Dodaj do ulubionych

byle tak dalej - karpie wyczekują Wigilii

03.11.05, 21:40
Sondaż: 33 proc. dla PiS, 24 proc. dla PO

Według najnowszego sondażu GfK Polonia przeprowadzonego dla Faktów TVN, Prawo
i Sprawiedliwość mogłoby liczyć na 33-procentowe poparcie w wyborach
parlamentarnych jeśli odbyłyby się one dzisiaj. PO otrzymałaby 24 proc.
głosów.
Trzecie miejsce w sondażu przypadło Samoobronie, która mogłaby liczyć na 9
proc. poparcia ankietowanych zdecydowanych pójść do wyborów.

Dalsze miejsca w sondażu zajmują SLD - 6 proc., LPR - 4 proc., PSL - 4 proc.,
SdPl - 2 proc., Partia Demokratyczna - 1 proc., Platforma Janusza Korwina-
Mikke - 1 proc.REKLAMA Czytaj dalej

36 proc. spośród ankietowanych było zdecydowanych, na którą partię by
głosowało, a 10 proc. nie wiedziało, na kogo oddałoby głos; 21 proc.
zadeklarowało, że nie wzięłoby udziału w wyborach, a 33 proc. nie było co do
tego zdecydowanych.

Sondaż przeprowadzono 3 listopada na reprezentatywnej grupie 1000
ankietowanych.

Po zachowuje się jak karpie żądajace przyspieszenia terminu Wigilii.

Obserwuj wątek
    • elmek Re: byle tak dalej - karpie wyczekują Wigilii 04.11.05, 09:08
      W obecnej sytuacji przyspieszone wybory moga przynieść przede wszystkim wzrost
      poparcia dla populistów z Samoobrony i ksenofobów z LPRu. Większość ludzi
      rozumuje prosto - PO z PISem nie potrafią się dogadać, więc damy szansę
      Lepperowi i bandzie Romusia. Przy takim scenariuszu naprawdę zacznę myśleć o
      emigracji :-(
    • panosz Re: byle tak dalej - karpie wyczekują Wigilii 04.11.05, 09:47
      Ludzie przestańcie powoływać sie na jakiekolwiek sondaże. Czy trzeba większej
      kompromitacji (ostattnie wybory) żeby zrozumieć,że robią je po to by kreować
      soją politykę.
      A co do przyspieszonych wyborów, to mam powążne obawy co do frekwencji. Ludzie
      mają już serdecznie dość. Efetk mógłby być zgoła zaskakujący, a przede
      wszystkim truno przewidywalny.
      • panosz Re: byle tak dalej - karpie wyczekują Wigilii 04.11.05, 09:50
        I jeszcze jedno . po tym jak zachował się PIS po tych wyborach, co obiecywał, a
        co zrobił (w domyśle koalicje) śmiem miec obawy,że miałby problemy osiągnąć
        próg 5%.
        • andzia311 Re: byle tak dalej - karpie wyczekują Wigilii 04.11.05, 14:27
          Nie bardzo rozumie dlaczego czepiacie sie PO.
          W konciu "pis" (czy wiecie co w naszym dialekcie oznacza pissen)wygral.
          Nasz powiat glosowal za PO ale nie dlatego, ze sie utozsamia z tylko i
          wylacznie z jej programem a wrecz z inych przyczyn poniewaz glosowalismy na
          ludzi , ktorych znamy i darzymy zaufaniem.
          Osobiscie nie jestem za Tuskiem ale napewno wolalabym go na piewdestale niz
          Kaczki!
    • elmek Re: byle tak dalej - karpie wyczekują Wigilii 04.11.05, 15:45
      "Karpie" jednak nie takie głupie ;-)
      fakty.interia.pl/news?inf=682639
      • anno7 Re: byle tak dalej - karpie wyczekują Wigilii 04.11.05, 19:13
        My zwolwnnicy Samoobrony bardzo się cieszymy widząc dążenia działaczy PiS-u do
        wcześniejszych wyborów. Na wiosnę to nasz Marszałek Andrzej wyroluje
        Kaczyńskich tak jak dziś robi to PiS z Platformą i ciekawe co wtedy? Po prostu
        powiecie, ale się daliśmy wydymać!
        • tyka5 karp się odezwał... 04.11.05, 20:48
          a przecież to jeszcze nie Wigilia.

Rzadziutka prowokacja. To zaskakujące, że ludzie uważający się za elitę narodu
          żyją kompleksami i frustracjami. Widziałem podobną furię i podobny prymitywizm
          tzw. intelektualistów na spotkaniu Unii Wolności z Lechem Wałęsą. Było to
          przeszło dziesięć lat temu. Obserwując "inteligentów" szydzących z prezydenta-
          robotnika, zagłuszających jego wypowiedzi tupaniem i śmiechem, raz na zawsze
          straciłem szacunek dla tzw. elity. Markowe garnitury i wody kolońskie, a z
          butów słoma się sypie. Z jednym powiedzeniem Leppera sprzed lat kilku się
          zgadzam. "Wersalu już tu nie będzie." Dosyć "ę", "ą", za którym kryje się
          prymitywne chamstwo i pazerność oraz brak jakiejkolwiek przyzwoitości. O
          Lepperze, czy Wałęsie wiadomo kim są. Znacznie gorsze moim zdaniem jest
          chamstwo skryte za tytułami i atmosferą pseudosalonów.
          • anno7 Re: karp się odezwał... 04.11.05, 23:56
            Jeśli chcesz wiedzieć to akurat Wałęsę uważam za drugiego najwybitniejszego
            Polaka w całej naszej historii. Z Ciebie natomist fatalny jest rzecznik
            Kaczyńskich w terenie. Toż przecież Kaczyńscy jako jedni z pierwszych bez
            ogródek zaatakowali go, uznali za persona non grata, a nawet staneli po stronie
            tych co widzieli w nim diabła wcielonego a przynajmniej ubeckiego szpicla.
            Naród im wtedy sowicie wynagrodził. Na przeszło dziesięć lat zniknęli ze sceny
            politycznej. Potem wykorzystali okazję i na popiołach i krytyce AWS - z którym
            kiedyś głęboko się utorzsamiałeś wślizgnęli się do Sejmu. Dziś mając 27
            procentowe poparcie społeczne postanowili przyjąć na siebie odpowiedzialność za
            rządzenie tym krajem. A tak na marginesie nie wiem czy czytałeś dzisiejszą
            prasę ale ponoć stuprocentowym kandydatem na Wojewodę Wielkopolskiego jest
            niedoszły poseł Samoobrony Aumiler (wcześniej SLD). Ciekaw jestem jak to
            przełkniesz. Czyje na wierzchu.
          • flatower Re: karp się odezwał... 05.11.05, 11:39
            Prędzej czy póżniej spotkamy się na wódce, bowiem to co piszesz jest też
            tekstem pod którym mogę się podpisać. W poście poniżej jest słowo o Wałęsie.
            Odniosę się do tego. Ten człowiek to największy polityczny niewypał. Ile
            nadzieji ... ile oczekiwań... I nic ! Jego prezydentura to farsa.Tak zachowują
            się ludzie niegodni, którzy byli ludżmi na usługach SB i nie potrafili się od
            tego oderwać.Jego teczka będzie jeszcze długo przechowywana- niestety nie w
            zasobach IPN.Wszak dzieci idą do polityki- ciekawe że do PO.
            • tyka5 Flatower to naprawdę nie Tyka. 05.11.05, 16:51
              Chciałem odpowiedzieć Anno7 na temat Wałęsy, ale Flatower mnie ubiegł. Święte
              słowa Flatower. Miał chłop złoty róg, został mu się ino sznur.
              Co do teczki Bolka, to znaleziono ją ostatnio w sejfie Mietka i jest... no
              właśnie, gdzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka