gosiamapsy 20.07.09, 22:33 Czy ktoś haftował tą muliną i może się podzielić wrażeniami. Czy bardziej przypomina ariadnę czy DMC lub anchor? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirafiorka Re: Mulina MADEIRA 21.07.09, 09:06 Zdarzyło mi się parę razy używać muliny Madeira, bo kiedyś udało mi się nabyć kilkanaście pasemek za jakieś śmieszne pieniądze. Jakościowo całkiem przyzwoita, lecz nieco cieńsza niż np. DMC czy Anchor i nitka jakby mniej merceryzowana, ale dobrze się haftuje. A po wypraniu i wyprasowaniu robótki absolutnie nie widać różnicy. Od Ariadny chyba jednak lepsza... Odpowiedz Link
lilkaaa25 Re: Mulina MADEIRA 21.07.09, 09:55 Ja używałam muliny Madeira, wg. mnie jakość ma taką jak DMC i Anchor, faktycznie jest trochę mniej błyszcząca, ma też inne kolory. Ale jest jej więcej i kosztuje też mniej, więc zawsze kupuje takie kolory jak biały, czarny, ecru itp. Pozdrawiam serdecznie Marta Odpowiedz Link
kwiatek-maks Re: Mulina MADEIRA 23.07.09, 20:32 Ja też wyszywałam tą muliną, nie mam zastrzeżeń, z efektu jestem zadowolona, ale gdzieś kiedyś, ktoś pisał, że kolory Madeiry blakną. Odpowiedz Link