dominola0 16.01.14, 15:46 Witam serdecznie i proszę, jeśli ktoś haftował ten cudny obrazek proszę bardzo o rozpisanie kolorów mulinek w jakiejkolwiek firmie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga910 Re: Wieczór w operze 16.01.14, 18:37 Nie bardzo rozumiem, o jakie rozpisanie kolorów Tobie chodzi. Czy masz schemat graficzny bez wykazu kolorów? Jeśli tak, to sprawa jest dość trudna, bo wykaz kolorów zazwyczaj jest przyporządkowany do konkretnego schematu. Wyjaśnij, proszę. Odpowiedz Link
inna57 Re: Wieczór w operze 16.01.14, 19:43 Właśnie dlatego pisałam autorce wątku że zaczynanie zabawy z haftem od skomplikowanego wzoru nie jest dobrym pomysłem. Jak sądzę początkująca koleżanka nie do końca wie co dostała razem ze schematem. Nadal polecam rozpocząć od czegoś co nie skończy żywota na dnie szuflady. Haftuję od 50 lat i "wychowałam" wiele hafciarek, żadnej nie pozwoliłam zacząć od pracy której mogła nie podołać. Tak duży i skomplikowany haft nie powstaje w jeden wieczór na efekty trzeba długo poczekać a dla początkującej hafciarki która musi sobie wpisać w haftowanie wielokrotne prucie, opanowanie techniki, niekoniecznie wszystkie równiutkie krzyżyki, nieznajomość wszystkich niuansów związanych z naszym hobby może być bardzo zniechęcające. Ambicja to nie wszystko, haft jak i każde inne zajęcie wymaga praktyki. Odpowiedz Link