Dodaj do ulubionych

colitis ulcerosa

29.05.11, 23:16
Witam! Jestem 30-letnia Pilanką i od 6 lat choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Chetnie nawiążę kontakt z osobami chorymi z regionu w celu wymiany doświadczeń i wsparcia.
Obserwuj wątek
    • bonze Re: colitis ulcerosa 16.06.11, 21:35
      Ja wprawdzie nie z Pily, ale tez u mnie w wieku 24 lat rozpoznano cu, dzisiaj w wieku 37 lat jestem wlasnie po dwudniowej diagnostyce w szpitalu i lekarz stwierdzil, ze moja sluzowka jest w bardzo dobrym stanie i odstawiam sulfasalazyne na wieki wiekow amen jupi jupi :-) Poczatek byl u mnie fatalny, bardzo mocny rzut, potem spokojnie, z kazdym rokiem lepiej.
      U Ciebie tez bedzie dobrze, trzymaj sie!
      Moze to Ciebie zainteresuje:
      www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17101300?dopt=Citation
      findarticles.com/p/articles/mi_m0FKA/is_10_69/ai_n21053274/
      Chodzi o ten fragment:
      * Ulcerative colitis. Japanese doctors recently used curcumin, drags, or placebos to treat 89 patients with ulcerative colitis. A combination of curcumin and conventional medications led to the greatest benefits over six months of treatment. Patients took 1,000 mg of curcumin after breakfast and again after dinner
      • bonze Re: colitis ulcerosa 16.06.11, 21:51
        >sulfasalazyne na wieki wiekow
        mam taka nadzieje...
    • bonze Re: colitis ulcerosa 05.07.11, 09:34
      Najprawdopodobniej masz kandydoze, oby nie calego organizmu (Poczytaj sobie koniecznie na ten temat!). Idz do lekarza medycyny naturalnej, on Cie z tego wyciagnie w relatywnie krotkim czasie, konieczna bedzie restrykcyjna dieta. Duzo zdrowka.
      Lekarze "syntetyczni" Ci raczej tego nie lecza, bo oni w wiekszosci przypadkow przepisuja antybiotyki firm marmaceutycznych, ktore zasponsoruja im wakacje albo zasila portfel. A kandydoza ma bardzo czesto swoje zrodlo w nadmiernej antybioterapii. Jak wyjdziesz z tego, to zrob cos dla innych osob i podziel sie wiedza z ludzmi walczacymi z ta choroba..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka