będzie cwaniakiem i kupi podłogę u niego .
        Zauważ , że kupując przez internet nie kupisz z 8% VAT tylko 23 % . Potem zaproś fachowca do zamontowania podłogi który pracuje legalnie i płaci podatki , udzieli gwarancji , wystawi FV i podlicz koszty finalne . Może okazać się , że wcale taniej nie jest .
        Pozdrawiam
        Mariusz
        www.pokrycia-podlogowe.pl
        • Gość: vvv 8% vs 23% IP: *.ists.pl 20.11.11, 10:34
          to dlaczego w internecie taniej?
          • sylwia2602 Re: 8% vs 23% 22.11.11, 16:23
            Wikula dobrze mówi, niestety :(
            To, że przez internet jest taniej to coraz częściej nasze złudzenie, przyzwyczajenie. Na początku owszem, tak było, bo sklepy internetowe pojawiły się jakiś czas przed dużą ekspansją marketów na rynek. Teraz ceny się naprawdę wyrównały, promocje w stacjonarnych sklepach są właściwie cały czas, tylko nam łatwiej jest usiąść przed komputerem niż biegać po sklepach.
            • dokto Re: 8% vs 23% 22.11.11, 17:41
              A co sądzisz o kupowaniu w firmie która zajmuje się również układaniem. Czy to nie lepsze rozwiązanie?
    • nikolasus Re: zakup podłogi w sklepie internetowym 07.11.11, 10:13
      Polecam sklepy gdzie jest możliwość obejrzenia materiału,
      bądź już gotowej podłogi np. w mieszkaniu,
      i zakup w atrakcyjnej cenie razem z usługą.
      Zysk jest dwukrotny, po pierwsze gwarancja i pewność
      że materiał nam odpowiada, po drugie kupując podłogę z usługą
      oszczędzamy kilkanaście procent a są to konkretne pieniądze.
      Proponuję skontaktować się z dystrybutorem.
      Zapraszam na stronę www.ukladanie-parkietu.com.pl/kontakt.html
    • sylwia2602 Re: zakup podłogi w sklepie internetowym 14.11.11, 16:04
      Wiesz co, ja sklepy internetowe traktuje jako "Zabezpieczenie - ot, tak, żeby zapytać o jakiś produkt na forum itp. Dużo ma to minusów - właśnie chociażby różnice w kolorystyce wynikające z możliwości monitora :)
      Jedyny plus to asortyment, szczególnie mało popularnych czy ciekawych gadżetów, ale tu też już się nauczyłam uważać.
      Ewentualnie opcja - widzę coś w markecie, i szukam w sklepach internetowych czy wyjdzie taniej, ale ZAWSZE sprawdzam koszty przesyłki, firmę która dostarcza ( są dwie do których usług nie przekona mnie żadna promocja ) i czy istnieje możliwość ubezpieczenia przesyłki.
    • Gość: radqe@wp.pl Re: zakup podłogi w sklepie internetowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 14:38
      Witam,
      napiszę krótko i będzie to reklama- DOMEX - płytki podłogowe TANIEJ niż przez internet. Gwarantujemy jakość, pewność że zamówiony materiał będzie w 1 gatunku, odpowiednio zapakowany do wysyłki. Zachęcam do kontaktu a internet odradzam - chyba ze do porównania sobie cen. www.domex.az.pl zapraszm do kontaktu
    • janiorex Re: zakup podłogi w sklepie internetowym 02.12.14, 10:46
      No ja bym nie ryzykował zakupu podłogi przez internet... Zależało mi, żeby podłoga pasowała mi do ścian i mebli... później trzeba jeszcze listwy dobrać. Więc jeśli odcień okaże się inny niż na zdjęciu, to może być nie za ciekawie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka