shar 04.12.06, 12:44 Czy ktoś był już oszukany w tesco przy kasie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elmek Re: Ceny w tesco 04.12.06, 13:15 Widzę, że proces przekształceń własnościowych w Stogroszu dobiegł końca i mamy Tesco. Nie wiem czy nie będzie jak w historii z wujkiem, siekierką i kijkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Ceny w tesco 04.12.06, 21:51 przeprowadziłem się tutaj z miasta gdzie tesco ma 3x większy sklep i było to jedyne miejsce gdzie robiłem zakupy ( miałem zresztą bliżej niż do tzw. sklepu osiedlowego) i bardzo sobie to chwalę":)) a jak ktoś jest łoś to i kupując pietruszkę da się orżnąć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Ceny w tesco 04.12.06, 22:08 Proszę proszę Kolega wspiera wielkie zachodnie hipermarkety, a nie znałem kolegi z tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Ceny w tesco 05.12.06, 11:07 Lepiej wspierać Pana Józka z osiedlaka, tylko nie każdy ma na to pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Ceny w tesco 05.12.06, 20:46 W (zaprzyjaźnionych )osiedlowych sklepach i sklepikach można sobie zamówić ulubione produkty: oryginalną włoską pastę, pesto i inne "delicje". Niektóre hipermarkety również oferują dobre gatunkowo produkty,ale to ,co "wyprodukowano specjalnie dla Tesco"- kupują desperaci bądź osoby zupełnie niezorientowane. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Ceny w tesco 05.12.06, 20:48 legalna-blondynka napisała: ale to ,co "wyprodukowano specjalnie dla Tesco"- kupują desperaci bądź osoby zupełnie niezorientowane. albo miłośnicy sportów extremalnych :-), kiedyś do tych sportów można było zaliczyć jedzenie w geesowskich knajpach Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Ceny w tesco 06.12.06, 08:20 legalna-blondynka napisała: > to ,co "wyprodukowano > specjalnie dla Tesco"- kupują desperaci bądź osoby zupełnie niezorientowane. Tu się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Ceny w tesco 06.12.06, 13:05 Elmek...Ty się chyba znasz na "dobrym jedzonku".Podam Ci przepis na coś bardzo smacznego. Kup (w dobrym sklepie) pesto (czerwone lub zielone) i makaron. Posyp wszystko orzechami włoskimi+surówki. Zajmie Ci to 10 min...:) Odpowiedz Link Zgłoś
affluenza Re: Ceny w tesco 09.12.06, 10:28 legalna-blondynka napisała: > W (zaprzyjaźnionych )osiedlowych sklepach i sklepikach można sobie zamówić > ulubione produkty: oryginalną włoską pastę, pesto i inne "delicje". Niektóre > hipermarkety również oferują dobre gatunkowo produkty,ale to ,co "wyprodukowano > > specjalnie dla Tesco"- kupują desperaci bądź osoby zupełnie niezorientowan Nie sądzę, by gust i smak większości naszego społeczeństwa odpowiadał Twoim. Smutna prawda jest taka, że wszystko zweryfikuje rynek a raczej konsumenci. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Ceny w tesco 09.12.06, 12:00 AFF...ja jadam również dania typowe dla polskiej kuchni:) Rzecz w tym, aby mieć wybór i możliwość spróbowania czegoś innego. Nie krytykuję tu gustów i upodobań konsumentów,ostrzegam tylko przed "toksycznością niektórych produktów". Masz rację- wszystko zweryfikuje rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
affluenza Re: Ceny w tesco 09.12.06, 13:18 Nie mam nic przeciwko pesto, itp. jednakże warto zauważyć, że większości ludzi po prostu na takie "rarytasy" nie stać, wybór nie ma więc już często znaczenia, zazwyczaj oznacza on po prostu wybór tańszego towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Ceny w tesco 09.12.06, 14:23 Byt nie powinien określać świadomości....:) Uświadomieni ludzie dokonują lepszych, racjonalniejszych wyborów-wówczas rezygnują z "byleczego" i szukają alternatywnego wyjścia(nawet jeśli są biedni, to nie są głupi) Odpowiedz Link Zgłoś
affluenza Re: Ceny w tesco 09.12.06, 15:13 Prawda jest taka, że żyjemy w świecie masowej konsumpcji i to ona zaczyna określać naszą świadomość czy tożsamość. Jesteśmy tym co konsumujemy. A cóż mają począć "konsumenci z usterką", czyli ludzie których nie stać na wybór...? Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Ceny w tesco 04.12.06, 23:08 Mieszkając za granicą-zdązyłam się błyskawicznie zorientować,ze Tesco i Lidl...to hipermarkety dla najuboższych. Specjalizują się w produkcji "trującego żarcia " z odpadów. No coż....jak naród biedny...kupuje tam gdzie najtaniej. Żal mi tylko dzieci karmionych tymi świństwami. W polskich sklepach wszystkie produkty są "o niebo lepsze". Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Ceny w tesco 05.12.06, 09:34 "W polskich sklepach" - no tak .... więc wszyscy którzy robią zakupy w tesco to przy wejściu pewnie podpisują folkslistę - proponuję zadzwoń do wierzejskiego i najbliższy weekend spędź słuchając wraz z wszechpolakami pieśni patriotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Ceny w tesco 05.12.06, 11:04 legalna-blondynka napisała: > Mieszkając za granicą-zdązyłam się błyskawicznie zorientować,ze Tesco i > Lidl...to hipermarkety dla najuboższych. Specjalizują się w > produkcji "trującego żarcia " z odpadów. No coż....jak naród biedny...kupuje > tam gdzie najtaniej. Żal mi tylko dzieci karmionych tymi świństwami. W polskich > > sklepach wszystkie produkty są "o niebo lepsze". Pod względem pochodzenia towarów Tesco nie różni się od innych sieci - większość produktów spożywczych jest wytwarzana w Polsce. Ja za Tesco nie przepadam, ze względu na panujący tam bałagan. Wędlin i serów nie pakowanych u nich także nigdy nie kupię, bo mam złe doświadczenia. Reszta towarów to marki dostępne w innych sieciach (z wyjątkiem tych w niebiesko-białych opakowaniach, których lepiej nie tykać), które niczym się nie różnią (poza ceną, która w Tesco zazwyczaj jest niższa). Co do różnic w cenie (półka-kasa), to takie rzeczy zdarzają się wszędzie. Tesco zobowiązuje się do zwrotu podwójnej wartości różnicy, jeśli ktoś to zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian1 piwo 05.12.06, 22:11 Próbowałem piwa w Tesco marki tesco, jest smaczniejsze od wody, ale tej jaka leciała za komuny z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
pablopzl Produkty 08.12.06, 14:10 Zauważyłem ,że niektóre produkty w Tesco (te biało niebieskie) są robione przez całkiem niezle firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
songosystem Re:tesco w anglii. 12.12.06, 00:28 mieszkam na wyspach brytyjskich juz 3rok i wciza widze ta sama tendencje,mianowicie tesco przyczynia sie do wzrostu gospodarczego naszego panstwa!! a to dlatego,ze nasi rodacy potrafia sie wyzywic za 10 funtów tygodniowo,jedzac oczywiscie najtajsze produkty z bialej linii.zaoszczedzone pieniadze przywoza do kraju i tam namietnie napychaja sie polska kiełbachą> osobiscie dla porownania sam wydaje okolo 100f tygodniowo i jest to bez zadnych rarytasow...to co potrafia zrobic ludzie dla kasy,jest niesamowite...jest to o tyle zadziwiajace,ze tu naprawde mozna sie normalnie zaopatrywac i jeszcze oszczedzic...ale nie...bo funcior do funciora a za 2lata przeszczep wątroby...paranoja...wogole to nie da sie tego opisac.... Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re:tesco w anglii. 12.12.06, 21:01 Słusznie SONGOSYSTEMIE -na jedzeniu nie można oszczędzać Dzieci karmione "świństwami " wyglądają jak monstra ( patrz- amerykańskie grubasy) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re:tesco w anglii. 12.12.06, 21:56 Albo Ryszard Kalisz.... na marginesie: czy w tesco są wyroby czekalodopodobne? Pamiętam z czasów PRL-u to g...., a propos PRL. Napisz do Jaruzela listy@jaruzelski.eu - bo jest za co mu dziękować Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re:tesco w anglii. 12.12.06, 21:59 Np. Ryszard Kalisz, errare humanum est Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re:tesco w anglii. 13.12.06, 12:15 Przykład Kalisza wcale nie jest taki zabawny- chyba w żadnym kraju nie ma tak "nieestetycznego" wizualnie polityka. On psuje wizerunek naszego kraju,wiecznie rozmemłany, sapiący....ech...okropność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harrisongs Re:tesco w anglii. 14.12.06, 17:03 I do tego całe lico oblane potem. Bleee. Ale cóż, dobrobyt zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re:tesco w anglii. 13.12.06, 11:43 komuchojadek napisał: > listy@jaruzelski.eu - bo jest za co mu dziękować Proszę nie umieszczaj tego samego tekstu w kilku wątkach, bo i po co? Trzeba było pojechać do Warszawy pokrzyczeć na ul. Ikara nocą, zamiast żale na Forum wylewać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś