przemekstaniszewski 28.02.06, 13:47 Hej. Właśnie się będę przenosił do Swarzędza na Os. Czwartaków. Czy możecie polecić jakieś fajne knajpki, restauracje w Swarzedzu. Lub tez jakieś bary (np. oglądanie meczy przy piwie) jest coś ciekawego? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krisdan rowers ze Swarzędza 11.03.06, 20:50 Witka mieszkam w Swaju od zawsze i szczerze mówiąc nie ma poządnych knajp zeby mozna było pójsc i sobie i popic :-) a restauracje ... są dwie w tym jedna naprawde poządna "POD 11-stką" ogólnie swarzędz w porównianiu to Poznania nie się chowa jesli chodzi o knajpy . pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
przemekstaniszewski Re: rowers ze Swarzędza 15.03.06, 14:53 Cześć. "POD 11-stką" byłem i faktycznie fajnie. Ale czy to znaczy, że nie ma szans na browara w czasie MŚ czy LG żeby sobie gdzieś pooglądać (poza domem oczywiście)? pozdr Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
erqu_tycon Re: Knajpy w Swarzędzu 22.09.06, 09:04 Polecam na os. Raczyńskiego pub "Oaza", typowo nastawiony na takie okoliczności meczy i tym podobnych. Również na os. Raczyńskiego jest pub "Chimera" ale tam można tylko wygodnie się rozłożyć na extra sofach. Meczu się tam nie da obejrzeć, bo wszyscy się tam przekrzykują. Odpowiedz Link Zgłoś
przemekstaniszewski Re: Knajpy w Swarzędzu 06.10.06, 09:37 Raczyńśkiego to jak rozumiem ejst po drugije stronie Swarzedza od Czwartakó czyli dla mnie trochę daleko. Naprawdę nie ma nic bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
swaj Re: Knajpy w Swarzędzu 06.10.06, 12:58 niestety ale zasmucę Ciebie - w tym względzie (i paru innych też) Swaj to dziura zabita dechami tzn sypialnia Poznania. Jak chcesz się zabawić, wypić albo obejrzeć mecz zostaje tylko Poznań. Przykłady: 3 kebaby na ulicy dochodzącej do Rynku - od strony Cybiny - 1 kebab nie do żdżarcia, 2 taki sobie a trzeci najlepszy czynny (sic!) do 18 ale ok 17 jest pustka. Knajpa w ETC - w weekend kebabu nie sprzedajemy mówi "urocza" Pani za ladą. A zanim podejdzie to mija godzina - bo ona ma klienta generalnie w pompie. Co się będzie wysilała jak tam zazwyczaj jedzą ruscy kierowcy... Ale inne ich specjały - wraca Pani z talerzem - dlaczego ten filet z kurczaka jest niewypieczony? Pani zza lady: nie wiem musze spytać kucharza, a nie wyszedł na fajkę... po prostu luz blues... to ci jest wlasnie swaj. Spójrz sobie na S1 w piątek i sobotę ok 20 jak jedzie do Poznania - tłok jak rano do pracy, wali sama mlodzież i nie tylko na impki do poznania. ale S1 juz za bardzo nie wrocisz. znaczy sie jest nocny ale ma.... 2 kursy. spoznij sie 5 minut i nastepny za 2 godziny. rewelka. ja mam tutaj chatę, mieszkam 5 lat, na plus jest tylko cisza i mozliwość odpoczynku ale z chęcią bym wrocił do Poznania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vipmann.com Re: Knajpy w Swarzędzu 22.10.06, 15:36 JA tez bym chciała wrocic do Pozka. Pozdrawiam Ania z Poznania Ubierz sie ciepło: www.vipmann.com Odpowiedz Link Zgłoś
wolinka Re: Knajpy w Swarzędzu 10.11.06, 12:43 No z knajp to mogę polecić tylko pizzerie adrianne (naprawde super pizza) ale o ironio nie pracują w sobote i tego nie potrafię zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś