Dodaj do ulubionych

kobieta z bukietem dimensions

11.11.14, 12:20
Witam! Czy ma ktos moze ten wzór... i zechciałby sie nim podzielić ? Do kupienia są gotowe zestawy ale jeden- oryginalny jest do wyszycia na kanwie 18, a inny ta takiej jak chciałam -14 ale w komplecie z muliną nie taka jak chciałam - maja jakiś zamiennik a ja chce wyszywać dmc, zatem chciałabym zdobyć wzór i zakupić mulinę dmc. Z góry dziękuję za pomoc. Mój mail teresah@vp.pl
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: kobieta z bukietem dimensions 11.11.14, 18:48
      Jeśli zestaw jest firmy dimension to zamienniki dmc nie są łatwą sprawą. Owszem można dobrac podobne kolory dmc ale nie będzie 100% zgodności.
    • honcelka Re: kobieta z bukietem dimensions 11.11.14, 21:18
      Dziękuję za odpowiedź. W takim razie zastanawiam sie co będzie najlepszym wyjściem, kupienie oryginalnego kompletu i wyszywanie na tej 18...? Nigdy nie szyłam na tak drobnej kanwie, czy kupić sam wzór i szyć muliną dmc na kanwie 14...? Doradźcie😊

• inna57 Re: kobieta z bukietem dimensions 12.11.14, 14:34
        Jeżeli możesz kupić oryginalny wzór rozpisany na dmc to polecam. Wszelkie amatorskie przyporządkowania zamienników mogą zepsuć efekt końcowy. Natomiast podmienienie kanwy do zestawu nie jest dobrym rozwiązaniem. Na 14 trzeba haftować 3 nitkami a na 18 tylko dwoma. Nici w oryginalnych zestawach zawsze jest trochę więcej, ale tylko trochę.
    • honcelka Re: kobieta z bukietem dimensions 13.11.14, 13:34
      Właśnie dotarł do mnie zamówiony zestaw Dimensions, mogę działać. Tylko mam jeden dylemat... Jak zobaczyłam tą aidę 18 to przeraziłam się że taka drobna... Ale za późno na narzekanie, zestaw kupiony i zabieram się do pracy....
      • danusiek416 Re: kobieta z bukietem dimensions 13.11.14, 14:16
        Moja milutka hafciarko nie narzekaj na "18" ze drobniutka bo "20" i wyzej jeszcze drobniejsze i na nich tez przeciez wyszywamy. Powodzenia w pieknej pracy. Danuta
        • honcelka Re: kobieta z bukietem dimensions 13.11.14, 14:47
          Trzeba się przyzwyczaić... 😊 no a wzór też chyba trudny... Na początek widok jak dla mnie przerażający😞 ale lubię wyzwania to może dam radę, najwyżej podczas pracy będę pytać i wołać pomocy. Pozdrawiam zakręcone hafciarki 😊.
          • inna57 Re: kobieta z bukietem dimensions 13.11.14, 15:13
            Jak już skończysz to koniecznie się pochwal. My tu wszystkie chętnie podziwiamy dzieła naszych rąk.
            Ja najchętniej haftuję na 20 lub 22 więc wiem że nie jest łatwo. Wszystkie niteczki które Ci zostaną zachowaj. Przydadzą sie do innych haftów dimension.
            • honcelka Re: kobieta z bukietem dimensions 14.11.14, 22:04
              Podziwiam hafciarki szyjące na tych drobniutkich kanwach... To jest naprawdę wyczyn. Dla mnie ta 18 to już jest max. Mój komplet igieł jest nieprzydatny, robią za duże dziury. A może to tylko takie pierwsze odczucia po pierwszych krzyżykach na takiej kanwie. Wygląda to całkiem całkiem ale lekko nie jest. Pozdrawiam.
              • vi_san Re: kobieta z bukietem dimensions 06.02.15, 01:16
                Ja właśni najbardziej lubię 18... I to chyba tylko dlatego, że w mojej pasmanterii nie ma 20. smile
                Hafty na najdrobniejszej kanwie wyglądają zawsze delikatniej, lżej niż na większych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka