madziorka711 04.01.07, 16:07 witam wszystkich serdecznie bardzo pilnie potrzebuje chodzik dla dziecka jesli ktos ma i nie jest juz potrzebny to bardzo prosze o pomoc.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanga_i_roo Re: pilnie potrzebuje.... 04.01.07, 17:48 Chodzik? odradzam, to może wygoda dla rodzicó ale duże niebezpieczeńśtwo dla dziecka, także na przyszłośc bo może miec problemy z którymi wylądujesz u ortopedy. Wszyscy lekarze i rehabilitanci z którymi rozmawiałam odradzają ten sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: Popieram 04.01.07, 20:47 wszyscy mówią o chodziku ,że niebezpieczny-niezdrowy-i inne nie,nie nie.....to dlaczego jest dopuszczony do obrotu handlowego nie tylko w Polsce ale i na całym świecie....dlaczego Instytut Matki I Dziecka nie postawił VETO jeżeli jest taki niebezpieczny, dlaczego chodziki nie zniknęły ze sklepów dziecięcych........nie rozumię tego.....chyba za głupia jestem aby to zrozumieć..... a pozatym moich troje dzieci wychowało się na chodzikachlat 1977-1982(były to frotowe majtki na aluminiowych nogach zakończone kółeczkami)dzisiaj mają 29lat,28lat i 25 lat i nie mają problemów ortopedycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: pilnie potrzebuje.... 04.01.07, 22:01 Moze chodzi o chodzik jezdzik pchacz, czyli taki samochodzik z oparciem.. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia14 Re: pilnie potrzebuje.... 04.01.07, 22:38 mnie się wydaje że chodzik nie zrobi krzywdy dziecku o ile maluch nie będzie w nim siedział pół dnia lub więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
blu-velvet a może madziorka711 sama zadecyduje. 04.01.07, 23:12 ma chyba rozum i wie czy jej dziecko ma jakieś przeciwskazania jesli" chodzi "o chodzik?po co te rady?dziewczyna potrzebuje chodzik i tyle a nie rad. Odpowiedz Link Zgłoś