gomari1 29.05.11, 23:16 Witam! Jestem 30-letnia Pilanką i od 6 lat choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Chetnie nawiążę kontakt z osobami chorymi z regionu w celu wymiany doświadczeń i wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonze Re: colitis ulcerosa 16.06.11, 21:35 Ja wprawdzie nie z Pily, ale tez u mnie w wieku 24 lat rozpoznano cu, dzisiaj w wieku 37 lat jestem wlasnie po dwudniowej diagnostyce w szpitalu i lekarz stwierdzil, ze moja sluzowka jest w bardzo dobrym stanie i odstawiam sulfasalazyne na wieki wiekow amen jupi jupi :-) Poczatek byl u mnie fatalny, bardzo mocny rzut, potem spokojnie, z kazdym rokiem lepiej. U Ciebie tez bedzie dobrze, trzymaj sie! Moze to Ciebie zainteresuje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17101300?dopt=Citation findarticles.com/p/articles/mi_m0FKA/is_10_69/ai_n21053274/ Chodzi o ten fragment: * Ulcerative colitis. Japanese doctors recently used curcumin, drags, or placebos to treat 89 patients with ulcerative colitis. A combination of curcumin and conventional medications led to the greatest benefits over six months of treatment. Patients took 1,000 mg of curcumin after breakfast and again after dinner Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: colitis ulcerosa 16.06.11, 21:51 >sulfasalazyne na wieki wiekow mam taka nadzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: colitis ulcerosa 05.07.11, 09:34 Najprawdopodobniej masz kandydoze, oby nie calego organizmu (Poczytaj sobie koniecznie na ten temat!). Idz do lekarza medycyny naturalnej, on Cie z tego wyciagnie w relatywnie krotkim czasie, konieczna bedzie restrykcyjna dieta. Duzo zdrowka. Lekarze "syntetyczni" Ci raczej tego nie lecza, bo oni w wiekszosci przypadkow przepisuja antybiotyki firm marmaceutycznych, ktore zasponsoruja im wakacje albo zasila portfel. A kandydoza ma bardzo czesto swoje zrodlo w nadmiernej antybioterapii. Jak wyjdziesz z tego, to zrob cos dla innych osob i podziel sie wiedza z ludzmi walczacymi z ta choroba.. Odpowiedz Link Zgłoś