Dodaj do ulubionych

Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie?

22.11.04, 20:21
Chciałbym poznać Waszą opinię na temat nowo powstającego marketu. Mnie
osobiście nie odpowiada, że ktoś stawia hangar prawie w centrum miasta! Co
prawda wcześniej był w tym miejscu równie "estetyczny" budynek kina, ale to
nie powód aby stawiać kolejnego koszmarnego kolosa. Czy włodarze miasta nie
mogli zawrzeć w umowie sprzedaży ziemi warunku, że obiekt powinien spełniać
określone budowlane i architektoniczne wymogi? Uchroniłoby nas to przed
blaszanym hangarem pomiędzy historycznymi budynkami Starostwa, Urzędu
Skarbowego i Szkoły Podstawowej nr 1.
Obserwuj wątek
    • rogal10 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 24.11.04, 09:41
      Elmek jestes straszny idealista;-)
      Zapomniales slowa piosenki..."kto ma kase ten ma fory"?
      • andzia31 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 24.11.04, 10:03
        Na tym przykladzie widzimy dokladnie jaka w tym kraju jest korupcja!
      • elmek Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 24.11.04, 15:57
        Tu nie chodzi o ideały, ale coś takiego to można postawić na polu za miastem a
        nie w otoczeniu instytucji użyteczności publicznej!
        • bren.ton Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 24.11.04, 16:39
          Jak widzisz cele wyzsze* a nie estetyka sie licza.
          • madziaraplotkara Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 01.12.04, 00:16
            Sie czepiacie, facet ma kase, kupil ziemie to postawil co mu sie podoba.
            Przynajmniej bedzie wiekszy wybor a i paru biedakow znajdzie robote za
            najnizsza krajowa i wszyscy beda happy. A Welniak znow sie pochwali ile to
            nowych miejsc pracy stworzyl!
            • kicior99 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 01.12.04, 12:11
              mnie sie zadna inwestycja tego "£$%( nie podoba. Jego miejsce jest tam, gdzie
              nie robi sie inwestycji, a to panstwo inwestuje zeby ze sk... zrobic czlowieka.
              • kubek4 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 01.12.04, 16:17
                Pewnie masz weza w kieszeni he he heh.
                Ale to nie powod zeby nie inwestowac.
                Inwestuj przede wszyskim w siebie a pozniej jak kasy wystarczy to zanies na
                konto do banku.
                • kicior99 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 01.12.04, 16:46
                  nie, nie mam weza w kieszeni. Po prostu znam dosc dobrze tego czlowieka i jego
                  biznes.
    • nowa12 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 15.12.04, 09:04
      Kiedy otwarcie baraku "STOGROSZ"????
      • galicjanka1 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 15.12.04, 20:34
        Roznosili już ulotki, otwarcie 22 grudnia 2004 r.
    • bigmajster-stan Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 15.12.04, 17:52
      A ja myślę, że to okoliczne budynki zakłócają architekturę Stogrosza i należało
      by je czym prędzej usunąć. Na przykład ewidentnie przeszkadza w należytym
      wyeksponowaniu marketu Stokłosy budynek starostwa, bank i urząd skarbowy. Poza
      tym przydałby się przy sklepie jeszcze większy parking. Może nawet podstawówkę,
      ogólniak, ZDK i la’gunsa powinno zrekultywować. Byłby dobry widok i dojście z
      wszystkich stron do kapliczki konsumentów. Przecież chodzi o naszą kasę. Dobro
      rodziny ponad wszystko!
    • nowa12 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 22.12.04, 07:57
      Dzisiaj otwarcie ???!!! Czekam na relacje!
      • galicjanka1 Re: Co myślicie o inwestycji Stokłosy w Złotowie? 22.12.04, 23:25
        Już jest po. Tłok przez cały dzień taki jakby cały powiat przyjechał na zakupy.
        Może jutro bedzie luźniej. Bez kolejki tylko przy napojach wyskokowych.
        • scapular Uwaga! 23.12.04, 09:13
          W środku, jak na Złotów, jest nawet dość estetycznie. Ochroniarze, takie osiłki o wyrazie twarzy bawołu. Uwaga! W tłumie chodzą panie - ochroniarki w cywilu
          • elmek Re: Uwaga! 30.12.04, 11:41
            W końcu i ja odwiedziłem ten przybytek. Z zewnątrz jak już pisałem -
            obrzydlistwo przypominające blaszany hangar, kłujące w oczy i zupełnie nie
            pasujące do otoczenia. W środku jednakże miłe zaskoczenie - galeryjką sklepików
            (jeszcze nie wszystkie pomieszczenia zagospodarowane) dochodzi się do głównej
            hali sklepowej. Wygląda to wszystko przyzwoicie a nawet bardziej niż
            przyzwoicie, porównując np. ze złotowskimi dyskontami. Można powiedzieć, że
            nareszcie mamy sklep, gdzie oferują pełną gamę towarów a nie jak w Netto czy
            Biedronce tylko najtańsze badziewie. Stoisko z alkoholami także dobrze
            zaopatrzone. Ogólnie jestem za (gdyby nie ten wygląd zewnętrzny to w ogóle
            byłoby miło :-/ ) i tylko jednego nigdy nie kupię u Stokłosy - wędlin i mięsa ;-
            P
            • zlotowiak Lepiszcze 30.12.04, 23:22
              Wszystko się zgadza, tyle że ceny są niedyskontowe. Ludzie prędzej czy później wrócą do Netto...
              Pamiętam jak Stokłosa opowiadał kiedyś w TV, z czego robi się tzw. lepiszcze. To surowiec który lepi do kupy szynki, itd. To lepiszcze robi się w śmiłowskich jego zakładach z ....
              Od tego czasu nie mogę wziąć do ust niczego co pochodzi z Farmutilu.
              • kubek4 Re: Lepiszcze 04.01.05, 14:54
                brrrr cale szczescie ze tam nie kupilem szynki na swieta.
                No coz ze sklepami jest tak na poczatku beda ludzie latac bo nowy a pozniej sie
                przyzwyczaja bo....a potem powstanie jakis nowy supermarket i blaszanka pojdzie
                na dyskoteke albo cos innego. To moj horoskop na 2005:-)
            • madziaraplotkara Stogrosz kroluje 05.01.05, 20:52
              Moim zdaniem to najlepiej zaopatrzony sklep w okolicy. Dobrze napisano - ze
              mozna tam kupic nie tylko towary podrzednych marek, ale te dobrej jakosci
              takze. Nie wszyscy muszą jesc tania pasze, popijac piwem za 99gr i psikac sie
              dezodorantem za 2,50! I nie jest prawda, ze po poczatkowym szale, wszyscy wroca
              do Biedronek i Netto. Bo golym okiem widac roznice, niechlujstwo dyskontow,
              gdzie nawet nie wyciagneto produktow z kartonow. Jesli Stogrosz utrzyma wysoka
              jakosc to odniesie sukces, bo obecnie wygrywa sie jakoscia a nie cena...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka