IP: 213.199.233.* 28.01.08, 13:57
Wprawdzie nie chodzi mi o dom tylko o domek rekreacyjny ale mam z
problem z dachem . Latem pokrylismy dach płaski z lekkim spadem papą
i na początku było wszystko okey ale teraz po lekkich mrozach
zobaczyłam że niestety ale przecieka na dodatek papa sie
pomarszczyła i co ja mam teraz z tym zrobić porazcie .
Pozdrawiam Maria
Obserwuj wątek
    • Gość: cromwell Re: Dach IP: *.48.jawnet.pl 28.01.08, 15:41
      taka pape teraz robia:(
      poczekaj do wiosny
      kiedy poszycie obeschnie
      przelec pape srodkiem do impregnacji na zimno
      pomoze na jakies 3 lata

pzdr.
      • Gość: Tomasz Re: Dach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 15:35
        albo pokryć czymś dużo lepszym, oczywiście niestety również
        droższym, ale coś za coś. Istniejącą papę możesz pokryć np EPDM
        Resitrix. Spokój na 50 lat
    • Gość: Arem Re: Dach IP: *.acn.waw.pl 19.04.08, 12:26
      zerwać i połozyc np blachodachówkę
      pocaytaj porady na www.e-dach.pl/bledy_wykonawcze.php
    • 7strong Re: Dach 05.05.15, 14:33
      Mnie też się skiepścił dach, bo chciałam przyoszczędzić. Zgłosiłam się do firmy:

wiazardach.pl/

i już jest spokój, ale co wcześniej kasy wydałam, to już niestety spłynęło z letnimi deszczami.... :(
    • regaadars Re: Dach 10.02.17, 08:39
      No to weź firme co ci takie dachy konin ogarnie. Ja tam samemu też bym się nie zabierał za zrobienie dachu lepiej jakiegoś dekarza sobie weź on ogarnie temat szybko i sprawnie
      • contortion Re: Dach 27.03.17, 23:26
        Blacha czy gont to zawsze są rozwiązania, z których człowiek jest zawodolony przez pierwsze 2-3 lata. Potem zaczyna się już szybka degradacja tego materiału... Osobiście z dóświadczenia polecam dachówkę ceramiczną, sam mam na dachu dachówkę firmy Koramic... Wygląda świetnie i trudno ją zniszczyć albo choćby zabrudzić.
    • kawi1974 Re: Dach 05.04.17, 12:27
      Niestety takie rzeczy się zdarzają dość powszechnie, ponieważ wykonawcy nie stosują odpowiednich rozwiązań jeśli chodzi o dachy. Przykre, ale tak jest. Głównie chodzi o niewłaściwie dobraną izolację (kłania się papa), ale również wkręty użyte do jej montażu. Kłopot w tym przypadku może wynikać z błędnego montażu izolacji między warstwami dachu, pewnie całość zaczęła pracować i się uginać. Polecam użyć wkrętów do izolacji, eArmet oferuje w tym momencie bardzo dobre jakościowo i niedrogie. I generalnie lepiej, gdyby dachem zajął się ktoś z doświadczeniem, bo w przeciwnym razie różnie może być. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka