Dodaj do ulubionych

ZMywalna farba do ścian?

02.07.06, 12:57
Interesuje mnie farba, z której można mokrą szmatką łatwo zmyć zabrudzenia. Oczywiście nie chcę żadnych olejnym lamperii. Mam ściany w domu pomalowane taką farbą, ale nie wiem jaka to farba bo już takie mieszkanie kupiłem. Jest leciutko błyszcząca i tworzy na ścianie taką cienką elastyczną warstewkę. Np. jak wiercę otwór, to mógłbym wokół niego tę farbę zerwać w podobny sposób jak zrywa się odchodzący naskórek - odchodzi małymi płatami. Podoba mi się ta farba, bo łatwo z niej zmyć zabrudzenia zwykłą mokrą szmatką no i nie brudzi ubrań. Jaka to może być farba?
Obserwuj wątek
    • Gość: -yna Re: ZMywalna farba do ścian? IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 17:34

Prawdopodobnie farba Becker
    • Gość: nina Re: ZMywalna farba do ścian? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:11
      Nie wiem co to farba Becker,farby danego poroducenta mogą być przecież różne
      prawdopodobnie jest to farba lateksowa i o taką pytaj
      • Gość: Jajko Re: ZMywalna farba do ścian? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:18
        Byłem dziś w Liroju i facet też mi to powiedział (lateksowa), ale dotykałem próbek farby na płycia k-g i w dotyku były nieco inne, bardziej szorstkie.
        Pewnie się jednak zdecyduję na jakiegoś lateksowego Duluxa albo coś podobnego.
    • Gość: adaś M Re: ZMywalna farba do ścian? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:03
      farbydulux.pl/cgibin/shop?show=FBSC&sort=id&sid=7f41eb87
      masz wybór
    • Gość: Farbiarz Re: ZMywalna farba do ścian? IP: *.eranet.pl 05.07.06, 21:28
      Jajeczka,
      spróbuj Valtii Luja - nie będziesz żałował, wiem po sobie :)
    • aw77 Re: ZMywalna farba do ścian? 01.08.06, 19:11
      to farba lateksowa , właśnie nie dawno wprowadziliśmy się do domu i
      pomalowaliśmy nią większość ścian (kupiliśmy TIKKURILE) niestety bez
      odpowiedniego gruntu przed pomalowaniem ścian może odchodzić, ale właśnie robi
      taką skórkę i świetnie się myje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka