skraj100 Re: Polityka w skali "MAKRO" 21.09.06, 21:16 Koniec świata - Kaczyński odkrył ze Lepper jest warchołem. Ciekawe jakie gówno może zjeść PIS by utrzymać sie u władzy? A może PIS przypomni sobie nagle o przyaciołach z PO. Czy hunwejbini z PIS odszczekają to co pisali ostatnio o "platformersach'? Patrzcie w tv i zobaczcie jakimi są ludzie z PIS gdy im strach o utrate stołków zajrzał w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 21.09.06, 23:17 Skraju, przyjacielu drogi skoro uważasz, że PIS tak bardzo boi się utraty stołków to jak wytłumaczysz wypowiedź szefa klubu parlamentarnego, który stwierdził, że PIS poprze wniosek o samorozwiązanie Sejmu, jeśli taki projekt złoży któryś z klubów parlamentarnych... Moim zdaniem jutro Trybunał Konstytucyjny orzeknie o niekonstytujności pewnej komisji i burza powoli ucichnie. Nie wierzę w przedterminowe wybory Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Re: Polityka w skali "MAKRO" 22.09.06, 00:05 Jest mała szansa na uratowanie IV Rz-tej. Czu uwierzyłbyś, ze ratunkiem dla PIS jest poseł Beger? Przy okazji co sadzisz o tych, którzy w drodze fałszerstwa otrzymali mandat poselski? A Hojarska? Czy jest wzorcem dla działączy PIS? Wierzę, że pomimo wszystko masz poczucie przyzwoitości. PS Po odejsciu do PIS Begerowej, Hojarskiej, Dębickiego itd Samoobrona sie oczyści z najwiekszych kretaczy, ale czy to pociecha, że bedzie miała bardziej przyzwoitych posłów niż PIS? Czy cel uswięca srodki nawet za cene sprzeniewierzenia się własnym pogladom? To chyba pytania bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 22.09.06, 10:40 Chyba jednak spełni się mój scenariusz. Trybunał orzekł o niezgodności z prawem uchwały o powołaniu komisji d/s bankowości, więc burza ucichnie i wyborów nie będzie. Ciekawa jest przewidywalność wyroków tego organu. Czy sądzisz, że na jego orzeczenia ma wpływ litera prawa, czy też raczej wpływy polityczne. Co do Begger, Hojarskiej nie znalazłem informacji, że przechodzą do PIS, więc trudno się do tego odnieść. To jest polityczna fikcja (mam nadzieję). Mylisz się, Samoobrona nie jest w stanie oczyścić się z największych krętaczy, bowiem samorozwiązanie tego ugrupowania jest mało realne, a ojcowie chrzestni tego stronnictwa to nie Lepper, Begerowa i ta cała górka promowana od lat przez TVP, Polsat i TVN. Co do fałszerstw: sprawa jest oczywista i nie zmieniam zdania od czasów, gdy w drodze oszustwa Prezydentem został Kwaśniewski. IV RP powstanie, jeśli wyczyścimy doły (układziki lokalne), a system zmieni się z parlamentarno- gabinetowego na nowy z absolutną władzą prezydenta, więc póki co nie ma czego ratować, tkwimy nadal w III Rz-tej Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 27.09.06, 09:32 Renata B. autorytet moralny III RP ujawniła aferę. Gdzieś pisałem, że ojcami chrzestnymi samoobrony nie są leper i spółka tylko inna ekipa, ekipa z WSI, Wsi, . Brawo TVN, oni zawsze walczyli z samoobroną i dalej walczą, Brawo Komorowski za aktorstwo oskar, pięknie udawał wzburzenie . Może zapomniał jak Tusk uczestniczył w też nagrywanym spotkaniu z Wałęsą i jak tam rozdawano stanowiska, tyle tylko, że tam broniono własnych tyłków TW, a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Cenzorzy 29.09.06, 18:52 No prosze moje posty są jak świeże bułki. Pojawiaja się na kilka minut i znikają. Panowie cenzorzy i kto tu jest hunwejbinem. PRL mi tu zajeżdża..., Pozdrowienia dla Tyki i Flatowera - piszcie duzo niech cenzor ma robotę Odpowiedz Link Zgłoś
skraj100 Pozdrowienia komuchojadka 29.09.06, 21:01 Zeby siebie samego pozdrawiać? Na to bym nie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek To już jest koniec... 30.09.06, 22:35 Dzisiaj ostatni dzień funkcjonowania WSI. Rozumiem skąd ta cisza na forum. Większość koleżanek i kolegów pewnie na stypie...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: To już jest koniec... 30.09.06, 23:41 A Ty co, już wróciłeś? A od jutra służby dalej będą działać tylko się inaczej mają nazywać. No i trzeba swoich fachowców poobsadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Cenzorzy 01.10.06, 21:01 komuchojadek napisał: > No prosze moje posty są jak świeże bułki. Pojawiaja się na kilka minut i > znikają. Panowie cenzorzy i kto tu jest hunwejbinem. PRL mi tu zajeżdża..., > Pozdrowienia dla Tyki i Flatowera - piszcie duzo niech cenzor ma robotę Twój post był chamski i obraźliwy i tylko dlatego zniknął. Znaj granicę! Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Cenzorzy 01.10.06, 21:15 Poza tym miałeś temat o Renacie Beger na samej górze wątków i jeśli chciałeś jej dopiec, nie musiałeś zakładać osobnego wątku. PS. Trzy identyczne posty o cenzurze w różnych wątkach również kwealifikują się do wycięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Cenzorzy 01.10.06, 22:31 elmek napisał: Znaj granicę! Jak mawiał w grudniu 1981 roku klasyk w czarnych okularach, za którymi kryły się mądre ojcowskie oczy - "są granice, krtórych przekraczać nie wolno" Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Cenzorzy 02.10.06, 22:28 Widzę, że cytujesz swojego idola. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Poprawka 02.10.06, 22:45 elmek Popełniłeś błąd, prawidłowo powinieneś napisać "Widzę, że cytujesz mojego idola. Gratulacje!" Następnym razem pisz uważnie, bo cię miejscowa koteria uzna za persona non grata Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Poprawka 03.10.06, 08:05 Wiem co napisałem i nie musisz mnie poprawiać. Każdy cytuje autorytety na miarę swoich poglądów i przekonań. Pięknie proszę, nie wciskaj w moje usta czegoś, czego nie powiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 04.10.06, 00:13 A myślałem, że odpowiesz cytując syna Ozjasza Schechtera wypowiedziane podczas programu telewizyjnego we Francji cyt. "oddddpi........ się od generała" Z innej beczki i wyszło na jaw to co pisałem kilka dni temu. Za aferą Beggerowej stali chłopcy z Wiochy tzn WSI. Niezależne media w Polsce to fikcja jak widać, słychać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Macierewicz nie nadaje się na szefa SKW 05.10.06, 16:45 Tylko PiS jest innego zdania, ale przecież wiedzą lepiej... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3665265.html Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Macierewicz nie nadaje się na szefa SKW 05.10.06, 20:37 Ojojoj, dlaczego uważasz, że za mówienie prawdy należy wyrzucać z roboty. Pamiętam takie głosowanie w Sejmie na początku lat 90. w sprawie listu intencyjnego podpisanego między Rządem RP a MFW. Większość posłów była za utajnieniem. Ta tradycja ukrywania prawdy przed społeczeństwem trwa. Dobrze, że są tacy ludzie jak Maciarewicz, dobrze, że był przeciek, dobrze, że Prezydent RP jest za ujawnieniem treści raportu., bo czas zerwać z tą złą tradycją III RP: utajniania wszystkiego dla dobra narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Macierewicz nie nadaje się na szefa SKW 06.10.06, 09:14 dobrze że jest Macierewicz, dobrze że jest Kaczyński (x2), dobrze że są za odtajnieniem, dobrze że ........... jest tak dobrze ....... Wszyscy są za odtajnieniem tyle tylko że już dziś przyjmuję zakłady, że pełnego odtajnienia nie będzie !!!! przynajmniej za tego rządu.... PiS "odtajni" (oczywiście tuż przed samymi wyborami aby nie było czasu na weryfikację a jedynie na kolejną wojenkę) tylko te fragmenty które uzna za przydatne w kampanii wyborczej .... ale przecież jest dobrze.......... Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Macierewicz nie nadaje się na szefa SKW 06.10.06, 11:18 To ciekawe, że większość na tym forum gdyby rzucić hasło: lustracja księży napisze: tak tak wyjaśniać, musi być jawność, to osoby zaufania publicznego itd, podobna sytuacja jest z dziennikarzami tylko, że diametralnie inne opinie. Był przeciek i... pokazał to co jest oczywiste, to co powszechnie (wśród ludzi śledzących polską scene polityczną) wiadomo: polskie media przeżarte są korupcją i agenturalnością. Co do pierwszego to nawet kosherna o tym pisała, co do drugiego pokaże czas, bo ten rząd ma wolę zrobienia z tym porządku, a jak już zacznie to będziecie mieli temat na następny wątek zatytułowanynp: PIS wojuje z mediami Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Macierewicz nie nadaje się na szefa SKW 06.10.06, 12:57 Niebawem dojdziemy do wniosku, że idąc ulicą mijamy samych agentów, tudzież TW i innych OZI. Wszyscy na wszystkich donosili, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Macierewicz nie nadaje się na szefa SKW 06.10.06, 14:24 albo nie zrozumiałeś albo nie chcesz zrozumieć .......... lustracja - oki, jest Macierewicz - trudno świetnie jest i tyle, jest raport - oki ....... tylko po jaką cholerę nim "grać"??? odtajnić natychmiast i to w całości! A może zrobić tak jak proponuje PO przy głośnym sprzeciwie Kaczyńskich : odtajnić i ujawnić wszystkie archiwa. 2 może 6 miesięcy krzyku i po sprawie skończyła by się gra teczkami, szukanie agentów i cały ten cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Macierewicz nie nadaje się na szefa SKW 06.10.06, 14:45 antykomunista11 napisał: > skończyła by się gra teczkami, szukanie agentów i cały ten cyrk. No właśnie... I należałoby się wykazać czymś więcej niż wietrzeniem wszechobecnych spisków, układów i szarych sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista11 Re: Macierewicz nie nadaje się na szefa SKW 06.10.06, 14:51 ale skoro PiS oparł całą swoją ideologię i program właśnie na walce z układem, spiskiem, pajęczyną, agentami i krasnoludkami to mamy jasną odpowiedź dlaczego są przeciwni pełnemu i całkowitemu odtajnieniu wszelkich teczek......... Odpowiedz Link Zgłoś
antytyka Taka sobie wyliczanka 07.10.06, 19:28 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD i PO. ............. 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator16 Re: Taka sobie wyliczanka 08.10.06, 16:43 pkt.15 "Wycofamy wojsko polskie z Iraku." i wyślemy jeszcze więcej do Afganistanu. W tym miejscu polecam felieton Ludwika Stommy w 40 numerze Polityki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. z naciskiem na "będzie", jak my od władzy odejdziemy - w domyśle. i tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator16 Re: warszawskie manifestacje 08.10.06, 17:33 Niezła jest galeria zdjęć z wieców w Warszawie. Są wśród nich naprawdę świetne wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3669636.html?i=16 Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: warszawskie manifestacje 08.10.06, 20:26 A był ktoś z Was w Warszawie 7.10. 2006 r? Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: warszawskie manifestacje 08.10.06, 21:34 Mnie to sie podoba! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3669636.html?i=0 Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Sequel paktu stabilizacyjnego? 13.10.06, 08:40 Hehehe szykują się wielkie przeprosiny Kaczyńskiego z "warchołem" Lepperem. To dopiero będą jaja! Mówią, że człowiek uczy się na własnych błędach, widać niektórym gorzej idzie nauka... Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Mieszkania dla młodych 14.10.06, 23:19 Wg Dziennika - Aleksander i Jolanta Kwaśniewscy, Leszek Miller, Józef Oleksy i Jerzy Szmajdziński kupili mieszkania po promocyjnych cenach. Jestem oburzony tym atakiem. Mam nadzieję, że moje oburzenie podzielą inni forumowicze, może zorganizujemy demonstracje przeciwko kaczorom, wszak kto jak nie oni był inspiratorem tej publikacji? Pamiętajmy, bądźmy czujni, dziś Szmajdziński a jutro? kto wie? Wełniak, Duszara.... Strach pomyśleć. Pozdrawiam całe SLD, członków Platformy, ZSL sorki PSL i innych strażników PRL-u, a przede wszystkim wspaniałą młodzież z genitaliów w/w działaczy się wywodzącą(pamiętajcie o swoich komunistycznych korzeniach!!!). Zewrzyjmy szeregi, wróg nie śpi Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Włoszczowski ekspress... 18.10.06, 08:07 fakty.interia.pl/szukaj/news/pierwszy-pociag-do-wloszczowy,806514 Ludzie jak to usłyszałem to nie mogłem uwierzyć! Gdzie my żyjemy? Może my pójdziemy za ciosem i zażyczymy sobie połączenie IC Gdańsk-Poznań oczywiście z obowiązkowym postojem w Złotowie - więcej ludzi by na tym skorzystało! Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Włoszczowski ekspress... 25.10.06, 00:37 elmek napisał: a ja się pytam: (sorki, że dopiero teraz, ostatnio rzadziej na forum, no cóż fucha starosty czeka, więc się uczę i uczę, i uczę....pić, co by się na urzędzie nie zmarnować) CZy Przemysław Gosiewski będzie mieszkał na przystanku na trasie Centralnej Magistrali Kolejowej we Włoszczowie, czy wybudowano go dla mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Włoszczowski ekspress... 25.10.06, 07:53 Na pewno nie dla mieszkańców, choć z deklaracji Gosiewskiego wynika, że mieszkańcy mają tymi ekspresami do pracy dojeżdżać. Tylko z rozmów z ludźmi wynika, że nikogo nie stać na bilet do Warszawy za 50zł w jedną stronę, czy do Częstochowy za prawie 100! Wybąbali przystanek za ponad 3 mln złotych a przez tydzień przewinęło się przez niego ok. 40 pasażerów (ilu z nich to dziennikarze?). Dla PKP granicą opłacalności też jest ok. 40 pasażerów, tyle że dziennie a nie tygodniowo! Sam sobie odpowiedz czy to była decyzja uzasadniona rachunkiem ekonomicznym, czy politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Włoszczowski ekspress... 25.10.06, 22:57 Może masz rację, sprawdze u źródła i odpowiem czy ta inwestycja była uzasadniona ekonomicznie czy też nie Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Włoszczowski ekspress... 26.10.06, 21:52 Parodia ...jesli poseł/jeden z nielicznych/dotrzymuje słowa danego zwykłym ludziom to w Polsce musi być "opluty"....chory kraj,chorzy ludzie co? Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Włoszczowski ekspress... 27.10.06, 07:58 Nietrudno obiecać złote góry a potem je realizować, jak się za nie nie płaci. Te pieniądze można było lepiej wykorzystać a Gosiaczek wybudował coś co będzie przynosiło nieustannie straty a niewielkie korzyści. Poczytaj opinie mieszkańców Włoszczowy - ich nie stać na takie dojazdy do pracy a to był główny argument sir Edgara. Płacić za to będziemy wszyscy. Polityka nie polega na dawaniu prezentów małym grupkom kosztem ogółu. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Członek hitlerowskiej SS krytykuje polski rząd 21.04.07, 13:31 Gunter Grass: polska koalicja to nieszczęście "Wybitny" niemiecki pisarz Günter Grass w ostrym tonie skrytykował polski rząd. W wywiadzie dla dziennika "Frankfurter Rundschau" rządzącą w Polsce koalicję nazwał "nieszczęściem" i zarzucił jej, że izoluje nasz kraj w Unii Europejskiej. Zdaniem Güntera Grassa, ze względu na doświadczenia historyczne Polsce trudno jest pozbyć się roli ofiary. Ale - jak zaznaczył noblista (i dodam od siebie - były członek SS, a dziś lewicowiec) - te doświadczenia i wynikające z nich obawy przed sąsiadami - Niemcami i Rosją - nie mogą wyznaczać kierunków obecnej polityki. "Kto zaczyna rozdrapywać rany z przeszłości i traktować je w tak instrumentalny sposób, w jaki robi to polski rząd, jest na najlepszej drodze, aby doprowadzić do długotrwałej izolacji Polski" - Günter Grass powiedział dziennikowi "Frankfurter Rundschau".REKLAMA Czytaj dalej Pisarz wyraził nadzieję że za dwa lata Polacy wybiorą inne władze. Odnosząc do polsko-niemieckiej debaty na temat powojennych wysiedleń, Günter Grass przestrzegł przed powrotem do - jak to określił - "stanowisk i praktyk z czasów zimnej wojny". A takie niebezpieczeństwo stwarzają, jego zdaniem, "skrajne pozycje" zajmowane z jednej strony przez polskie władze, a z drugiej przez szefową Związku Wypędzonych Erikę Steinbach. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 A to ciekawe. Rosja sąsiadem Niemiec. 25.04.07, 18:25 "Rosja nie jest dla Niemiec żadnym partnerem" Coś drgnęło w sercach naszych pragmatycznych zachodnich sąsiadów. Wiceszefowa niemiecko-rosyjskiej grupy parlamentarnej Marieluise Beck ostro skrytykowała Kreml za zwalczanie opozycji. Beck jest członkinią Zielonych - partii, która sprawowała rządy w Niemczech, kiedy podpisywano porozumienie o budowie Gazociągu Północnego. Tym większe zaskoczenie muszą budzić jej słowa: W Rosji trwa ostra walka o władzę. Putin chce utrzymać struktury, które teraz rządzą na Kremlu. Struktury zbudowane przez agentów FSB i wywiadu, pochodzących głównie z Petersburga - rodzinnego miasta prezydenta, mających koneksje w wielkim biznesie, na przykład w spółce Gazprom. Chodzi w tym wszystkim (...) o zapewnienie bogactwa określonym klikom. Deputowana ubolewa, że Moskwa reaguje alergicznie na wszelką krytykę nazywając ją ingerencją w wewnętrzne sprawy kraju. Tymczasem mamy do czynienia z "kryminalizowaniem" opozycjonistów i całkowitą kontrolą państwa nad każdą, nawet najmniejszą organizacją pozarządową. Beck dodaje: Obserwujemy w Rosji narastające ciągoty autokratyczne, które muszą nas martwić. W niemieckiej polityce mówiliśmy (...) o jakimś strategicznym partnerstwie. Ale partner, który nie ma nic wspólnego z demokracją, nie może być naszym partnerem. Polityk uważa, że Niemcy potrzebują Rosji. Nazywa ją nawet - nieco na wyrost - naszym sąsiadem. Ale jednocześnie Marieluise Beck wyjaśnia: Trzeba pokazać Rosji, że nie stanie się częścią naszej wspólnoty wartości, jeśli w taki sposób będzie traktować demokrację. Szkoda, że w całym wywiadzie ani razu nie pojawia się kwestia Gazociągu Północnego. Skoro Beck ma tyle odwagi, aby zarzucić Rosjanom autorytaryzm, może skrytykowałaby także i ten projekt. Bo nie da się ukryć, że głównym zadaniem podmorskiej rury jest napełnienie kiesy tejże kliki, która rządzi na Kremlu. Wpływ Zielonych na rząd Angeli Merkel jest obecnie niewielki. I dlatego nie powinniśmy spodziewać się cudów po wywiadzie w niemieckim radiu. Ale na pewno jest to pozytywny akcent. Zresztą nie jedyny ostatnio. Torsten Krauel z "Die Welt" napisał prawdziwą odę do tarczy antyrakietowej - projektu nie militarnego, ale politycznego, który jest świetną okazją do zacieśnienia więzów między Europą a Ameryką. Nietypowe poglądy jak na niemieckiego publicystę. www.pardon.pl/artykul/1443/rosja_nie_jest_dla_niemiec_zadnym_partnerem Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Rosja "potęgą" na poziomie Belgii czy Holandii 26.04.07, 22:53 Putin: Rosja jest potęgą gospodarczą Rosja przezwyciężyła spadek produkcji przemysłowej lat 90. i weszła do "10" największych potęg gospodarczych świata - oświadczył w czwartek prezydent Władimir Putin. (cha, cha, cha) Putin zauważył w tym kontekście, że w ostatnich latach zwiększa się płynący z zagranicy strumień pieniędzy, wykorzystywanych do ingerowania w sprawy wewnętrzne Rosji. (cha, cha, cha razy dwa) Według niego, postępujący i stabilny rozwój Rosji nie wszystkim się podoba. :( biznes.onet.pl/0,1526142,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 I co ciołki krytykujące politykę Kaczorów? 04.05.07, 14:31 "Cierpliwość UE wobec Rosji jest na wyczerpaniu" Unia Europejska grozi zablokowaniem przystąpienia Rosji do Światowej Organizacji Handlu (WTO), dopóki prezydent Władimir Putin nie załagodzi pogłębiającego się kryzysu między Moskwą a jej sąsiadami - pisze w "Daily Telegraph". Brytyjski dziennik powołuje się na tajne unijne dokumenty, do których dotarł wychodzący w Brukseli tygodnik "European Voice". Według nich, cierpliwość UE wobec Rosji jest na skraju wyczerpania wskutek narastających sporów handlowych i zeszłotygodniowych ataków na estońską ambasadę w Moskwie. W czwartek NATO dołączyło do Unii Europejskiej, protestując oficjalnie przeciwko niepodjęciu przez Rosję skutecznej ochrony estońskiej placówki dyplomatycznej przed zbliżonymi do Kremla demonstrantami - przypomina "Daily Telegraph". Spór z Moskwą zaognił się po tym, jak rosyjskie koleje państwowe RŻD wstrzymały dostawy produktów naftowych do Estonii, co motywowały zamiarem wyremontowania odcinka torów. Z kolei rosyjscy eksporterzy węgla poinformowali, że RŻD wstrzymały transport tego surowca ze względu na brak wagonów. Wszystko to zaostrzy stanowisko Brukseli w sprawie przystąpienia Rosji do Światowej Organizacji Handlu (WTO) - ocenia brytyjska gazeta. Wśród tych kontrowersji "Daily Telegraph" wymienia jeszcze ograniczenia dostaw ropy naftowej na Litwę, podwójną taryfę nałożoną na krajowy i zagraniczny transport kolejowy, cła eksportowe na drewno i embargo na import polskiego mięsa. "Ostateczne starcie ma mieć miejsce na szczycie UE-Rosja w Samarze 18 maja i europejscy dyplomaci są gotowi przywołać Putina do porządku w związku z rosnącą liczbą sporów" - podkreśla "Daily Telegraph". Jak pisze "European Voice", konflikty UE-Rosja, dotyczące nie tylko handlu, ale też praw człowieka i energii, wywołały nawet głosy żądające odwołania szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Kto za szwabsko-ruskim punktem widzenia? 13.05.07, 12:11 "Bush nie powinien rozmawiać z rządem RP" Dwaj wysocy rangą przedstawiciele poprzednich niemieckich rządów ostrzegają na łamach "Welt am Sonntag" przed prowokowaniem Rosji i odradzają prezydentowi USA George'owi W Bushowi wizytę na początku czerwca w Warszawie. Rozmowy z polskim rządem o systemie obrony antyrakietowej w przeddzień szczytu G8 w Heiligendamm utrudnią raczej rozmowy przywódców najbardziej uprzemysłowionych krajów świata i Rosji - uważają były ambasador Niemiec w Polsce Frank Elbe oraz były szef departamentu planowania w ministerstwie obrony Ulrich Weisser. Bush ma złożyć wizytę w Warszawie bezpośrednio przed spotkaniem w Heiligendamm 6-8 czerwca. Za "kardynalny błąd" amerykańskich władz obaj autorzy uznali brak "poufnych konsultacji" z prezydentem Władimirem Putinem w sprawie tarczy. USA zapewniają co prawda, że tarcza nie jest skierowana przeciwko Rosji, lecz Warszawa oczekuje od USA przekazania rakiet, które mogą być użyte przeciwko Rosji - piszą Elbe i Weisser. Autorzy nazywają "naiwną i błędną oceną" stanowisko Amerykanów, iż mogą zawierać dwustronne porozumienia z poszczególnymi krajami sojuszu bez uwzględnienia interesów Europejczyków. "Europa nie jest przedsionkiem USA" - czytamy. Kraje europejskie należące do NATO i UE nie mają prawa do zawierania odrębnych porozumień z USA, jeśli dotyczą spraw dotyczących bezpieczeństwa całej Europy. Spór o tarczę jest "papierkiem lakmusowym" skuteczności wspólnej europejskiej polityki zagranicznej - uważają Elbe i Weisser. "Prezydent Bush nie powinien w przeddzień szczytu rozmawiać z polskim rządem w Warszawie o obronie antyrakietowej. To będzie raczej obciążeniem dla szczytu" - czytamy w konkluzji. Zawodowy dyplomata Elbe kierował w latach 1987-1992 gabinetem ministra spraw zagranicznych Hansa-Dietricha Genschera. Od roku 1999 przez cztery lata był ambasadorem w Polsce. Admirał Weisser stał na czele departamentu planowania ministerstwa obrony w rządzie Helmuta Kohla w latach 1992-1998. wiadomosci.onet.pl/1534456,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Czas powiedzieć prawdę. Rosja to potęga! 13.05.07, 12:14 Siedzę sobie właśnie przed rosyjskim komputerem i za chwilę na rosyjskim DVD i rosyjskim telewizorze plazmowym obejrzę najnowszy wspaniały rosyjski film SF. Ma się rozumieć dźwięk będzie odtwarzany na HI- Endowym rosyjskim sprzęcie kina domowego. Godzinę temu na sprzęcie rosyjskim HI-FI słuchałem niesamowitej rosyjskiej grupy Rockowej. Moim marzeniem jest wylosowanie zielonej Karty wizowej do Rosji. Człowiek by się tam dorobił, złożył pieniądze w solidnym rosyjskim banku i żył z procentów i wreszcie mógłbym odwiedzić Muzeum Walonek. A Zachodu to ja nie lubię. U nas na targu pełno Anglików, Niemców, Włochów i takich tam co handlują papierosami i spirytem. Kończę już, bo mi dzwoni najnowszy rosyjski telefon komórkowy. Pozdrawiam. jwisinski Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: I co ciołki krytykujące politykę Kaczorów? 13.05.07, 16:39 Ciołki górą. Trybunał Konstytucyjny poszatkował ustawę lustracyjną. Policzek wymierzony braciom Kaczyńskim", "polityczna porażka braci Kaczyńskich, "porażka polskich bliźniaków" - tak europejska prasa komentuje orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego, który kilkadziesiąt przepisów ustawy lustracyjnej uznał za niezgodne z konstytucją. W relacjach podkreśla się, że dzięki temu oszczędzono Polsce wstrząsów i napięć. Kilka tytułów prasy światowej:"La Repubblica": ustawa lustracyjna "światowym skandalem","Corriere della Sera": piekącą porażką ekipy rządzącej, "La Libre Belgique": zniewaga dla braci Kaczyńskich, Szwedzkie radio: największa jak dotąd polityczna porażka braci Kaczyńskich, "Frankfurter Allgemeine Zeitung": ustawa lustracyjna gwóźdź programu Kaczyńskich, "Berliner Zeitung": państwo musi respektować prawa człowieka, Więcej można przeczytać na stronie serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,4126450.html?as=1&ias=2&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Galicjanko, obawiam się, że nic nie rozumiesz 13.05.07, 20:35 Reagan, kiedy jakiś dziennikarz chwalił go, odpowiadał, że to niedobry sygnał, bo musiał coś źle zrobić, skoro go chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Teczkogra 19.10.06, 09:37 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/to-ja-bede-decydowal-ktory-agent-bedzie-ujawniony,807741,2943 Tu się objawiła obłuda lustracji w Pisowskim wykonaniu. Nie ujawnią raportu z likwidacji WSI, nie ujawnią wszystkich materiałów z "szafy", będą podrzucać teczkę raz na jakiś czas żeby podgrzać atmosferę. To ma być lustracja? Nie, to jest gra teczkami dla własnego interesu. Rzygać się chce... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Gdzie żyje Naród Hezbollah? 28.10.06, 12:11 "Nie jest wykluczone, że w czasie 34- dniowej kampanii w Libanie latem br. Izrael użył przeciwko libańskim hezbollahom nowej broni, zawierającej radioaktywny uran - pisze w sobotnim wydaniu brytyjski dziennik "Independent Mam pytanie, wiem gdzie żyją prześladowani Kurdowie, mordowani Czeczeńcy natomiast nie wiem gdzie Hezbollahowie? Izraelici pewnie też mieli z tym problem, skoro tłukli gdzie popadnie. Jakl myślicie? A co sądzicie o tej broni niezwykle skutecznej w walce z cywilami Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Problem niemiecki 28.10.06, 20:47 Przewodnicząca niemieckiego Związku Wypędzonych (BdV) Erika Steinbach liczy na zmianę rządu w Polsce, co stworzyłoby - jej zdaniem - szanse na rozwój polsko- niemieckich stosunków. Dziwi kogoś ta wypowiedź? Może więzy krwi? A gdzie to walczył dziadek jednego z platfusów, bo nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Problem niemiecki 28.10.06, 22:05 znaczy jest dobrze....Erika znana miłosniczka naszego narodujest wqrzona na rząd...tzn tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Problem niemiecki 04.11.06, 23:30 Polakom zależałoby na odsunięciu Benedykta XVI i zastąpieniu go Janem Pawłem II z wystawy Gunthera von Hagensa (niemiec, który zdobył światowy rozgłos, wystawiając spreparowane zwłoki) taki żart ukazał się w Die Welt. Potomkowie Hitlera znowu w akcji. Zaiste kulturalny to narodek Odpowiedz Link Zgłoś
elmek "gumki" tylko na receptę? 08.11.06, 12:30 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/zakazac-prezerwatyw-bo-groza-polskiej-rodzinie,814365,2943 Pusty śmiech mnie ogarnia - kontrolować każdy aspekt życia obywatela. Do tego dąży ta koalicja, ale to było wiadome już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
artysta10 Re: "gumki" tylko na receptę? 08.11.06, 12:53 Elmek nie złość się. Musimy to jakoś przetrwać. Wydaje mi się że Tobie te akcesoria nie są już potrzebne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Świat oszalał 21.11.06, 09:11 Republika Południowej Afryki to kolejny kraj, w którym umożliwiono zawieranie związków małżeńskich przez pary homoseksualne (stosunkiem głosów 230-41). Czyli towarzysze lewacy świat idzie w lansowanym przez Was kierunku, ku degrengoladzie moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Świat oszalał 21.11.06, 16:57 To tam też rządzą czerwoni? A mysłem, ze czarni. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Świat oszalał 21.11.06, 22:35 axel41 napisał: > To tam też rządzą czerwoni? A mysłem, ze czarni. Czerwono-Czarni - hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Sami swoi 27.11.06, 21:52 Maria Wałęsa zdobyła nową przyjaciółkę - Olę Kwaśniewską. Jak podaje Fakt, dziewczyny poznały się podczas treningów do Tańca z Gwiazdami i bardzo się polubiły. No cóż, córeczki poszły w ślady Tatusiów Tatusiowie się uwielbiają i wspierają od lat, że przypomnę lewą nogie Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Polityka w skali "MAKRO" 28.11.06, 01:37 Jak ocenić społeczeństwo, które dało lanie kandydatom PIS w II turze wyborów. Czy wiekszośc narodu jest w układzie? Czy PIS chce walczyc z wiekszoscia narodu? Jeśli ktoś napisze o małej frekwencji to wskaże, że nie była nizsza niz w wyborach wskutek których do Sejmu dostali sie posłowie PIS Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Polityka w skali "MAKRO" 28.11.06, 17:46 Byłes człowieku na księzycu w czasie wyborów,czy czegos sie napiłeś?Takich bzdur jeszcze tu nikt nie pisał.PiS wygrał w "cuglach"w małych miastach i wsiach,jedynie w duzych miastach nieznacznie przegrał.Partia "rządząca'niezaleznie czy lewica czy prawica zawsze traci w sondazach,tym bardziej wynik PiS-u JEST IMPONUJACY Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Polityka w skali "MAKRO" 29.11.06, 08:48 "Popraw" sobie humor wynikami sondażu dla dzisiejszej Rzeczypospolitej: PiS 31%, PO w dół, PSL nie wchodzi do sejmu, a zdobyło przecież najwięcej mandatów radnych i ma najwięcej wójtów. Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: Polityka w skali "MAKRO" 29.11.06, 22:20 Politycy mówią, że liczy się wynik a nie sondaże i trudno sie z nimi nie zgodzić. Przykład PSL-u jest tego najlepszym od lat przykładem. Lewicy też już dawno miało nie być. Jednak tak się nie stało, czego nie można powiedzieć o drugiej stronie sceny politycznej. Był taki zlepek partii prawicowych zwany AWS. Dzisiaj to tylko wspomnienia. O innych nie wspomnę bo było tego dziesiątki a może i setki. Mówiło się o tzw. partiach kanapowych. Młodsi pewnie tego określenia nie znają. A chodziło o to, że cały aktyw takiej partii mieścił się na jednej kanapie. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 30.11.06, 14:57 Ordynacja Wyborcza+układy lokalne pozwoliłyprzetrwać PSL w wyborach samorządowych, podobnie lewicy wzmocnionej Unią Wolności (sorki nie pamiętam jak sie ten tworek Frasyniuka nazywa) i Unią Pracy. Popatrz na średnią wieku ich działaczy w wyborach lokalnych. Już sama biologia podpowiada, najpierw dinozaury, potem Koenig i Polańska.......a następnie Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Polityka w skali "MAKRO" 30.11.06, 16:24 Ordynacja Wyborcza powiadasz ............. to pewnie Goławski dumny ze swych zwierzchników, że tak dobrą ordynację zdołali przeforsować w sejmie ........ Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Jurny koalicjant 04.12.06, 18:56 Się okazuje, ze nie tylko Begerowa lubuje sie w seksie. PIS-owi pogratulować koalicjanta. Ale PIS zniesie każdego, jeśli popiera jego rządy.Wiec Młodzież Wszechpolska może patronem uczynic Hitlera, Lepper moze bzykać kogo chce - w końcu chodzi o budowę IV Rzeczpospolitą, nieważne z kim. Cymanskiego syn piratem drogowym. Zona Gosiewskiego na posadę.Takiech standartów nie ma nawet na Białorusi. Czy PIS odetnie się od Samoobrony i LPR - nigdy.Nawet takiego przestepce / według Kaczyńskiego/jak Rokita moze wziąźć do rządu. W powiecie radni PIS popierają SLD i jeszcze sie chwalą tym. Wesoło sie robi na swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Lokalny Tusk 04.12.06, 19:28 W którym miejscu napisałem nieprawdę? Masz odwagę to zaprzecz.Slina to Tobie cieknie na myśl o władzy. Podoba mi sie jednak twoja lojalność wobec koalicjantów. Tylko gdzie zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
moher999 Re: Lubię lewaków 05.12.06, 12:47 Pozdrowienia dla wszystkich lewaków- czytając wasze posty relaksuje się. Moje samopoczucie jest cudowne. Axsel , Bufetowy - jesteście moimi idolami. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Ciemnogrodzianie 04.12.06, 21:38 O widzę koledzy obywatelscy, że staliście się bardzo konserwatywni, to żeby was zgorszyć, cytat z książki Marzeny Domaros: "Stefan wgapiał się w mój dekolt, opisywał jego kształty i z figury geometrycznej przeskoczył na seks grupowy" A teraz pytanie: Lepperowi nie wolno a Stefanowi tak, to gdzie tu sprawiedliwość? I jeszcze o k...stwie, Przypomnijcie sobie Niesiołowskiego u Wałęsy (nocna zmiana) i później broniącego rządu Olszewskiego (gdy wiadomo było, że i tak upadnie), a w finale popierającego rząd Suchockiej (najgorszy rząd III RP). A teraz wyobrażcie sobie pewnych działaczy powiatowych odwiedzających lewaków, a potem udających prawicową opozycję, a potem dostających, co ustalili wcześniej. Stefan jest świetnym nauczycielem, a Wy pojętnymi uczniami. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Ciemnogrodzianie 04.12.06, 21:45 a teraz przypomnijmy sobie który thebil nie potrafił oddać ważnego głosu i pierwszym po 89 roku prezydentem został Jaruzelski ............................................. odpowiedź : pierwszy i jedyny marszałek Sejmu RP bez nazwiska : Marek Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Ciemnogrodzianie 04.12.06, 21:50 bufetowy2 napisał: > a teraz przypomnijmy sobie który thebil nie potrafił oddać ważnego głosu i > pierwszym po 89 roku prezydentem został Jaruzelski > ............................................. odpowiedź : pierwszy i jedyny > marszałek Sejmu RP bez nazwiska : Marek Jurek Marek Jurek from Z Ch-N, jak znam życie Stefan mu kazał Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Koalicjant bzyka sekretarki 05.12.06, 00:36 Co się czepiasz Stefana Komuchojadek. On był tylko gadułą. Marzena Milera nie mogłą sie nachwalić, on zaczynał i konczył. Z tej przyczyny- według PIS- usprawiedliwieni są koalicjanci z kazdego swiństwa. A miało byc inaczej tylko szkoda oddać koryta, czy nie prawda? Gdyby rzadziło prawo to cała Samoobrona by siedziała ale przecież rządzi Prawo i Sprawiedliwość!! Napisz mi czy jest czyn, którego PIS nie wybaczyłby Leperowi ryzykując utrate władzy. Czy jest gówno którego Kaczyński by nie przełknął? Mnie sie wydaje, ze on nie jest obrzydliwy i przełknie kazde dla władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Niemcy obrazili kartofle 05.12.06, 00:41 Niemcy znowu obrazili moje ulubione kartofle dokonując niestosownego porównania. Czy nie powinien się zdecydowanie wypowiedzieć zwiazek plantatorów albo inna organizacja chłopska? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Niemcy obrazili kartofle 05.12.06, 16:23 Elmek!!!on już nie tylko obraża forumowiczów,on już obraża nie tylko polityków... on obraża najwyższe organy Państwa ,którym jest urząd Prezydenta R.P.. JEśLI NIE ZAREAGUJESZ JAKO MODERATOR TO JA POZWOLE SOBIE ZGłOSIC TEN FAKT DO PROKURATURY. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Oj nerwowo 05.12.06, 17:22 a prokurator umorzy, więcej tolerancji, pozwólmy burakom pisać o kartoflach Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Oj nerwowo 05.12.06, 22:02 Burakom,można pozwolic...jasne,ale tu mamy przypadek zgoła inny. Ten człowiek nie potrafi krytykowac tylko zieje antypolskościa i kpi z narodu polskiego,zasłaniając sie antypatia do p.Kaczyńskich. Czy to nie przypadkiem któryś z "ziomków"? Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Niemcy obrazili kartofle 05.12.06, 18:04 O to mi własnie chodzi,żeby wykazac schizofrenie niektórych. Zatem wolno obrażać posłów, sprawujacych mandant w imieniu Narodu i z jego wyboru, ale tylko wtedy gdy są z PO albo SLD. Wolno było na Milera i Kwacha pluć i nikt z apologetów Kaczyńskich nie stanał w obronie funkcji czy stanowiska jakie zajmowali. Wprowadzcie prawo, ze nazwisko Kaczyński nalezy wymawiać z należną czcią, w garniturze i postawie na klęczkach. Zgłos więc mnie do Prokuratury - chce sławy jako więzień polityczny IV RP. Poza ty nie zycze sobie, zeby Niemcy porównywali kartofle do czegokolwiek albo kogokolwiek i odwrotnie, aby kogokolwiek czy cokolwiek porównywać do kartofli, które lubię. A wogóle o co Ci chodzi? Czy wiesz o czym pisałem i do czego sie odnosiłem? Powiedz a zobaczę czy trafiłeś. Uważaj tylko abyś nie naraził się powielajac publicznie niestosowne żarty. O Kaczyńskich napiszę wprost. Sprawują swoje funkcje z wyboru i oceniam ich działalność polityczną i publiczną jako gówno wartą i szkodliwa dla Polski.Sa politycznymi kłamcami i oszukali Naród aby dostac się do koryta / vide obietnice wyborcze/. I to mi wolno i dopóki bedę mógł tak pisac bezkarnie bedzies zmiał dowód, ze nie zyjesz w dyktaturze a wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Rząd narusza autorytet Polski 05.12.06, 18:33 Rząd Kaczynskiego wystawia na pośmiewisko Polskę w oczach opinii miedzynarodowej. Jego podpora to Lepper, Łyzwiński,Bestry i Begerowa. Im zawdziecza władzę. Co napiszą gazety o polskim rządzie. Co napiszą o w-ce premierze rzadu Kaczyńskiego. Popatrz na zagraniczne programy telewizyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Jesteś żałosny jak Tusk. 05.12.06, 19:17 Ośmieszasz się z powodu permanentnej nienawiści do tych, którzy skutecznie przeciwstawili się czerwonym. I na dodatek nie jesteś w stanie ugryźć. Mała, bezsilna jest twoja wściekłość. Osobnicy w takim stanie zawsze przegrywają. Trzymaj się z dala od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Jesteś żałosny jak Kaczyński 05.12.06, 20:12 Tyka osmieszasz sie swoja nienawiscią do inaczej myślących. To Ty dostałeś nauczkę wyborczą i trzymaj sie z dala od polityki. Ja z siebie nie robię guru. Nasmiewam sie tylko z tej błazenady która uprawiasz. Poczytaj posty swoje i podobnych Tobie i zobacz ile w nich nienawisci. Czerwonym przeciwstawiali się przede wszystkim ludzie z obecnej PO. Ja nie odbieram nikomu prawa do działlnosci publicznej, bez wzgledu na jego poglądy. Ale Ty tego nie rozumiesz.Ty chciałbyś inaczej myślących unicestwić. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Bidusiu 05.12.06, 20:19 Tak, ty rzeczywiście jesteś inaczej myślący, jak niektórzy są inaczej kochający lub inaczej zarabiający. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Synu marnotrawny axelu141 05.12.06, 20:45 axel41 napisał: Poczytaj posty swoje i > podobnych Tobie i zobacz ile w nich nienawisci. Serce mi krwawi....Axelu, przyjacielu drogi, jak możesz nas, którzy z wielką miłością, troską ale i niepokojem, odpowiadają na Twoje posty, tak traktować. Oczywiście czasami słowa nasze są ostre, ale płynie z nich ojcowska dobroć i rada - synu nawróć się. Pozdrawiam, pamiętaj synu, jest jeszcze czas, odmień swoje serduszko, niech bije dla Kaczorów Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Synu marnotrawny axelu141 05.12.06, 20:51 Nie lubię sekt i tych, którzy mają zaslepiony umysł.Wiec otwórz oczy i swoje serce na innych ludzi.To rada dla wszystkich, którzy poznali jedyne źródło prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Synu marnotrawny axelu141 05.12.06, 21:06 Ależ Bracie, po to właśnie jest to forum, by doznający flustracji mogli otworzyć swe serca i powiedzieć co gnębi ich duszę. Cieszę się, że napisałeś, że nie lubisz sekt, znak to, że nasze słowa dotarły do twego umysłu i już wkrótce zarzucisz opcję, z którą tak sympatyzujesz, a która tak przetrzebiła Twój rozum, że już nie potrafisz racjonalnie myśleć. Znaczy misja moja, Tyki, Legalnej Blondynki i Tego po prawej przynosi owoce, Radujemy się z Tobą Bracie, że powoli zaczynasz odnajdywać drogę ku prawdzie, niech Twoje serduszko bije dla Kaczorów, Peace Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Koalicjant bzyka sekretarki 05.12.06, 17:30 axel41 napisał: > Czy jest gówno którego Kaczyński by nie przełknął? Mnie sie wydaje, ze on nie > jest obrzydliwy i przełknie kazde dla władzy. Odpowiadam czcigodnemu koledze: Choć jest NIEUSTRASZONY hahaha, i rzeczywiście potrafi wiele znieść, to jednak jakoś Platforma nie przeszła mu przez gardło, może dlatego, że to formacja w stanie ciekłym (sraka) Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Żenada 06.12.06, 08:16 Panowie jestem zażenowany poziomem Waszej dyskusji a ze mną pewnie reszta Forumowiczów. Ręce opadają i tyle... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Zmiana rządu 06.12.06, 18:37 Niedługo nowy rząd z Marcinkieiczem jako premierem i Rokitą. Łżwiński juz zaatakował Filipka. Rozrobią się. Koalicja upadnie i PO oraz część PIS udzieli poparcia Marcinkiewiczowi.Będa to woleli /PIS/ niz wczesniejsze wybory. Kaczor w odstawkę. Zatem ciszej nad PO, bo bedzie niedługo rzadzić. Ale tez mozna kontunuować żenadę z LPR i Samoobroną ale wtedy gniew ludu pusci PIS w niebyt.Zima wasza wiosna nasza.Hej Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zmiana rządu 06.12.06, 23:12 axel41 napisał: Koalicja upadnie i PO Prosiliście gdzieś, żebym nie cytował całości Waszych wypowiedzi. Jako człowiek wysokiej kultury postanowiłem dostosować się do próśb czcigodnych kolegów. Zacytowałem fragment, z którym zgadzam się w pełni " Koalicja upadnie" Oczywiście koalicja Lewica i PO. PO też upadnie. Już pęka , powoli, powoli, powoli..cierpliwości! trawa wkrótce zamieni się w mleko, a sojusz z Sojuzem, przepraszam - Sojuszem zawsze nie wychodzi na dobre :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zmiana rządu 07.12.06, 15:42 video.interia.pl/obejrzyj,film,22409,sortuj,t,st,kaczyŅski,pozycja,11,Prorocze_przej%C4%99zyczenie_Kaczy%C5%84skiego po prostu piękne............. Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Nie bedzie zmiany rządu 08.12.06, 22:56 Nie bedzie zmiany rządu a Kaczyńscy dowiedli, że nie ma gówna, którego by nie przełknęli aby tylko utrzymać władzę. Więc bedzie Leper i Giertych pod kierownictwem Kaczynskiego budować IV RP - Polskę odnowy moralnej i zasad. Do usłyszenia po wyborach. Ide na emigracje wewnetrzną:) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Do zobaczenia Axel za trzy lata 10.12.06, 12:51 Przykro mi, że kolejny raz Jarosław Kaczyński zawiódł Twoje oczekiwania. Niestety, nie powstanie koalicja z PO. To jakieś fatum - przyznasz chyba. Bo co Platforma chce się zbliżyć do PIS-u (np. Kraków), to ląduje w objęciach SLD. Może (tu posiłkuje się książka Marzenki)SLD to świetni kochankowie a PO jest strasznie wyposzczona dlatego nadstawia ......, by dostawać ochłapy np z lokalnego stołu. Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator16 Re: Odnowa moralna w koalicji 17.12.06, 23:36 Koalicja Platformy z PiS-em to mrzonki. Ale mam dobrą wiadomość dla koalicji. Samoobrona ruszyła do Częstochowy na modlitwy w intencji odnowy życia politycznego. To dopiero hipokryzja! Pewnie Renata w pierwszym szeregu. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8647166,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 zmiana rządu 06.12.06, 18:40 ps. I nie bedzie nami rządził lumpenproletariat. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Zmarł Augusto Pinochet 11.12.06, 20:53 W upalnej Anatolii, piaskach Libii, nad brzegami pacyfiku, wśród nadwiślańskich wierzb itd można było spotkać Okrutnych Dyktatorów przyodzianych w dodatki światowej mody: Srebro i Złoto bijące z oficerskiej czapki i ciemne okulary, za którymi kryły sie mądre ojcowskie oczy..... jednego mniej, mam nadzieję, że już wkrótce dołączy do niego inny, z kraju nad Wisłą, który jutro w nocy obchodził będzie swoje święto ps. zbrodniarz jest zbrodniarzem i nie ma znaczenia zabarwienie ideologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek 12/13 grudnia - Święto Jaruzela - złóż życzenia 12.12.06, 21:44 listy@jaruzelski.eu Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Saddam wisi 30.12.06, 10:41 No i po kolejnym krwiopijcy...amerykanie powiesili swojego funfla. Coś pechowy ten grudzień dla dyktatorów: najpierwulubieniec Tyki z Ameryki Płd potem Turkmanbasza a teraz Husajn....a ciekawe co tam u Jaruzela Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Fazzarro dobre wieści for you 04.01.07, 12:26 Drogi Fazzarro, świat oszalał - pisałem już kiedyś. Degrengolada trwa dalej, bo niby dlaczego nie miała by trwać skoro światem rządzą komuchy i geye. Całe szczęśćie, że Polska nadal odstaje od światowych norm w dziedzinie "moralności". A teraz wieści ze świata: Pięcioletni kanadyjski chłopczyk może mieć dwie mamy i jednego tatę - uznał sąd apelacyjny prowincji Ontario... Panie są lesbijkami...I jak Fazzaro zostajesz w Polsce i nadal w platformie, przepraszam: na platformie będzie domagał sie praw dla mniejszości seksualnych czy wyjeżdżasz na "cywilizowany Zachód" i to bynajmniej nie za chlebem Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Kandydatura Skrzypka - "popłoch na rynku" 04.01.07, 18:44 Na czwartkowej sesji złoty mocno stracił zarówno do euro jak i do dolara. Według analityków TMS Brokers główna przyczyna osłabienia polskiej waluty to wyznaczenie Sławomira Skrzypka jako kandydata na szefa banku centralnego. Złotemu nie sprzyjało też umocnienie dolara i związane z tym gorsze notowania walut na rynkach wschodzących. „Mieliśmy dzisiaj bardzo wyraźne osłabienie złotego będące wynikiem wyznaczenia kandydatury pana Sławomira Skrzypka na szefa NBP. Pojawiło się ryzyko, że może to być kandydat znacznie bardziej polityczny niż Leszek Balcerowicz” – powiedział Marek Rogalski, analityk TMS Brokers. Ponadto według analityka na spadek kursu złotego wpływ miało też wpływ umocnienie się amerykańskiej waluty po dobrych danych makroekonomicznych za oceanem. „Pogorszyły się nastroje na wszystkich rynkach wschodzących” – powiedział Rogalski. Analityk uważa, że osłabienie złotówki może być w najbliższych dniach kontynuowane. „Złoty może przebić poziom 3,90-3,92 w stosunku do euro i 3,0 wobec dolara” – powiedział Rogalski. O godzinie 16.40 w czwartek za euro płacono 3,88 zł, a za dolara 2,9650 zł. Tymczasem w środę po południu dolara wyceniano na 2,9050 zł, natomiast euro kosztowało 3,83 zł. W trzecim dniu tegorocznego handlu na warszawskiej giełdzie główne indeksy zanotowały spadki, głównie z powodu kandydata na stanowisko prezesa Narodowego Banku Polskiego. W najbliższych tygodniach GPW czeka dłuższa i głębsza korekta, a indeks WIG 20 może stracić 10-15%, uważają analitycy. „Informacja dotycząca kandydata na prezesa NBP wywołała popłoch na rynku głównie wśród inwestorów zagranicznych. Widać to także na obligacjach i w zachowaniu rynku walutowego. Inwestorzy spodziewali się człowieka neutralnego, ekonomisty znanego w szerszych kręgach i rozczarowali się” – powiedział Mirosław Saj, makler BM BISE. Jego zdaniem, zagraniczni gracze, którzy do tej pory jeszcze zastanawiali się nad wycofaniem kapitału Polski, przyspieszą swoją decyzję o wyjściu z naszego rynku. „Nastroje są niepewne, co można było zauważyć już w końcówce ubiegłego roku. Dobrze byłoby, gdyby korekta miała charakter dłuższy i była głębsza. Spodziewam się, że w najbliższych tygodniach możemy mieć do czynienia ze spadkiem wartości WIG 20 o 10-15% i będziemy oscylować wokół poziomu 3.000 pkt”- uważa Saj. Sytuacji na GPW nie sprzyja także brak impulsów do wzrostów zza granicy, głównie ze Stanów Zjednoczonych. Od kilku dni spadki notują spółki paliwowe, którym doskwierają niskie ceny surowców. Szczególnie odczuwa je KGHM, którego kurs akcji spadł na zamknięciu sesji w czwartek o 4,91%. W czwartek na zamknięciu sesji WIG 20 stracił 1,98% osiągając poziom 3.276,78 pkt, zaś indeks WIG miał wartość 50.381,11 po spadku o 1,64%. Obroty na rynku akcji wyniosły 1,34 mld zł. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Kandydatura Skrzypka - "popłoch na rynku" 04.01.07, 19:12 Spekulanci pakują manatki, bo już takich lodów jak za Balcerka nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Kandydatura Skrzypka - "popłoch na rynku" 04.01.07, 19:34 to znaczy ci sami spekulanci którzy nie tak dawno chwalili koniukturę gospodarczą i z takim upodobaniem wklejałeś ich wypowiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Marna nadzieja, czy cokolwiek zrozumiesz. 04.01.07, 20:09 Jesteś okropnie zideologizowany, stąd zacietrzewienie, które odbiera Tobie zdolność zdystansowanej oceny zdarzeń. Myślisz stadnie: tu my, tam wrogowie i trzeba tym drugim dokopać niezależnie od racji. I proszę, nie pisz, że ja podobnie reaguję na czerwonych, bo to nie jest to samo. Chcesz wiedzieć, co znaczy kapitał spekulacyjny w Polsce, poczytaj np. jak za Balcerka przywożono miliony a wywożono miliardy dolców w czasach tzw. sztywnego kursu złotego przy szalejącej inflacji. Albo przemyśl, dlaczego przy raczej mikrej gospodarce polskiej (mikrej od lat) złoty jest tak silny. Zaznaczę, że nigdy nie chwaliłem silnego złotego, jeśli już to cytowałem, bo wiedziałem, jak to ciebie wk..wia, że jest "lepiej". Silny złoty, to słabsza konkurencja polskich towarów eksportowych, większy import, to wskazówka, że jest popyt na polskie obligacje, a więc dług będzie większy. Za Millera np. dług przyrastał w tempie 1,5 mld $. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek ? 05.01.07, 12:30 Dni Równości i Tolerancji w Poznaniu odbyły się w listopadzie ubiegłego roku o czym zapewne dokładnie mógłby opowiedzieć Wam Fazzaro, A ja wspominam o tym, bo w tych dniach w Poznaniu przebywał teatr pana Mola, Simona Mola.... Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Zapomniałem dodać 05.01.07, 12:34 www.teatry.art.pl/foto/f_mol_s1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Pedalska ofensywa trwa 10.01.07, 15:45 Brytyjska Izba Lordów zdecydowała we wtorek wieczorem większością głosów, że obowiązujące w Irlandii Północnej prawo zrównujące dyskryminację przeciwko homoseksualistom z dyskryminacją z powodu płci i rasy (ang. Sexual Orientation Regulations - SOR) nie zostanie uchylone. A więc:1.sierocińce prowadzone przez organizacje katolickie nie będą mogły odmówić parom gejów prawa do adopcji dziecka 2.do odpowiedzialności karnej może zostać pociągnięty właściciel hotelu, który odmówi wynajęcia pokoju parze homoseksualistów, albo zakład poligraficzny, jeśli nie przyjmie do druku ulotki promującej imprezę gejowską. O czasy o obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian1 Znalazłem w onet.pl zapowiedz bicza na komunistów 10.01.07, 23:47 PiS przedstawi projekt "deubekizacji" W czwartek PiS przedstawi program mający na celu ujawnienie i rozliczenie aparatu represji PRL. Program będzie zawierał m.in. propozycję projektu ustawy pozbawiającej przywilejów emerytalnych i rentowych dawnych funkcjonariuszy służb bezpieczeństwa. Jak poinformowało biuro prasowe klubu parlamentarnego PiS, wiceszef PiS, minister kultury i dziedzictwa narodowego Kazimierz Michał Ujazdowski przedstawi w czwartek na specjalnej konferencji prasowej deklarację "Pamięć i odpowiedzialność". W poniedziałek Komitet Polityczny PiS zadeklarował w oświadczeniu podjęcie "działań zmierzających do skutecznego pociągnięcia do odpowiedzialności aparatu represji państwa komunistycznego". Zapowiedziano działania zmierzające "do ujawnienia i rozliczenia przestępczej, antypolskiej działalności SB, a także pozbawienia jej funkcjonariuszy wszelkich przywilejów, które tolerowały rządy »pookrągłostołowe«". Według szefa klubu PiS Marka Kuchcińskiego, w programie chodzi o podjęcie "działań względem tych osób, które tworzyły aparat ucisku w Polsce komunistycznej". Wyliczał m.in. "Służbę Bezpieczeństwa, Urząd Bezpieczeństwa, służby informacyjne, informację wojskową". W projekcie ustawy "antyubeckiej" ma znaleźć się m.in. zapis o przestępczym charakterze SB, ujawnieniu jej zasobów oraz nazwisk funkcjonariuszy. Media informowały, że projekt będzie przewidywał odpowiedzialność karną za zatajenie przez byłych funkcjonariuszy pełnej informacji o swojej działalności i agenturze. Tak samo karalne ma być przechowywanie dokumentów SB. Posłowie PiS, z którymi we wtorek rozmawiała PAP, nie chcieli mówić o szczegółach projektu ustawy, a w nieoficjalnych rozmowach mówiono, że projekt jeszcze nie powstał. W zeszłym tygodniu senator PiS Piotr Andrzejewski tłumaczył, że ustawa "antyubecka" ma mieć charakter rozliczeniowy. Senator podkreślił, że jej inicjatorom ustawy m.in. o to, by "funkcjonariusze systemu represji nie mieli uprzywilejowanych rent i emerytur". Odpowiedz Link Zgłoś
jar2006 Re: Znalazłem w onet.pl zapowiedz bicza na komun 17.01.07, 17:52 Są trzy rodzaje ubeków: co co poszli na emeryturę przed 1989 r,, niezweryfikowani i zweryfikowani. Czy zweryfikowany bedzie uznany za zbrodniarza do 1989 r a póxniej za porzadnego funkcjonariusza? A jak ktos poszedł na emeryture przed 1989 r. czy bedzie weryfikowany czy tez nie? Zgadzam się, ze wysocy stanowiskiem ubecy nie powinni otrzymywać emerytur po blisko 10.000 zł / generalicja/ i ich emerytury odbiegaja od emerytur wielu wojskowych, nauczycieli itd.Poza tym pławili się wluksusie w stounku do innych obywateli. Ale moze jestm nieobiektywny bo nadepneli mi w sposób przykry na odcisk niegdys. Ale tego nie da sie zrobić by nie złamać prawa. Wiec tylko czas rozwiąże problem. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Znalazłem w onet.pl zapowiedz bicza na komun 17.01.07, 20:53 Na początku sobie zażartowałeś, mówiąc o weryfikacji. To bajka. Znałem jednego ubowca po weryfikacji i jeżeli cała ta weryfikacja wyglądała tak jak to pijany ubowiec opowiadał, to można powiedzieć, że weryfikacji nie było, Z resztą wspomniany ubowiec był najlepszym przykładem, że ta weryfikacja to była farsa. Pamiętam jak popił, a potem szukał broni. Pamiętam też jak się odgrażał słowami, że gdyby to były tamte czasy to.....dość wspomnień. No cóż czekam x- lat, aż peerelowskie lumpy zostaną pozbawione wszelkich przywilejów. Obyśmy się Tyka doczekali, bo jeśli nie teraz to kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
jar2006 Słuzba zdrowia 18.01.07, 18:30 Wraz z żoną płacimy ubezpieczenie zdrowotne dwa razy większe od przecietnego pracownika. Pytanie jes nastepujące. Pracownik zapłaci 10 czy cos tam wiecej dodatkowej składki i bedzie miał lepsze warunki w szpitalu niż my jesli nie zapłacimy większej skłądki? A gdzie idea solidarnego państwa? Czy zamiast sklepów z żółtymi firankami pojawią się lepsze miejsca w szpitalu i inne przywileje? Mnie akurat to lata bo zarabiam bardzo dobrze. Ale chodzi o zasadę. O ubekach nie bede pisał bo to skonczy sie tylko gadką. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Sms-ki 17.01.07, 15:40 Dyrektor wydziału spraw społecznych Łódzkiego Urzędu Wojewódzkiego (ŁUW) i członek PiS Zbigniew Piekarski, który rozsyłał pracownicom urzędu nieprzyzwoite sms-y, został usunięty z partii. Według środowej "Gazety Wyborczej", Piekarski przez ponad rok - od 2005 do 2006 roku - wysyłał pracownicom urzędu nieprzyzwoite sms-y, m.in. o treści "czy niezobowiązujący seks zadowoli cię? i czy PiS to nie jest jednak przyzwoite ugrupowanie, w samoobronie (sami wiecie) w Okonku (sami wiecie), a PiS-ie nawet sprośnego sms-ka nie pozwalają wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
larwa72 Kobiałki biora się za politykę makro 19.01.07, 11:50 Radosław Markowski, doktor nauk politycznych PAN, Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w rozmowie dla Radia PIN. …przez to siedemnastolecie wykorzystaliśmy różnych polityków. W 2005 roku postanowili Polacy dać ostatnią szansę tym, którzy byli jeszcze w polityce i wybrali tych, którzy wyglądali na najgorszych i chyba byli najgorszymi. I teraz testujemy tą ostatnią szansę i stąd na przykład być może ta światła inicjatywa kobiet polskich, jeśli się uda (trzymam za nią kciuki, całkiem poważnie bez podśmichów), Partia Kobiet pani Manueli Gretkowskiej, jeśli by się udała, może to byłby taki wstrząs. Ja dwa miesiące temu sobie pozwoliłem na jednej konferencji powiedzieć, że strasznie się rozczarowałem polskimi kobietami, bo zawsze mi się wydawało, że jak już te szare zneurotyzowane faceciki w tym Sejmie przekroczą pewien poziom absurdu, nonsensu, to przyjdzie ta polska kobieta, dzielna, walnie pięścią w stół i jak słynny myśliwy wypędzi tych partyzantów z lasu. To się nie ziściło, a w tej chwili bardzo trzymam kciuki za tę partię i chciałbym, żeby się udało. Chciałbym przy tym, żeby to była partia, która oczywiście ma akcenty kobiece bardzo wyraźne, ale jest partią bardzo poważną, taką systemową. Partią z perspektywy kobiety, bo to bardzo dobrze widać, bo to jest perspektywa gospodarstwa domowego, a nie historii, zaszłości, czy kto gdzie był, czy był w podziemiu… Pragmatyczna, mądra i taka, która rozwiązuje nasze codzienne sprawy, a nie zajmuje się głupstwami. PIN: Rozumiem, że poziom absurdu w Sejmie z tego, co pan mówi, już przekroczyliśmy. W takim razie co - Manuela Gretkowska walnie pięścią w ten stół? RM: Jeżeli to się uda, bo to nie jest łatwe. PIN: A czego potrzeba, żeby to się udało? RM: Wie pan, wbrew pozorom bardzo są potrzebni tacy eksperci od zarządzania i organizacji. Tzn. partia polityczna to jest organizacja. To jest nie tylko dobra wola, ale to jest umiejętność kształtowania struktur organizacyjnych. To jest jednocześnie taka mądrość, która tam powinna być. To musi być do wszystkich kobiet. To nie może być do postmodernistycznej kobiety. Ostatnio jednym z takich absurdów, z którym pan Jarosław Kaczyński raczył nas znowu zapoznać, było to podziękowanie dla moherowych beretów, dzięki którym podobno nic się w tym kraju nie stało. Otóż trzeba powiedzieć dokładnie, że oczywiście moherowe berety sobie są, i takie klasy transferowe, które gdzieś tam sobie żyją, siedzą przy oknie i patrzą, co się dzieje i komentują, że kot przeszedł z jednego dachu na drugi, to jest część społeczeństwa. Tylko mówienie o tym, że to dzięki nim coś się w tym kraju dzieje, to jest takim absurdem po prostu, że już trudno nawet znaleźć na to słowa. To nie moherowe berety, to liberałowie, to ciężko pracujący ludzie w tym kraju zapewniający moherowym beretom jako takie godziwe życie, są tymi, którym trzeba dziękować, a premier ich nie dostrzega. Wracam do partii Manueli Gretkowskiej. Jeżeli miałbym coś doradzać, to właśnie bym doradzał to, żeby ona próbowała, ta partia, znaleźć także coś dla tych starszych pań w moherowych beretach i dla sensownych mężczyzn. Tzn. takich, którzy chcieliby widzieć taką politykę pragmatyzmu skupioną np. na polityce zdrowotnej. To jest katastrofą w tym kraju. PIN: Panie doktorze, trudno znaleźć coś, co będzie częścią wspólną dla tych wszystkich grup, o których pan powiedział. RM: A ja myślę, że jest. Dlatego, że widzi pan, ten poziom zabagnienia naszej polityki, ten poziom takiej niemożności, np. w służbie zdrowia to widać. Proszę pana, tam rezerwy proste, każdy, kto by posiedział, ja czasami mam wątpliwą przyjemność siedzenia w placówkach służby zdrowia, począwszy od tego, że lekarz wypisuje wszystkie głupstwa, które mogłaby robić sekretarka, albo niedouczony absolwent gimnazjum. Już nie mówię o tym, że normalnie na świecie lekarze, czyli wykwalifikowana część dyktuje do dyktafonu, a słabo wykształcona kadra gdzieś tam to spisuje. Począwszy od takich prostych rezerw, a skończywszy na tym, co się dzieje z wykorzystywaniem czasu łóżek szpitalnych. Po prostu rezerwy proste w tym kraju nadal są ogromne i nikt tego nie robi ze względu na bardzo dziwne interesy, które tam wchodzą. Tu farmaceutyka, która zdominowała… Chodzimy do lekarza i dostajemy od różnych lekarzy zawsze te same pigułki. Przecież aż się prosi o to, by ktoś zobaczył, co tu się dzieje, kto w czyjej kieszeni siedzi itd. PIN: Zrobią to kobiety pana zdaniem? RM: Proszę pana do tej pory te szarogarniturkowe, zneurotyzowane faceciki tego nie robiły, więc pozostaje mieć nadzieję, że te kobiety przy współudziale światłej części męskiej, taka ciągle jest, wierzę w to, mogą zrobić trochę dobrego. I tak jak mówię, tu nie potrzeba wielkiej reformy, czy wyobraźni. Ciągle te bardzo proste rzeczy są do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian1 Re: Kobiałki biora się za politykę makro 19.01.07, 15:29 Larwo mam nadzieje, że ty nie myślisz poważnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Polityka w skali "MAKRO" 22.01.07, 19:57 Zmarł ojciec Piotr - ostatni przyzwoity Francuz. Ta informacja tak a propos antyklerykalnej nagonki. A teraz w ramach rozwoju duchowego, pocszukajcie kim był i co robił Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 UE - ruski folwark. 23.01.07, 09:56 Wywiad z Litwinienką: Prodi agentem KGB Aleksander Litwinienko w wywiadzie nagranym pół roku przed śmiercią oskarżył włoskiego premiera Romano Prodiego o związki z rosyjskim wywiadem. Nagranie wyemitowała brytyjska stacja telewizyjna ITV. Być może właśnie przez ten wywiad zginął Litwinienko. Wywiad nagrał dobry znajomy Aleksandra Litwinienki Mario Scaramella. Taśma miała trafić do komisji włoskiego parlamentu poprzedniej kadencji, która badała działalność KGB we Włoszech. Podczas wywiadu Aleksander Litwinienko twierdzi, że Romano Prodi jest agentem KGB. Litwinience miał o tym powiedzieć jeden z generałów rosyjskiego wywiadu. Były rosyjski szpieg obiecuje w wywiadzie, że jest w stanie powtórzyć swoje zeznania przed komisją parlamentarną. Pół roku później Litwinienko został otruty radioaktywnym polonem 210. Zmarł 23 listopada w Londynie. Do ostatniej chwili oskarżał Kreml i prezydenta Władimira Putina o zlecenie i przygotowanie zamachu na jego życie. Mario Scaramella, który nagrał sensacyjny wywiad, został zatrzymany. W jego organizmie stwierdzono ślady radioaktywnego polonu. Scaramella spotkał się z Litwinienką w dniu, gdy został on otruty. Romano Prodi zaprzecza oskarżeniom. Sugestie o jego związkach z KGB pojawiają się nie po raz pierwszy. Głośno o sprawie było, gdy Prodi przewodniczył Komisji Europejskiej. Ponownie oskarżenia padły w czasie ubiegłorocznej kampanii przed wyborami do włoskiego parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Równi i równiejsi. 23.01.07, 10:10 Promocje w Berlinie nie dla Polaków! 2007-01-23 04:11 Od stycznia w berlińskim sklepie Selgros Polacy, Turcy i Rosjanie nie mogą korzystać z promocji na towary. Podobnie w sieci Makro. Powód? Bo za dużo kupują. Sprawę opisuje "Gazeta Wyborcza". Pan Grzegorz ze Szczecina przy okazji wyjazdu do Niemiec chciał kupić trochę proszków do prania i chemii domowej. Na zakupy poszedł do berlińskiego Selgrosa - sklep specjalizuje się w sprzedaży hurtowej dla właścicieli firm. - Rok temu dostałem z polskiego Selgrosa reklamówkę, że można robić zakupy w niemieckich sklepach. Postanowiłem skorzystać - opowiada. W sklepie podszedł do czytnika kart (aby kupować w Selgrosie, trzeba mieć specjalną kartę). Wtedy podszedł do niego pracownik sklepu. - Może pan robić zakupy, ale bez artykułów w promocji - powiedział pracownik sklepu. - Od 1 stycznia Polacy, Turcy i Rosjanie nie mogą kupować w promocjach - dodał. Polak stanął jak wryty. Niemiec wezwał inną pracownicę - Rosjankę. Ta mieszaniną polskiego i rosyjskiego powiedziała panu Grzegorzowi to samo. - Takie jest polecenie szefa - zakończyła. Wściekły pan Grzegorz zakupów nie zrobił, pojechał 20 km dalej. Do konkurencji Selgrosa, czyli Metro (w Polsce ta sieć nazywa się Makro). W tym sklepie także usłyszał, że nie może kupować artykułów będących w promocji. - Nie ma żadnej polityki koncernu dyskryminującej Polaków, Rumunów czy Rosjan - zapewnia John Matthew z niemieckiego Selgrosa. - Incydent w naszej berlińskiej filii był skandaliczny i niedopuszczalny - mówi. Dodaje, że jeśli pan Grzegorz wskaże osoby, które go tak potraktowały, zostaną wobec nich wyciągnięte "konsekwencje służbowe". Podobne oświadczenie przysłało do "Gazety" Metro. Reporter dziennika zadzwonił do sklepu Selgros we wschodnioberlińskim Lichtenbergu. Zapytał, czy jako Polak może kupić towary z promocji. - Tylko kilka sztuk. Więcej panu nie sprzedamy - usłyszał. - Polacy przyjeżdżają do nas furgonetkami i kupują towary z promocji na tony. Wszystko błyskawicznie znika, a my na tym tylko tracimy, bo nie kupują nic innego. Jeśli chce pan kupić kilka rzeczy, nie ma problemu, ale kilkuset już nie - stwierdziła ekspedientka, dodając, że podobnie jak Polacy, zachowują się Rosjanie i Rumuni. "Gazeta Wyborcza" podkreśla, że w polskim Selgrosie i Makro wszyscy klienci mogą kupować bez ograniczeń. wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=320189 Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Równi i równiejsi. 23.01.07, 10:15 Tyka sięgnij pamięcią do początku lat 90. napisy tylko dla Niemców pojawiały się w wielu niemieckich placówkach handlowych. No cóź spadkobiercy ss, jak widać, nadal specjalnie za nami nie przepadają. Odpowiedz Link Zgłoś
jar2006 Re: Równi i równiejsi. 23.01.07, 17:39 Dobra wiadomość: Prezydent nie poprze głupot Religi.Ci którzy przez całe zycie placili składkę nie bedą musieli leżeć na korytarzach bo nie maja teraz 20 zł na dodatkową skłądkę Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Równi i równiejsi. 23.01.07, 21:18 Każdy Polak winien mieć możliwość darmowego leczenia. Za to Studia powinny być płatne w 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Równi i równiejsi. 25.01.07, 00:39 Zwłaszcza medyczne. Chcesz dużo zarabiać albo jechać pracować za granicę, zapłać za kształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Równi i równiejsi. 25.01.07, 08:47 plus system kredytowania studiów (zero umorzeń), (zero stypendiów), (zero ulg) - tak by najubożsi również mogli studiować. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Równi i równiejsi. 25.01.07, 11:01 tyka5 napisał: > Zwłaszcza medyczne. Chcesz dużo zarabiać albo jechać pracować za granicę, > zapłać za kształcenie. A to ciekawe, możesz rozwinąć tę myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
adasieniek Re: Równi i równiejsi. 25.01.07, 13:58 w ogóle najlepiej zlikwidować szkoły wyższe i średnie!! Po co je utrzymywać skoro państwo nie jest w stanie zapewnić pracy wykształconym obywatelom? Zostawić tylko zawodówki, łopata w ręke, 800zł na czysto i życie jak w madrycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś