homo709 05.01.10, 10:47 Witam. Droga koleżanko hafciarko , bardzo Cię proszę o pełny wzór do obrazu SHAKIRA ( ten w sepii ) Brakuje mi 3 ostatnich stron. Jest śliczny. Pozdrawiam. Dana Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homo709 Re: Prośba do OKRUSZEK444 05.01.10, 11:16 Przepraszam zapomniałam jeszcze wspomnieć , że planuję wyszywać DMC. Wyjaśnij proszę o co chodzi z tymi nr ( 1-3 ) do innych symboli. Dana Odpowiedz Link
okruszek444 Re: Prośba do OKRUSZEK444 06.01.10, 22:00 Podaj prosze maila a wysle wzor i graficzny i xsd do wyboru. Nr nici niestety tez w madeira i ja robilam w dmc przekladajac je wedlug zamiennikow z internetu ale pamietam ze cos mi sie tam nie podobalo i po swojemu jeszcze zmienilam. Jedna sugestia- na brzuchu jest niewypelniona plama we wzorku- po wykonaniu wyglada to fatalnie, dokladnie jak plama na brzuchu ) . Dlatego na koniec wypelnilam to miejsce kolorem nieco jasniejszym niz ten wokol plamy. a do opisow nici numrki 1-3 i tak dalej oznaczaja kolejnosc motkow potrzebnych , czyli 1- 3 motki to bedzie pierszy kolor potem kolejne motki 4-5 drugi itd. W sumie potrzebne 16 motkow na ta prace. Pozdrawiam i czekam na adres! Odpowiedz Link
homo709 Re: Prośba do OKRUSZEK444 07.01.10, 16:50 Witam mój mail : dana709@op.pl Ja bym chciała zastosować podobną kolorystykę jak MM i Diana. Muszę pokombinować. Dzięki za podpowiedz względem brzucha ) Czy są w tej pracy półkrzyżyki. Pozdrawiam Odpowiedz Link