biboy7 05.12.06, 21:10 Nowo wybrana Pani Burmistrz obiecała budowę DOmu Kultury. Co myślicie o tym pomyśle i gdzie miał by się pojawić.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guziel Re: Nowy dom kultury 05.12.06, 21:19 Powstaje pytanie czy nowy Dom Kultury przyczyniłby się do zwiększenie ilości i jakości Kultury?? :D Czy może raczej do tego, że sesja Rady mogłaby odbywać się legalnie (z uwzględnieniem przepisów BHP, PPoż)... (nota bene obecny, to nie "dom" ale "Ośrodek kultury") --- />(+_=) <\ Odpowiedz Link Zgłoś
biboy7 Re: Nowy dom kultury 06.12.06, 13:11 O Guziel ciekawe spojrzenie na tą kwestie. Tego pomysłu nie rozpatrywałem. Gdy nie można korzystać z byłego kina to zbudujmy Dom Kultury. Bo faktycznie w tej sprawie nasze miasto jakoś nie jest silne, poza "flażoletami" nie wiem komu miał by służuć, gdy propozycji kulturalnych brak. Lepiej jechać do Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
guziel Re: Nowy dom kultury 06.12.06, 14:43 Otóż to. Już lepiej stworzyć warunki dla inicjatyw oddolnych niż kolejne odgórne "kółko zainteresowań" etc.. Odpowiedz Link Zgłoś
mareq40 Re: Nowy dom kultury 06.12.06, 16:44 Uważam że w Swarzędzu brakuje czegoś na kształt domu kultury z prawdziwego zdarzenia. Potrzebne jest miejsce gdzie obok salki dla radnych byłoby jeszcze troche przestrzeni dla aktywności różnych ludzi. Taki dom kultury można połączyć z biblioteką albo czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
guziel Re: Nowy dom kultury 06.12.06, 18:27 A co stoi na przeszkodzie żeby "aktywni ludzie" przyszli do Pani administrator Ośrodka Kultury i spytali u udostępnienie salki na jakaś aktywność??? Niech nastanie Kultura najpierw, później znajdziemy dla niej domek. . Odpowiedz Link Zgłoś
radekj0 Re: Nowy dom kultury 06.12.06, 20:24 Żal Ci pieniędzy na przedszkole, a dom kultury chcesz budować? Odpowiedz Link Zgłoś
mareq40 Re: Nowy dom kultury 07.12.06, 13:19 Ten znowu swoje :/ Już mówiłem że z mojego punktu widzenia przedszkole nie jest potrzebne ale zgodziłem się że ten problem trzeba załatwić gdy przeczytałem opinię większości. Odpowiedz Link Zgłoś