Dodaj do ulubionych

z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii...

08.04.03, 10:33
Raz jeszcze o "aktualnosciach lokalnych" i ...
Pan Leszczu rozpisal sie na temat nadania gimnazjum zakrzewskiemu imienia
Zjednoczonej Europy.
Ba wymyslil nawet nowy konflikt zakrzewski.
Ten ostatni jest rzekomo pomiedzy miejscowym plebanem a dyrektorka
zakrzewskiego gimnazjum.
W/g "aktualnosci" miejscowy proboszcz powinien byc
tego samego zdania jak pani dyrektor gimnazjum.
A tu taka niespodzianka ksiadz ma odmienne mniemanie:-)
Jest za upamietnieniem zaslug polskiej artystki malarki Janiny Klopockiej
najblizszej wspolpracownicy prezesa ZPwN B.Domanskiego.
Artystki zwiazanej na stale z Zakrzewem chociazby przez wykonanie w Domu
Polskim malowidel sciennych pt: POLSKI ROK OBRZEDOWY.
Wracajac konfliktu:-)))
W/g. redakcji Rada Pedagogiczna, rodzice i niby mlodziez (czytaj jakby
chciala p. dyrektor i jak zawsze bojowa p. Zawadzka) chce czegos innego niz
wiekszosc mieszkancow trzezwo i normalnie myslacych.
Pan redaktor rozwodzi sie bardzo szeroko w tym artykule na temat swobod
demokratycznych.
Chwali dyrekcje szkoly za przykladu godne wybory demokratyczne przeprowadzone
w szkole.
Szkoda tylko, ze Pan redaktor nie wzial udzialu w tym plebiscycie- wyboro-
glosowaniu...
hmmm...a moze nie chce wiedzie jak to wszystko naprawde sie odbylo?

Obserwuj wątek
    • artekb1 demokracja ale ze zanakami zakazu STOP 08.04.03, 15:21
      Skoro tak
      - to w takim razie pytanie do Pana redaktora i Pani dyr. (wiem ze Panstwo
      czytaja
      moje posty rowniez)!
      Zrobie to "bardzo opisowo" (poslugujac sie faktami autentycznym) by
      wszyscy ci ktorzy jeszcze nie wysylaja swoich dzieci do szkoly rowniez
      otrzymali porcje "wychowania obywatelskiego"!
      Pan redaktor twierdzi w swym artykule, ze przeprowadzono demokratyczne wybory.
      Ja smiem twierdzic, ze to zdarzenie nic wspolnego z demokracja nie mialo.
      Moze konkurs otrzymal tylko pozory lub namiastki demokracji?

Dlatego zanim napisze Pan cokolwiek w przyszlosci prosze najpierw dobrze
      sprawdzic wiadomosci.
      Kazda gazete obowiazuje etyka dziennikarska (bo jest chyba cos takiego) i
      odrobina rzetelnosci...
      Jako oredownik demokracji troche pan sie teraz zdziwi.
      Bo teraz bedzie DEMO:-)))
      Pytan bylo cztery ale wcale nie proste jak Pan raczyl napisac:-)
      Mlodziezy w szkole nie przedstawiono zadnej z proponowanych kandydatur (no i
      slusznie mozna powiedziec niech mlodziez dojrzewa i zdobywa wiedze
      autodydaktycznie) - zadaje sobie tylko pytanie dlaczego wmawia sie mlodziezy
      szkolnej aby glosowala na Zjednoczona Europe?
      Malo tego podstepnie jako argumentu wymienia sie korzysci z tego plynace,
      dotacje (pytanie jakie)czeste wyjazdy za granice.
      To chyba jednak nie jest demokracja!
      Dla mnie jest to nic innego jak manipulacja mlodych umyslow.
      Na jednym z zebran klasowych na pytanie rodzica czy pani wychowawczyni
      przyblizyla dzieciom postac pani Klopockiej pada odpowiedz:... prosze o
      glosowanie na Zjednoczona Europe bo takie sa sugestie pani dyrektor.
      Wielka szkoda panie redaktorze, ze nie udalo sie panu do tej pory porozmawiac z
      uczniami, rodzicami - wiele Pan stracil, dowiedzialby sie pan wielu rzeczy od
      nich samych.
      Z drugiej strony rozumie pana, artykul napisal pan na zlecenie kolezanki (czyt.
      pani dyrektor gimnazjium)to pisze sie tak jak ona chce.
      A'propos to dziwne, ze w calym artykule cicho sza na temat pani dyrektor czy
      Rady Pedagogicznej.
      Dlaczego glowni zainteresowani nie wypowiadaja sie w tym artykule?
      Nie mogl pan redaktor dotrzec do nich?
      Przeciez Zakrzewo nie tak daleko od Zlotowa droge do Rudnej (tam
      mieszka p.dyrektor) tez pan dobrze zna.
      Wiec jak to jest z ta dziennikarska prawda?
      Lepiej zasiac ferment i czekac co dalej?
      W przeszlosci wydal pan na lamach "aktualnosci" juz wyrok przy pomocy tych
      samych osob na ludzi z Zakrzewa i jak pan teraz wyglada.
      A gdzie odwaga tych pozostalych walczacych o prawde, teraz glowa w piasek?
      A moze by tak slowo przepraszam?
      Ale tego nie uczono nigdzie?!?

• klean Ten sie smieje kto sie smieje ostatni! 08.04.03, 16:27
        Pan redaktor teraz czai sie i czeka na jutrzejsza sesje Rady Gminy w Zakrzewie.
        Na ktora jak zwykle w takich przypadkach wysle swoja zone a nie pania redaktor
        Milczynska.
        Bo a noz pani M. napisze inaczej lub wtraci wlasne zdanie na ten temat.
        Wtedy ciezko jest prostowac...
        no to by sie oberwalo dziewczynie mocno jak zwykle, znow bylaby ba dywaniku
        wysluchujac jak nalezy pisac:-)
        A jak, ano tak jak sobie zyczy sama Agencja Poromocyjno Wydawnicza...
        Wiem cos na ten temat!
        Szef kaze podpisywac swoim pracownikom obce artykuly ich nazwiskami bo...
        • dahar z usmiechem;-) 09.04.03, 08:19
          Panu redaktorowi przydaloby sie troche lekcji historii bo sam nie wie pewnie
          kim byla janina Klopocka.
          Wyciaga dla pani dyrektor jakies bzdury internetowe dotyczace rzekomo osoby
          Janiny Klopockiej.
          To wstyd zeby ludzie niby "na poziomie" uciekali sie do takich niskich
          argumentow.
          To tak samo jak gdyby ktores z was chcialo nam powiedziec ze np. biblia jest
          dzielem naukowym.
          Nie sadzicie panstwo chyba ze ktos to wezmie na powaznie.
          • andzia31 Juz dzisiaj:-) 09.04.03, 11:31
            Jedna szkola dwa imiona?
            pani dyrektor weszla do budynku, ktory juz od dawna nosi imie ksiedza Patrona
            Boleslawa Domanskiego.
            Przeciez cala szkola przyjela takie imie a nie tylko jedna czesc!
            Wiec po co drugie imie?
            • artekb1 po wakacjach:-) 22.07.03, 16:15
              NIEAKTUALNOSCI - zmienily kurs!
              Ostatnio "wypracowania szkolne" na lamach periodyka pisza absolwenci gimnazjum.
              Redakcje pozegnali (oczywiscie za porozumieniem stron) zasluzeni redaktorzy -
              ktorzy nie zgadzali sie z kursem wytaczonym przez pana naczelnego.

O Zakrzewie nie wspomina sie bo forum jest szybsze:-)
              Jesli sa jakies wzmianki o Zakrzewie to tylko pozytywne.

W ostanim wydaniu o aferze z malymi dealerami ani slowa?!?
              Czy dlatego, ze praktykujaca obecnie w "nieaktualnosciach" jest bardzo blisko
              spokrewniona z delikwentem.
              Czy moze dlatego ze sledztwo jest w toku i jeszcze nie wszystkich posrednikow
              wsadzono za kratki?
              A moze zostana uniewinnieni tak jak to sie zwykle praktykuje w przypadku VIP:-)
              To po co pisac, wystarczy przeciez szum w wiosce...
              • Gość: Basta Re: po wakacjach:-) IP: 81.15.215.* 23.07.03, 08:04
                No właśnie, cała sprawa brzydko pachnie. Diler podobno poleciał już ze szkoły...
                Nazwisko K. stanie się sławne w całej okolicy, nie tylko w Zakrzewie....
                • artekb1 dealer... 23.07.03, 09:30
                  Wiadomosc rozeszla sie lotem blyskawicy.
                  W Zakrzewie zapanowala pozorna cisza.
                  Wszyscy nabrali wody w usta i nikt nic nie wie - tak dzieje sie zawsze gdy w
                  wiosce az gotuje sie od plotek.
                  Tegoroczny Bluses Ekspress nie zyskal tyle uwagi, co policja z psami tropiacymi
                  narkotyki.
                  Akcja z psami policyjnymi okazuje sie byc bardziej spektakularna niz impreza na
                  skale ogolnopolska.
                  Nawet spory o ilosc uczestnikow w bluesie przycichly.
                  na wiesc o przylapaniu "dealera".

Z cala pewnoscia nikt z nas nie chcialby sie znalezdz pod takim obstrzalem jak
                  najblizsza rodzina delikwenta. Tym bardziej, ze sa to ludzie cieszacy sie
                  ogolnym szacunkiem.
                  Mozna teraz dyskutowac gdzie rodzice popelnili blad wychowawczy czy zatracili
                  kontak z wlasnym synem ale teraz nie jest na to pora.
                  W moim mniemaniu winnych jest wiecej nie tylko sam mlodociany "dealer"!

Winowajcy to Dyrekcaja Gimnazjum Zakrzewskiego, nauczyciele, rodzice dzieci
                  ktore kupowaly narkotyki i wszyscy ktorzy o tym wiedzieli i tolerowali ten stan.
                  Ilu takich posrednikow sprzedazy uzywek bylo w zakrzewskiej szkole nikt nie
                  wie. Jednak kazdy rodzic winnien byc czujny, zaczac rozmawiac z wlasnymi
                  dziecmi i odpowiednio reagowac moze jeszcze nie jest za pozno.
                  W tym przypadku chodzi rowniez o wasze dzieci.
                  Dziecko ktore zasmakowalo w uzywkach jest najczesciej stracone.
                  Wyniki terapii odwykowej sa nikle i delikwenci popadaja po pewnym czase znowu w
                  nalog. Walka z nalogami nie jest prosta o tym nie musze chyba pisac.
                  Dlatego proponuje szczera rozmowe - wszystkim tym ktorych dotknela ta sprawa!
                  Samo ubijanie piany, plotki nic dobrego nie przyniesie.
                  Nalezy zwrocic baczna uwage na szkole, droge waszych dzieci do szkoly i ich
                  otoczenie kolegow, kolezanki.

Zaden "dealer" nie jest sam.

Najczesciej ma posrednikow.

Ludzi ktorzy dostarczaja uzywek.

Dluznikow.

Sam najczesciej nie nie uzywa narkotykow - glownie zajmuje sie ich
                  rozprowadzaniem (to w klasycznym przypadku) chodzi mu o korzyswci finansowe.

W innych przypadkach "dealerzy" zajmuja sie kolportarzem narkotykow po to by
                  zdobyc pieniadze na uzywki dla siebie.

Szkoly polskie staly sie miejscem docelowym i problem ten znany jest policji
                  od lat. W przeszlosci byly takie przypadki gdzie sami nauczyciele w przerwie
                  od zajec zajmowali sie sprzedaza narkotykow.
                  To sie nazywalo dorabianiem do pensji.
                  Umywanie rak przez nauczycielstwo zakrzewskie nie zwalnia go od winy.
                  To nauczyciel odpowiedzialny jest za czas pobytu dziecka w szkole i opieke nad
                  nim.

Glupota,bezmyslnosc i falszywa tolerancja to nie ta droga...
      • Gość: Kaśka Re: demokracja ale ze zanakami zakazu STOP IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 12:24
        Zbulwersował mnie Pański list, nie tylko ten zresztą. Mam wrażenie, że
        odreagowuje Pan jakieś swe osobiste porażki. Śmieszył mnie każdy wątek tego
        listu, ale ustosunkuje się do jednego. Jestem rodzicem ucznia gimnazjalnego,
        działam w trójce klasowej, radzie rodziców. Często spotykam się tym samym ze
        społecznością zakrzewską, któa do niedawna była mi zupełnie obca. Wiemm, że
        imię Zjednoczonej Europy to wybór przede wszystkim uczniów. Na temat nadania
        imienia Pani Kłopockiej (postaci mi niznanej) słyszałam same negatywne opinie -
        wśród rodziców głównie, bo z nimi mam największy kontakt. Być może Pan słyszał
        coś innego wśród swoich znajomych, do któych Pan redaktor nie dotarł. Niestety
        tak już jest od dawien dawna, że liczy się głos tych co mówią głośno i
        oficjalnie. Ja od zakrzewian słyszałam wyłącznie oburzenie na temat nagonki na
        panią dyrektor i całą sprawę ze Zjednoczoną Europą, od uczniów podobnie.
        Przypuszczam, że pan redaktor także opierał się na oficjalnych wersjach
        głównych zainteresowanych, czyli uczniów, rodziców i większości nauczycieli a
        zapewniam Pana, iż oni są też trzeźwo myślący.
        • andzia31 Re: demokracja ale ze zanakami zakazu STOP 14.10.03, 16:56
          Kaska jak ci teraz buzi?
          Sprawa sie rypnela.
          To co napisalas tutaj mozna o d... rozbic!
      • Gość: 1234 Re: demokracja ale ze zanakami zakazu STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 19:32
        brałeś udział w wyborach ze tyle wiesz?
    • Gość: 1125 Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 22:14
      Coś mi się zdaje że ktoś ma tu nieżle naje.. w głowach po pierwsze wszyscy
      którzy tu sie wypowiadaja na temat P.Kanurskich , pani Zawadzkiej , Gimnazjum w
      Zakrzewie, Chóru Tęcza, czy słynego dealera z żakrzewa ,infomacje mają wyssane
      z palca. Znam tych ludzi i te instytucje bardzo dobrze i według mnie po prostu
      zazdrościcie im wszystkim. Jak to powiedział Premier Miller dla mnie jesteście
      po prostu zerami!!!!!
      • artekb1 Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... 30.07.03, 09:04
        No prosze "gosc" tu byl - teraz nalezy pojsc do ubikacji i pociagnac za
        spluczke!

Czytam twoja relacje z nieklamanym obrzydzeniem.
        Szczegolnie zakonczenie poparte slowal LM.
        Jesli przestepcow zaczniemy cytowac i brac za przyklad to naprawde dojdziemy do
        raju.
        Oczywiscie mozna powiedziec ze Premier Leszek Miller nie popelnil zadnego
        przestepstwa nie zawiadamiajac prokuratury o korupcji...
        Dokonal przeciez samokrytyki: w jej ramach bil sie w piersi swoje i cudze.
        Gosciu jak widze jestes zwolennikiem "socjalistycznej odnowy" i najbardziej
        odpowiada tobie powtarzanie ktorys raz z rzedu tego samego scenariusza (nie
        mozesz sie od tego odzwyczaic, czy co?).
        A to co napisales w ramach samoobrony to ostateczny dowod, ze tak samo jak SLD
        jestes galwanizowanym trupem PZPR i niczym wiecej.
        • Gość: A. Benchman Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... IP: 81.15.215.* 30.07.03, 17:05
          Cos chciałem napisac, ale wyleciało mi z głowy...
          • blablab_la Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... 04.09.03, 08:40
            Czyzby forum popadlo w jesienna nastalgie?!?
            hmmm... jesiennego potoku nikt juz nie powstrzyma.

Wiec moze na temat dozynek w Zakrzewie albo powiatowych w Okonku?
            Noooo! Kto bedzie pierwszy?
            • artekb1 Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... 16.10.03, 09:46
              re: Kaska (13.09.03)

Twoja nieswiadomosc i brak wiedzy bulwersuje mnie dokladnie tak samo, jak
              ciebie moje posty:-)
              Wybacz ale przy najszczerszych checiach nie uwierze w to co napisalas.
              Byc moze w swoim "braku wiedzy" dalas sie zmanipulowac pani dyrektor
              czy "aktualnosciom lokalnym" tak jak inni:-)
              Jesli jednak ludzie dorosli decyduja sie na cos.
              To robima to swiadomie.
              Wiec i nie moga potem miec pretensji do calego swiata, ze inni nie podzielaja
              ich zdania - tym bardziej osoby publiczne.
              • klean Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... 16.10.03, 14:14
                Kaska,
                za lganie w zywe oczy powinnas dostac honorowe obywatelstwo Zakrzewa.
                Tutaj nigdy nikt nic nie wie az sie sprawa rypnie i zacznie porzadnie
                smierdziec!
                • klean Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... 16.10.03, 14:55
                  ps. Dla tych nieuswiadomionych.

Mariusz Leszczynski (jak fama glosi) pewnego pieknego dnia wpisal w szukaczu w
                  rubryce haslo KLOPOCKA.
                  Natychmiast maszyna szukajaca wyswietlila wszystkie wzmianki zwiazane z tym
                  nazwiskiem. Swoja uwage szczegolnie skupil na Stowarzyszeniu "Zadruga" bo tam
                  czesto padalo slowo Neopoganstwo. To byl dobry chwyt.
                  Tego wlasnie potrzebowala jego przyjaciolka Renata Grochowska. Z zawodu
                  historyk i dyr. zakrzewskiego gimnazjum. Natychmiast przekazal wydruki Renatce
                  i juz wspolnie wymyslili dalsza historie przydatna do sytuacji.
                  Z tego tekstu ktory kazdy z panstwa moze przeczytac w internecie sfabrykowali
                  dowod oczywisty z ktorego wynikalo, ze pani janina Klopoca byla poganka i po
                  smierci nie otrzymala koscielnego pochowku.
                  Teraz wystarczylo tylko "echo" w gimnazjum wsrod nauczycielstwa i niegramotnych
                  radnych gminy zakrzewskiej by Klopocka postawic w rzedzie przestepcow.
                  Ciekawa, ze nikt z tych ludzi nie zastanawial sie wtedy, ze szarga posmiertnie
                  imie tej kobiety.

Wazny byl tylko cel - gimnazju zakrzewskie musi otrzymac nazwe Zjednoczonej
                  Europy bo tak sobie zyczy pani dyrektor!

• gitta Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... 16.10.03, 16:07
                    To nie wszystko najbardziej niesmaczne bylo to, R. Grochowska poslugiwala sie
                    fotografia Klopockiej by udowodnic swoje racje.
                    Na zdjeciu tym Klopocka stoi nad grobem Stachniuka.
                    To mial byc corpus delikti dla pani Grochowskiej.
                    Dalsza czesc pozostawie dla pastwa do przemyslenia.

To co do dnia dzisiejszego mnie irytuje to to, ze pani Grochowska znalazla w
                    Zakrzewie tylu poplecznikow.
                    Potrafila przekonac nauczycieli bedacych radnymi, ktorzy na sesji pozniej
                    przeglosowali "te zjednoczona europe":-)
                    Dzisiaj maja za swoje - tutaj mysle o rankingu szkol!
                    To gimnazjum pasuje jak piesc do nosa do EUROPY:-)))

Mam nadzieje, ze po takich jaskrawych przykladach glupoty ludzkiej.
                    Wladze, radni gminy i spoleczenstwo Zakrzewa w przyszlosci zanim cokolwiek
                    uczyni zastanowi sie i porzadnie przemysli wszystko.
                    Ze decydenci zastanowia sie nad tym co robia.
                    Chociazby ze strachu, ze o nich napiszemy na forum.

Sympatie Aktualnosci Lokalnych mozna sobie pozyskac w inny sposob.

Tutaj na forum byc moze na nikim nie zostanie suchej nitki:-)))
                    • omar5 Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... 16.10.03, 22:55
                      Eeeeee co tam zdjecie Klopockiej nad grobem Stachniuka.
                      Ja posiadam zdjecia ludzi z Zakrzewa, ktorzy jezdzili Pociagiem Przyjazni do
                      Moskwy i w skupieniu modlili sie nad grobem Lenina w Malzoleum Lenina:-)
                      Co bedzie jak te puszcze w obieg:-)))
                      • goldtown Re: z pieknej zakrzewsko-zlotowskiej ziemii... 16.10.03, 23:17
                        To ciekawe, robiłeś je osobiscie? A jak je puscisz w obieg?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka