Dodaj do ulubionych

Dulux - naprawde tak zle...?

19.06.07, 23:47
Niedawno pomalowałam mieszkanie farbami Dulux - wyglądają ładnie, nawet powiedziałabym że bardzo, nic się z nimi nie dzieje, naprawdę nie mam się do czego przyczepić. A potem trafiłam na to forum... Proszę powiedzcie, czy te farby naprawdę są takie złe jakościowo? Czy mam się spodziewać w niedługim czasie łuszczenia, bąbli i innych średnio przyjemnych niespodzianek???
Obserwuj wątek
    • monia76 Re: Dulux - naprawde tak zle...? 20.06.07, 08:58
      nie, nie takie złe. pomalowałam farbami dulux mieszkanie 5 lat temu i nadal
      ściany wyglądają świetnie. kilkakrotnie myłam wybrane miejsca, żeby usunąć
      zabrudzenia i nie było ani plam, anie farba nie schodziła. nie mam porównania z
      innymi, popularnymi na forum farbami typu benjamin moore, więc nie umiem
      określić jak wspaniałe są tamte w porównaniu do duluxa, ale napewno żadnych
      negatywnych się nie spodziewaj.
      • Gość: kasia Re: Dulux - naprawde tak zle...? IP: *.aster.pl 20.06.07, 10:30
        "pomalowałam farbami dulux mieszkanie 5 lat temu i nadal
        > ściany wyglądają świetnie."

5 lat to dużo, od tego czasu jakość tych farb niestety mogła się zmienić:(
        • fairness Re: Dulux - naprawde tak zle...? 20.06.07, 17:45
          Ech mam nadzieję, że wszystko będzie ok, nie uśmiecha mi się ponowne malowanie całego mieszkania... ale już teraz nerwowo wpatruję się w ściany poszukując np tłustych plam w miejscach, gdzie idą kable :/
    • jarecki_2 Re: Dulux - naprawde tak zle...? 20.06.07, 21:52
      Jeśli pomalowane i nic się nie dzieje to nic się dziać nie będzie. Ja osobiście
      nie polecam farb duluxa, żeby wyjaśnić powody trzeba by długo pisać, ale jedno
      jest pewne, jeśli z tymi farbami jest coś nie tak to widać to od razu podczas
      malowania a nie później podczas użytkowania. Jednym słowem nie masz się czego
      obawiać jeśli nic się do tej pory nie stało złego. Śpij spokojnie.
      • Gość: michal373 Re: Dulux - naprawde tak zle...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:11
        Witam,
        Bardzo zle nie polecam.
        Po co sie stresowac.
        Piec lat temu dulux byl inny
    • Gość: anka Re: to jakie są dobre? IP: *.aster.pl 21.06.07, 11:05
    • Gość: leloo5 a ja sobie chwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:42
      chwalę sobie bardzo, pomalowane moje mieszkanie, teściów, znajomych, uważam ze
      są lepsze od beckersa
      • amoniak2 a ja nie 22.06.07, 14:27
        Jedno co mogę doradzić to unikaj once. Odeszła we wszystkich pomieszczeniach :
        (. Po co Ci te nerwy?
    • ekk69 Re: Dulux - naprawde tak zle...? 24.06.07, 13:24
      Ja ostatnio też malowałam i mam mieszane uczucia.Używałam 3 kolorów i problem
      miałam tylko z jednym. Nie wiem od czego ta zależy, ale jak ma się łuszczyć to
      w momencie jak wysycha/ tak było u mnie/. Jeżeli jest ok. to już tak zostanie i
      nie musisz się obawiać.Kolory są śliczne,ale mam wrażenie że bledną.
      • malgoska13 Re: Dulux - naprawde tak zle...? 25.06.07, 10:53
        No to ładnie, właśnie pomalowałam pokój dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka