flatower Re: Polityka w skali "MAKRO" 21.07.06, 18:48 W dniach 18-21 lipca w sejmie trwa uchwalanie szeregu cennych aktów prawnych.Lustracja, biopaliwa, drakońskie kary za chrzczenie paliwa, super nadzór bankowy oraz pierwsze czytanie ustaw podatkowych/nowe progi, ulgi prorodzinne itp/. To efekt zawartej koalicji. Tak opluwanej.Zmiany w wielu w/w sprawach są rewolucyjne. www.sejm.gov.pl/prace/2006r/pos022p.htm Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Polityka w skali "MAKRO" 25.07.06, 11:22 W dniach 18-21 lipca w sejmie trwa uchwalanie szeregu cennych aktów prawnych : 1. Lustracja - suuuper szczólnie po stwierdzeniu Macierewicza że agentami bezpieki byli już 16-latkowie wię już przygotowana jest poprawka zakładająca obniżenie wieku lustracyjnego z 18 do 16 lat. 2. biopaliwa - przerabialiśmy już 2 ustawu o biopaliwach............. 3. drakońskie kary za chrzczenie paliwa - oczywiste zagranie dla naiwniaków, proste, chwytliwe i przyjemne ........ wsztscy za :)) 4. super nadzór bankowy - bardzo suuuuper szczególnie że PiS chce wyłączyć spod nadzoru SKOKi ........ chyba mają się czego bać ?? 5. pierwsze czytanie ustaw podatkowych/nowe progi, ulgi prorodzinne itp/ - ciekawe jest tylko jedno : dlaczego złożony projekt jest zupełnie inny od tego który został przez PiS obiecany wyborcom w kampani ???? To efekt zawartej koalicji. Tak opluwanej.Zmiany w wielu w/w sprawach są rewolucyjne. Tak, tym panom już dziękujemy............ Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Do kina nie w niedzielę? 27.07.06, 12:47 Obłęd, po prostu obłęd. Za chwilę będzie obowiązek chodzenia do kościoła. fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/%22Uczci%E6_niedziel%EA_inaczej_ni%BF_chodzeniem_do_kina%22,774665,2943 Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Do kina nie w niedzielę? 27.07.06, 20:35 Weź chłopie zimny prysznic i jeszcze raz przeczytaj to co stoi za przywołanym linkiem. Cymański powiedział to co myśli o spędzaniu niedzieli i to wszystko. Pisanie , że nie będziemy mogli niedługo chodzić do kina w niedzielę jest jawną manipulacją!A już sugestia o obowiązku chodzenia do kościoła w niedzielę ... To super manipulacja i demagogia pierwszej próby. Dlaczego śliznąłeś sie nad przepisami o handlu w niedzielę w innych krajach Unii? Że wspomniane kraje mają daleko bardziej restrykcyjne przepisy od nas. To w takim razie im prędzej do "wprowadzenia obowiązku chodzenia w niedzielę do kościoła". Odpowiedz Link Zgłoś
madeinzlotow Re: Do kina nie w niedzielę? 27.07.06, 21:12 Flatower jak czołg - PIS 102! Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Do kina nie w niedzielę? 27.07.06, 21:17 Poczytaj komentarze pod tym artykułem, bo widać nie tylko ja "opatrznie" zrozumiałem Cymańskiego. Pomysł z listą zawodów, którym będzie wolno (sic!) pracować w niedzielę, to też mój wymysł? Dlaczego Twoi idole mają zapędy żeby kontrolować każdy aspekt mojego życia i ustalać co mi wolno, a czego nie? To już było, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Do kina nie w niedzielę? 28.07.06, 10:52 Elmek, Ty z uporem maniaka nie dostrzegasz, ze jest czas rewolucji. Poczytaj Orwela. To lektura na czasie- znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Polityka w skali "MAKRO" 28.07.06, 19:17 PIS rozrabia- wzrost gospodarczy powyżej 5%,bezrobocie spada, przestępczość też spada-www.policja.pl/index.php?dzial=1&id=2278.Co się dzieje? Podobno płace rosną!To pewnie zasługa Belki i Milera. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Polityka w skali "MAKRO" 31.07.06, 08:29 no tak PiS doszedł do władzy i przestępcy poszli zapisać się na ministrantów :)) bezrobocie spada strasznie ........... weź sobie roczniki statystyczne i sobie sprawdź że bezrobocie w okresie letnim zawsze sapada z uwagi na prace sezonowe, a jeśli dodać do tego REKORDOWY - WŁAŚNIE ZA RZĄDÓW PiSu EXODUS (DO TO JUŻ NIE MIGRACJA ZAROBKOWA TYLKO EXODUS) - MŁODYCH LUDZI POZA GRANICE IV RP to masz jasną i prostą odpowiedź co do spadku bezrobocia. Ciekawe co będziesz pisał we wrześniu i w październiku, czyli tuż przed wyborami, kiedy to bezrobocie nagle wzrośnie???? a że tak będzie to już dzisiaj mogę przyjąc zakład o dobrą flaszkę:)) jeśli chodzi o gospodarkę to proszę wymień 3 (słownie : trzy) ustawy przeprowadzone przez PiS a które mają bezpośredni wpływ na gospodarkę??? jeśli nie zauważyłeś to PiS w sprawach gospodarczych nie robi dokładnie NIC i chwała im za to ........ nie robią więc nie mają okazji tego spieprz.ć!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 31.07.06, 23:23 antykomunista11 napisał: > nie zauważyłeś to PiS w sprawach gospodarczych nie robi dokładnie NIC i chwała > im za to ........ nie robią więc nie mają okazji tego spieprz.ć!!!! Ironista z kolegi. Od lat wiadomo, że główny problem polskiej gospodarki to korupcja. Prawo i Sprawiedliwość to pierwsze ugrupowanie, które walczy z tym problemem w sposób tak zdecydowany (antykorupcyjny charakter miały też KPN i ROP). Uchwalono kilka ustaw, by walczyć z tym problemem. Zauważ jaki biznes (tj. z kim powiązany) boi się CBA. Jeśli uważasz, że korupcja to nie problem, zajrzyj do corocznych raportów Transparency International, wywiadów ze zwykłymi przedsiębiorcami itp. Mniejsza korupcja to sprawna gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Polityka w skali "MAKRO" 02.08.06, 09:18 a prosiłem o 3 ustawy (słownie : trzy) bezpośrednio oddziaływujące na gospodarkę ............. hmmmmm widać (niech ci będzie) nawet po zaliczeniu ustawy o CBA (dodam tylko że ustawa o CBA jest obecnie w Trybunale Konstytucyjnym i może się za chwilę okazać że i ta jedna jedyna ustawa znajdzie się w koszu) to jeszcze trochę mało........... przypomnę tylko że za chwilę będziemy mieli rok od wyborów a ty masz problem z wymienieniem 3 (słownie : trzech) ustaw ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Polityka w skali "MAKRO" 02.08.06, 09:30 otwórz proszę wyborczy program PiSu ................ gdzie reforma finansów publicznych, likwidacja wszelkiej maści agencji i funduszy??? gdzie tanie państwo??? : no chyba że tanim państwem ma być największe w historii mnożenie stanowisk ministerialnych i wicepremierów ........... gdzie reforma podatków ??? przez całą kampanię słyszeliśmy że ustawa podatkowa która ma ileś dziesiąt nowelizacji do nowelizacji nowelizacji musi być zupełnie nowa i będzie to pierwsze i podstawowe zadanie nowego rządu ......... a cóż mamy tymczasem ???? : w tzw lasce marszałkowskiej leży projekt zmian w podatkach identyczny z tym jaki PiS ogłosił w kampani wyborczej - powtarzam identyczny bo autorstwa PiSu ......... i tu niespodzianka nr 1 : ustawa została zgłoszona przez .... Platformę Obywatelską niespodzianka nr 2 : ustawa tak długo jak będzie to możliwe - czyli przez 6 miesięcy - nie trafi pod obrady Sejmu, niespodzianka nr 3 : już wiadomo że PiS ustawy nie poprze ........ Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 03.08.06, 22:56 Anty?............................................komunisto Więcej cierpliwości............trawa wkrótce zamieni się w mleko......... Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 03.08.06, 11:17 antykomunista11 napisał: > a prosiłem o 3 ustawy ... Ustawy, które zostały uchwalone bądx są w toku procesu legislacyjnego: ustawa o zmianie ustawy o podatku od osób fizycznych i prawnych (cel usprawnienie systemu podatkowego), ustawa o drogowych spólkach specjalnego przeznaczenia, Ustawa o biokomponentach i paliwach ciekłych, Ustawa o organizacji rynów warzyw, owoców, chmielu...., ustawa o rachunkowości itd. Przypominam, że PIS nie ma 231 posłów. Zachęcam do śledzenia prac Sejmu RP. Moim zdaniem ustawa o CBA jest najważniejsza dla naszej gospodarki. Dowód to wyniki badań Transparency International. Korupcja w Polsce kwitła przez ostatnie 16 lat, wydając owoce w postaci ogromnego bezrobocia (brawo Balcerowicz, Belka, Mazowiecki i cała ta liberalno-komunistyczna elytka), potwornej przestępczości i innych patologii Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Ukradły Kaczyńskim głos 31.07.06, 22:14 Niewielu wie, ze kaczyńscy bełkotali juz w latach chłopięcych. Dlatego w sławnym filmie " o dwóch takich..." nie mówili własnym głosem. Użyczyły im dwie panie: Danuta mancewicz i Maria Wasowska. zaspiewały także za nich piosenkę. Ale talenty- te kobiety. Zródło: Radio Zet 25.07 Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Szansa dla finansów publicznych 04.08.06, 08:58 Wydaje się,że powstaje niebywała szansa dla finansów publicznych. Po powrocie Zyty Gilowskiej obecny minister finasów z nadania PIS mógby pieniedzmi z budżetu grać na giełdzie i zrobić 36-krotna przebitkę. Jest w tym specem bo z 250.000 zrobił dla siebie szybko 9 milionów / chyba że dopadnie go CBA i bedzie wstyd/ Operacjami finasowymi z zagranicą mógłby zająć sie Netzel z PZU /z nadania PIS/. On wie jak zorganizować duże przelewy - na razie dla siebie/ chyba że dopadnie go CBA/. W kazdym razie sa w tym nieźli i dlatego PIS-owi gratuluję fajnych kadr. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Szansa dla finansów publicznych 04.08.06, 16:54 skraj100 napisał: > Wydaje się,że powstaje niebywała szansa dla finansów publicznych. Po powrocie > Zyty Gilowskiej obecny minister finasów z nadania PIS mógby pieniedzmi z > budżetu grać na giełdzie i zrobić 36-krotna przebitkę. Jest w tym specem bo z > 250.000 zrobił dla siebie szybko 9 milionów / chyba że dopadnie go CBA i bedzie > > wstyd/ Operacjami finasowymi z zagranicą mógłby zająć sie Netzel z PZU /z > nadania PIS/. On wie jak zorganizować duże przelewy - na razie dla siebie/ > chyba że dopadnie go CBA/. W kazdym razie sa w tym nieźli i dlatego PIS-owi > gratuluję fajnych kadr. Cytat z J K Bieleckiego (klasyk polskiego liberalizmu - zapewne bliski mojemu oponentowi :-)) "uczestnictwo w spółce, wykorzystywanie dodatkowego zatrudnienia lub innych zajęć albo działalności poza urzędem stanowiącym podstawowe miejsce pracy samo przez się nie jest naganne czy też dyskredytujące urzędnika państwowego" (Staniszkis J. Postkomunistyczne państwo: w poszukiwaniu tożsamości ISP W-wa 2000 r s.21). Tego typu cytaty mogę przytaczać godzinami. Podobnie o uczciwości polityków PO, że wspomnę tylko o działalności "błogosławionego" Pawła Piskorskiego i jego zboru w Warszawie...czy też o panu (nie pamiętam tego diabelsko brzmiącego nazwiska), który zaproszeniem na przedstawienie "Spartakus" (teatr Bolszoj z Moskwy -2000 r) od pana Gudzowatego nie pogardził........, gdzieś na forum pisałem, że robactwo rozlazło się po wszystkich ugrupowaniach (brak dekomunizacji w latach 90!!!). Niestety zauważam je także w PIS. Jednakże moim zdaniem, na tle takich ugrupowań, jak: PO, SLD, PSL, Unia Wolności, partia braci Kaczyńskich wygląda nadal przyzwoicie (pomijając fakt, że równanie przez PIS do w/w ugrupowań byłoby dla IV RP tragiczne) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 04.08.06, 17:11 Hańba, hańba, hańba - prokuraura odmówiła wszczęcia śledztwa w sprawie obchodów 62 rocznicy PKWN. Kiedy wreszcie postawimy znak równości między dwoma największymi totalitaryzmami XX w. W czym komunizm był łagodniejszy od faszyzmu? Czy tylko dlatego, że Niemcy nie dali rady, a sowieci skundlili część narodu mamy akceptować tego typu wybryki??? Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Polityka w skali "MAKRO" 04.08.06, 23:02 Tak, cos z ta prokuratura coś jest nie tak. Pomimo intensywnego sledztwa nie może potwierdzić zarzutów tego głupka Kurskiego/ chodzi mi o ocene jego działąlności publicznej/. Czy nie pora na wymianę prokuratorów na bardziej dyspozycyjnych. 22 lipca 1944 zaczęła się era prokuratorów ludowych, nacjonalizacji, inspekcji i służb specjalnych. Niech PIS odrzuci idee ale przejmie tamte metody. Szybko zrobi rewolucję. przecież IV Rz-ta ma być państwem rzadzonym przez siły socjalno- narodowe. Lecz skad my to znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 04.08.06, 23:58 skraj100 napisał: > Tak, cos z ta prokuratura coś jest nie tak. ... Niech PIS odrzuci idee ale > przejmie tamte metody. Szybko zrobi rewolucję. przecież IV Rz-ta ma być > państwem rzadzonym przez siły socjalno- narodowe. Lecz skad my to znamy. No tak. Dotychczas mieliśmy niezawisłych prokuratorów i sędziów, a teraz idą dla nich ciężkie czasy. Tę niezależność docenił m.in Bank Światowy, który cyt"jako powszechną przedstawia praktykę kupowania wyroków za pośrednictwem prawników"(Raport Banku Światowego s.11, 1999 r) Następny problem - niezgodne ze sztuką prawniczą (odstępowanie, przewlekanie, itd) prowadzenie spraw. Prześledźmy raporty NIK. Ile nieprawidłowości tam wykazanych znlazło swój epilog w śądzie w postaci skazania osób winnych zaniedbań. Np Kontrola NIK 062/1994 - kontrakt prywatyzacyjny zawarty ze szkodą dla interesu Skarbu Państwa i naruszeniem prawa polskiego. Ojcem kontraktu - jeden z założycieli Platformy - Andrzej O. Odpowiedzialność - żadna. A prokurator Kuciński, który umorzył sledzto w sprawie nielegalnego posiadania broni przez Leszka M. A...i mógłbym tak do rana Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 12:16 Sadoś bedzie odpowiadał za wizerunek Polski w prasie, a to w zwiazku z atakami gazet zagranicznych na Prezydenta i Premiera- braci Kaczńskich. Juz taki spektakl ogladalismy w wykonaniu Urbana, który komentował, prostował i nasmiewał gazety zagraniczne. Czy Sadoś dorówna mu? Życzę aby tak, wtedy bedziemy mieli niezły ubaw. Ps Nadf morzem sprzedaja czarne koszulki z wizerunkem braci i napisem "atak klonów". Czy ABW nie powinna sie tym zająć? Przeciez to ogladają dzieci i zagraniczni turyści Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 12:48 Cieszę się, że czasy się zmieniają i przestajemy pozwalać na to, by nas obrażano w całej Europie. Jesteśmy dumnym NARODEM !!! Kultury i wspaniałej historii może nam pozazdrościć wiele nacji na świecie. Przeżyliśmy zabory i komunizm. Walczyliśmy po właściwej stronie i byliśmy zdradzani. Ograbiono NASZ KRAJ, a teraz obraża się przedstawicieli najwyższych organów państwa. Dość!!! Spadkobiercy Hitlera nie mają prawa obrażać Prezydenta Polski. Za to co zrobiliśmy dla świata w XX w nikt nie ma takiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 12:54 W sprawie lustracji Gilowskiej..........co dzisiaj śpiewaliście przy goleniu: 1. Och Zyta (Ziuta)....czy 2. Siedem dziewczyn z Albatrosa..., a na imię miałaś Beata... Czy byli SB-cy mają prawo dawać rozgrzeszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowianin Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 12:56 Co zrobiliśmy dla świata? Poza tym obrażają Kaczyńskich a nie Polaków. Ja nie czuję się obrazony. Pomysł z konferencjami omawiajacymi atykuły prasowe podoba mi się. Będę miał czas radości- przedłużenie urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 13:53 zlotowianin napisała: > Co zrobiliśmy dla świata? .... Ja nie > czuję się obrazony. ... POLSKIE OBOZY KONCENTRACYJNE - to też Cię nie obraża? Wystarczy, że stanowimy tanią siłę roboczą dla połowy Europy. To dla tych osób, które ciężko pracują z dala od swoich rodzin walczmy o szacunek dla Polski i Polaków. A jak ktoś ma problem to powinniśmy go tego szacunku nauczyć!!! Uczmy się od Żydów. Zrobiliśmy dla świata wiele w XX w. Zatrzymaliśmy bolszewików w 1920 r (jedna z najważniejszych bitew w dziejach świata). Czerwona pożoga zalała by świat.., II wojna światowa - polski ruch oporu, walka na wszystkich frontach, polski wywiad (enigma, V1, V2), ratowanie Żydów. Dalej - walka z komunizmem (po sprzedaniu nas przez sojuszników), walne przyczynienie się do jego upadku (AK, WiN ofiarność polskiego kleru i pojedyńczych bohaterów: Pilecki, Kukliński,potem Solidarnośc...) Z naszego Narodu wyszedł Jan Paweł Wielki i przesłanie odnowy moralnej świata. To Polacy zadecydują czy zachodnia cywilizacja utonie w odmętach pedofilii, homeseksualizmu itp zboczeń, czy też nastąpi sanacja wartości. Bądźmy dumni z bycia Polakami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowianin Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 15:54 Jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem. Ale daleki od mistycyzmu romantyzmuXIX wieku. Miler, Cimoszko, Kwasniewski byli oficjalnymi przedstawicielami Polski z nadania demokratycznego. Czy też tak reagowałeś gdy nimi pomiatali w prasie zagranicznej? Ja nie miałem reakcji alergicznej i dziś tez nie bedę jej miał. jeszcze IV Rz-lita nie została wybudowana a już marzy się nowa Europa a potem świat. Skąd to znamy. Jaką postacią jest jeden czy drugi Kaczyński poza Polską albo i tu - poza sprytnym graczem politycznym? Takich cwaniaków na swiecie są tysiące. Mozesz dla niego umierać. Właśnie widzę w tv jak murzyn mówi, że umrze dla Fidela. Ale zeby już nie kontynunowac tego wątku przyznam dla zgody: Kaczyńscy są geniuszmi i kiedys zostaną nazwani Wielkimi. Lepper jednak ma większą charyzmę i dla niego też niektórzy chcą umierać itd, itp. Umrzyjcie wszyscy za nich i świat stanie się normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 16:33 Czy tu kiedys ktoś kogoś przekonał do zmiany poglądów politycznych.Nawet czytać się nie chce. Wolę pojechać rowerem. Moze spotkam Flatowera i nie wiedząc o sobie pogawedzimy przyjaźnie. Wam radzę to samo. Ps nie bedę miał czarnej koszulki:) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 18:10 skraj100 napisał: > Czy tu kiedys ktoś kogoś przekonał do zmiany poglądów politycznych.Nawet czytać > > się nie chce. Wolę pojechać rowerem. Moze spotkam Flatowera i nie wiedząc o > sobie pogawedzimy przyjaźnie. Wam radzę to samo. > Ps nie bedę miał czarnej koszulki:) Nikomu nie narzucam swoich poglądów. Mam głęboki szacunek do wszystkich piszących na tym forum. Oceniam zachowania i nazywam je po imieniu. To wszystko. Aha Skraj100 przekonałeś mnie, idę na spacer:-)... może spotkam kogoś kto żyje z całą rodziną za 600 zetów miesięcznie Tacy ludzie zazwyczaj podzielają moje poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 05.08.06, 17:54 Złotowianin - trafnie zinterpretowałeś moje poglądy. Jestem romantykiem, bo to nasza narodowa cecha i dobrze mi z tym. Co do Kwaśniewskiego, Millera, Cimodszewicza to przypominam, że ignorowali oni ataki płynące ze strony zachodnich polityków, mediów itp w imię dziwnie pojmowanej poprawności politycznej. Czy Kaczyński (Jarosław) jest politykiem małego formatu? Czas pokaże. Zajrzyj co o Piłsudskim pisali jemu współcześni. Historia lubi się powtarzać. Co do definicji normalności. Popieram Kaczyńskich, Ziobro. Dostrzegam także niepokojące rzeczy w PiS. Za nikogo nie zamierzam umierać. Komformizm jest mi obcy. Komformizm to idea kundli z minionej epoki Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowianin Prof. Gilowska 07.09.06, 01:10 Na bazie ustalonych okoliczności dotyczących prof. Gilowskiej mam pytanie? Jesliby ktos w Złotowie w prywatnych rozmowach opowiadałby znajomemu pracownikowi SB o swoich innych znajomych albo o tym co dowiedział sie w pracy - czy waszym zdaniem obecnie zasługiwałby na potepienie czy nie? A jeśli chciałby piastować funkcje publiczne- to miałby do tego moralne prawo czy nie? Chciałbym poznać zdanie lokalnych liderów PIS aby wiedzieć co mówić ludziom gdy rozmawiamy na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Anegdota 08.08.06, 23:04 Czasami Lech Kaczyński budzi się ze strachem a czasami Jej nie budzi. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Anegdota 08.08.06, 23:39 Pewnie usłyszałeś to będąc na spacerze, o którym wspominałeś, że się wybierasz. Pamiętaj "pedałowanie" nie uczy szacunku do kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Anegdota 08.08.06, 23:51 Swoje Fanki i Fanów z terenu POWIATU ZŁOTOWSKIEGO zawiadamiam, że na kilka najbliższych dni zniknę z niniejszego forum. Powód to (quiz): 1. Jestem agentem o pseudonimie delegat i muszę wycofać się z życia publicznego 2. Miałem romans z Dorotą Rabczewską i ściga mnie Radek Majdan 3. Jestem w CBA na szkoleniu 4. By uatrakcyjnić niniejsze forum, wyruszyłem na poszukiwanie zaginionego profesora "Tyki" (razem z Bartłomiejem Bartolinim herbu "zielona pietruszka" ) Główna nagroda to stanowisko Starosty po następnych wyborach Odpowiedzi proszę wysyłać na adres mail-owy do Skraj100 - kimkolwiek On jest Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowianin Pomysł na wybory 17.08.06, 18:46 Co sądzicie o projekcie aby zmiany w ordynacji wyborczej uchwalić dzień po wyborach samorzadowych z moca wsteczną. Wtedy PIS realizując politykę rewolucji TKM mógłby dostosować ordynację do wyników wyborów i zapewnic sobie absolutne - oczekiwane przez społeczeństwo-zwycięstwo? W ten sposób dałby odpór knowaniom PO, SLD i PSL, które pod pretekstem konsultacji społecznych opóźniają uchwalenie tak upragnionych przez Polaków zmian. Bo Polacy przecież marzą by siłę moralno-polityczną stanowiło ich troje: Lepper-Giertych i Kaczyński/ ten ostatni na zmiane z bratem/.Boh trojcu lubit! A moze by zrobić kwartecik. Mnie sie podoba ten pomysł, tak jak lubię zupę kartoflaną z dodatkiem buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Krzesiny w Poznaniu 18.08.06, 21:39 Dwie godziny potrzeba było żandarmerii i grupie antyterorystycznej na dotarcie na lotnisko w Krzesinach, do tureckiego samolotu. Jechali chyba na hulajnogach. Dobrze, że nie było tam talibów bo w tym czasie opanowaliby cały Poznań. A Prezydent 15 sierpnia mówił jak to jestesmy przygotowani do obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
baba310 Re: Krzesiny w Poznaniu 20.08.06, 13:20 TY skraj znasz sie widać na wszystkim po trochu, tylko na niczym dobeze. nawet wiesz jak ma dziłac brygada antyterorystyczna. a w kamaaszach to w ogóle byłes, karabin nosiłeś. czy sie wymigałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Krzesiny w Poznaniu 20.08.06, 18:10 Baba, byłem przymusowo po studiach i nawet jestem oficerem:) MOze przesadziłem. Dwie godziny na dojazd brygady antyterrostycznej na lotnisko na którym maja stacjonować F16 to któtki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Problem bezdomności 20.08.06, 18:17 Juz niedługo nie bedzie bezdomnych. Jutro rusza proces bezdomnego o znieważenie Prezydenta, który po pijanemu na Dworcu centralnym w W-wie, wobec policjantów użył o Prezydencie wulgarnych słów. Jak sie zamknie bezdomnych to zniknie problem bezdomności. Ale myslę, że on był cwany. Chce iść do więzienia bo zbliża się zima. Jak jest róznica pomiedzy Polską a Ameryką? U nas jest wolność przed wypowiedzią a w Ameryce PO wypowiedzi. Zaden dziad / " spieprzaj dziadu" - za Kaćzyńskim cytuję/ nie bedzie obrażał Prezydenta. Obrażać władze było w Polsce wolno dopiero po upadku Stalina. Ale ten czas sie skonczył. Ciekawe kiedy w nocy kolbami w drzwi załomocą i zabiora mnie do więzienia za to co tu piszę? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowianin Re: Problem bezdomności 23.08.06, 00:42 Skraj.Proces bezdomnego ma się zacząć w czwartek a nie w poniedziałek. Ale nie wiadomo czy sie odbedzie bo interesuje sie tym min. Ziobro po to żeby: 1/ sprawie łeb ukręcić, albo 2/ dopilnować surowego wymiaru kary. Miejmy nadzieję, ze w razie skazania na wiezienie nie beda go trzymali w Złotowie bo stąd mógłby uciec i dalej szkalować Prezydenta przynosząc wstyd wymiarowi sprawiedliwości i dobremu imieniu Prezydenta. Nie wiem tylko czy taka ucieczka byłaby dobra dla Złotowa. Dojdzie do tego, że wszyscy przestępcy bedą tu chcieli siedzieć w nadziei na ucieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Polityka w skali "MAKRO" 22.08.06, 17:51 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,22418151,62647096,2419883,0,forum.html.Są ludzie którzy poprzez refleksję i doświadczenia rodzinne potrafią dotrzeć do sensu tego co się dzieje w bieżącej, czasami gorącej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Polityka w skali "MAKRO" 22.08.06, 17:54 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,22418151,62647096,2419883,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Lepper Andrzej 24.08.06, 17:34 Lepper Andrzej mówi, że musi "wykorzystac wszystko to co mu się należy". Chodzi o zarzuty, że lata do domu prywastnym samolotem. Faktycznie ma rację. Po co ma jeździc samochodem skoro należy mu sie samolot. Tylko dlaczego rząd, ktorego jest członkiem nie daje wielu Polakom tego co im sie należy - godnego życia a funduje im igrzyska. Zreszta gdy ocenia się rząd: premier, Maciarewicz i całą zgraje z PIS-u to Lepper nie wypada przy nich jak burak / przy kartoflach/ ale jak prawdziwy mąż stanu. Ps Klikam z cudzego kompa, zeby trudniej było mnie namierzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator16 Re: Lepper Andrzej 24.08.06, 21:56 "Klikam z cudzego kompa, zeby trudniej było mnie namierzyć". Namierzyć może trudniej, ale jest artykuł 18 w kodeksie karnym, w którym jest zdefiniowane pomocnictwo: "Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności dostarczając narzędzie, środek przewozu, udzielając rady lub informacji; odpowiada za pomocnictwo także ten, kto wbrew prawnemu, szczególnemu obowiązkowi niedopuszczenia do popełnienia czynu zabronionego swoim zaniechaniem ułatwia innej osobie jego popełnienie". Mam jednak nadzieję, że Cię nie dopadną. Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Lepper Andrzej 24.08.06, 22:40 wróciłem do swojego kompa. To że chciałbym byc przesladowanym za poglady polityczne nie pozwala narażać innych. Ale Leppera - przyszłego prezydenta- chwaliłem i juz nie nazywam Go przestępcą. W tym rządzie nic mnie już nie zdziwi a On wydaje sie tam być najbardziej normalny. Sądzę, że mnie nie złapią bo nie chcieliby abym był sławny.więc jak z króliczkiem" tylko gonić go" Po 1989 r. nie było sie z czego śmiać w polityce. Ale teraz nastały najlepsze czasy bo rzadzący znowu sobie robią jaja - z siebie i to w poczuciu misji dziejowej. Ps Kiedy z saksów wróci Tyka? Brak mi tego hunwejbina na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Lepper Andrzej 25.08.06, 13:16 Krązą plotki że dopiero w połowie września :(( choć są i tacy co twierdzą iż z uwagi "na trudną sytuację gospodarczą naszego kraju" pozostanie tam dożywotnio : (( a to była by już strata niepowetowana.................... Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Lepper Andrzej 26.08.06, 21:08 Nie może być! Opuści początek roku szkolnego? Będzie wspierał zgniły kapitalizm zamiast wspomagać swoją pracą budowę IV RP? Nie do wiary! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowianin Re: Lepper Andrzej 27.08.06, 15:30 ta szkoła nie jest odpowiednia dopóki nie nastapią w niej istotne zmiany. Taka zmianą jest wprowadzenie przedmiotów obowiazkowych: - przygotowanie do werbalnego obrażania homoseksualisty - obsługa maszyn rolniczych -technika mediacji z radykalną żydokomuną -znajomość programu Jedynie Narodowego -przygotowanie do zycia w polskiej rodzinie - religia Program powinien dopuszcząć przedmioty fakultatywne: matematykę, język polski, chemię i biologię - jednak w wymiarze nie większym niz 2 godz, tygodniowo. Tak powinna wyglądać przwdziwa polska szkoła i dopóki takiej nie bedzie Tyka na znak protestu nie wróci do Kraju. Ja go rozumię. Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 sowieccy szpiedzy w MSZ - info od źródła 24.08.06, 20:33 Ciekawe, wszyscy tropiący szpiegów na tym forum wogóle nie wspierają Maciarewicza w jego samotnej walce. Rozumię. To nie jest zaden problem ci szpiedzy-ministrowie. Tak wynika z komentarzy kancelarii Prezydenta. Czyzby ich krył Lechu Kaczński, że nie chce ujawnic jak zdradzali ci ministrowie Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Opuszczanie Polski 25.08.06, 13:15 Czy to nie znamienne - nawet Tyka wyjechał z Polski a przecież rządzi jego ulubione ugrupowanie. Nie jest mu tam lekko, bo nie ma dostępu do internetu. Widać woli juz taki los niż byc tutaj w chwili rewolucji.Co w takim razie powiedzieć o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowianin Posłowie do pracy albo za kraty 25.08.06, 18:17 Kirownictwo PIS zwróciło uwagę, ze poseł jest jak pracownik i nie może sie uchylac od głosowania. Słusznie. Poddaję pod rozweagę doświadczenia polskie, bardzo skuteczne. W 1950 r ucgwalono ustawę o socjalistycznej dyscyplinie pracy. Wszelkie obiboki i uchylajacy się od pracy byli surowo karani więzieniem. Był czas, ze posłowie już byli zamknieci w Berezie Kartuskiej. Czy nie warto skorzystac z tych rozwiazań. Żeby wrogie ośrodki nie pisały o naruszaniu praw proponuję posłów umieszczać w Areszcie w Złotowie, który ma charakter półotwarty to znaczy jak ktoś chce to wyjdzie, jak dowodzi przypadek opisany w prasie sprzed kilku tygodni. Odmdowa głosowania za słusznymi projektami PIS powinna byc surowo karana. A tak wogóle. Jak długo bedziemy jeszcze widzieć w Prezydium Sejmu przedstawicieli PO, SLD i PSL. Czy nie ma oddanych posłów z PIS, którzy mogliby zająć ich miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Polityka w skali "MAKRO" 01.09.06, 16:50 Sytuacja w Sejmie. Obradują od g.9.00 do 24.00. Czeka ich głosowanie nad kandydaturą na Rzecznika Praw Obywatelskich.Wchodzi na mównicę poseł Kalisz i prosi by zarządzić głosowanie i prosi o 5 min. przerwy. Marszałek Jurek zarządza zgodnie z jego życzeniem. Po 5 min. wchodzą posłowie i tabun dziennikarzy. Na trybunę wtacza się Kalisz i mówi:"Jak tak można pod osłoną nocy podejmować najważniejsze decyzje". Rozumiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: Polityka w skali "MAKRO" 03.09.06, 10:17 Po ponad trzech miesiącach tego "nowego" wątku uważam, że niepotrzebnie wszystko zostało wrzucone do jednego kotła. Zakładanie nowych wątków skutkuje tym, że najczęściej te mało ciekawe nie mają wzięcia i same giną. I tak powinno być. W polityce w skali MAKRO mamy trzecią setkę wypowiedzi, jak ktoś coś pisze to najczęściej odnosi się do ostatniego wątku. Reasumując, proponuję nie podtrzymywać tego wątku tylko zakładać nowe. Co Ty na to Elmek? Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 środowisko braci Kaczyńskich 08.09.06, 13:19 Prezydent był łaskaw odnosić się do środowiska z jakiego pochodzi sędzia Mojkowska, Ojcie jej był redoktorem Trybuny Ludu. To kolejny przykład oceny ludzi przez pryzmat przodków- vide dziadek Tuska. Przeczytałem, że ojciec Kaczyńskich/ o ktorym się nic nie pisze/ był wykładowcą dla najwyższych funkcjonariuszy PZPR. Mojego Ojca z racji przynależności do Armii Krajowej w tym czasie nazywano " zaplutym karłem reakcji", choć był w partyzantce tylko zwykłym kapralem. Dltego wyjechał na Pomorze.Innych członków rodziny losy rzucily za granicę i nie mogli wrócić do Polski po wojnie / znowu to AK/. Co sądzicie o środowisku Kaczyńskich? Czy prawdą jest to co sugerował Prezydent, że niedaleko pada jabłko od jabłoni. Czy ojciec, wykładowca dla kadr PZPR, mógł zaszczepić dzieciom bolszewizm? Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Front obrony przestępców 09.09.06, 15:23 Czy nie byłoby lepiej aby firmy telekomunikacyjne przechowywały dane przez 5 lat? Oczywiście tak, bowiem przewlekłość postępowania jest tak wielka, że 2 lata to za mało by złapać przestępcę. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: środowisko braci Kaczyńskich 15.09.06, 17:36 skraj100 napisał: > Czy prawdą jest to co sugerował > Prezydent, że niedaleko pada jabłko od jabłoni.... Jeśli Twój Ojciec rzeczywiście był w AK (pytanie co robił po wojnie, bo wielu z AK za komuny zwyczajnie się skundliło) to znając Skraju twoje poglądy nieżle się od tej jabłoni oddaliłeś... Jak zauważyłeś wracam na forum i jestem jeszcze bardziej paskudny..., to co znów rowerek ? Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Polityka w skali "MAKRO" 09.09.06, 16:41 javascript:AdZamknij83().Nareszcie! 16 lat spóżnienia! Drobiazg! Odpowiedz Link Zgłoś
flatower Re: Polityka w skali "MAKRO" 09.09.06, 17:44 Poprawka. wiadomosci.onet.pl/1400630,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
elmek TKM w wydaniu IV RP 11.09.06, 08:26 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/wrogowie_lpr_wpisywani_na_czerwona_liste,789837,2943 Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Polityka w skali "MAKRO" 15.09.06, 07:54 Poseł Chmielewski otworzył kolejną filię biura poselskiego ..... po Okonku przyszła pora na Jastrowie ...... ciekawe kto następny ? Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 15.09.06, 17:13 a może zamiast zastanawiać się w pracy "gdzie filię biura poselskiego otworzy Chmielewski" wziąłbyś się do roboty (zakładając, że czynności, które wykonujesz w miejscu swojego zatrudnienia można nazwać pracą) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 15.09.06, 17:21 Apel: Kochane urzędasy. Uwielbiam Wasze posty. Proszę jednak: ZAMIESZCZAJCIE JE PO 15. W normalnym kraju od 7 do 15 urzędnicy pracują, a nie urozmaicają sobie dzień pijąc kawę, przesiadując w internecie lub plotkując kto z kim. Do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Afganistan 15.09.06, 18:06 Bez żadnej debaty parlamentarnej rząd PIS wysyła 1000 naszych chłopców do Afganistanu - po smierć, bo nie po zwycięstwo. Nawet w PRL, choc byliśmy w Układzie warszawskim- nie realizowalismy tak zobowiazań ówczesnego sojuszu wojskowego. Jak oceniacie te decyzję. Czy chcielibyscie aby Wasi bracia, synowie, mężowie lub inni krewni pojechali na tę wojnę, która nic Polsce nie daje? Prezydent i Premier co najwyżej zrobia sobie fajne zdjęcia na pogrzebach żołnierzy i wygłoszą patriotyczne mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Afganistan, cd 15.09.06, 18:17 Zobowiazanie było takie, ze wyslemy ok 500 zołnierzy i to po zakonczeniu misji w Iraku. co srtało się, że zmieniono decyzję i ogłoszono ja w USA, w tajemnicy takze przed koalicjantami? Czyzby 5 min rozmowy, z czego 2,5 minuty zajeło tłumaczenie. Z tego wynika, że Bush i Kaczyński mówili najwyzej po 1 min i 20 sekundach. Mysle ze dialog wyglądał tak: Bush -Witam Pana Panie Kaczyński, miło pana goscić w Białym Domu? Kaczyński- Witam pana prezydenta, cieszę się z tej wizyty w Białym Domu i spotkania pana prezydenta, przywódcę wielkiego mocarstwa. Bush- liczę, ze odbedzie pan owocne rozmowy z moimi współpracownikami kaczyński- też mam taka nadzieję. jestesmy wiernymi sojusznikami Ameryki i wykonamy wszystkie nasze zobowiazania sojusznicze. Bush- dziekuję, za te deklarację. Zyczę Panu miłego pobytu w USA / jakjo zorientowany nie przekazał pozdrowień dla zony i nie pytał o zdrowie dzieci/ Kaczynski- dziekuję bardzo za spotkanie i miłe zyczenia. Prosze przekazać wyrazy szacunku dla Pani Bush. Jak widzimy premier miał podstawy, by twierdzić, ze dialog był serdeczny Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 16.09.06, 16:19 Zgadzam się w pełni. To nie nasza wojna, bo to nie jest wojna sprawiedliwa. USA przez ostatnie kilkadziesiąt lat prowadzą SWOJE WOJNY w imię swoich interesów. Zdradzają sojuszników, łamią prawa człowieka, gwałcą prawo międzynarodowe !!! Dlaczego (zważywszy na doświadczenia historyczne)nasi politycy od lewa do prawa zachowują się jak ubodzy krewni. Ktoś rzuca ochłap, uściśnie dłoń, pozwoli się odwiedzić w Waszyngtonie, a Ci cieszą d... Jest mi przy tym obojętne czy polityk, który tak czyni nazywa się Kaczyński czy KwaŚniewski. Istotne jest to, że Polska zapisuje się na listę agresorów a to nie leży w naszej tradycji... Skraj pamiętaj: PRL to było jednak straszne g... i nie porównuj go z dzisiejszą Polską. Szlak bojowy Ludowego Wojska wiedzie bowiem od Poznania 1956 po grudzień 1981...a po drodze była Czechosłowacja Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: Polityka w skali "MAKRO" 17.09.06, 14:44 W wojnie w Afganistanie brał udział nasz minister obrony narodowej Radek Sikorski, jako reporter w latach 1986-89. W 1988 otrzymał pierwszą nagrodę World Press Photo w kategorii zdjęć reporterskich za zdjęcie rodziny afgańskiej zabitej w bombardowaniu. Teraz zamiast Rosjan zabijaniem mają się zająć nasi żołnierze bo trafiamy w najgorszy rejon Afganistanu, gdzie trzeba strzelać żeby przeżyć. Komu to jest potrzebne i do czego? Doświadczenia Rosjan, Francuzów i Amerykanów pokazują, że sukcesu żadnego w takiej "misji" nie odniesiemy. Duzi chłopcy chcą się bawić w wojenkę?, to może lepiej żeby to robili ołowianymi żołnierzykami a nie wysyłali na pewną śmierć naszych żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 17.09.06, 21:34 Dzisiaj mamy 17 września. Mija kolejna rocznica napaści ZSRR na Polskę. Hmm, mam dylemat: dlaczego miejscowe komuchy z Okonka, Złotowa, Krajenki, Jastrowia wciąż obchodzą rocznice "wyzwalania" poszczególnych miejscowości przez Związek Radziecki. To co w 1939 napadali (wg mediów)a w 1945 wyzwalali (wg miejscowych notabli i ...mediów)? Co sądzicie o tej dwuznaczności? Moim zdaniem (które pokrywa się z poglądami wielu historyków)w 1939 Ruskie napadli a w 1945 dokończyli dzieło (należy pamiętać o współudziale angielskich i amerykańskich "przyjaciół"). Ostatnie zdanie w sprawie Afganistanu. Polską krew przelewano wielokrotnie na próżno. Czynił tak Napoleon Bonaparte (San Domingo, kampania napoleońska na początku XIX w), czynili tak zachodni "sojusznicy" podczas II wojny światowej. Przelewano ją na darmo na froncie wschodnim. "Kto nie wyciąga wniosków z historii skazany jest na popełnianie tych samych błędów". Oby za tę (moim zdaniem błędną) decyzję nie przyszło zapłacić daniny z krwi i to nie tylko naszym żołnierzom... Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Polityka w skali "MAKRO" 18.09.06, 11:47 Dobrze, że o tym przypomniałeś na forum. Odpowiedz Link Zgłoś