Dodaj do ulubionych

Dachówka Creaton fatalna jakość

IP: *.chello.pl 05.07.07, 22:40
Jeżeli zamierza ktoś z Państwa zakupić dachówkę ceramiczną CREATON, to niech
się dobrze zastanowi. Nie dość, że jest droga, to dach jest łaciaty i wyglada
to strasznie. Niestety reklamacje sa zbywane tak w Polsce jak i u producenta w
Niemczech...
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 08.07.07, 18:29
      dlaczego łaciaty ?!? podobno creaton jest najlepszy - daje 50 lat gwarancji na
      swoje dachówki!
      • Gość: marzena Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 25.09.07, 12:53
        Kupiłam TERRE VIVA kolor łupka glazurowaną i jest łaciaty. Linia
        produkcij różna a dachowka jaby cześciowo pomalowana kredą. Firma na
        reklamację odpowiedziała, że kolor łupka ma kilka kolorów.
      • Gość: figo Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.14, 21:48
        Może więcej informacji. Co to znaczy łaciaty? Dlaczego odrzucili reklamację? Łatwo obsmarować, a może nawaliła ekipa budowlana. Albo inne elementy dachu są kiepawe?
    • geodom Re: Dachówka Creaton fatalna jakość 09.07.07, 20:07
      nie daj sie spławić pisemko do sprzedawcy pisemko do producenta oczywiście za
      potwierdzeniem odbioru i masz ich w garści. Nikt nie lubi upierdliwych klientów
      ale to są wkoncu twoje prawa konsumenta
    • Gość: Arek Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 08:47
      oczywiście jeżeli jest prawdą to co piszesz reklamacja kolega wygrał zreszą
      każdy wygra jeżeli reklamacja jest uzasadniona.

cała procedura
      www.forumbudowlane.pl/viewforum.php?f=36&sid=ab298917cd937a71febbe8a60e5f1c8a
    • Gość: cristoff Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:43
      No to już kolejny przypadek z dachówką Creatona. Najbardziej prawdopodobne jest
      to, że w hurtowni pomieszali dostawy i nie masz partii z tej samej daty
      produkcji. Jeżeli tak jest ,to Creaton nie jest winny tylko Twój dostawca.
      • Gość: gość Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 10.07.07, 22:22
        Odpowiadając na wszystkie posty powiem tak. Byłem niedawno na placu magazynowum
        z dachówką Creaton. Nawet na jednej palecie widziałem rózne odcienie. Natomiast
        co do reklamacji to jeszcze jej całkowicie nie zaniechałem...
    • Gość: anka Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 17:53
      Chciałabym dołączyć się do dyskusji o kolorach dachówek. Dla mnie
      różne kolory to zaleta a nie wada. Gdyby było mnie stać to właśnie
      tę dachówkę bym wybrała. Widać że naturalna a nie jakaś malowana
      blacha czy beton. Tylko trzeba ładnie ułożyć zeby wyszedł melanżyk a
      nie paski i już. Widzeliscie zdjęcia błękitnego meczetu w Tabrizie.
      Każdy kafelek inny... cudo. Pozdrówko
    • Gość: Arek Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.aster.pl 27.08.07, 21:31
      bardzo Cie prosze napisz o tym na forumbudowlane.pl
      kolega szukal dachówki i chciałwłaśnie ja kupic ,,,
    • Gość: Ani@ Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 15:54
      Niestety ja tez dołączam do grona osob, ktore otrzymaly wadliwy
      produkt creatona :( Reklamacja wadliwych dachówek połaciowych zotała
      odrzucona.
      Szczegóły:
      forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm
    • Gość: gość Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 23.09.07, 20:48
      Przeczytałem Aniu Twój post i widzę, że chamstwo przedstawicieli creatona w
      Polsce i w niemczech jest ogromne. Na moje maile też nie odpowiadali, a co
      więcej, w Polsce nie podają nawet adresu pocztowego. Jeżeli będziesz organizować
      akcję pt. Ogłoszenie płatne pokazujące cała prawdę o tej bandzie oszustów w
      gazecie polskiej bądź niemieckiej to ja sie dorzucam!!!
      • Gość: marina Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 25.09.07, 11:28
        Chętnie sie dołacze ponieważ dostałam dachowke z roznej lini
        produkcji okazało sie ze ma rozne odcienie
        • Gość: gość Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 27.09.07, 20:56
          Marina! A jaką dachówkę z creatona miałaś? Czyżby to była chałtura pt. "kera
          pfane finesse brąz"?
          • Gość: marina Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 28.09.07, 20:43
            mam Terra Viva Finesse odcień łupka część pokryta "kredą" w
            odpowiedzi na reklamację ta dachówka ma niuanse kolorystyczne od
            srebrnego do czrnego
            • Gość: gość Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 28.09.07, 21:07
              U mnie powiedzieli to samo, po prostu różnice kolorystyczne mogą występować, co
              jest zgodne z normą "ble, ble, ble". Tylko ja sie pytam, dlaczego NA WYSTAWKACH
              TA DACHÓWKA (czyli moja KERA PFANE) WYGLĄDAŁA JEDNAKOWO?!?! Po prostu Creaton to
              oszuści!!!!!
      • Gość: gość Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.chello.pl 09.10.07, 22:14
        Kto się jeszcze spotkał z beznadziejną jakością creatona??
    • Gość: gość Re: Dachówka Creaton fatalna jakość IP: *.w.biznesklasa.lisek.pl 26.09.07, 22:14
      Ja na swoim dachu mam Creatona model "Terra tecta" i jestem bardzo
      zadowolony i z dachówki i obsługi w firmie.
    • aga_una Re: Dachówka Creaton 14.08.13, 21:18
      Zgodzę się - mam zamontowane na dachu dachówki Creaton Futura - wyglądają super. Dekarz twierdził, że nie kładł jeszcze tak równych dachówek
    • Gość: kasiorek1727 wadliwe dachówki creatona IP: *.komputersat.pl 04.11.13, 17:12
      Zakupiłam dachówkę creatona angeboda balans ( matową ).W sklepie obiecali ,że w ciągu dwóch tygodni dostarczą.Dotarła ( po wielu moich interwencjach) po pieciu tygodniach.Zapakowana oryginalnie,na paletach.Gdy przyszli fachowcy od dachu i ,,rozebrali,, pierwszą paletę,to okazalo się ,że sporo jest uszkodzonych(starte szkliwo).Wade zgłosiłam w sklepie,powiedzieli ,że pare sztuk wymienia bez problemu.Ok,ale przyjechał mąż z Niemiec i zauwazył,że to nie będzie paresztuk tylko prawie cała paleta.Przyjechał sprzedawca i przy nim sprawdzilśmy całą paletę.Okazało się,ze do wymiany jest znaczna ilość.W ramach reklamacji przywieźli na wymianę tyle sztuk ile było uszkodzonych.I co z tego. Te które nam dostarczono też były uszkodzone( mąż zaraz sprawdził to przy tym gościu ).Więc facec zaproponował nam ,abyśmy kupili farbę i pomalowali te przetarcia.Jutro ma przyjechać przedstawiciel creatona ale my już zaznaczylismy ,że sprwa skończy się w sądzie.
      • kasiap-k5 Re: wadliwe dachówki creatona 16.06.16, 20:31
        Też zakupiliśmy dachówkę klasy "mercedesa", a dokładnie futurę ciemnorązową agobę i niestety mamy już ją na dachu. Praktycznie każda jedna dachówka ma starte szkliwo. Przyczyny dopatrujemy się w niewłaściwym zabezpieczeniu dachówki w transporcie. Oczywiście zarówno producent, jak i sprzedawca twierdzą, że takie uszkodzenia nie stanowią wad. Sprawę będziemy kierować do sądu. Ktoś z nimi wygrał?
        • gosia6503 Re: wadliwe dachówki creatona 20.06.16, 18:10
          My tez kupilismy taka dachówka, premion, czarna angoba mat, i 290 m2, prawie na kazdej jest starte szkliwo, moze to byc problem transportu ale tez wynika to pewnie ze zbyr cienskiej warstwy szkliwa, i tez mam na dachu ale w polowie, moj maz tez przyjechal z Niemiec, i zauwazyl te przetarcia, zatrzymalismy dalsze ukladanie, byl dzis na budowie przedstawiciel, porobil zdjecia, ma reklamowac, jestem zdecydowana na zdjecie i zalozenie innej, mysle o glazurowanej, moze bedzie bardziej wytrzymala, no ale na razie modle sie zeby zalatwil pozytywnie, no w koncu placi sie kupe kasy za pierwszy gatunek a dostaje sie jakas poobdzierana, masakra jakas,
    • Gość: Karol wadliwa dachówka IP: *.radionet.info.pl 28.03.14, 14:52
      kupilismy z mężem dachówkę creaton i po każdej zimie jest coraz gorsza. Dachówka jest na całej powierzchni dachowej centkowana, prześwituje rudym kolorem. rozumiem każdego handlowca i producenta, ale nie rozumię , jeżeli produkt jest wadliwy podlega reklamacji a tutaj spotykamy sie z odmowa. niestety czeka nas sąd. jakość tej dachówki jest nie do przyjecia
      • Gość: paulina Re: wadliwa dachówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.14, 18:11
        Witam serdecznie, jaką dachowke Panstwo kupili? Mamy podobny problem w 2007 r kupilismy terra viva czarna glazurowana, a w tej chwili dach jest pomaranczowy, do tego wszystkie gasiory popekaly. Na razie zglosilam u dystrybutora i czekam za odp. od nich
        • Gość: ricka Re: wadliwa dachówka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.14, 12:03
          Polecam kupić dachówkę Braas , ma moim zdaniem najlepszą jakość, juz wiele takich opinii słyszałam , sama też ją mam i jhest świetna. Estetyczna i są fajne kolory do wyboru ;)
        • karolinakt1 Re: wadliwa dachówka 30.11.14, 23:10
          Witam.
          W tej chwili z firma ceraton jesteśmy na drodze sadowej oczywiście oni przyjmują stanowisko odmowy dachówka nie ma wad jest to wielki absurd proszę pani Paulino o kontakt mailowy może to te same wady my tez mamy dachówkę czarna terra piąta karolinakt@op.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka