tomek_car 21.03.08, 12:48 Ile taki zestaw kosztuje i jak si sprawdza??? z gory dzieki za zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: romek king Re: FAAC- automat do bramy IP: *.4web.pl 21.03.08, 17:54 tyle co zestaw beninca ,came,nice a jakościowo to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale wiesz Re: FAAC- automat do bramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 09:55 on tu pyta o konkretna cene a nie porownanie... cena takich zestawow to ok 3-4tys fajnie byloby gdybys zechcial podzielic sie informacjom o twojej bramie to wtedy wiesz sie dobiera jakiegos faaca albo inne cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek king Re: FAAC- automat do bramy IP: *.4web.pl 25.03.08, 18:25 pyta jasno a ty za szybko czytasz zestawy beninca came faac nice są cenowo bardzo ale to bardzo zbliżone a jeżeli chodzi o jakośc tak czy siak to wszystko włoszczyzna i dobrze dobrane napedy pracują po ok 10 latek. ceny od 2 -10 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: FAAC- automat do bramy IP: *.57.jawnet.pl 25.03.08, 18:42 zabiles mnie wloszczyzna i te 10 latek dla dobrze dobranych napedow zgroza tomku king pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: FAAC- automat do bramy IP: *.57.jawnet.pl 25.03.08, 18:43 ups ROMKU pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek king Re: FAAC- automat do bramy IP: *.4web.pl 26.03.08, 00:12 czym cie zabiłem cromwell 10 lat pracy to mało czy nieosiagalne twoim skromnym zdaniem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: FAAC- automat do bramy 26.03.08, 20:14 heh 10 lat pracy no wybacz dzisiaj auta stojace pod chmurka maja wieksza zywotnosc zauwaz ze auta sa bardziej eksploatowane od silownikow otwierajacych sie 10 x w ciagu dnia cos mi sie wydaje ze utraciles kontakt z rzeczywistoscia wskutek marketingowego belkotu pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek king Re: FAAC- automat do bramy IP: *.4web.pl 28.03.08, 18:11 widac gołym okiem ze zajmujesz sie zupełnie czymś innym i niepotrzebnie wciskasz tu 5 groszy niewiedzy .nie trawisz kilku spraw a z praktyka jestes na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: FAAC- automat do bramy IP: *.48.jawnet.pl 28.03.08, 19:09 widac golym okiem ;)ze inaczej podchodzimy do tematu wiec dyskusja nie ma sensu mechanizm otwierania bramy jest tak prosty ze inzynier z poczatku ubieglego stulecia dalby gwarancje na 50 lat pod warunkiem konserwacji przez ogrodnika do konca lat osiemdziesiatych goscie glowili sie sie na bezobslugowej obsludze poprzez stosowanie koncetratow olejowych na tworzywach konczac podobnie sterowanie w latach siedemdziesiatych funkcjonowaly satelity sterowane i pracujace w temperaturach - 60 stopni jakie wnioski sie nasuwaja? dla choloty wystarczy badziew liczy sie tylko cena i marka za 10 lat przyjda po kolejny badziew pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek king Re: FAAC- automat do bramy IP: *.4web.pl 29.03.08, 19:32 a kolega zajmuje się serwisem napędów bramowych ,technologiami kosmicznymi i jest zarazem ogrodnikiem czyli taki mądry pan który wie normalnie wszystko -OMNIBUS- TYLKO CHYBA RACZEJ ZSZARGA SOBIE OPINIE OSOBIŚCIE-CZY TO NORMALNE. P.S KOŃCZE DYSKUSJE BO NIE NA TEMAT JEDZIESZ KOLEGO MĄDRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: FAAC- automat do bramy IP: *.48.jawnet.pl 09.04.08, 19:32 kolega zajmowal sie utrzymaniem ruchu w duzym zakladzie otwartym na nowoczesne technologie kolega widzial urzadzenia do pracy ciaglej pracujace bez remontu po 10 lat przenoszace setki kW energii kolega musial byc na bierzaco kolega uczestniczyl w szkoleniach najlepszych firm takich jak rauch/ pozniej hydromatic/ halbach alpine /pozniej woest alpine/ bucher pleuger i wielu innych stad wniosek ze napedy bramowe o zywotnosci 10 lat pracujace sporadycznie to naciaganie klienta pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAS45 Re: FAAC- automat do bramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 11:50 Też mi się tak wydaje że 10 lat ciągłej i czestej pracy to może byc troche cięszko ale u mnie naped faac chodzi już kilka lat tylko to nie jest przemysłowy a do bramy koło domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hallo Re: FAAC- automat do bramy IP: 195.117.116.* 30.03.08, 14:46 10 lat pracy napędu to bardzo dobry okres później zaczyna się sypać mam na bramie naped firmowy beninca bs5k już 13 lat i szykuje się powaznie do wymiany na nowy raczej będzie to beninca ,mam zaufanie do tego produktu.Przez te 13 lat miałem kilka drobnych napraw do 300 zł max za wymiane foto i krańcówek .Teraz zmieniam brame na nową i napęd też chociaż czuje że jeszcze 2 lata by ta stara beninca pociągła . warunki pracy napędu są dużo gorsze niż się tu panowi cromwell wydaje są ludzie i parapety Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_car Re: FAAC- automat do bramy 07.04.08, 12:32 dobra ja mam brame skrzydlowa, polowka ma 2metry, znam napedy came i inne i szczerze mowiac wole cos innego ale nie zeby to jakas uraza byla czy cos, po prostu u tescia Faac chodzi na bramie wiec znam i wiem czego sie spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: FAAC- automat do bramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 16:21 wymieniłem stary napęd na beninca przed wyborem porównywałem parametry a szczególnie siłe i beninca ma większy moment startowy liczony w Nm ,większy od faaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: FAAC- automat do bramy IP: *.48.jawnet.pl 09.04.08, 20:13 powiem cos panu panie "zadowolony" w latach siedemdziesiatych amerykanie promowali koncentrat olejowy do przekladni pod nazwa molikote 55+ koncentrat rozpuszczalo sie w zwyklym oleju w stosunku 5% moze zabrzmi to dziwnie amerykamie twierdzili ze kola zebate i inne metalowe ustrojstwa w przekladni nasiakaja koncentratem utwardajac powierzchnie polepszajac samosmarowanie koncentratu uzywano w apollach zrobiono probe na popularnym vw garbusie po 3 miesiacach eksploatacji spuszczono olej ze skrzyni biegow garbus zrobil "na sucho" 5 000 km! koncetrat molikote byl dostepny na polskim rynku od roku 79 do poczatku stanu wojennego pewnie gdzies jeszcze sa raporty o znakomitych parametrach srodka pozniej wszystko zeszlo na psy jak chocby bramowe silowniki ktos madry puknal sie w czache i trzepie kase wciskajac tandete gawiedzi pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: FAAC- automat do bramy IP: *.4web.pl 09.04.08, 20:39 ty świrujesz czy żartujesz cromwell?? może napęd w dzieciństwie cię przygniótł do słupka i tak trzymał do rana to cię zmotywowało do stworzenia bajki o koncentracie pomidorowym i teraz szukasz zemsty .......................................out of topic................. renomowane firmy to beninca,bft,came,ditec,nice,marantec,normstahl. najwazniejsze to odpowiedni dobór napędu do wagi bramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monh Re: FAAC- automat do bramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 08:55 napędy bramowe to duża wygoda i poprawia bezpieczeństwo,nie trzeba wysiadać z samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: FAAC- automat do bramy IP: *.48.jawnet.pl 10.04.08, 19:16 biedaku zaledwie otarles sie o kulture techniczna montujac zalosne silowniki wszyscy montazysci pisza jednym glosem silownik zalezy od wagi bramy przy bramie azurowej i tradycyjnych zawiasach zgoda tylko opory otwarcia bramy mozna zmniejszyc przynajmniej o polowe stosujac w zawiasach lozyska poloporowe wydatek groszowy /moga byc lozyska z kol do malucha/ a wydatnie wplywaja na zywotnosc mechanizmu po drugie dlaczego nie piszecie ze przy bramie o pelnym deskowaniu i niekorzystnym wietrze silowniki nie sa w stanie otworzyc jednego skrzydla i zamknac drugiego o oporach zalegajacego sniegu nie wspomne jak to sie ma do zywotnosci mechanizmu na koniec podam latwiejszy do ogarniecia przez montazyste silownikow przyklad solidnego wykonania w samochodowej sieczce dla gawiedzi klocki hamulcowe wytrzymuja od 30 do 60 tys km tarcze hamulcowe od 70 do 110 tys km auta nie waza wiecej jak 1.5 tony dla porownania w 2 tonowym mitsubishi pajero /2 tony wiec hamulce maja co robic/ wymienia sie klocki po 170 tys km a tarcze hamulcowe po 250 tys pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes ser Re: FAAC- automat do bramy IP: *.4web.pl 10.04.08, 20:12 tam napisz że fachowcy żle doradzaja ale przed pisaniem lepiej poczytaj posty bo moze wystawiasz błędne opinie o monterach. autobramy.org elektrobram.pun.pl ogrodzenia-forum.pl automatykaonline.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: FAAC- automat do bramy IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.13, 22:00 Polecam zajrzeć np na www.sklepfaac.pl , mają spory wybór i na pewno sobie coś znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej337a Re: FAAC- automat do bramy 06.10.16, 17:53 Witam Panowie i widziałem Panie jestem na rynku 15 lat zakładałem różne automaty do bram i w tym 17 automatów FAAC ale nie polecam panowie na początku byłem zadowolony firmy FAAC a to co przeszedłem to szok dość że naprawa trwała od 18-08-2016 do 6-09-2016 to pani u której była zakładany automat poprosiła o zwrot pieniędzy zapomniałem automat po tygodniu pracy popsuł się zwlekali jak mogli grali na czas, moim zdaniem firma nie godna polecenia pożegnałem się z firmą i żadnego automatu nie kupie od tej firmy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś