tropem_misia1 26.11.09, 08:46 nowy wątek. Witam ,miłego dnia. ps.i tak jestem za sowami!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: Dla skowroniątek 26.11.09, 13:36 Sing - Sing skowroneczku mój, gdzie się podział nienaganny urok twój, co też ci się śni, o co chodzi ci, powiedz, powiedz o co. No, czy ja nie jestem lepsza niż... Sing - Sing nazywają go, bo ma w oczach coś takiego, same zło, nie hoduje zbóż, ma w kieszeniu nóż, -śpiewanko Maryli Rodowicz... a ja nie wiem po co. Sing - Sing pokochałam go, popłynęłam jak za lordem aż na dno, cały dzień by spał, nocą w karty grał, a ja nie wiem o co. No, czy ja nie jestem lepsza niż, cała reszta pań, cały babski wyż, gdy mnie widzisz, czemu wołasz SOS, na mój widok SOS, SOS. Sing - Sing ma koleżków trzech, takich spotkać na ulicy to jest pech, zbyt nerwowi są, grzeszą kiedy śpią, a ja nie wiem po co. Sing - Sing czasem prosi mnie, bym schowała to czy tamto gdzieś na dnie, wezmę grosz czy dwa, on pretensje ma, a ja nie wiem o co. No, czy ja nie jestem lepsza niż... Sing - Sing nagle w oczach schudł, i wyczuwam w jego głosie jakiś chłód, słabo w karty gra, może kogoś ma, a ja nie wiem po co. Sing - Sing skowroneczku mój, gdzie się podział nienaganny urok twój, co też ci się śni, o co chodzi ci, powiedz, powiedz o co. No, czy ja nie jestem lepsza niż... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dla skowroniątek 27.11.09, 00:40 witam dzisiejszej doby pełan niepewności czy aby nie za wczesnie. SOWA JESTEM Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dla skowroniątek 27.11.09, 08:24 trafione ,zatopione sie mi ząbki w uśmiechu wyszczerzyły To dobrze,bo mam wrażenie,że zaraz umrę z niewyspania. Odpowiedz Link
marii51 Re: Dla skowroniątek 27.11.09, 20:30 Będzie tu nas budził lesnictwo.republika.pl/ptaki/skowrone.htm www.ptaki.info/abc/ptak.php?id=25 odleciał z końcem listopada -wróci w marcu ~~~~~~~~~~ a sowa grafitowa- jest nadzyczajna Odpowiedz Link
tropem_misia1 znowu spac nie moge. 28.11.09, 00:26 to młodziutka sowa uralska pokryta puchem Odpowiedz Link
tropem_misia1 Skowrony 28.11.09, 23:25 już śpią.To sowy prostują skrzydła otwierając szeroko oczy ,by księżyc mógł się w nich przejrzeć. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Skowrony 29.11.09, 09:42 Super!! Słuchałam ,na bis też. Sowa bisowała wielokrotnie. Odpowiedz Link
marii51 Re: Skowrony 29.11.09, 12:50 Gacek śpi --a nam sowa huhuka tropisiu a ta malutka puszkiem okryta też potrafi pohukać? a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
tropem_misia1 Dla skowroniątek 02.12.09, 09:21 Wydaje mi się ,że to powinien być watek dla sówek,coraz później wstaję. Znowu spać nie mogłam. Miłego dnia. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Dla skowroniątek 03.12.09, 07:33 Ale zimno. Wiem,grudzień. Mimo to,ale zimno...brrrr Jak tu wyjść z domku, jak z pod kołdry nie mogłam. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Dla skowroniątek 03.12.09, 08:14 Rozmowa ślimaka z samym sobą Wyjść ze skorupki? Nie wyjść ze skorupki? Krok ze skorupki? Nikrok ze skorupki? Kroknirupki - krokrupki kokkrupki korupki krupkikrupkikrupki... (ślimak zaplątuje się we własne myśli albo one to raczej tak się w niego wplątały, że odpowiedź na pytanie musi odłożyć na później) Christian Morgenstern, tłum. Witold Wirpsza P/S. Podkradzione => nie utuczy. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dla skowroniątek 03.12.09, 08:21 a co mówi małż rodząc w bólu perłę? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dla skowroniątek 07.12.09, 10:25 Staram się. ale jak łatwo pomylić prawdziwa perłę z fałszywą Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dla skowroniątek 07.12.09, 10:27 Czy to wina poniedziałku,że go tak nazwano?i obarczono początkiem harówki? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dla skowroniątek 14.12.09, 07:38 Jak ciężko.. poniedziałek zimno za wcześnie Odpowiedz Link
marii51 Re: Dla skowroniątek 15.12.09, 08:58 a oknem pada śnieg? tropciu zamknij okno- bo zmarzniesz "mróz pomalował okienko i aż nie chce się wierzyć- bo choć szyba maleńka ,tyle gwiazdek się srebrzy.." Odpowiedz Link
kendo Re: Dla skowroniątek 15.12.09, 13:21 no, ja wstalam o 6:00 nie mialam czasu sie wpisac, ale juz jestem i za"momecik" poczytam" zycze udanego dnia.... Odpowiedz Link
marii51 Re: Dla skowroniątek 15.12.09, 13:53 tesuniu- to pobiednia drzemka bardzo wskazana-pod kocykiem na troszkę chrrrrr Odpowiedz Link
tesunia Re: Dla skowroniątek 16.12.09, 09:13 witam Zaloge.... czyzby sie niebo od Was oddalilo? wstawac i dotykac"skrzydelkami" chmurki....na dobry pocztek dnia posypuje sniezkiem, *Marii, wczoraj przysnelam na fotelu ogladajac dziennik o 18:00 Odpowiedz Link
kendo Re: Dla skowroniątek 21.12.09, 08:53 witajcie Zalogo, na razie jeszcze na minusie /mrozikowo na swieta ma byc +/-0 zycze udanego dnia i poczatku tygodnia. Odpowiedz Link
marii51 Re: Dla skowroniątek 21.12.09, 09:42 tesuniu- tak wcześnie juz nas odwiedziłaś witam śpioszków i poranne skowroniątka- mrozik -15 trzyma-cichutko wszędzie-czas od czasu ktoś otulony w przespaceruje..szybko pomyka do cieplutkiego domu Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dla skowroniątek 23.12.09, 08:26 wstałam pełna zapału do pracy i dobrych chęci...zobaczy sie do dalej Odpowiedz Link
tesunia Re: Dla skowroniątek 23.12.09, 09:11 Tropciu, wiec zycze by zapal sie nie "spalil" a zaowocowal obficie sprawnego"szlifowania swiatecznego" zycze. Odpowiedz Link
marii51 Re: wstaliśmy! 26.12.09, 13:39 witajcie skowroniątka chyba naprawdę póżno- bo jest data postu tropisi 26.12 a godzinę pokazuje komputer 21-szą z minutkami.. coś coś--??? pożno wstaliście zatem- bardzo podobnie -ja dziś rano było pochmurno wiatr szalalał śnieg- zniknął całkiem po wczorajszej ślizgawicy ani śladu Odpowiedz Link
marii51 Re: wstaliśmy! 26.12.09, 13:52 już dobrze pokazuje komputer tropisia wstała o 12,30 Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: wstaliśmy! 26.12.09, 16:23 No ,nie tak głośno!Trochie wstyd? wstałam dużo wcześniej Odpowiedz Link
kendo Re: pobudka 03.01.10, 15:34 juz zem sciagnela z wyra) bardzo raniutko, zmykam,pozniej sie odklikam przy wiekszym czasie miejcie sobie milutko i cieplutko. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: pobudka 03.01.10, 18:24 a jutro wczesna pobudka - praca Jaki to ból,juz go czuję. Odpowiedz Link
marii51 Re: pobudka 04.01.10, 20:17 tropciu od jutra otwierasz oczka po bumbum budziku- i myślisz..-" trudno się mówi kocha się prackę dalej.. a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: pobudka 04.01.10, 20:48 Udało mi sie ranną zmianę zamienić na popołudniową. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Dla skowroniątek 10.01.10, 12:00 sowa..to ma "klawe życie" wyśpi się należycie Odpowiedz Link
tropem_misia1 Tak się zastanawiam co z wronami... 13.01.10, 09:08 no dobra dla wron też. Odpowiedz Link
kendo Re: Tak się zastanawiam co z wronami... 14.01.10, 12:36 a kto ma byc te wrony???????????? dzis bylam skowronkiem o 6:00 godz,sie wyczolgalam z posicieli i pojechalam cwiczyc balans-joga zycze udanego dnia Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Tak się zastanawiam co z wronami... 14.01.10, 18:05 Takie małe wsparcie dla wron ptaków zimno, a ja sypię żarełko dla ptactwa to i wrony mi kraczą za oknem Odpowiedz Link
marii51 Re: Dla skowroniątek 20.01.10, 12:24 EWUŚ to wiadomość smutna- co się dzieje z Majeczką? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Dla skowroniątek 21.01.10, 07:21 Dalej chora. Już sa wyniki badań krwi. To trzustka=ka. Dziś idziemy do lekarza znowu. Odpowiedz Link