ma-sz 17.03.09, 20:30 Czy może ktoś odnaleźć mapę, na której zaznaczone są przystanki linii 55 MPK w Swarzędzu? Jeśli nie ma takiej - czy ktoś byłby tak uprzejmy i precyzyjnie opisał lokalizację tych swarzędzkich przystanków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vienx Re: Przystanki w Swarzędzu 17.03.09, 22:22 1. Jadąc od Poznania, pierwszy przystanek 55 jest mniej więcej w połowie ul. Szumana (w obie strony)- zrobiono tam teraz nowe przystanki - na przeciwko domków jednorodzinnych. 2. Następny ul. Przybylskiego- obok i naprzeciwko dużej żółtej Wypożyczalni DVD (nazwa- Przybylskiego) 3. ul. Graniczna - niedaleko wejścia do sklepu Carrefour (i odpowiednio po drugiej stronie)- nazwa przystanku Cegielskiego (od nazwy osiedla). 4. ul. Graniczna przed rondem, obok sklepu Polska Chata (w stronę Poznania), natomiast w drugą stronę- za rondem, obok kościoła, naprzeciwko dużej budowy (nazwa- Raczyńskiego) 5. ul. Graniczna, niedaleko tzw. małego Agrobexu (sklepy spożywcze, m.in. Lewiatan, drogeria, sklep mięsny, bank). Obok przystanku jest pasmanteria, chyba sklepik dla zwierzaków, optyk. (nazwa- Graniczna) 6. Autobus zaraz potem skręca bodajże w ul. Kowalską i ostatni przystanek niedaleko gimnazjum, gdzie zawraca. (Zalasewo- Planetarna) Mam nadzieję, że się przyda. Pisałam z pamięci, mam nadzieję, że niczego nie ominęłam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdzisci Re: Przystanki w Swarzędzu 24.03.09, 22:03 www.mpk.poznan.pl i rozkład jazd z lub bez mapy Odpowiedz Link Zgłoś