Gość: michasik IP: 212.87.241.* 11.10.07, 08:12 Czy ktoś budował już kanał w swoim garażu? Jakich materiałów użyliście, zwłaszcza do izolacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: kanał w garażu IP: *.57.jawnet.pl 11.10.07, 19:14 co 2 lata wymieniam olej w autkach bo mam daleko do warsztatu z wysysarka /reszta wymienia olej grawitacyjnie/ 3 lata temu w wigilie urwalem wydech w zaspie musialem go spawac to tyle jesli chodzi o korzystanie z kanalu policz koszty wybudowania kanalu cala inwestycja wydaje sie bez sensu;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: kanał w garażu 13.10.07, 02:12 Robiłem kanał jakieś 15 lat temu i nie używałem żadnych uszczelniaczy. Po wykopaniu szalunek i zalanie ścian porządnym betonem. Nic się z nim złego nie dzieje. Zapewne wody gruntowe mam głębiej. Ale, jak już stwierdził cromwell kanał staje się coraz mniej potrzebnym przybytkiem. Ja nie pamiętam, kiedy ostatnio z niego korzystałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaa100 Re: kanał w garażu IP: *.ver.airbites.pl 13.10.07, 18:53 a my zdecydowaliśmy się na kanał - zawsze może się przydać, a tak przy okazji można w nim trzymać różne rzeczy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur_318 Re: kanał w garażu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 11:16 Witam, ja mam u siebie kanał bez żadnej izolacji, posadzka 12cm beton zbrojony, ściany murowane z bloczków fundamentowych, w środku tynk, mam warsztat i często kożystam z niego, i nic mi się z nim nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: kanał w garażu IP: *.chello.pl 22.12.07, 15:53 witam ja w tym roku postawiłem dom pod całym garażem zrobiłem piwnicę i zarówno kanał ,fundamenty wykonane są z bloczków .Uważam ze kanał spełni swoją funkcję jeśli troche bawisz się w mechanikę a jeśli chcesz zrobic ,a by tylko miec to uważam że jest to za drogi pomysł decyzja należy do ciebie pozdro Odpowiedz Link Zgłoś